Kızlar bu benim temizlik listem aslında bu listeye sürekli uymaya çalışıyorum ama fare olayından dolayı 1 aydır temizlik yapmıyordum.Sizinle tekrar paylaşmak istedim listemi.(not:listeme hergün uyduğum söylenemez)Hergün listeme uyduğumda eve ani misafir geldiğinde yada işten eve geldiğimde çok mutlu oluyorum.Her yer tertemiz temizlik kokuyo resmen .
![KK76 :KK76: :KK76:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk76.gif)
PZT: Evi toparlama (15dk) + Balkon (15dk) + Mutfak (30dk)
SALI: Evi toparlama (15dk) + Wc (15dk) + Avize (15dk) + Süpür (15dk) + Sil (15dk)
ÇARŞ: Evi toparlama (15dk) + Banyo (15dk) + Kapı (15dk) + Toz (15dk)
PERŞ: Evi toparlama (15dk) + Balkon (15dk) + Çamaşır (20dk) + Süpür (15dk)
CUMA:Evi toparlama (15dk) + Wc (15dk) + Çamaşır (20dk) + Cam (30dk)
CMT: Evi toparlama (15dk) + Banyo (15dk) + Genel temizlik (60dk) + Çamaşır(20dk)
PZR: Evi toparlama (15dk) + Ütü (40dk) + Yemek (60dk)
Her pzt mutfak dolaplarımın buzdolabı ve davlumbazımı silerim.Kapılar avizeler her hafta siliyorum.Genel temizlikte bütün kanepeler halılar bazalar kaldırılır güzelce silinir süpürülür.Bu planı her hafta uygulayınca hiç zorlanmıyosunuz.Mesela her hafta (yazgünleri) cam siliyorum,diğer haftalar sadece tozunu almıs gibi oluyo mikrofiber bezlerle kurulamayada gerek yok.Pazar günleri yemeğimi 2-3 çeşit yapmaya çalışıyorumki pzt salı biraz rahat edeyim yada pasta börek çeşitleri yapıyorum kahvaltıya hazır olsun diye.Yemek yaparken soğan et kıyma kavurduğumda hep 2-3 yemeklik kavuruyorumki bir sonraki yemeğe kolaylık olsun.Mesela yeşil fasulye aldım diyelim kalanını doğrayıp dondurucuya atıyorum yada fazla pişirip kavanoza koyuyorum yetişemediğim zamanlarda kullanıyorum.Yıllık izinlerimde mantı doldururum yaprak sararım mantı-makarna keserim.
her ay bir oda belirleyip o odada ne varsa mesela kanepe içleri silinir , halılar silinir(genelde halı örtüsü + kanepe örtüsü kullanıyorum) ,perdeler yıkanır , duvarların lekeli kısımları silinir ... kısacası her ay bir odanın derin temizliğini yaparım böylece bayram temizliği bahar temizliği derdim olmaz.Bukadar temizlik yapmama rağmen 2 çocuk ve kocam evi berbat ediyolar hiç temizlenmemiş gibi oluyo .