ev hanimi olmak ve sevgiim..

Nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa ama üniversite okumalısın bence.Yaşanılması gereken bir tecrübe.Baktın hala çok seviyorsun o zaman evlenirsin.Çünkü insanın 1-2 yıl olsa bile hayata bakışı değişebiliyor.Üniversiteni okursun ev hanımı olmayı tercih edersin,ikisini de yaşamış olursun içinde kalmaz.Aileni de memnun etmiş olursun.Çünkü belli bir yaştan sonra bir şeyleri başarmak zor,hepimiz annelerimiz ablalarımızdan biliyoruz bunları.Bazen aşka karşı insanın gözünün nasıl kör olduğunu biliyorum ama kendini sınırla.Mesela home office işler var,hem ev hanımı olursun,hem çalışırsın.En önemlisi de ne kadar inkar edilse de ben öğrenimin insana belli bir prestij kattığını düşünürüm,en azından üniversiteye başla,ileride sevgilin işten çıkarsa nolacak? Diyelim battı? Ortalık o kadar diplomalı işsiz dolu ki,hem de fena üniversiteler de değil..Liseden mezun olunca ise neredeyse hiçbir şeysin.Lütfen bu söylediklerimi iyi düşün.

İster çalış ister çalışma ama ünv oku yarın birgün allah korusun eşine bişey olsa çocuklarının arkasında saglam bir anne olmak istenezmisin mesleğin elinde olsun kimseye boyun bükme el açma herzaman dik dur dünya halibu nbe oldum deme ne olacagım de!

Evet hayali plan
Bak arkadaşım üniversiteyi bitirdim üstüne master yapıyorum. Erkek arkadaşım ise mühendis ama daha senin dediğin parayı eline alamadı neden biliyor musun? Hayat ucuz, maaş veren patronlar yok. Sen elektrik teknisyeni diyorsun bir de, küçümsemiyorum asla elbette o paraları kazananlar oluyordur ama sen sevgilin askerden gelir gelmez o maaşı alabilir mi sanıyorsun? Keşke hayat hayallerdeki kadar ucuz ve kolay olsa, biz bile ikimiz çalışsak da yetemicez diye korkuyoruz. Tamam çalışma, o senin bileceğim iş ama OKU bak büyük harflerle yazıyorum buraya ister 2 yıllık istersen de 4 yıllık bir okulu bitir. Hayat keşke lise sıralarında kurulan hayaller gibi olsaydı. Öpüşüp koklaşarak geçmeyecek günleriniz. Ben sevgilime ben çalışmayayım sen çalış diye yalandan da olsa bazen ağzını arıyorum, adam bana çalışmazsan evlenmem seninle diyor. Sanıyor musun ki bunu para için istiyor, benim elimde işim olsun kimseye muhtaç olmayayım diye istiyor. Ben ehliyet almayayım dedim, araç kullanmaktan haz etmediğim için, bana ben şoförün müyüm diyor. Neden? Ben o ehliyeti alayım da Allah korusun tek kalırım o araca muhtaç kalırım diye istiyor. Kusura bakma da senin özlük haklarına saygısı olmayan o sevgilin sırf kıskanıyorum diye okumanı istemiyorsa, ileride sen dört duvar arasına mahkum olacaksın. Burada onlarca kadın ne konular açıyor, biraz oku onları lütfen.

Amaan biz ne dersek diyelim sen kaderini yaşayacaksın yalniz suan gorunen köy kilavuz istemez durumu var.umarım hersey iyi olurda kadın olmadan ana olmadan evvel genç kızligini doya doya yaşarsın.sonra geri dönüşü yok.

Tesisatcilar iyi çevresi varsa güzel para kazanıyor belki onu kastetmistir arkadaş... Ama yine de evlenmek için ikinizin de yaşı çok küçük..
Bu yaşlarda alınan evlilik kararları 25 lerden sonra pismanlik getiriyor genellikle... Kadın hatta kız dicem ben ona olgun davransa bile erkeğin sorumluluk alması ve olgunlaşmasi 27 leri 28 leri buluyor en az bence... İstisnalar vardır muhakkak ama... Okumak istemiyorsan bile evlilik için bu kadar acele etme bence bir iki yıl sonra pişman olma ihtimalin yüksek....

Şuan ev hanımı olmak istiyorsun belki ama bu duygu inan gecici..seni daha ne hevesler bekliyor,ne şartlar ne duygular bekliyor habersizsin tabi..

İnsanoğlu herseyden cabuk hevesini alıyor..

Bende calışıyorum,bazen diyorum yeter yoruldum evimde olayım oturayım artık..sabahtan akşama kadar tv izleyim yatayım..o zaman bırakıyorum işi.evime aileme vakit ayırıyorum.huzur buluyorum inan.sabah kalkıp istediğim saatte kahvaltı yapıyorum.ev temizliği yemekle uğrasmaktan büyük haz alıyorum..

