Ev ekonomisine nasıl katkıda bulunuyorsunuz?

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.802
15
Bu topikte, ev ekonomisine nasıl katkıda bulunduğunuzu , maddi olarak neler yaptığınızı...
Yeni evlenenlerede örnek olmak adına... Kadın çalışsın , çalışmasın parayı nasıl biriktirir, neler yaparak ev ekonomisine katkıda bulunur .
Bu konuda aklınıza gelebilecek her türlü bilginin paylaşıldığı bir topik oluşturalım...

Öncelikle sigaraya verilen paraya çok acıyorum ben.
Boş boş havaya gidiyor.Hem cebe,hemde sağlığa zararlı..............

Çalış canım bence. ış ara böylece aile ekonomisine destek olursun.

valla bana göre de ekonomi yapacak kişi kadındır, parayı kadın biriktirebilir.

ben çalışıyorum ve sabah 3, akşam 3 toplam 6 vasıtaya binmem gerekiyor. bunun 4'ü otobüs, 2'si minibüs.
ama hem masa başında çalıştığımdan hareket olması için; hem de günde 2,80 tl, ayda 62 tl cebime kalsın diye minibüse binmek yerine yürüyorum.

market alışverişinden kısıyorum. mecbur olmadığım lüks tüketim malları almamaya çalışıyorum.

ve en önemlisi bu doğalgaz zamları sonrası soğukta oturuyoruz resmen.
mümkün olduğunca kombiyi açmayarak battaniye-patik-hırka üçlüsüne sığınıyoruz

valla bende çalışıp eve katkıda bulunmak istiyorum ama bulunduğum ilçede iş imkanı az..keşke bulsam da çalışsam..ama bencede kadının çalışması önemli..en azından eşler harcamaları geliri gideri.birlikte kararlaştırarak yapmalı..sonra anlaşmazlık çıkabiliyo..yeni evlenenler tavsiyem,eşinizi başta nasıl istiyorsanız her konuda öyle alıştırın..sonra bazı şeyler istemediğiniz gibi olursa canınız sıkılıyo..

arkadaşlar öyle kriz teğet falan geçmedi ne yazıkkii...Dolaysısyla hepimiz belli zorlukları yaşıyoruz.Hele büyük şehirlerde ve en pahalı kent olan İst. da yaşayanlar yani bizler dahada kötü durmdayız.Olsun bunada şükür napalım başa geldi çekiyoruz.Bende çalışan bir kadınım.Eşim asla ekonomi bilmeyen bir erkek onun için aldığı maaşını direk bana getirir.Marketlerde artık aylık alış veriş yapmıyorum.Ne gerekiyorsa onu alıyorum.Kredi kartı kuullanmamaya dikkat ediyorum ancak kullanırsamda mutlaka hesap kesim tarihlerinde idkkat ediyorum.semt pazarlarına geç te olsa uğruyorum taze ve ucuz mallar oluyo telefon görüşmelerimizi işten yapıyoruz.bunları yapmazsak zor arkadaşlar...ayın sonu bazen çoookkkkk uzuyor.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.:Saruboceq::Saruboceq:

eşimin saçma sapan gereksiz şeyler almasını önlüyorum kıyafet alışverişimide asgariye indirdim benim katkım bu oluyor sadece ne yazıkki

kredi kartı yok.
gereksiz alışveriş yok.
elektriğe suya sonsuz dikkat.
telefona dikkat.
herşeye sonsuz dikkat dikkat dikkat.....
yoksa halimiz harap:nazar:

Eşimi dizginleyerek ev ekonomisine en büyük katkıyı sağlıyoruummm :lepi::lepi::içelim:

Eşimin yanında çalışarak ona yardımcı olmaya çalışıyorum.Kıyafet alışverişi yapmıyorum , olanlarla yetiniyorum.mutfak alışverişini de asgariye indirdik .bir yere giderken mesafe çok uzun değilse yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum.

hımm güzel konu öncelikle teşekkürler..
evet parayı elinde tutanda birikim yapanda kadındır ve bu yüzden evin ekonomi kontrolü benim elimde...

çamaşır makinasını haftada 1 çalıştırıyorum (çamaşırları biriktirerek)ve bunu gece 22.30 dan sonra yapıyorum ki bu saatlerde elektik daha ucuz olduğunu biliyorum...

haftada 2 kez bulaşık makinamı çalıştırıyorum yine gece saatleri bunlarıda biriktiriyorum asla elde yıkamıyorum çünkü elde yıkandığında suyun daha fazla sarfedildiğini biliyorum....

evdeki ampüllerin hepsini değiştirdim ve tasarruflu ampul kullanıyorum...
bir odanın ışığını kapatmadan diğerini yakmıyorum...
bilgisayar açıksa televizyon kapaılı oluyor
televizyonuda genelde düğmesinden kapatmak yerine tamamen kapatıyorum....

merketlerin indirim günlerini kolluyor ve araştırıyorum...
hengi markette ne daha uygunsa yahut fiyatı düşmüşse oradan alışveriş yapıyorum...

yaz mevsiminden dondurucuya bezelye,fasulye,patlıcan vs vs...hazırlayıp koyuyorum ki kışın rahat oluyor sadece salatalık malzeme alıyorum kışın buda büyük tasarruf sağlıyor....

zaman zaman hava çok kötü değilse eğer tranvay-otobüs-minibüs kullanmak yerine uzun yolda olsa yürüyorum ki bu hem spor oluyor hem ben severim yürümeyi artı para cepte kalıyor...

