En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
9
Allah kolaylık versin canım çalışmak ev işi yetiştirmek çok zordur bi de eşten yardım alMamak daha da sinir bızucudur eminim benim kızımda 9 yaşında bende söylemeden yüzünü yıkamaz seninki kaç yaşında galiba çocuklar böyle oluyo.tek maaşla yetiştirmesi sıkıntı olmayacaksa çık derim ama zor bi karar tabiki küçük çocuk tabi gece sürekli emecektir belki biraz daha büyüse rahatlarsın yada gece biberon ile süt içse tok tutar mı acaba gerçi benim oğlumda içse de dudak tiryakiliği vardı :)

Dün bütün evi süpürdüm toz aldım çocuk odasının salonun ve mutfağın peteklrini temizledim tuvalet ve banyoyu yıkadım Çamaşır yıkandı akşam için kuru fasulye ve içli köfte yaptım pilav vardı kayınvalidem geldi gezmeye bugün ise oturma odasını süpürdüm mutfağı süpürdüm topladım

Dün bütün evi süpürdüm toz aldım çocuk odasının salonun ve mutfağın peteklrini temizledim tuvalet ve banyoyu yıkadım Çamaşır yıkandı akşam için kuru fasulye ve içli köfte yaptım pilav vardı kayınvalidem geldi gezmeye bugün ise oturma odasını süpürdüm mutfağı süpürdüm topladım

oğlum 10 yaşında kızım 1,5 biberon hiç tutmadı halada tutamıyo ama aç değil zaten dediğin gibi dudak tiryakiliği.2 yaşına gelince bıraktırmak istiyorum ama kaynanam yaz gelince ben her öğle arası getiririm yine diyo(kar yağana kadar Allah razı olsun hergün getirdi) bıraktırtmam diyo.Tek maaşla yetinmesi sıkıntı olacak çünkü hep lüks yaşıyoruz yetinmeyi bilmiyoruzki.Lüks derkende 2,5 yıldır tv nin altına sehpa alamadım okadarda lüks değiliz .Mesela arabamız vardı markasını yükseltelim dedik, şimdi eve ödüyoruz dicezki daha genişi olsun.En az 1 yıl daha çalışmam şart aslında ama nasibimde varsa zaten geliyo o para bazen oluyki maaşımı göremiyorum bile nereye gitti nasıl gitti anlayamıyorum

Dünkü işlere gelince evi toparladım,yemek yaptım,makinadaki yıkanmışları dizdim,kirlileri tekrar koydum. makinaya çamaşır attım,yıkandı peteklere astım.Katlanacak çamaşırları katladım yerleştirdim,gardrobumu yerleştirdim,kullanmadıkalrımı vermek üzere ayırdım.

Mutfagi topladim
Dunku cikardgim nevresimi beyazlarla attim yikandi serdim
Banyonun yerlerini porcozledim
Hazirlandik esimin halasina oturmaya gittik cagirmisti
Aksam uzeri geldim
10 kilo sut pisirdim
Banyonun lavabosunu ovdum camasir suyuyla
Bulasik makinasini bosalltim
Esime biseyler koydum yedikten sonra topladim
Ablam aradi ankaradaki kucuk ablam gelmis gelde oturalim dedi..simdi de oraya gidicez...yarin arkadaşım gelicek guya ona hazirlik yapicaktim
Tatil cok yogun geciyor..cok geznek de yoruyormus valla oyy oyy(

Bügün kahvaltımızı yaptık evi topladım bulaşık makınesini çalıştırdım evş süpürdüm yemeğimi hazırladım karşı apartman da oturan arkadaşıma gittim akşama doğru geldim yemeğimizi yedik masayı topladım mutfağı derledim topladım .makineye çamaşır attım yıkanıyor .yarında kızımın arkadaşına gidicez .tatil güzel geçiyor bizim için

Kolay gelsin kızlar hepimize bizde bugün kalkıp oğlumu kbb dr a götürdük ameliyat olacak nasipse salı yada çarşamba günü bademcikleri kocaman olmuş nefes alamıyo artık o derece hastaneden geldikten sonra kahvaltı yaptık annem masayı toplamış hiç bir iş yapmadım şimdi oğlumu uyutUP evi toparlıycam akşamda eşimin teyzesine gidicez

Geçmiş olsun canım.

Bugün nihayet günlerdir ertelendiğim buzdolabı temizliğini yaptım.bızdolabının altını çektim güzelce sildim karbonatlı sirkeli su hazırladım içini dışını sildim rafları tek tek çıkarıp yıkadım kuruladım sildim tekrar yerine taktım .içinş tekrar yerleştirdim çalıştırdım.elim değmişken mutfak dolaplarının dışını da sildim tezgahı topladım .bi makine çamaşır yıkadım .çocukların yataklarını yeni
almıştık bugünde onlar geldi yerlerine koyup yeni nevresim geçirdim yataklara .eski yatakları da ambalaja geçirip depoya kaldırdık .evi süpürdüm birde makarna yaptım şimdilik oturuyorum

