Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

Tebrik ediyorum.gencecik yaşta baslamissiniz eminim ilerde güzel birikimlerimizi olacak.

Çok bir şey değildi tutar ama aldığımda 205ti altının gramı şimdi 215 olmuş. Çok kasmadım kendimi ihtiyaçlarımdan ödün vermeden yaptım bu birikimi mesela.

Olacak olacak başarırım ben bu işi

Hedefim ev almak

İyi akşamlar hanımlar konu ne güzel ilerlemiş

Ben de tasarruf adına neler yapıyorum onu yazayım aklıma geldikçe eklerim

Banyoda ısınana kadar akan suyu kovsa doldurup balkon yıkıyorum ya da çiçeklere döküyorum.

Çamaşır bulaşık makinesini tam dolmadan çalıştırmıyorum

Marketten yenecek kadar alıyorum ziyan etmemeye çalışıyorum. Evden yiyecek atılmaz bizde. Yiyemezsek sokaktaki canların hakkıdır onlara veririm

Telefon tarifem 30₺ sadece 30 paket bana fazlasıyla yetiyor. Faturalı hat kullanmıyorum.

Zamanında kredi kartı kullanmak gibi bir hataya düştüm. Evde kimse kullanmıyor. Her ay bi yere borç ödemek hiiiç bana göre değilmiş. Resmen evimin paramın bereketi kaçmıştı. Alıyordum alıyordum borç ödüyordum ortada bir şey yoktu

Bi de kuaför işlerimi kendim hallediyorum. Bu aslında tasarruf için değildi ilk başta. Azıcık hijyen takıntım var da

Ağda makinem var, ip kullanabiliyorum, saçım kendi rengi boya derdi yok, bi tek kaşımı alamıyorum ona da ayda 10₺ gidiyor

Tabi kaş aldırmayan kendi cımbızımı ve pamuğmu götürüyorum o ayrı

öyle mi bunu bilmiyordum , onu nasıl anlayabiliriz o tarifede mi değil mi diye

benimde telefon faturam 35 tl :) dediginiz gibi fazlasıyla yetiyor, bizde en kısa zamanda kurtuluruz inş şu kredi kartlarından

Merhaba kızlar uzun zamandır bende takip ediyorum ev aldık ev borcumuz ve elden alınan bir miktar para ve altın bilezik borcum var esimden gizli ucbes biriktirmek istiyorum bende sizdenim

Merhaba kızlar uzun zamandır bende takip ediyorum ev aldık ev borcumuz ve elden alınan bir miktar para ve altın bilezik borcum var esimden gizli ucbes biriktirmek istiyorum bende sizdenim
Merhaba hoşgeldin

Benim de elden alınmış 1000+1000+500+200+300=3000 borcum var

İşe girince ilk önce bu borçları ödemem lazım

Neyseki kredi borcum kredi kartım yok
Hep nakit harcıyoruz

İyi geceler

Su faturam 44 gelmiş
Bakalım elektrik kaç gelecek. Doğalgaz yakmadık kalorifer yaktık bu ay elektrik faturası coşucak

Umay

Bizimde 3000 nakit 60 gr bilezik ev alırken aldık işte 10 ay oldu alalı kredi çektik 50 bin krediler de çok arttı çektiğinizde beri 45bin kardayiz o kadar çok artmiski

Bu eve geldigimden beri pek alışverişe gitmiyorum markete gittikçe harcıyorsun yoksa bende eşimin bana verdiği harcliklarla birikim yapabilirsem inş sürekli birşeyler çıkıyor[/QUOTE]

[/QUOTE]

Tl biriktirip mi ödemeyi düşünüyorsun yoksa altına dövize çevirip mi saklıcaksın

3000 tek bir yere mi? 200 300 500 biriktirip ödeme yapılabilecek bi yer mi

Umay 3000 tek bi kişiye tl üstünden
Bilezigide annemde almıştım annem acelesi yok yeni kredi çektin odersin dedi önce tlyi oduyceZ 7000 di 4000 odedik

