• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerini kolaylaştıracak püflerr...

suda bırakma fonksiyonu nasıl oluyor açıklayabilirmisiiz?

Canım makinen mekanip tip ise yumuşatıcı programına getirerek ana ykama gözüne yarım ölçek deterjan doldur, suda bırakma tuşuna bas ve çalıştır.

Makinen bu yeni seri elektroniklerdense ek olarak durulama programı vardır mutlaka, Ana yıkama gözüne yarım ölçek deterjan doldurup durulama programını seç ve yine suda bırakma tuşuna bas.

Benim bildiğim makinelerin %90 ında bu tuş veya fonksiyon vardır. Ya suda bırakma tuşu yazar, ya da çanak içinde su dolu olan bir semboldür. Ya da hiçbir tuşa basmadan sentetik programının yumuşatıcı adımına alırsan makine kendisi suda bırakır. Suyu boşaltmaz.

Sabah uyandığında da sıkma programına alıp sıktırır ve 60'C uzun programda çalıştırırsın.

Çok kirli beyazlarda tavsiyemdir.

beyazları gece yatmadan ön yıkamalı programda çalıştırıyorum.
ana yıkamaya geçince makinayı durduruyorum ve yatıyorum sabah kalkınca tekrar çalıştırıyorum ve çamaşırlar bembeyaz oluyor.
musluklardaki beyaz lekeleri cifi bulaşık süngerinin yeşil kısmına döküp siliyorum leke kalmıyor.
camlar için clini bende deneyeceğim. hiç sevmem cam silmeyi.
banyodaki aynaların buhar tutmaması için diş macunu cama sürün ve bezle ovarak silin. gazeteyle parlatın. camlar buhar tutmayacak.
domestos en büyük yardımcım ama kuveti ovarken boğuluyorum resmen. fısfıslı şişede sulandırmayı bende deneyeyim.

camlarımı clinle siliyorum.lavobalarımı bimin şimdi adını unuttum bimdei cifle temizliyorum özellikle limolusuyla süper yapıyo ve çok uygun.tüllerimi ve beyaz çamaşırlarımı geceden sud bırakıyorum.halılarımı bildiğimiz matiklerle güzelce siliyorum sulu sulu sonra halı yıkama makinamlada çektiriyorum.sonra makinamla duruluyorum içine birazda yumuşatıcı koyuyorum valla mis gibi oluyo aynı çamaşır yıkar gibi oluyo.yerlerimide bingo sille siliyorum evet bugün temizlik günüm bende bu kadar

banyo için bref kırmzı kullandım geçen hafta süper bişe hiç yorulmadan banyodan cıktım püskürtüp siliyosunuz heryer ışıl ışıl musluk başlıklarım bile.mutfakta en büyük yardımcım cif mutfak dolaplarım,ocagım,tezgahım heryerde kullanabiliyorum,cam içinde yumuşatacı sulundırılarak silindigin de geç kirlettiğini burdan okumuştum ama hiç deneme fırsatım olmadı toz alırken deneyecegim ama...her aksam son kez tuvalete gittigimde camasırsuyunuda dökerim muhakkak hijjen açısından.çamaşırlarımı bimdeki beyazlatıcı tozla beyezlatırdım ama artk arilelin leke çıkarıcısını kullanıyorum.oğlumun yaptıgı zor lekelerini bile ckarıyor

tüllerimi yıkarken normal deterjana ilaveten bulaşık makinası deterjanı kullanıyorum çok temiz ve parlak sonuç veriyor.

arkadaşlar çamaşır suyunu sadece tuvalette ve lavobolarda kullanırım küvetlerdede silitbeng müthiş fayanslardada silintbeng bi temizlik manyağı olrak kullanmadığim ürün yoktur en son banyoda silintbeng de karar kıldımcam cilerken sadece suyun içine sirkeyle silin gazeteyle kurulayın çamaşır suyu sakın koymayın asla temizliyemezsiniz izler kalır çamaşır suyu zararlı sadece tuvalette beyaz eşyalarınıza çamaşır sulu şylerle silmeyin zamanla sarartıyor benden bu kadar

ben de banyomun duvar fayanslarını bref ile siliyorum çok memnunum, kk dan öğrenmiştim zaten, gerçekten süper.