Sonra bir bakmışım sıkılmışım evde durmaktan.yeniden iş kadınlığına ,sabah erken kalkıp işe gitmeye özeniyorum.
Hele calışan arkadaşlarımı görünce daha hevesleniyorum..yeniden iş hayatına giriyorum..kendimi mutlu hissediyorum..

Yani insanın ne zaman ne isteyeceği ne duyguda olacağı belli değil.Yaşam şartları cok değişken.Ruh halimiz zaten fırıldak gibi..elinde her imkan bulunmalı bence..
Diplomanı al at cekmecede dursun.gün gelecek öpüp başına koyacaksın...

endüstri mühendisi ablam 1.300 lira maaşla işe başladı.bende elektrik elektronik mühendisliğini bıraktım 4. senemde.o kadar emek veriyorum emeklerimin karşılığını alamıycam diye.başka sebeplerimde vardı tabi.elektrik teknisyenlerinin en fazla aldığı rakam 2000-2500 diye duymuştum o da girmek isteyenin çok olduğu vasıfsız işçi çalıştırmayıp tekniker çalıştıran yerler.ara ara mesajları okudum ama iş mevzusu öyle girerim ederim alır diye düşünmekle olmuyo sadece.kader kısmet ne olcağı belli olmaz.

okumak istemeyebilirsin ben anlayışla karşılıyorum.herkes okumak avukat mühendis olmak zorunda değil.her mesleğe ihtiyaç var.lise mezunu olarak da iş bulunabilir zor durumda kaldığında ama kendini geliştirmek için üniversite okuyabilirsin.artılarını söylememe bile gerek yok.en basitinden arkadaşlarımla dersten sonra keyifle dolaşmak oturup sohbet etmek için bile okurdum ben.4 yıllık istemezsen 2 yıllık.seçim senin tabiki.

benim asıl eleştiriceğim nokta evlilik.neden bu kadar acele ediyosun evlenmekte.yaşın daha 17 doğru bi karar verdiğine nasıl emin olabiliyosun.hadi sevgilin senden büyük olup çalışıyo olsa neyse diycem.olgun bi adam olur seni çekip çevirir.çalışır maddi yönden annelerin babaların eline bakmazsınız.ama o da daha 17 yaşında.evlilik fikrini aklından çıkarmanı tavsiye ediyorum sana.ne zamanki sevgilim işe girer eline ekmeğini alır askerliğini yapar olgunlarşı o zaman düşünmeye başlarsın.şuan ikinizinde yaşı evlilik için çok küçük.ne bu acele.

Eşine her anlamda güveniyorsan neden olmasın ki yani illa herkes okuyacak diye bişey yok.. ama tabiki okumak da önemli istersen hiç olmadı açıköğretim yaz evliykende kolay olur hemde üniversite diploman olmuş olur

Bnce çalışmasanız da üni. okuyun bir mesleğiniz olsun, sonra alışıp çalışmamak sizin kararınız.
Herkes çalışacak diye bir şey yok tabii ki.
Nişanlınız ne iş yapıyor merak ettim..

Bnce çalışmasanız da üni. okuyun bir mesleğiniz olsun, sonra alışıp çalışmamak sizin kararınız.
Herkes çalışacak diye bir şey yok tabii ki.
Nişanlınız ne iş yapıyor merak ettim..

Elektrik teknisyeniymiş.liseden mezun olunca okumayacakmiş o da.

bir üniversite ortamı görün bari yeni insanlar yeni ortamlar.hayata karsı farklı bir bakışınız oluşur sonra düşünürsünüz o işleri.

Lise mezunu ama.Yok ya ben sanmıyorum millet işsizlikten kırılıyor.

Daha fazla kazanan da var, zanaatında ne kadar ilerlediğine bağlı.
İlkokul mezunu olup ustalık belgesi olan teknisyenler var, çok daha fazla kazanan. Tabii esnaf olarak serbest çalışıyorlar maaşlı değil.

teknisyenler kazanabilir mi acaba bende düşündüm
bizim eve elektrikçi çağırdığımda sadece ayak bastı olarak 50 lira alıyorlar
Eğer evinize gelen eletrikçi iş yeri sahibi Değilse eleman ise o alınan 50 lira o adama kalmaz bile,3000 binlira o yüzden zor bence.

Eşine her anlamda güveniyorsan neden olmasın ki yani illa herkes okuyacak diye bişey yok.. ama tabiki okumak da önemli istersen hiç olmadı açıköğretim yaz evliykende kolay olur hemde üniversite diploman olmuş olur
Tesekkurler, dusunmedim degil acik ogretimden yada kursa gidip kendimi o sekilde gelistirmek istiyorum.

X