Son düzenleme:
kızlar birde evinizde tasarruf adına yaptığınız şeyler nedir ? nelere dikkat ediyorsunuz, faturalarınız ne kadar gelir ortalama

Daha önce tasarruf yöntemlerimizi paylasmistik bir konuda direk buraya ekliyorum belki bir faydası olur kizlar
  1. Harcadıktan sonra kalanı biriktirmiyoruz, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcıyoruz.. Maaşımızın belli bir bölümünü aldığımız gibi kenara ayırıp yokmuş gibi davranıyoruz. Kalanıyla idare etmeye çalışıyoruz.
  2. Evde mutlaka acilmayan bir kumbara olmalı. Farkında olmadan guzel rakamlar birikiyor.
  3. Altın yada para günü. Bütçeme göre mutlaka bir güne girdim.
  4. Mümkün olduğunca kredi kartı kullanmayıp, nakit harcama yapıyoruz.
  5. İndirimleri takip ediyoruz. Alışverişte 5 dk kuralını uygulayın.
  6. Günlük neye ne kadar para harcadığınızı mutlaka bir yere not edin. Ay sonu bunu inceleyip. Bir sonraki ay için neye gereksiz harcama yaptığınızı bulun ve o harcamayı kısın. Ben bunun icin telefonda bir uygulama kullaniyorum
  7. Sezon sonu alışveriş yapın.
  8. Eger calisiyorsaniz öğle yemeğinizi ve suyunuzu yanınızda götürün.
  9. Toplu taşıma kullanın hatta yakın mesafeleri yürüyün.
  10. Kuaför işlerinizi evde halletmeye çalışın.
  11. Temizlik ürünleri, tuvalet kagidi, kagit havlu, şampuan, yağ, şeker, salca gibi ürünleri indirimde stoklayın.
  12. Alışverişlerinizi aylık yapın.
  13. Sebze meyveyi marketten değil, pazardan alın.
  14. Derin dondurucunuzu ve buzluğunuzu aktif kullanın. Kış için yazdan turşu, reçel, erişte tarhana, konserve ve sebzelerinizi hazırlayın.
  15. Hediye almak yerine hediyenizi kendiniz yapın. Ben öyle yapıyorum, yaş pasta alacağıma bir kek yada kurabiye yapıp götürüyorum. Yada ev yapımı küçük kavanoz bir reçel
  16. Dışarı çıkmak yerine, arkadaşlarınızı davet edin. bir kahveye durduk yere 15 TL vermenin alemi yok.
  17. Çocukların eğlencesi için çok para harcamayın. Avm yerine parklara yada pikniğe gidin.
  18. Dolabınızı düzenleyin. Giymediğiniz kıyafetlerinizi eşyalarınızı benim gibi kadınlar kulubünün bit pazarı bölümünde yada farklı sitelerde satın.
  19. Sigara alkol gibi zaralı alışkanlıklardan kurtulun.
  20. Fiyat karşılaştırması yapıp en ucuz marketi bulun.
  21. Hazır gıdalar tüketmekten ve dışarıda yemek yemekten vazgeçin.

Su faturasında tasarruf yöntemlerimiz;

1. Meyve ve sebzeleri, sürekli akan suda yıkamayın. .
  2. Bulaşıklarınızı elde değil, makinede yıkayın.
  3. Diş fırçalarken, tıraş olurken suyu kapatın.
  4. Gereksiz yere sifon çekmeyin. Tuvaleti çöp olarak kullanmayın.
  5. 1.5 litrelik bir pet şişeyi suyla doldurarak sifonunuzun içine yerleştirin. Sifonu çektiğinizde, şişenin içindeki su yerinde kalacağından, her seferinde 1.5 litre tasarruf edersiniz. Sadece bu basit yöntemle bile yılda 2 ton su kurtarabilirsiniz.
  6. Muslukları tamir ettirin, su kaçırmadığından emin olun
  7. Çamaşır ve bulaşık makinesini dolmadan çalıştırmayın. Ekonomi programlarını kullanın.
  8. Banyoya girdiginizde sıcak su gelene kadar akan suyu bosuna ziyan etmeyin. Bir kovaya dolsun. O su ile balkon yikayip yerleri silebilirsiniz