dolaplarımın iç raflarını amway loc ile siliyorum, bir daha durulamak için tekrar tekrar silmiyorum. özellikle bardaklarımı koyduğum için içim rahat

bulaşık makinam çalışırken veya yıkama biter bitmez suyun çıktığı süzgeçleri kurumadan sıcağı sıcağına yıkarım temizlemesi rahat oluyor

elektrik süpürgem halı yıkama özelliklidir ve halı yıkama hortumu ve tetiği kurulu halde durur, sadece yıkama ucunu temiz su kabına koyarım elimin altında durur. en ufak bir kazada kurmak için uğraşmam, platik ucunu takar, maşrapada deterjanlı su yapar lekeye müdahale ederim.

desperate housewives dizinde görmüştüm bree masa örtüsünü ütülerken fısfıs kullanıyordu o günden beri ütülerimi öyle yapıyorum. 1 milyoncu gibi bir alışveriş merkezinden sprey şişesi aldım, su doldurdum ütüyü yapacağım yere hafif sprey sıkıp öyle ütülüyorum elbiseler jilet gibi oluyor, ütü yapmayı sevdim diyebilirim.

Son düzenleme:
çocuklarım ufaklar ve üstlerini çok kirletiyorlar malesef. makinaya atmadan önce meyve lekesi ve yağ lekesi olmuş yerlere domestosun mor şişe renkliler için olan leke çıkarıcısından döküyorum ancak öyle çıkıyor. tek sorun çikolata lekesini çıkartmıyor onun içinde çikolata lekesi olan yerlerini beyaz sabun ve soğuk suyla çitileyip durulamadan doğru makinaya atıyorum. arielin leke çıkarıcısını çikolata lekelerinde kullanan var mı, çıkartıyor mu. cevap yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
aklıma geldikçe yazıyorum. evde balık kokusunu gidermek için kaseli mumumun kasesinin içine şu aktarlarda satılan avakado yağından birkaç damla damlatıyorum inanın koku moku kalmıyor. cezvede sirke ve sulandırılmış yumuşatıcı kullanıyordum ama evden dışarı çıkıp eve girdiğimde evde balık kokusu belli oluyordu ne yazıkki. tesadüfen bu çözümü buldum. arefe günü bile balık pişirmiştim düşünün, ertesi gün bayram ziyaretine gelenlerin ruhu bile duymadı, o kadar emindim yani kokunun gideceğinden. yalnız ben avakado yağını denedim başka yağ denemedim şimdilik. bir de üstünde tutuşacak bir şey olmasın yağı damlattıktan sonra harlanıyor sonra normal bir şekilde yanmaya devam ediyor.

aklıma geldikçe yazıyorum. evde balık kokusunu gidermek için kaseli mumumun kasesinin içine şu aktarlarda satılan avakado yağından birkaç damla damlatıyorum inanın koku moku kalmıyor. cezvede sirke ve sulandırılmış yumuşatıcı kullanıyordum ama evden dışarı çıkıp eve girdiğimde evde balık kokusu belli oluyordu ne yazıkki. tesadüfen bu çözümü buldum. arefe günü bile balık pişirmiştim düşünün, ertesi gün bayram ziyaretine gelenlerin ruhu bile duymadı, o kadar emindim yani kokunun gideceğinden. yalnız ben avakado yağını denedim başka yağ denemedim şimdilik. bir de üstünde tutuşacak bir şey olmasın yağı damlattıktan sonra harlanıyor sonra normal bir şekilde yanmaya devam ediyor.

güzel fikir denemek lazım

süpersin ya yanlız bu mum kasen nasılhani su jöle gibi olanlardanmı bende ondan varda.bide halılarını makinanla yıkarken neyle yıkıyorsun merak ettim

süpersin ya yanlız bu mum kasen nasılhani su jöle gibi olanlardanmı bende ondan varda.bide halılarını makinanla yıkarken neyle yıkıyorsun merak ettim

canım, benim mum kasem küçük seramik. yağı damlattığımda ateş harlandığında çatlamadı çok şükür. çok güzel bir koku oluyor ev de zaten, harı gittiğinde dayanamayıp bir kaç damla daha döküyorum o ilk çıkan kokuyu tekrar almak için. mum belli bir süre yanıyor sonra yanık kokusu gelmeye başladıktan bir süre sonra söndürüyorum. en son yaptığımda mumu yakmadan önce çelik tepsime koymuştum yanarken oturma odam ve salonumda dolaştırmıştım hatta fırınıın içine bile koymuştum. ilerleyen günlerde fırını kullandığımda o ilk çıkan balık kokusu olmamıştı. yalnız mumun o eski güzelliği kalmıyor, sulanıyor, isleniyor.

