• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak mi yaptirmak mi

mor hercai

1 kral 1 kraliçe 1 prens 1 prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
272
181
103
Slm bayanlar ikilemde kaldığımız bir konu. Heleki su virüs zamanında. Bir evimiz ve arsamız var. Evimiz eski bir ev. Arsa ise yarı hissesi bizim artı sevmediğimiz bir muhitte. Evimizi satliga çıkardık. Arsayida. Bunun ikisinin parasıyla bir ev alamıyoruz kredi cekecez üstünü. Bizde düşündük ki ev yerine istediğimiz bir yerden arsa alsak yaptırsak daha mi ucuza mal olur karar veremedik. Siz olsanız ne yaparsınız?

Belli evlere topraktan daha uygun fiyatlara giriliyormuş eski komşularımız bir siteye yarı yarıya öyle girip aldılar. Daha uygun olur ama iyi bir araştırma yapın bunun için sahtekarlık çok oluyor bu konularda

Ben ev almayı tercih ederdim, ev yaptırmak oldukça zahmetli bence, eşimin ailesi oturdukları evi yaptırmışlar biz evlenmeden önce, eşim çok sıkıntı çektik der hep. Masraf olarak almak da yaptırmak da aynı tutar aşağı yukarı. Ama tabi sizin tam olarak ne istediğiniz de önemli. Apartman dairesinde oturur musunuz yoksa illa bahçeli müstakil ev mi?

Sanırım yaptırmaktansa almayı tercih ederdim. Yok ustası, malzemeleri, zaman, püsürüğü bir ton gözümde büyürdü.

Şu ara faizler düşükken para çekip beklerdim. Faizler yükselince ev fiyatları satılmadığı için düşecek nasılsa.

Ama tabi kredi çekseydim. 😒

Ben ev almayı tercih ederdim, ev yaptırmak oldukça zahmetli bence, eşimin ailesi oturdukları evi yaptırmışlar biz evlenmeden önce, eşim çok sıkıntı çektik der hep. Masraf olarak almak da yaptırmak da aynı tutar aşağı yukarı. Ama tabi sizin tam olarak ne istediğiniz de önemli. Apartman dairesinde oturur musunuz yoksa illa bahçeli müstakil ev mi?
Zaten şimdi de apartmandayım evi almış olsaydık 2 3 katlı yerden daire bakıyorduk ev yaptırırsak nasil olur inanın bende bilmiyorum

Hem arsa alıp hem ev yaptırmaya yitecek mi bütçeniz.. ? Prefabrik düşünüyorsanız olabilir ama normal düşünüyorsanız zor..

Zaten şimdi de apartmandayım evi almış olsaydık 2 3 katlı yerden daire bakıyorduk ev yaptırırsak nasil olur inanın bende bilmiyorum
Eğer daire alacaksanız bence hiç zahmete girmeyin, alın gönlünüze göre bir daire temiz temiz yerleşin içine.

Sanırım yaptırmaktansa almayı tercih ederdim. Yok ustası, malzemeleri, zaman, püsürüğü bir ton gözümde büyürdü.

Şu ara faizler düşükken para çekip beklerdim. Faizler yükselince ev fiyatları satılmadığı için düşecek nasılsa.

Isinden ziyade çocukların okulu var o beni daha çok düşündürür

Bizde ev yaptırmayı dusunduk arsa alıp ama ileride satmak istersek zor satarız diye yaptırmadık. Çünkü bı siteden veya toplu halde bulunan binalardan ev almayı tercih ediyor herkes. Kolay kolay kimse arsadaki evi almak istemiyorlar.

Çok yakınım arsa alıp ev yaptırdı bir tatil yerinde. Daha uyguna geldi baya. Ve evi çok güzel oldu tam istediği gibi her şeyini kendi seçti. 7-8 ay sürdü.

Isinden ziyade çocukların okulu var o beni daha çok düşündürür

O süre zarfında kirada olacaksınız ki eskide olsa şuan kendi evinizde oturuyorsunuz. Ah biz kiracılar neler çekiyoruz bir bilseniz. Yaptırmayı aklınızdan bile geçirmezsiniz.

bence maddiyat olarak karsilastirmak dogru degil.

Kendi evini yaptirirsin, en iyi iscilik en iyi malzeme kullanirsin, dolayisi ile deli gibi para harcarsin.

Onemli olan burada sizin hic deneyiminiz, bilginiz var mi, veya danisabileceginiz guvenilir birileri,
ev yaptirmak konusunda,

eger yoksa kaziklanabilirsiniz, kaliteli malzeme secemeyebilirsiniz, iscilik konusunda sikinti yasayabilirsiniz.

En sonunda da nerden dustuk bu isin icine diyebilirsiniz.

Veya bilginiz varsa, seviyorsaniz da,
cok keyifli bir surec olabilir sizin icin, keyif alarak her ayrintiyi istediginiz gibi yaptirarak iyi ki de diyebilirsiniz.

Velhasili, bu soruyu burada sordugunuz icin ben sizin hazir yapilmis ev almaniz gerektigini dusunuyorum.

ev yaptırmaktan anlamıyorsanız almak derim.iyi anlıyorum bütün hır gürüyle , nasıl uyguna yaptırırımla uğraşırım diyorsanız yaptırabilirsiniz tabi.ama anlamıyorsanız astarı yüzünden pahalıya gelir.

Ev almadan düşük faiz ile kredi veriyorlar mı ?

Back
X