Elektrik Faturasında Tasarruf Yöntemlerimiz;

1. Pizlerde takılı fiş bırakmayın. ( Sadece bunu yaparark faturamı 25 TL daha aşağıya çektim )
  2. Odadan ayrıldığınızda lambaları mutlaka kapatın.
  3. Tasarruf ampülleri kullanın. Dekorasyon için aydınlatma kullanmayın.
  4. Beyaz eşyalarınızı A++ seçmeye özen gösterin.
  5. Donmuş bir yiyeceği fırında çözmek yerine, buzdolabının alt kısmına koyun, orada çözülsün. Bu şekilde daha az elektrik yakacaktır buzdolabı.
  6. Buzdolabının bir dolap içinde olması ya da içine örtü serilmesi daha fazla elektrik harcamasına sebep olur.
  7. Elektrikli soba, ısıtıcı veya klima kullanıyorsanız aşırı yüksek derece yerine kısık derecede daha uzun süre kullanın.
  8. Elektrikli süpürgenin torbası sık sık boşaltın ya da yenisi ile değiştirin. Bu işlem, süpürgenin emme gücünü yükselteceğinden daha verimli ve çabuk temizlemeyi sağlar. Her seferinde atıp yeni torba almaktansa torbanızı boşaltmayı deneyin.
  9. En yüksek elektrik harcayan aletlerden biri ütü. Bu yüzden kıyafetleri nemli olarak ütüleyin. Daha çabuk biter

güzel tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) içlerinde çoğuna uyuyorum yalnız bizim şöyle bir sorunumuz var ,
mesela maaşları aldık kk, kredi, faturalar, kira vs mecbur ödenecek yerleri ödüyoruz çok şükür, daha sonra birikim adına kalan parayı bir türlü aylık ayırdığımız kadarını ay sonuna kadar tutamıyoruz,

zaten ben kuru gıda ve deterjanda stok yapmayı severim, işyerşnden de erzak paketi verildigi için öyle kuru gıda çok almam deterjanları uygun gördügüm an stok yaparım, sebze meyve yi pazardan , ufak tefek süt, yumurta, peynir gibi şeyleri marketten alırım

mesela bu ay 800 tl koyduk ama market , pazar harçlık herşey hariç, koyduk 800 tl yi, bakıyoruz misafir geliyor , yada evde bişry eksik oluyor yada yakıt almamız gerekiyor hoop hemen o 800 tlnin içinden alıyoruz böyle böyle ay sonuna kadar para azalıyor, buna çözüm bulamıyorum bir türlü

istiyorum ki o 800 tl ve geçmiş aylarda koydugumuz para öylece kalsın dokunmayalım ama olmuyor bunu yapamıyoruz, zırt pırt oradan para alıyoruz,

acaba şöyle yapsam mesela 800 degil de 700 koysam başka yere de o 100 ü koysam da ihtiyaç anında ordan harcasak onun dışına çıkmama şartına uysak öyle olur mu ? ben böyle deyince eşim diyor ki kendi kendimizi kandırmış olucaz sadece paranın yeri değişecek diyor :) cidden öyle mi olur

Hayır aslında olmaz.
Ben mesela birikimi ayırırım, bir kısmını ani gelişen basit durumlar için, özel hastahane için yada misafir için harcarım. Acil durum parası adı altında böyle miktarlar olmalı. Beyaz eşya yada telefon bozulduğunda kullanacağımız kadar bir miktar olmalı, hem kk yükselmemiş olur. Ztn öbür türlü hayatı kaçırırız, yeme içme biriktir ardından gelen yesin öyle hiç olmazki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…