• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerini kolaylaştıracak püflerr...

asase

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
61
18
298
44
İzmir
Arkadaşlar,malum evin tüm sorumluluğu biz kadınların üstünde,eşlerimiz yardım da etse,çoğu zaman evin bütün yükü bizim üzerimizde.Yükümüzü hafifletecek pratik bilgilerimizi paylaşalım mı?Mesele ben başlayayım:
1)Cam silerken sadece suya,çamaşır suyu damlatıyorum,onunla silip gazete kağıdıyla kuruluyorum.Hem camlarım pırıl pırıl oluyor,parlıyor,hem de durulamak derdinden kurtuluyorum.Deterjanlı su olduğu zaman deterjanı camdan arındırmak zor oluyor.
2)Haşladığım tavuğun suyunu buz kabında donduruyorum,poşete doldurup pilav yaparken ya da et suyu lazım olduğunda kullanıyorum.böylece içinde katkı maddesi bulunduran bulyona ihtiyaç duymuyorum.

Derz aralarına, çaydanlıklara porçöz kullanıyorum. Bütün kireci kendisi söküyor. Tuvalet için de süper. Ovmaya hiç gerek yok.

Çaydanlık, tencere ve ocağı temizlerken cif krem harika sonuç veriyor. Hiç yormuyor.

Ocağın ızgara demirlerini bulaşık makinesini her açtığımda mutlaka koyarım, böylece kesinlikle yağ bağlamaz, aspiratör filtresi de öyle onu da arada makineye koyuyorum süper temizleniyor.

Kısacası cif, porçöz ve çamaşır suyunu evinizden eksik etmeyin. Diğer pahalı temizleyicilere hiç gerek duymuyorum ben Cillit Bang miş Marc mış falan.

Çamaşırlarda leke çıkarıcıya hiç gerek duymadım. Beyazlarınızı yarım ölçek deterjanla suda bırakma fonksiyonu seçerek yumuşatıcı programına alın, makine bol su alarak çeviriyor ve suda bırakıyor. Sabah da suda bırakmayı iptal ederek sıktırın ve 60'C uzun programda yıkayın. Paranız cebinizde kalsın, ne kaynatmaya ne de leke çıkarıcıya gerek var.

Aklıma daha gelirse yazarım :)

Son düzenleme:
tavuksuyunu biz yapıyoruz sünnet vardı 10 kilo mu daha fazla da olabilir tavuk yaptırmıştık suyunu da pet bardaklara doldurmuştuk buzluğa atıp işimiz düştüğündünde kesip kesip kullanıyoduk :)

Derz aralarına, çaydanlıklara porçöz kullanıyorum. Bütün kireci kendisi söküyor. Tuvalet için de süper. Ovmaya hiç gerek yok.

Çaydanlık, tencere ve ocağı temizlerken cif krem harika sonuç veriyor. Hiç yormuyor.

Ocağın ızgara demirlerini bulaşık makinesini her açtığımda mutlaka koyarım, böylece kesinlikle yağ bağlamaz, aspiratör filtresi de öyle onu da arada makineye koyuyorum süper temizleniyor.

Kısacası cif, porçöz ve çamaşır suyunu evinizden eksik etmeyin. Diğer pahalı temizleyicilere hiç gerek duymuyorum ben Cillit Bang miş Marc mış falan.

Çamaşırlarda leke çıkarıcıya hiç gerek duymadım. Beyazlarınızı yarım ölçek deterjanla suda bırakma fonksiyonu seçerek yumuşatıcı programına alın, makine bol su alarak çeviriyor ve suda bırakıyor. Sabah da suda bırakmayı iptal ederek sıktırın ve 60'C uzun programda yıkayın. Paranız cebinizde kalsın, ne kaynatmaya ne de leke çıkarıcıya gerek var.

