Ev Almak İsteyenler Gelin Buluşalım Konuşalım

Hanimlar merhaba adim seçil anadolu yakasinda tokiye girmek istiyorum ama hiç bir yerde bulamadim bütün sitelere bakiyorum sma sanirim gözden kaciriyorum hani toki yada emlak konut devredip kalan taksitleride odeyebilirim. Bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz.Simdiden tesekkür ederim

Merhaba hanimlar
bizde nisanlimla 2 gün önce eyüp esentepeden 133.000tlye bu daireyi aldik. Daire 1. kat diye geciyor ama yüksek giris gibi duruyor bu dairenin altindada bir düz giris var yani arakat sayilir. Biz 160.000tlyye kadar ev baktik malesef istedigimiz gibi bir daire bulamadik. Nisanlim ille ya gaziosmanpasa ya eyüp olucak dedi. Bu civarlarda gercekten fiyatlar cok uctu. Bu aldigimiz daireninde tadilati var 4 sene boyunca kiraci oturmus. Sizce nasil?

Emlak Ofisinden 2+1, 85 m2 Satılık Daire 138.000 TL'ye sahibinden.com'da - 141803040

Yeni eve benzemiyor zaten ama bu fiyata artık nerdeyse o civarda ev yok evet olsada eski bina ve içi harabe oluyor resimlerde güzel görünüyor arka balkon kısmı hariç sizin içinize sinmesi önemli ilerde satıp daha iyisini alırsınız buda peşinatınız olur.. Ama Gopta ev bakarsanız orada daha ucuz çünkü her geçen gün binalar yükseliyor ve nüfus yoğunluğu yaşanıyor o bölgede..

Yeni yapılan konutlar hakkında size katlıyorum. Sıkışık, minicik köşeli evler. Benim oturduğum mühit çok cüzi bir yer olmasına rağmen 85 m2 daire 180-190 bin, içine de bir bakın plansız acayip odalar.

bu topik uzun zamandır mesaj almamış.bilgisi olan varmı arkadaşlar acaba ülkedeki karışıklık faizleri etkilediği için şu aralar ev almak için banka kredisi çekmek mantıklı mı fikirleriniz neler

bu topik uzun zamandır mesaj almamış.bilgisi olan varmı arkadaşlar acaba ülkedeki karışıklık faizleri etkilediği için şu aralar ev almak için banka kredisi çekmek mantıklı mı fikirleriniz neler

Yarından itibaren faizler 1.00 üzerine çıkacak ve sanırım bu oranlar seçime kadar yükselicek evi bulduysanız hemen alın yada seçimleri bekleyin..Zira ben krizden bile şüpheleniyorum..

Yarından itibaren faizler 1.00 üzerine çıkacak ve sanırım bu oranlar seçime kadar yükselicek evi bulduysanız hemen alın yada seçimleri bekleyin..Zira ben krizden bile şüpheleniyorum..
valla geçmişte kredi verip geri isteyen bankalar bile olmuş gözümüz korktu açıkçası seçime kadar bekleyelim diyoruz canım yaa

Şuan için evet beklemek mantıklı görünüyor..Ne olacağı seçimden sonra az buçuk belli olur hayırlısı olur umarım.. :)

Finans kurumu ile ev almaya karar verdik .. exper ihtiyacimz oranda ddeger bicer ise harika olack sali gunu sonuclanack

Merhabalar,
Uzun zamandır ev arıyoruz. fiyatı makul, geniş bir daire bulduk. tesadüf üst katta 4 çocuklu bir ailenin oturduğunu öğrendim. çocuklardan birini pencereden gördüm 7-8 yaşlarındaydı. şimdi tereddüt ediyorum acaba bu çocuklu aile acaba çok gürültü yapar mı, bu evi almalı mıyız sizce?

