ev almak istiyorum :(

deniz_1988

Olmayınca olmuyor işte
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
3.540
577
163
selam arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilmediğimden buraya açtım umarım doğru yerdeyimdir.
arkadaşlar evleneli neredeyse 2 sene olacak,kirada oturuyoruz ve 700 tl veriiyoruz mayısta 800 tl olacak..
bu kira işi canımı çok sıkıyor çünkü kiramın çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
bunun yerine kendi evim için ödeme yapmak daha mantıklı geliyor.
Ama durumumuz pek iç açıcı değil
kendimizi zorlasak 30,000 tl peşinat bulabiliriz.
eşim adına kredi çıkmaz
çünkü bazı sebeplerden eşimin bankalarda ki skoru çok düşük.
bense ileride işi bırakmak zorunda kalabilirim
uzun dönemlide çalışmayacağım.
krediyi nasıl ayarlayabiliriz.
benim adıma kredi çekilse daha sonra sigortam kesilirse bu sorun olur mu?
yada daha başka ne yapılabilir ev sahibi olmak için?
lütfen fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...

şuan kredi faizleri çok yüksek. banka elinizdeki peşinatın en az %25 elinizde bulunması isteyecektir. bu yüzden 30 bininiz var ise en fazla 120 liralık ev alabilirsiniz yaşadığınız şehirde 120 bin liraya ev varmı onu ortaya çıkarmak gerek? benim kanım şu piyasa belirsizliğinde biraz beklemek en azında bu sürede 3-4 bin bile olsa peşinatı dahada arttırarak bırıktırmek.

3,4 bin daha bulunabilir o kadarını sıkıntı yapmıyorum açıkçası
120,000 tl ye çok güzel vede uygun evler var yaşadığım şehirde
20,000 tllik altınım var 10,15 belkide daja fazla ailem yardım da bulunabilir.
hiç konuşmadığım için bu konuyu net bişey söyleyemiyorum ailemle ilgili
ama gerekirse o kadar peşinatta bulunabilir.
benim için sorun olan şey
kredi işi nasıl halledilebilir.
bahsettiğim gibi eşime kredi çıkmıyor.
ben çeksem adıma sonra işi bıraktığımda sbununla ilgili sorun yaşar mıyım bilemiyorum işte

işsizlik sigortası yapıyorlar. ama çekeceğiniz krediyle ödeyeceğiniz rakam orantılı olacak. maaş bankanız size daha uygun kredi faiziyle yardımcı olacaktır. eğer işten çıkarsanız tek maaş siz kredi ödemelerini nasıl gerçekleştireceksiniz.

3-4 binden kastım ne kadar elinizde peşinat var ise o kadar düşük faizli kısa zamanlı kredi çekersiniz . sizin açınızdan daha kolaylık olur.

nette ev kredileri olarak bir araştırın. oraya telefonlarınızı bırakın size çok net rakamlar ve verilerle dönecektirler aklınıza takılan ufak sorularıda sorarsınız.

anladım canım teşekkürler verdiğin bilgiler için
eşim öğretmen ben muhasebeciyim
ben işten çıkarsam eşim krediyi ödemekte zorlanmaz diye düşünüyorum çünkü her şekilde 700 tl ödeyecek aylık ha kiraya vermiş ha krediyi ödemiş bir farkı yok diye düşünüyorum..

cok mantıklı düşünüyorsun tatlım bencede bir yerden buluşturun bankaya evi iptekleyip krediyi bence cekebilirsiniz sonucta eşin ögretmen sen muhasebecisin yani bankadaknler bunu göz arda etmeyeceklerdir ama sunuda iyi düşün bankaların su anda faiz oranları inanılmaz cok yüksek eşinin maaşı sizin giderlerinizi aynı zamandada ev kradisi ödeyevilcek durumdamı

tamamda canım şu iki durum var birincisi sen ssk çalışan olduğun için banka biraz sana zorluk çıkarma ihtimali var kamuda çalışan belki kefil isteyebilir. ama eşine daha kolay kredi verebilir bence önce eşin üzerinden yürüyün.

ayrıca ev kredisi alabilmek için mesken tapu olmalı alacağın ev. yani ev hisse tapu arsa tapu garaj tapu ise ev kredisi çıkmıyor ihtiyaç çekebiliyorsun buda çok daha yüksek faiz ev kısa zamanda faiz demek oluyor. düşündüğün evler için ısrarla krediye uygunluk olup olmadığını sor araştır. emlakçılar satış için var diyorlar sonra peşinat veriyorsun ama kredi kredi çıkmıyor ve peşinattanda vazgeçemiyorsun.

ayrıca şekerim; 700 kira haklısın zor ama kredi rakamı ise şu 1800 ler civarıolacak. oradi ödeme planını iyice incelemek gerekiyor.

