Hepimizin derdi ev işleri için pratik çözümlerimizi paylaşmaya ne dersiniz

Camasır deterjanı koymak doğru olmaz bence
Ben içine limon tuzu atıp kaynatıyorum
Mukemmel olmasın sağlıklı olsun yeter

bunu buldum

burada bir dursun dedim

g%C3%BCn%C3%BCn-karikat%C3%BCr%C3%BC_1607624_m.png

Ben ilk evlendiğimde halimdan sürekli hav tüy ucuşuyordu. Eve temizliğe gelen abla aldı tencere kapağını daireler çize çize sürttü halıya. Baya hav topladı kapak,sonra azaldı hatta bitti diyebilirim. Bir deneyin isterseniz.
o nasıl oluyo ki öyle:KK64: ay denicem cok teşekkürler:KK200:

o nasıl oluyo ki öyle:KK64: ay denicem cok teşekkürler:KK200:
Rica ederim.
Bende şaşırmıştım ama iki kez yıkatmama rağmen gitmemişti o havlar. Kadın dairesel hareketlerle tüm halıya yaptı metal bir tencere kapağını yuvarlaya yuvarlaya. O kapağa toplandi havlar,aldık attık. Sonuç süperdi. Deneyin işinize yarayacaktır.

Ben kimyasalı minimumda kullanıyorum. Camaşır suyu sadece banyoda kullanılır bizim evde. Mutfağa giremez.
Yer silerken arap sabunu yada sirke.
Mutfakta fırın temizlerken poxy yada karbonatla sirkeyi karıştırıp sürüp bekleyip siliyorum. Kokusuz ve temiz oluyor. Bir kez kimyasal kullandım,haftalarca çıkmadi kokusu ,defalarca durulayip havalandırdım neredeyse fırını atacaktım o derece. Neyseki geçti de bir daha kimyasal sürmedim akıllanıp.
Yerinizde olsam çamaşır deterjani kullanmazdım. Bazen elim ıslak alıyorum kutudan deterjanı,elimi defalarca yıkıyorum ama gecmiyor elimden hissediyorum.
Limon tuzu,sirke gayette iş görür. Durulanmadı,koktu derdinizde olmaz.
çamaşırlara deterjan yerine ne kullanıyorsunuz siz:eğlence:

Rica ederim.
Bende şaşırmıştım ama iki kez yıkatmama rağmen gitmemişti o havlar. Kadın dairesel hareketlerle tüm halıya yaptı metal bir tencere kapağını yuvarlaya yuvarlaya. O kapağa toplandi havlar,aldık attık. Sonuç süperdi. Deneyin işinize yarayacaktır.
Bana da temizliğe gelen bayan yapmıştı ben yeni evliyken.
Ne zaman yeni hali alsam deniyorum bitiyor nerdeyse :super:
akşam denicem :KK9:
eşim görmeden yapayım deli demesin bana :KK70:

Slm hatunlar
Malum hepimizin sıkıntısı ev işleri pratik cözümlerimizi paylaşalım derim hem yararlı bir forum olur ?
İlk öneri benden çaydanlık larin içini Çamaşır deterjani ve su ekleyerek kaynatın dışını ise poşete çif dökerek cifleyin yeni gibi olacakdir
İçini limon tuzu ile kaynatmayı deneyin bir de.

çamaşırlara deterjan yerine ne kullanıyorsunuz siz:eğlence:
Frosch sıvı deterjanini kullanıyorum uzun zamandır. 5 sene olmuştur diğerlerini kullanmayalı. Kaldı ki camaşırları iki kez durulatıp kullanabilirsiniz,sadece teninize değiyor ama mutfakta yiyecek,içecek yapılan birşeyi temizlemek amaclı kullanmak güvenilir olmaz diye düşünüyorum.

Frosch sıvı deterjanini kullanıyorum uzun zamandır. 5 sene olmuştur diğerlerini kullanmayalı. Kaldı ki camaşırları iki kez durulatıp kullanabilirsiniz,sadece teninize değiyor ama mutfakta yiyecek,içecek yapılan birşeyi temizlemek amaclı kullanmak güvenilir olmaz diye düşünüyorum.
katılıyorum ayrıca yiyecekleri tarim zehrinden arındırmak için sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkamalıyız.

katılıyorum ayrıca yiyecekleri tarim zehrinden arındırmak için sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkamalıyız.
Evet.
Bile bile kendimizi zehirlemenin manası yok.
Camaşır suyuna iyi bir alternatif bulsam banyoda dahi kullanmayacağım ama henüz bulamadım. Onuda maske ve eldiven takarak kullanıyorum,güzelce camları açıp havalandırıyorum. Kokusu gidene kadar.
Kendimi geçtim kızımı zehirleyemem.
Meyveleri soymadan yemiyoruz uzun zamandır. Özellikle elmaların kabukları mum tarzı birşeyle kaplı oluyor.

Evet.
Bile bile kendimizi zehirlemenin manası yok.
Camaşır suyuna iyi bir alternatif bulsam banyoda dahi kullanmayacağım ama henüz bulamadım. Onuda maske ve eldiven takarak kullanıyorum,güzelce camları açıp havalandırıyorum. Kokusu gidene kadar.
Kendimi geçtim kızımı zehirleyemem.
Meyveleri soymadan yemiyoruz uzun zamandır. Özellikle elmaların kabukları mum tarzı birşeyle kaplı oluyor.
çamaşır suyunu ben 10 güne bbir kullanıyorum yağ çöz içinde eldiven kullanıyorum mesela

X