cep telefon kontürünü 3 aydan 3 aya yüklüyorum çünkü gurbette kimsem yok annem ablam abimler aynı şehirdeyiz onlarında genelde evlerini arıyorum hal hatır sorup kapatıyorum....

suyu tasarruflu kullanıyorum..
banyo yapacağım zaman su ısınana kadar bayağı bir akıyor bunun için ısınana kadar akan suyu bidonlara dolduruyorum bununla temizlik yapıyor çiçeklerimi suluyorum....

doğalgazı genelde en alt seviyede yakıyorum ki zaten eşimle biz varız evde kalın giyiniyoruz hareket halinde oluyoruz...

yazdan reçel yapıyorum,çilek böğürtlen,incir (ki genelde annemlerin bahçesinde yetişiyor)
kompostu,hoşaf yapıp kavonozluyorum(meyva suyuna para vermiyorum hem sağlıklı hem organik)
yazdan annem salça,tarhana yapıp banada veriyor sağolsun...
kışın portakal aldığımızda kabuklarını atmıyorum turunç reçeli yapıyorum...
böylelikle kahvaltımızda hem çeşit oluyor hemde değerlenmiş oluyor..
kahvaltılık için peynir,şokella,zeytini marketten alıyoruz sadece...

kıyafet giysi alırken sezon sonu indirimlerini takip ediyorum..
örneğin şubat ayında bir mont aldım rodi den üstelik sadece 20 ytl...

zaman zaman evde pohaça börek kek yapıyorum...
bu 2 gün falan hem yemek yerine geçiyor hem kahvaltıda güzel oluyor...
hemde o gün ekmek almıyoruz...

kurban bayramından gelen etleri dondurucuya attım..
bunları kasapta çektirip kıyma yaptırdım yemeklerimde kullanıyorum zaman zaman köfte yapıyorum..dondurucuda hiç birşey olmuyor gayet rahat kullanabiliyorum...

bulaşık makinamın parlatıcı gözüne sirke koyuyorum bu hem bulaşıklarımı parlatıyor hemde kanserojen maddelere karşı koruyucu...(bu tv den doktor önerisi)
böylelikle parlatıcıya para vermiyorum...

deterjanlarımı toptan ve indirime girdiği günlerde alıp stokluyorum ve uzun süre gidiyor...

yoğurdumu evde yapıyorum...
dışarıda oldukça pahalı ve benim içime sinmiyor..
sütçüm kapıma geliyor kilosu 1 ytl 5 kilo alıyorum yarısından yoğurt yapıyor yarısından da tatlı hamur vs için kullanıyorum....

kartlı su sayacı kullanıyorum 10 yltlik su alıyorum 1-1,5 ay gidiyor...

bu arada evde eşe dosta bonculu havlu işliyor satıyorum..
o paralara hiç dokunmadan kumbaraya atıp küçük birikim yapıyorum....

maaştan faturalar sair giderleri ayırdıktan sonra kalan paranın bir miktarını kenara atıyorum ve onu unutuyor yok sayıyorum böylelikle birikimim artıyor....

ve bunları yapabildiğim için kocam benimle gurur duyuyor :jeyyar:

Son düzenleme:
lila tek kelimeyle süpersin valla imrendim senden kopya çekicem artık =)))

calisiyorum!!!
gereksiz harcamalar yapmiyorum
eksra hesap actirdim ihtiyaclardan artani hemen yatiriyorum elimizin altinda olursa harcanir diye
bide eksra biriken sigortalarim var onlari zamani geldiginde cekebilirim

esiminde cok fazla harcamasi olmaz ARABASI ! disinda
araba tutkusundan vazgeciremedim iki yilda bir araba degistiriyor
iste bu bize cok koyuyor

öncelikle lilaa maşallah sanakaydirigubbakcemile5

bende çalışıyorum

kıyafet çok fazla almam,binde bir alırım,oda uygun olanlardan alırım

işyerine yemeğimi getiriyorum ısıtıp yiyiyorum,burda yemek vermiyolar çünkü,dışarıdanda alınca çok pahalı,eşimde aynı şekilde,oda evden alıyor yanına

kaş bıyık için kuaföre gitmem,evde kendim alırım

evde yaptığım tasarrufları saymıyorum,elektrik su hepsini idareli kullanırız
aklıma gelenler bunlar...

hem çalışıyorum hem de eşimin gereksiz harcamalarını önlemeye çalışıyorum.

içerik nedeniyle konunuz"bir önerim var " bölümüne taşınmıştır bilginize

Kadın var aşı, taş yapar
Kadın var taşı , aş yapar... yerimseniben

Lilacığım harikasın bende seninle hemen hemen aynı şeyleri uyguluyorum.
Doğalgaz konusunda uyamıyorum oğlum var hastalanıyor :çok üzgünüm:
Reçel için gerekli meyve vs ne güzel ailendenmiş a.s
Bende çamaşır ve bulaşık makinasını kullanırım ve gece açarım, bu çok doğru arkadaşlar bilhassa akşam 22:00 den sonra ucuz diye biliyorum...
Sirke bulaşık makinasına ... Hatta toz alırken suyada ben sirke koyuyorum ve
hem 3 gün toz almasam inanın toz tutmuyor mobilyalar...
Ve de mobilyalar parlıyor ; benden size tavsiye hanımlar... :lepi:

X