ben çalışıyorum ve çalıştığım zaman gerçekten de hayatım daha düzenli yiriyor,yemeğimi,işimi daha düzenli yapıyorum,kendime daha çok bakıyorum...ama özellikle yaz tatili gibi uzun tatillerde hiç bi işimi yetiştiremiyorum,vakit bol olunca bugün yaparım,yarın yaparım diye erteleyip duruyorum...ama çalışırken vaktiniz sınırlı oluyor ve daha düzenli olmak zorunda kalıyorsunuz...pek çok öğretmen arkadaşımdan da aynısını duyuyorum,yaz tatilinde daha pasaklı oluyoruz diyorlar...
ev hanımlığı çalışan bayanlara genellikle çok cazip gelir...istediğin saate kadar uyumak,evde olmak,iş yerinin stresini yaşamamak,rahat rahat temizlik-yemek v.b yapmak,gezmek açısından avantajlı görünür...ama yapılan araştırmalara göre depresyona giren insanların büyük çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyormuş...bir süre sonra her şey rutine dönüşüyor ve kadınlar ister istemez sıkılıyor,dediğiniz gibi her gün gezme tozma da olmaz...insan sıkılr bence de...
siz gün boyu evde sıkılırsınız,akşam olsa da kocamla dışarı çıksam diye beklersiniz,o ise çok yoruldum eve gidip dinlensem diye bakar...beklentiler de uymaz yani...benim öyle oluyordu,bilmiyorum...
bi de gerçekten evhanımlarından beklentiler daha yüksek oluyor...bütün gün evde ya,evi hep temiz olmak zorunda,yemekleri çok çeşitli ve güzel olmak zorunda gibi...ama çalışan insana daha çok müsamaha gösterilir,evi dağınıksa ya da yemeği yoksa her zaman bi bahanesi vardır sonuçta...
ne bileyim,karışık yazdım galiba ama bence evhanımlığı çok zor ve stresli bi iş,hepsinin önünde eğiliyorum