Ev hanimlarinin temizlige kadin tutmasi cok mu sacma?

Hep yaptığım gibi konuyu hesabıma girmeden takip edeyim dedim dayanamadım yine. Bir çift laf etmezsem olmayacak :KK70:

Ya aralarda tek tük kişi ev işini hanımların zorunluluğu gibi göstermiş, öyle bir dünya yok.
Türkiye'de ev hanımıysan, ev işine-kocana-kayınvalidene-çocuğa tek başına yeteceksin çünkü! Bunu yapamıyorsan parantez içinde eksik kadınsındır.

Yani pes. Kadın rahatsız olmasa da eve kadın tutabilir imkanı olan isterse evine harem bile kurar yahu bunu nasıl, hangi kafa anormal görüyor inanamıyorum burada. İsterse avmde de gezer, evde kadın temizlik yapar kime ne? Cık cık cık.

Çalışan/ çalışmayan kadın söz konusu olduğunda , ne hikmetse çalışan kadınlar , çalışmayan kadınlar hakkında ahkam kesmeye başlıyor. Burada da aynı şey söz konusu olmuş :)

Çalışan ve bir dönem çalışmayan kadın olarak diyorum ki , ev hanımı olmak çok zor ve kıymetsiz.
Çalışan kadınlar bile küçük dağları ben yarattım edasıyla konuşuyorsa , bunu erkeklere bir güzel empoze ediyorsa zor bir dünyadayız.

Çocuk bakmak çok zor. Ev işi çok zor. Her akşam yemek , ütü beklenilen bir es olmak çok zor.
Akşam olduğunda ayağını uzatıp dinlenmek yerine mesainin devam etmesi ve bunu mecburmuşsun gibi yapmak çok zor.

Neden ev hanimligini akşama kadar avm gezmek olarak görüyor bazı kadınlar anlamak zor değil, sebebini yukarıya yazdım.

Madem çocuk bakmak kolay , 3 kuruşa bakabilecek birini bulun. Madem ev işi kolay hem ütü , hem çocuk , çamaşır, yememe herseyi paranizla yaptıracak birini bilin bakalım.

" Üst düzey yöneticiyim , akşama kadar kocalariniz nasıl ekmek kazaniyor görüyorum "
Bende görüyorum nasıl kazaniliyor ama ben ahkam kesmiyorum .
Çünkü eve gidince ayaklarını uzatabiliyor. Gece uyuma hakkı oluyor.
Çocuk peşinde akşama kadar koşmuyor.
Iş arasında da olsa kafasını dağıtacak bir şeyler buluyor.
Hafta sonuna , "benim hafta sonum olarak bakıyor "

Işte bunların en büyük sebebi, bazı erkeklerin anlayişsizligi üzerine bir de çalışıyor diye burnu düşmeyen kadınlar.

Calışan, hem bakıcısı hem yardımcısı olan bir kadın olarak yazıyorum..

Merhabalar hanimlar.

Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.

Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Kiskanmislardir yoksa herkesin kendi tercihi.

Ben çalışıyorum yardımcı kadın da tutmadim hiç ama ben temizlik yapmayı çok severim titizim biraz başkasının yaptığı is pek içime sinmez ama dediğim gibi bu benim tercihim. Yardımcı tutan hiçbir arkadaşıma çalışsın ya da çalışmasın aaaaaa niye tuttun niye sen yapmıyorsun falan demedim çok saçma yahu.:KK12:

Dediğim gibi çekememezlik sadece başka birşey değil çok takmayin param var tutuyorum keyfime bakıyorum deyin iyice catlasinlar:halay:

Çalışan/ çalışmayan kadın söz konusu olduğunda , ne hikmetse çalışan kadınlar , çalışmayan kadınlar hakkında ahkam kesmeye başlıyor. Burada da aynı şey söz konusu olmuş :)

Çalışan ve bir dönem çalışmayan kadın olarak diyorum ki , ev hanımı olmak çok zor ve kıymetsiz.
Çalışan kadınlar bile küçük dağları ben yarattım edasıyla konuşuyorsa , bunu erkeklere bir güzel empoze ediyorsa zor bir dünyadayız.

Çocuk bakmak çok zor. Ev işi çok zor. Her akşam yemek , ütü beklenilen bir es olmak çok zor.
Akşam olduğunda ayağını uzatıp dinlenmek yerine mesainin devam etmesi ve bunu mecburmuşsun gibi yapmak çok zor.

Neden ev hanimligini akşama kadar avm gezmek olarak görüyor bazı kadınlar anlamak zor değil, sebebini yukarıya yazdım.

Madem çocuk bakmak kolay , 3 kuruşa bakabilecek birini bulun. Madem ev işi kolay hem ütü , hem çocuk , çamaşır, yememe herseyi paranizla yaptıracak birini bilin bakalım.

" Üst düzey yöneticiyim , akşama kadar kocalariniz nasıl ekmek kazaniyor görüyorum "

Işte bunların en büyük sebebi, bazı erkeklerin anlayişsizligi üzerine bir de çalışıyor diye burnu düşmeyen kadınlar.

Helal olsun sizee

Merhabalar hanimlar.

Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.

Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Rahatsizligin olmasa bile birini yardima cagirabilirsin anormal bi durum degil . Bosver komsulari

ben çekediklerini düşünüyorum.
kadın değil misin . yap . işin ne diye söylemiş olabilirler . çalışmıyorsun ama rahatsızlığın var . imkanın varsa tutarsın bi temizlikçi bayan . gelir temizler . mis gibi.
sen kimseye bakma tut bi kadın

ben anlayışsız davrandıklarını düşünüyorum . çok iyi insanlarsa gelsinler yardım etsinler sana. sen rahatsızsın. sen yorulma desinler.
Bende öyle düşündüm,onlarında yapmayı sevmedikleri ve yaptırabilseler memnun olacakları işler vardır mutlaka.Mesela ben ütü işinden nefret ediyorum.Evim oldukça büyük,temizlerken daralmıyorum da,ütüde o aynı yere bağlı kalıp iş yapmak yok mu,eziyet.Mesela onu yapacak birini bulsam seve seve alırım.Dönem dönem çalışsam da evdeyim şu anda.Ama sevmiyorum,severek değil,evimiz temiz olsun diye yapıyoruz zaten ev işlerini...Yoksa daha eğlenceli 1001 şey biliyorum zevkle yapabileceğim...

Esin işsiz kalıp çalışmasa ama ev iside yapmasa kadın tutalım dese de aynı şeyi mi dusunur musun? Samimiyetimle soruyorum. Eger aynı dusunurum diyorsan kendimin kötü niyetli olduğunu dusunecegim :KK1:
Konu sahibinden önce atlamak istemezdim buna ama konuyu aldınız çevirdiniz, evirdiniz. Çok farklı yerlere sürükleyip duruyorsunuz. İşsiz adama eve kadın tutalım diyen kadının aklından şüphe duyarım şahsen. Ki konu sahibinin bu durumu da yok.

çalışıyorum çalışmasaydım da yeterince param olsaydı temizlikçi alırdım hayret bişey onlara ne belki tembelim. hayır sen niye milletin dediğine bakıyosun bide açıklama yapıyosun şu kadr hastayım fln diye. sağlıklı olsan da kime ne!!

Onlar kiskanmis. Saglik durumu yoksa bile kim yapmama imkani varken tuvalet ovalamak veya cam silmek ister ki.

aynen katılıyorum, kimseye açıklama yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi, ne münasebet yaa..... herkes kendi haline baksın....

çalışıyorum çalışmasaydım da yeterince param olsaydı temizlikçi alırdım hayret bişey onlara ne belki tembelim. hayır sen niye milletin dediğine bakıyosun bide açıklama yapıyosun şu kadr hastayım fln diye. sağlıklı olsan da kime ne!!

Esin işsiz kalıp çalışmasa ama ev iside yapmasa kadın tutalım dese de aynı şeyi mi dusunur musun? Samimiyetimle soruyorum. Eger aynı dusunurum diyorsan kendimin kötü niyetli olduğunu dusunecegim :KK1:

Ben düşünürüm. Çünkü ortak yaşanılan bir evde eğer ev işi yapmak zor geliyorsa neden çalıştığım paradan bir yardımcı gelmesin ki eve ?
Karşılıklı alışveriş oluyor. Hem iş sağlamış oluyorsun hem de eşini rahatlamış oluyorsun.

Ben neden çalışıyorum , ailem için, huzur için çalışıyorum. Kazandığım para evimdekileri mutlu etmeye yetmeyecekse , neden çalışıyorum ki ben ?

Hayat arkadaşım dediğim kişiden , 3 kuruşu mu sakinacagim ? ( bütün işi yaptıranlar için yardimcilarin aldığı para gercekten 3 kuruş. Fazlasını hak ediyorlar. )

Ev hanımını boş gezenin boş kalfası sananla, cahil görenler kapışır ve kazanan bariz ön yargılı ve itici insan olur. O kadar güzel yazmışsınız ki dayanamadım iki saattir üyeliğime girmeden takip ettim. Bir de üzerine birisi karpuz muyum ben falan demiş galiba, ek toprağa koy tabağa ye sabaha diyesim geldi. Sinirlerim bozuldu vallahi :KK70:

Cocuklari ikiledikten sonra ev hanimligina terfi ettim.
O kadar biktim ki ugrasip didinip hala yetememekten. Maasim cocuklarin kres masrafi + eve haftada 3 gun temizlikci alinca tamamen bitecek bile olsa calismayi dusunuyorum.
Sizin maddi olarak sikintiniz yoksa kime ne?

Şahane yorum, tebrikler:KK9::KK9::KK9:

Ev kadini avm ye gidemez
Ev kadini arkadaslariyla gezemez
Ev kadini disarda yemek yiyemez
Ev kadini temizlikci tutamaz
Ev kadini gezmeye gidemez
Ev kadini kredi karti kullanamaz
Ev kadini evde oturmak zorunda
Ev kadini akasama kadar ev isi yapmak zorunda yemek utu camasir bulasik her sey ev hanimi kadinin yapcagi sey neden cunku ev hanimi calismiyor para kazanmiyor bari evde calissin demi Iki is fazla yapinca kocalari aferin diycek demi onlara
Bende memur biri olarak yaziyorum yazik ya ev hanimlarina calisanlar parasi icin calismiyor muyuz bi cikarimiz var da calisiyoruz onlar para kazanmiyor diye her sey den soyutlanmamali ev hanimligini ne kadar kolay saniyorsunuz aksama kadar masa basinda oturuyoruz yoruluyoruzda bu kadinlar aksama kadar is yapiyor oturmuyor bunlarin cani yok mu

Canım benimde rahatsızlığım üstüne 2 çocuğum var. Aynen iş yapınca bacağıma kramp giriyo. Arada bende çağırıyorum. Yetişemiyorum çünkü. . Ha iş bitiyor mu ki? Yardımcı gelse cam kapı yapıyo. . Günlük işler, ütü, mutfak yemek yine ben yapıyorum. Onlar kıskanmışlar seni.. keyif senin değil mi, para da senin.. eşin destekse hiç umrunda olmasın.

X