canım ev kredisi ödeyip evide geçindirebilir eşim onda sıkıntı yok
2,000 küsür maaş alıyor
hadi 1,500 evin giderleri olsa yine geçinebiliriz diye düşünüyorum zaten çoluk çocukta yok :)
ama hangi evi ipotek etmekten bahsettin anlayamadım
eşimin üzerine tapulu bişey yok ki zaten

bazen bankalar tatlım almak istediğiniz evi görüp onun üstüne ipotek koyuyorlar krediyi veriyorlar krediniz bittikten snrada tapuyu sizin üstünüze direk bırakıyorlar tatlım bu sekilde sürüyle tanıdıgım var ev alan illa malını mülkünüz olması gerekmiyor zaten

ben bunları hiç bilmiyorum canım teşekkür ederim sana bilgilendirdiğin için haklısın
ben netten bi kaç ev ilanına baktım krediye uygun
3+1 evler var 120,000 tl ye
10 yıl ödemeli olsa aylık 800 tl ile ödenebilir diye düşünüyorum
ama yanlış biliyorda olabilirim

eşime rahat kredi çıkabilirdi ama eşim
zamanında krediler çekti ödeyemedi çok sıkıntılar yaşadı bankalarla
şimdide bankalarda skoru çok düşük ondan ona çıkmaz diye düşündüm hep

babamın fabrikası var ortaklarıyla babamı kefil göstersem bana çıkabilir diyorum ama :26:

öyle mi bunuda bilmiyordum
bu konuyu açmakla iyi etmişim bir sürü şey öğrendim :)

öyle mi bunuda bilmiyordum
bu konuyu açmakla iyi etmişim bir sürü şey öğrendim :)

hatta benim babamlarda öle bir kredi cektiler sonra geri sattılar istemediler nedense bilmem kaynanmlarda öle ev aldılar bazen hiç peşinazsız direk krediyle alanlar var mesela eşimin kuzeni gibi ev almak artık bir nevi daha kolay oldu tatlım hatta sen calısıyorsun eşin çalışıyor durmanız bile hata derim bebek olunca zaten sen calısmayı bıraksan bile biraz ailenizin destegiyle cok rahat gecinirsiniz diyebilirim

https://www.enuygun.com/kredi/ing-b...ade-ile-60000-tl-150000-tl-7/?ref=other_loans

şekerim bak site sana öncülük edebilir. ama 90 bin kredi çekince aylık 1400 cicarı ödemeler çıkıyor.

bende bunu düşündüğüm için sardım bu konuya zaten canım
mayısta 800 olacak kira
ev 80 metrekare ufak ama yeni bir ev
yeni olması beni çok ilgilendirmiyor ama kullanışsız olması rahatsız edici..
mayısta bu evden çıkmamız şart çünkü sözleşmemiz dolacak
ve ev sahibide çıkmamızı ister bence..
eşim şehrin bi ucunda okuluna yakın yeni yapılan toki evlerinden bahsetti sabah ben işe gelirken
kiraları 800 liraymış

Maaşın yeterli olursa evin üstüne ipotek koyup kredi verirler sana..
120 binlik bir evde en az 30 bin peşinatın olması lazım
kalan 90 bin bankadan kredi çekildiğinde 10 yıl vadede geri ödemesi aylık 1300 lira
20 yılda 1100 civarı

merhaba tatlım,ben kiracı olsam 800 kira ödeyeceğime aynı sekilde ev alırdım
ev kredilerinin düştüğü zamanları takip edebilirsiniz 120 tl iyimiş evler :129:
her ay kira öder gibi,burda iyi bir ev 250 milyardan aşağıı yookk alamıyosunnn

oy oy oy kız ben evin kirasına 400 veriyorum bazen ona bile içim acımıyor değil yani sizinki cok zor bir durum ya al ben yemedim sen ye diyorsun hemde ev cok küçük ve kullanıssızken

teşekkürler kızlar yorumlarınız için
ama asıl sorun şu ki eşime kredi çıkar mı?

oy oy oy kız ben evin kirasına 400 veriyorum bazen ona bile içim acımıyor değil yani sizinki cok zor bir durum ya al ben yemedim sen ye diyorsun hemde ev cok küçük ve kullanıssızken
aynen öyle canım
bi odayı minicik zaten odalarıda
depo gibi kullanıyorum eşyalar eve sığmadı diye herşeyi oraya bıraktım
evde wc olarak sadece klozet var
ve kimse bizde kalmak istemiyor rahat edemedikleri için
ev yeni güzel bir ev
mahallede güzel
merkezde heryere ulaşım kolay ama neye yarar evimi dilediğim gibi kullanamıyorsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…