bence şu an tam alma zamanı çünkü corona var diye millet ev bakmıor. 250 bin liralk evi pazarlıkla 200 e alırsınız. Salgın sonrası talep daha da artacak fiyatlar da artacak sonuçta (şu an insanlar hiçbir şey almıyor beklemede). Faiz oranları da özellikle kamu bankalarında düşük.İyi aksamlar. 50 bine yakın peşinat imiz var diyelim. 250 binlik ev almaya kalkar miydiniz?
Yani 200 bin civarı kredi çekmek mantıklı mı?
Eşime kalsa biraz daha peşinat olsun diyor. Zten çok borca girme taraftarı değil. Bense ev fiyatları gitgide artıyor diye düşünüyorum.
Etraflıca ilanlara şuna buna bakmadık. 250 bin iyi bir rakam geldi ama gidip bakmadik bu koronada. Zten 260 280 300 civarı evler.
Aylık 5 bin civarı ödeyebiliriz.
Çocuğumuz yok.
Büyükşehirde değilim bu arada.
Yakın zamanda almak mantıklı mı?
İleride kredi ev fiyatları şu bu düşer mi ?
Belki bu konulardan anlayan biri vardır.
cidden var böyle birşey. zemin bahçe katı hatta teras evler daima daha ucuz olur. türk halkı ara kat fetişistiAlt katta oturmanın ego ile ilgisini çözemedim ben de 1.kat aldım çok da severek ama hiç böyle düşünmemiştim.
Ben ilk katta oturuyorum hiç sevmiyorumcidden var böyle birşey. zemin bahçe katı hatta teras evler daima daha ucuz olur. türk halkı ara kat fetişisti
Anadolu yakası metro ya 500 metre mesafede , ana caddeye ikinci bina , bulunduğum yer işlek ve sağlık ocağı , nüfus müdürlüğü, cafelerin olduğu bir semt , Bursa'da çok güzel bir şehir, 4 sene kaldim üniversite için,üniversite anilarim canlandı vallahi , yeşil Bursa:)
Ben konut piyasasının mutfak kısmındayım2015- 2017 yılında imar yönetmelikleri değişti, hemde birkaç defa üstüste 2018 yılındada devam etti.Bu süreçte inşaat sektörü yavaşlamaya başlamıştı zaten.Nedeni şu; yeni yönetmelikle örneğin eskiden 10 daire yapılabilen arsalarda artık 9 daire yapılabiliyordu,yada 150 m2 ev yapılanlarda 130 m2 yapılabiliyordu (çok basit şekilde).Tabi bu müteahhitlerde bir şok etkisi yarattı bir süre eskiye dönüleceği umuduyla inşaat anlaşması yapmadılar.Tam umutları kesilmişti, yavaştan işe koyulmuşlardıki 2018 yılında kur şoku oldu.Bu işi yapan insanlarda ticaret yapıyor sonuçta,döviz sürekli artıyor, malzeme fiyatı artıyor, hemen durumu beklemeye aldılar. Kredi faizleride çok yükseldi bu dönem.Çoğu müteahhid atıyorum 2 milyonluk inşaatın en az 1 milyonunu kredi çekerek yapar.Adam baktı hesapladı 10 dairelik yer yapsa 2 daire kar kalsa,oda çektiği kredinin faizini gidiyor.Onun yerine elindeki sermayeyi faize yatırıp 1 yılda,suya sabuna dokunmadan parasını alıp cebine koydu.Peki bu arada ne oldu? Konut stokları yavaş yavaş eridi,bitme noktasına geldi.200 binlik ev 400 bin oldu.O konuşan uzmanlar 2018 dede konuşuyordu.Birini bende izliyorum hala konuşuyor, bankalarda konut patlaması olacakmışta,fiyatlar düşecekmişte,2018 den beri.Arkadaşlar barınmada insanın temel ihtiyaçlarından biridir, konut sektörü ölmez.Kimsede fiyatların düşmesini beklemesin,ben dahada yükseleceğini düşünüyorum.Ama krediye girip alma kısmı tamamen kişinin kendi tasarrufudur.Işsiz kalma ihtimali yoksa bence olabilir.Çünkü fiyatlar sürekli artarken biriktirerek ev almak zor iş.
Çok doğru bir hareket yapmışsınız,güle güle oturun.Şu an stokta konut olmadığından fiyatlarda yükseldi iyice.Aynen bize de oyle dediler.
Bekleyin daha dusecek fiyatlar bekleyin vs..
2018 agustosta tl dibi gorunce elimizdeki dovizleri bozarak ev aldik, o zaman kardesim ailem filan sacma is yapiyorsunuz bekleyecektiniz dediler.
Suan aldigimiz ev 140 bin lira artmis durumda
Bende dusecegini sanmiyorum fiyatlarin.
Tadınıkların hmm birinci kat mı hayırlı olsun demelerinden anlamalıydım :)cidden var böyle birşey. zemin bahçe katı hatta teras evler daima daha ucuz olur. türk halkı ara kat fetişisti
İyi aksamlar. 50 bine yakın peşinat imiz var diyelim. 250 binlik ev almaya kalkar miydiniz?
Eşime kalsa biraz daha peşinat olsun diyor. Zten çok borca girme taraftarı değil. Bense ev fiyatları gitgide artıyor diye düşünüyorum.
Etraflıca ilanlara şuna buna bakmadık. 250 bin iyi bir rakam geldi ama gidip bakmadik bu koronada. Zten 260 280 300 civarı evler.
Çocuğumuz yok.
Kendimden örnek vermek ıstiyorum. Bizimde 50 bin varİyi aksamlar. 50 bine yakın peşinat imiz var diyelim. 250 binlik ev almaya kalkar miydiniz?
Çocuğumuz yok.
Bi de 0.89 veriyor vakıf offff sahane valla al al