Aklıma daha gelirse yazarım :)

suda bırakma fonksiyonu nasıl oluyor açıklayabilirmisiiz?

suda bırakma fonksiyonu nasıl oluyor açıklayabilirmisiiz?

canım o makinene bağlı bi özellik, benim makinemde var ben kullanıyorum, özellikle tüllerde falan, ama mesela annemin makinesinde yok suda bırakma özelliği, o da makine su alıp 1-2 döndükten sonra makineyi durdurup o şekilde bekletiyor, çamaşırları da tertemiz oluyor

arkadaşlar bende şu yeni çıkan cam sil CLıN i keşfettim. süper bişey gerçekten inanaın heryerde kullanıyorum geçen gün elime sarı bezi alıp banyo fayanslarını sildim nasıl temizledi ve parladı toz alırken mobilyalarda camlarda mutfakta bile süper çeşit çeşit deterjan alana kadar clin alıp heryerde kullanın bence hem içinde alkol olduğu için mikropta kalmıyor yanlız mavi olanının kullanın...

Arkadaşlar özellikle banyo ve tuvalet temizliğinde önerileri olan var mı?

cnm şu aralar reklamlarda çıkan sil at bezler var henüz deneemdim ama günlük
kullanım için güzel bişeye benziyo hangi marka hatırlıyamadımkaydirigubbakcemile5

ocak temizliğine yağ çözücü cillit bang süper sıkıyorum biraz bekletiyorum siliyorum harika
ocak tellerini her bulşık mak. çalıştırdığımda koyarım
banyo ve tuvalet temizliğini cifle hallediyorum muslukları ince naylon çoraplarla ovuyorum deneyin harika
lavaboları sarı bezlerle ovuyorum
ymuuşatıcıma su katıp mobilyamı siliyorum
aklıma gelenler bunlar

ben araniza yeni katildim..bende camasir suyunu bitmis cam petlerini atmayip onlara bosaltiyorum ve tuvalet banyo mutfak giibi yerlerde sikarak kullaniyorum böyleliklen camasir suyu istediginiz yere geliyo ve hemende bitmiyo özellikle klozet küvet mutfak tezgahlarinda süper deneyin:)

ben porçöz kullanmıyorum
çaydanlığa bir avuç limontuzu atıyorum kaynatıyorum
fazlaysa bir gece bekletiyorum hemen kireci çözüyor

önceden sirkeyle yapıyordum ama o kötü kokuyor

cam ve aynalarımı da sirkeli suyla silip gazeteyle kuruluyorum

koltukları silmek için de kirçöz kattığım suyu kullanıyorum
fazla efor sarf etmeden lekeleri çıkarıyor
kadife koltuğumdan pilot kalem lekesini bile çıkardı

domestosu da sulandırıp fısfıslı şişeye dolduruyorum
lavaboyu iki fıffısta tertemiz yapıyor
küveti bile bu karışımla omadan temizliyorum
bir de çay kaşıklarındaki lekeler bulaşık makinesinde çıkmayabiliyor
üzerine iki fıs fıs yapıyorum ovmam bile gerek kalmıyor

tozlar için de uzayın ve prontonun toz alını kullanıyorum
uzun süre idare ediyor
temizlik olarak aklıma gelenler bunlar
mutfakta da buzdolabında ani misafir için yaptıklarım ve çabuk hazırlayabileceğim tariflerim vardır

Duş alırken banyodaki aynalar buharlanır ya ; bunu önlemenin bir yolu varmış.Deterjanlı suyla ayna siliniyormuş ve o şekilde bir kaç dakika deterjanlı bırakılıyormuş.Sonra kuru ve temiz bir bezle silindiğinde cam buhar tutmuyormuşBen de denicem sizle de paylaşayım dedim.

arkadaşlar bende şu yeni çıkan cam sil clin i keşfettim. Süper bişey gerçekten inanaın heryerde kullanıyorum geçen gün elime sarı bezi alıp banyo fayanslarını sildim nasıl temizledi ve parladı toz alırken mobilyalarda camlarda mutfakta bile süper çeşit çeşit deterjan alana kadar clin alıp heryerde kullanın bence hem içinde alkol olduğu için mikropta kalmıyor yanlız mavi olanının kullanın...

bende bunu kullanıyorum cnm camları süper yapıyo

evet bende clin aldım mümkünse koli koli alıp boynuma asarak dolaşmak istiyorum. camsilden çok iyi. camlarımı uzun zamandır silememiştim üstüne yağmur derken çok kötü durumdaydı. 1 saatlik işi 10 dakikada bitirdim. hem temizlemesi hem parlaklığı süper.

halı için yokmu sihirli karışımınız :)

Back