Ya kadın çalışmıyor, işi yok. Eşi çalışıyor. Eş adı ustunde. Ev arkadaşı değil. Üstelik eşi kadının işi olmafigini biliyor. Erkek dışarda çalışıp para getiriyorsa kadın da evi idare ediyor. Çocuğa bakıyor yemek temizlik yapıyor. Bunlar küçümsenecek şeyler mi? Neden erkeklerin para getirmesini önemli bir iş kabul ederken evi temizleyen çocuk bakan kadınlara hiçbir şey yapmadan kocanın sırtından geçinen parazitler olarak görüyoruz. Tabii ki eşinden para isteyecek ihtiyacı olduğunda. Neden gocunuluyor. İşi olmayan ev hanımlarına neden bu muamele yapılıyor anlamadım. Erkeklerle aşık atmak için kadınlar kendilerini nasıl ezdirdiklerinin farkında bile değil. kadın ev ekonomisine katkıda bulunmak için iş arar onu anlarim ama gordugum kadarıyla çalışmayip ev hanimligi yapan kadınlar çalışanlara göre ezik görülüyor ve bu durumdan kurtulmak için orda burda saçma sapan işler arıyorlar. Konu sahibi ufacık bir yerde yaşıyormuş kendinizi kandirmayin buralarda bulabileceği iş kasiyerlikten öteye gitmez. Günde 12 saat müşteriye kendini ezdirsin mağaza sorumlusuna kendini ezdirsin kan ter icinde mal taşisin böyle mi özgüven kazanacak kadınlar? Eslerimizle niye rekabet etmek zorundayız ben bir türlü anlamıyorum. Bu tarz işler her zaman bulunur. Bırakın kadın çocuğuna annelik yapsın. Ha memur olur ezilmeyecegi psikolojisinin yipranmayacagi bir iş bulur çalışsın ama her gün küfür yiyecegi çağrı merkezlerinde calisip da çocuğuna vakit ayiramamaktansa hiç calismasin daha iyi. Koca da essek gibi eve para getirecek. Yok oyle kadın hem dogursun hem yemek temizlik yapsın hem de dışarda çalışsın .
kadının hem çalışıp hem çocuğa bakıp hem evi çekip çevirmesi tabii ki adil değil- zaten olması gereken de o değil
kimse kusura bakmasın da çocuk iki tarafın ortak çocuğu ortak şekilde bakılması gerekiyor. kadın çalışıyor da olsa ilk aylar zaten izinli oluyor ilk aylar erkek emziremeyeceğin göre bu da normal.
ev işi de yine kimse kusura kalmasın da Türk kadını kadar kimsenin dert etttiği bir şey değil...dünyanın ev işi yapanı bi bizim Türk kadını. hele Türk ev kadını. (evet surinamından zimbabwelisine 72 milletle çalıştım, hala iş arkadaşlarım %95 yabancı, kadın ağırlıklı bir sektördeyim). Ben de senelerdir çalışıyorum (aile evinden ayrılalı 25 sene oldu iş hayatımda 18. seneme girdim) daha evime 1 gün de temizlikçi almış da değilim, dün evde 3 tane de yatılı misafirim vardı. ben anlamıyorum bu ev işi nasıl bu kadar dert olabiliyor ?
ha kadın çalışmıyorsa çalışmasın kime ne de o kocasını yarın bir gün elalemin kadınıyla fingirdeşirken bulsa, mesaj yakalasa, şüphelense de kadın bir yere gidemiyor bu sefer
ya da cinsel hayatı veya kocasının ona saygısı sevgisi bitse de kıpırdayamıyor
kadın eve çocuğa kendin feda ettiğini zannediyor, ama o yuva bir tökezlese sonra "yapmasaydın" oluyor. çalışmayan iş ortamı özgüveni maddi gücü olmayan kadın için böyle tökezlemelerde ayağa kalkmak çok çok daha zor oluyor. tek dünyası kocası çocuğu oluyor çünkü.
ya da 1-3- 5 sene laf etmeyen koca bir yerde "çalışsaydın evimiz arabamız olurdu" deyiveriyor, kadınlar hönk diye kalıyor.
ha çalışan kadınların hepsi çok mu özgüvenli, hepsi çok mu maddi bağmsız. değil tabii ki.
sadece genel ihtimaller üzerinden konuşuyoruz.