Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

ister bankaya at ister altin yap.. ama evde tutulmuyor. ben evde tutmuyorum.
hırsızlık olaylar maalesef çook mahallede
olmazsa tabi altin yapardim.. şimdi altin çok düştü şimdiden yapmak lazim:)
evet bende evde tutma taraftarı degilim, zaten büyük bi kısmı kasada, evdeki sadece 4 5 aydır koydugumuz para evde oda biraz daha birikince onu da kasaya atarız. allaha emanet allah esirgesin

Amin inşallah sağlıkla en hayırlı zamanda
Simdiyekadar hiç toplu alışveriş yapmadım.ama zorluycam bu ay

Amin tesekkür ederim :)Aynı işte bizimde öyle beklemedigim anda beklenmedik bişey çikiyor hoop hadi bakalim kk. Yazdan beridir böyle böyle 9 bin borç oldu ben onu kapamaya çalistikça eşim baska masraflar cikartiyo :)

Market alisverisi cok zorluyo pazar yakinda yok anca araçla gitmek gerekiyo ondada eşim olmassa o gun calisiyosa zor oluyo otobuslerde bayagi uzaktan geciyo mecbur markete gidiyorum. Bu seferde 2 parça şey alsam 50 tlden az ödeyipte çiktigimi bilmiyorum illaki lüzumsuz şeylerde aliyorum

Kartta kaldimi daha çok harcaniyor. Ben o yüzden artik nakit hepsini çekip elimdeki paraya göre harciyorum :)

aynen öyle biri bitmeden digeri başlıyor, her ay bu ay ohh şükür bitiyor diyoruz bir bakmışız yine çıkmış bişeyler allah sağlık versin ödenir elbet :)
eşinizin elinden alıverin kartı :)

Kartta kaldimi daha çok harcaniyor. Ben o yüzden artik nakit hepsini çekip elimdeki paraya göre harciyorum :)
aynen öyle, bende bu ay çekmiym kalsın dedim ama nasıl harcandı bitti anlamadım, öncesinde çekip ayırıp kalanla çok güzel idare ediyordum, bundan sonra maaş yatınca çekicem hepsini ,banka kartında olunca sanki sınırsız ve bedavaymış gibi geliyor.

aynen öyle biri bitmeden digeri başlıyor, her ay bu ay ohh şükür bitiyor diyoruz bir bakmışız yine çıkmış bişeyler allah sağlık versin ödenir elbet :)
Dedimya bu ay yönetime el koydum :) topladim kartlarida kartlardaki paralarida sakladim. Parasi bittikce veriyorum. Hayir kendi buyuk rakamlarla borç çikartiyo ihtiyaç diyo. Benim bi istegim oluyo 50 -100 tllik şey aliyorum. Bu ay oraya gitti para diyo. Simdide karti aldim elinden ama gitmis pesin para olmayinca faturaya yansitmali actirmis suyu

Aynen o kartlar zaten bu hale getirdi. Habire bakamiyoruzda kac para kaldi diye ama elime alinca parayi 10 kuruslar bile degerleniyo:)

Bence olabilir ben nisan ayinda yaptim öyle Allaha şukür doğum parami bilezik yapip ayirdim tabi kenarda ceyreklerim vardi onlarla birlestirdim. Çok işe yariyo. Bide benimde bi kutum var camaşir makinesinin üstünde bu pantolonlardan çikan paralari onun icine atiyorum oda cok işe yariyo para bittigi zaman ekmek parasi oluyo :)

iyi yapmışsınız evet ama anlaşılan eşiniz savurgan, evet aynen benim eşimde öyle diyor kendisi alır alır bişey olmaz laf ettirmez bi kılıf uydurur ben dediginiz gibi 50 100 tllik bişey alsam onu bahane eder borçlara demekki tek benim başımda degilmiş bu durum :)

maşallah çok işe yaramıştır elbette :) bakalım benimki ne olacak ben szö verdim tıka basa dolmadıgı sürece açmayacagım tabi allah ona muhtaç ettirmesin, bende bilezik almayı düşünüyorum kısmet olursa

valla arabamin kredisi bitti eve ihtiyaç başladi.. 1500 kusur borcumuz var..
eve ufak tefek işte..
ama ben para birktirme derdindeyim.

Ya ben ona hak veriyorum kendi için hiç para harcamaz bensiz gezmez kendine ben olmadan bisey almaz. Ama onceliklerimiz baska olmali. Simdi mesela gecen ay hep bebek alisverisi yaptik. Bir süru masraf oldu mecbur karttan ödedik. Bu ay onun ödemesi varken başka borç çikardi. Halbuki bi dahaki aya yaptirsa sıkışmadan belki halledebilcez

Ne yapsak kar şu an. Kenara atilan hersey yatirim. Dedigin gibi Allah muhtaç etmesin ama muhtaç oldugumuzdada baskasindan istemektense kenardan harcamak daha rahat

valla arabamin kredisi bitti eve ihtiyaç başladi.. 1500 kusur borcumuz var..
eve ufak tefek işte..
ama ben para birktirme derdindeyim.
bende para biriktirme derdindeyim ne kadar çabuk ve çok olursa o kadar iyidir. borcumuz biter bitmez ev almak istiyoruz altınlarımız ve artık ne kadar olursa biriken parayla inş bi aksilik çıkmazsa , ben tl degilde altın almak istiyorum eşim yok diyor, mesela iki ayda bir, bir tane işçiliksiz bilezik alalım diyorum yok diyor tam altın alalım diyorum ona da yok diyor , pysa ki ne çok kar etmiş olurduk şimdiye

hmm şimdi dah iyi anladım, e mecbur ödenecek şeyleri kafaya takmamak gerek enin de sonunda ödenecek

Ne yapsak kar şu an. Kenara atilan hersey yatirim. Dedigin gibi Allah muhtaç etmesin ama muhtaç oldugumuzdada baskasindan istemektense kenardan harcamak daha rahat
amin ALLAH kimseyi kimseye muhtaç ettirmesin, borçlarımızdan kurtulup daha çok birikm yapmayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…