Ev kiralama sözleşmesi

ben şeyi anlamadım sözleşme ne kadarsa o kadar kalma şartımız mı var evde
ilk defa duyuyorum
bir yıllık yaptım ama üç ay sonra bi sorun oldu çıkamaz mıyım
gerçek mi bu

Ya ne alaka, tabii ki bulabilirsin. Bir suru yer aylık kiralama yapıyor. Geçen sene eski sevgilim turkiyeye tasinacakti, sadece iki aylığına kiraladık mesela. Emlakciya bile bir aylık kira komisyonu değil onun onda birini verdik.
Umudunu yitirme, bol bol emlakçı ara,sahibinden.com falan gez. Belki bir gıdım daha pahalli olur ama olur mutlaka

Internette bazen esyali kisa donem kiralik ilanlari oluyor.
Kiralik ilanlari internetten de arastirin derim.
Denk gelebilir, arastirmanizda fayda var.

Ayrica emlakcilar ile 6 aylik donem icin bir yer aradiginiza dair gorusurseniz belki yardimci olabilirler.
1 tanesi olmasa illa 1 tane cikacaktir.

ben şeyi anlamadım sözleşme ne kadarsa o kadar kalma şartımız mı var evde
ilk defa duyuyorum
bir yıllık yaptım ama üç ay sonra bi sorun oldu çıkamaz mıyım
gerçek mi bu
Evet gercek, sozlesmenin gerekceleri dogrultusunda vefat durumlari ve hayati onem tasimayan durumlar oldugu taktirde, sozlesmeyi erken fesheden tarafa dava acilabiliyor.
Bu hem kiraciyi koruyan hem de ev sahibini koruyan bir madde.

Misal benim basima geldi, cok uzun hikaye anlatmaya degmez ama ben kira sozlesmemi bu sene erken feshediyorum ama benden kaynakli bir durum degil, o yuzden depozitoyu kiraya saydirdik kira odemiyorum su an, 1 aya kadarda cikacagim daireden.

Ev sahibiyle anlaşabilirsiniz. Bizde yıllık imzalamıştık ama iş sebebiyle 4 ay oturabildik , daha biz evden çıkmadan yeni kiracıyı buldu ev sahibi, hiç bir yaptırım uygulamadı çıktık evden

Hanımlar merhaba, bir yere 6 aylığına gitmem gerekiyor. Ancak otelde veya apart gibi yerlerde kalmak istemiyorum. 1-2 emlakçı ile kiralık evler konusunda konuştum durumumu anlattım ama hepsi en az 1 senelik sözleşme imzalamanız gerekir diyor. Bu böyle yazılı bir kural mı yoksa ev sahiplerinin insiyatifine kalmış bir durum mu ? yada bu konuda önerisi tavsiyesi olan var mı
Biz kiraladık oldu. Paranız varsa Altı aylık peşin teklif edin daha cazip olur. Bi de çıkışınız yaza denk gelirse tam kiralama sezonu olur.

1 yıllık sözleşme imzaladığım evden 1 ay oturup çıktığım oldu . Ev sahibi yaptırım uygulamadi ama evi kiraladığım emlakçı araya girdi ev sahipleri oyle istedi depozitomu benden sonra tutacak olan kişinin verdiği depozitoyla karsilayaca bileceklerini söyledi . Ev çıktığım gun tutuldu ben 1 hafta sonra paramı almaya gittiğimde 300 TL kesik attı eve geldikten sonra emlakciyi denemek maksatlı ev sahiplerinin numarasi silindi numarasini atar misin diye mesaj attım bi sure sonra geri dönüş yapıp ben ev sahibiyle konuştum gelip alabilirsiniz geri kalanını dedi gittim 200 tl geri almistim emlakcinin oyunu iste cebe indirecekti. Ama o zamanlar bana soyle söylemişti çevremdekiler sözleşmede evin kirasinin yillik toplamida yazıyor eger bir taraf sözleşmeyi bozarsa diyelim 3 ay oturdun geri kalan ödemeyi yapmak durumunda kalabilirmişsin ev sahibi mahkemeye taşırsa konuyu ayni şekilde evden çıkarılmak istenen kiracının da mahkemeye başvurma hakki varmış. Yine sözleşmelerin 1 yıldan az olmayarak yapıldığını söylemişlerdi ev sahibiyle konuşur anlasirsaniz da sözleşme yine 1 yıl olarak dolduruluyor sanirim .

Back
X