BirTutamMutluluk20 ben biraz üşengeç bir hatun olduğumdan mütevellit misal mercimek çorbası yeşilmercimek kuru fasülye nohut gibi yemekleri konserve gibi çok yapıp buzdolabında saklayabilirmiyim sıcakken kavanozlayıp öteki gün buzdolabına dizsem ne kadar dayanır sence etsiz tabi, diyet yapmayı düşünüyorum az yağlı yapıcam yemekleri

Hayirli sabahlar hanimlar
Cuma arkadsim geldi cumartesi iki ablam geldi cocuklar filan kalabaliktik
Balik aldilar gelirken temizlefiler yaptilar sagolsunlar ben de corba pilav komposto yaptim cay yanina da cikolata soslu kek yaptim gunumuz oyle gecti
Dun yaptiklarim da
Bulasik makinasini bosalttim,mutfagi topladim
Evi supurdum
Disari ciktim alisverise
Gelince
Sildim yerleri
Mutfak havlulari sofra bezlerini kisa programda attim yikandi serdim
Mutfak hali ortusu ve terlikleri attim yikandi serdim
Renkli kiyafet attim bi kac parca ogluma yeni aldiklarimla yikandi serdim
Wc nin paspaslari yikandi serdim
Kurabiye yaptim
Bugun wc yi yikarim ins

Son düzenleme:
Tatil de olduğumuz için olsa gerek ev işi sıkıntı değil hemencecik işler bitiyor geriye bayağı boş zaman kalıyor .bende günümü mutfakta geçirdim bugün.cevizli kurabiye 1 tepsi kıymalı poğça 1 tepsi pastane poğacası ysptım .et suyuna tarhana çorbası ve bezelye graten
pişirdim salata yaptım.yemeği yedik .mutfsğı topluycam çayı koyucam .bugğn ayrıca evi süpürdüm bşr makine çsmaşır yıkandı astım.dün akşsm yatarken tuvaleti ve klozeti domestoslayıp yıkamıştım sabaha ev temiz ve topluydu zaten.

Merhaba kızlar bugün evi toparladım mutfağı toparladım elde yıkanacakları yıkadım ocağın demirlerini çıkardım yıkadım yemek yaptım dr gittik oğlum için başkada bişey yapmadım

gunaydin kizlar...
ben o artik eski ben degilim:)
ya ev isi yapasim gelmiyo..
gunlk isleri yapiyorum tamm.
ya halilarimi yataklarimi balkona atip havalandirasim var..
mutfak halim kirlendi yikayasim var.
mutfak dip kose bi temizlenmesi gerek..firindi makina altlari arkalarifalan ama bnde tik yok..
napicami bilmiyorum..
bu arada balkinum yok..
anamin evinde sabah kalkar ne var ne yok balkona atar camlari acar evi havalandirir sonra o arada kahvaltiyi yapar kizkardeslerimle isleri paylasirdik..iki saatte ev bal dok yala olurdu..simdi iyice paspal oldum galiba ya..
cocuklarim var diyip bahane surmek istemiyorm..milletin cocugu var.n
napicam ben ya..
birde ben bekarken calisiyodum..o halde bile duzeliydim..ama simdi butun gun evdeyim ama duzeni laybettim .mAllah askina su baciniza akil verin..
bugun bi ise girebilsem kendimi cok iyi hissedicem..iyi hissedincede hersey daha guzel olucak..ama mumkn degil..iki cougum var..biri 4.5 biri 2 yasina yeni girdi 25 aylik iste..
Aslinda is imkanim var ama uzak biraz..hemde cocuklarimida yanima alabilecegim bir is..gecen donem soyledim esime hava sogk cpcuklarla olma diyip kesip atti..
bu donem baslicak havada subattan sonra bu kadar kotu olmaz diye dusunuyorum ama esime acamiyorum bu konuyu..o oyle kesip atinca cok uzuluyorum..sinirleniyorum..bu sefer onunda kalbini kiriyorum..Allahim sen yardim et bana

çocuklarınla birlikte çalışabileceğin bir iş varsa neden kaçırasınki ne güzel bakıcı masrafında olmayacak ,çocukların senden ayrıda kalmayacak.

trabzondan gelen görümcem dün gitti ,onların nevresimlerini yıkamıştım zaten kayanam yorganlara geçirmiş sağolsun önceki gün.Dün kaynanam gitmedi akşama kayınbabam geldi.Sulu köfteyle karnıbahar kızartması yaptık yedik,mutfağı toparladım,makinaya beyaz çamaşırları attım çamaşır suyu döktüm ön yıkamayı yaptıktan sonra kapattım sabaha kadar beklettim makinada sabah hastaneye gelmeden önce çalıştırdım tekrar makinayı,ayda bir yapıyorum böyle beyaz çamaşırları daha beyazlatıyo çok sık yapıncada çamaşırlar kendiliğinden yırtılıyo.Akşamdan yıkadığım bulaşıkları sabah yerleştirdim ama makinadakiler hala duruyo onlar akşama kaldı

Dün oturma odasını ve mutfağı süpürdüm bulaşık makinesini boşalttım kahvaltıdan çıkanları yerleştirdim Çamaşır yıkadım serdim banyoyu yıkadım toz aldım bugün bütün evi süpürdümtoz aldım mutfağı topladım makinayı doldurdum tuvaleti yıkadım Çamaşır makinasının altını çekip sildim

Süpersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…