halımı normal yıkarken kosla makineler için olanını kullanıyorum. evi süpürürken çocuklarım yere meyve döküp ezmişse (mesela nar) domestosun mor şişede renkliler için olanından lekeye döküp bekleyip maşrapamla azıcık su döküp hemen çekiyorum. benim makinam içinde su olanlardan olduğu için sorun olmuyor.

Son düzenleme:
Valla dusundum ne yazayim diye ama herseyi yazmissiniz..Ben sadece sirke her derde deva diyecegim bir evde olmazsa olmaz..Mikroplari yok etmeye birebir..Ve kirecleri yok etmeyede..Ben en ucuzundan sirke alip tuvalete dokuyorum,bekletiyorum hic kirec filan kalmiyor isil isil oluyor..Camasir makinanizda beyazlari yikarken sirke koyabilirsiniz..Makinada ki kirecleride temizliyecektir..Hem sabahlari elma sirkeli ilik su icince zayiflatiyor,sebzeleri meyveleri aritiyor hem de kirec cozuyor..Mucize gibi birsey..Her eve lazim.

canım, benim mum kasem küçük seramik. yağı damlattığımda ateş harlandığında çatlamadı çok şükür. çok güzel bir koku oluyor ev de zaten, harı gittiğinde dayanamayıp bir kaç damla daha döküyorum o ilk çıkan kokuyu tekrar almak için. mum belli bir süre yanıyor sonra yanık kokusu gelmeye başladıktan bir süre sonra söndürüyorum. en son yaptığımda mumu yakmadan önce çelik tepsime koymuştum yanarken oturma odam ve salonumda dolaştırmıştım hatta fırınıın içine bile koymuştum. ilerleyen günlerde fırını kullandığımda o ilk çıkan balık kokusu olmamıştı. yalnız mumun o eski güzelliği kalmıyor, sulanıyor, isleniyor.

halımı normal yıkarken kosla makineler için olanını kullanıyorum. evi süpürürken çocuklarım yere meyve döküp ezmişse (mesela nar) domestosun mor şişede renkliler için olanından lekeye döküp bekleyip maşrapamla azıcık su döküp hemen çekiyorum. benim makinam içinde su olanlardan olduğu için sorun olmuyor.

çok saol aklına bişey gelirse yaz gene tamammı bu sayfayı açana teşekkür.

desperate housewives dizinde görmüştüm bree masa örtüsünü ütülerken fısfıs kullanıyordu o günden beri ütülerimi öyle yapıyorum. 1 milyoncu gibi bir alışveriş merkezinden sprey şişesi aldım, su doldurdum ütüyü yapacağım yere hafif sprey sıkıp öyle ütülüyorum elbiseler jilet gibi oluyor, ütü yapmayı sevdim diyebilirim.
Canım ütünde sprey tertibatı vardır, onu da kullanabilirsin pratik olması açısından. Benim bildiğim her ütüde oluyor.

kızlar hayatıma bu mikrofiber bezler gireli çok rahatım...2 yıldır kullanıyorum cam bezini ...hem cam siliyorum hemde toz alıyorum kurulamak yok deteryan yok birde parlatıyor...geçen ayda mutfak bezini aldım oda süper bişey ilk buzdolabımı sildim gözlerime inanamadım resmen parlıyordu eşim bile şok oldu...bu ayda halı bezini alacağım inşallah halı koltuk ne varsa siliyomuş...en güzeli deterjan yok kimyasal artık yok ekstra para vermiyosunuz...ha bir beze pahalı ama inanın değer...onca para veriyoruz deteryanlara....

halı ve koltuk silenini bulursan banada haber ver.. hemen alayım bende.. çok merak ettim.. nerde ve kaça aldığınıda yazarmısın

Back