Sizden önceki oturana sormalısınız

teşekkürler yanıtınız için. bizden önceki oturan evin sahibi. biz emlakçı ile muhattap olduk. ev sahibine sorsak da gürültülüydü der miydi bilemiyorum

Arkadaşlar dün ev baktık.
Küçükçekmecede, bahçe katı 85 m2 2+1 daire 137 bine el sıkıştık. Ama şuan ki derdimiz bizim kredi. Ev alıp hangi bankalardan kredi kullandınız

Arkadaşlar dün ev baktık.
Küçükçekmecede, bahçe katı 85 m2 2+1 daire 137 bine el sıkıştık. Ama şuan ki derdimiz bizim kredi. Ev alıp hangi bankalardan kredi kullandınız

Bu konuda muhataap olduğunuz kişi bişey söylemedi mi? Genelde anlaşmalı çalıştığı bankalar oluyor emlakçı ve muteahhitlerin..

Bu konuda muhataap olduğunuz kişi bişey söylemedi mi? Genelde anlaşmalı çalıştığı bankalar oluyor emlakçı ve muteahhitlerin..

Onlar ilgileniyorlar zatende ben burda kredi kullanan varsa anlar ne şartlar üzerinde kredi kullanılar hangi banka vs diye bilgi sahibi olmak istedm

Onlar ilgileniyorlar zatende ben burda kredi kullanan varsa anlar ne şartlar üzerinde kredi kullanılar hangi banka vs diye bilgi sahibi olmak istedm

Bende şu sıralar bu tür araştırmalarla meşgulüm, her banka kredi veriyor ama emlakçı ve müteahhitlerin anlatşığı bankalar kişinin bütçesine göre düzenlemeler yapabiliyorlarmış. Bir çok yerle görüştüm, direkt birebir konuşmadan olmuyor tabii, peşinatımız olmadığından evin tamamına kredi kullanacağız. 1 sene kira da oturup her sene havaya ödeyip üstüne yine krediyle daire sahibi olmaktansa bu yola başvurduk. Ama internetten direkt baktığım 120 ay vadeli aylık taksitleri 1650 civarı oluyor.

Evet malesef bu krediler bizi bitirdi. Allah kolaylık veriyor gerçi ev alana. biz iki aydır kiradaydık bi anda çıktı karşımıza kaçıkmak istemedik ultra lüks bi daire çünkü. hem sıfır cazip geldi.girdik. vakıfbank en uygunu diyorlar ama her bankanın faizi aynı değil. biz müteahhhitten aldık. ilgilenelim dediler ama eşim istemedi

Araştırın tabii ki, belki de başka bir banka eğer dedikleri gibi '' kişiye özel ödeme kolaylığı sağlıyorlarsa '' çok daha iyi imkanlar sunabilir, kaldı ki nette buna benzer bişey okumuştum. Evi alan kişi evi satın aldığı kişinin çalıştığı banka haricinde bir diğer x bankaya da gidiyor ve x bankanın sunduğu imkanın anlaşmalı olan bankadan çok daha iyi olduğunu görüyor..

Peki siz peşinatlı mı alıyorsunuz acaba? Benim bu konu da baya gözümü korkuttular da, büyük risk falan dediler. Peşinatlı, küçük taksitlerle ödemek kişiyi yormaz, sıkmaz tabii ki ama diğer taraftan 1 sene kira da oturmak demek 800x12=9600 lirayı ( eğer 1 sene boyunca aynı fiyatta kalırsa) havaya atmak demek, kaldı ki depoziti var bir taraftan..

Aslında benim kafam da aynı şey demek, komple değil de evlendikten sonra peşinatla alsam da kredi ödeyeceğim, diğer taraftan en az 6 ay havaya para ödemiş olarak, kaldı ki evin değeri sürekli artıyor belki de şuan peşinat olan o zaman yetmeyecek? Offf bilmiyorum gerçekten ama Allah herkesin yardımcısı olsun zor işler..

Son düzenleme:

Valla çok zor işler ama şöyle söylimiym elinde 10 20 bin varsa bütçene uygun gir.
Ben peşinatla alıyorum diğer türlü alamam 600 lira kira veriyorm. 500 600 her kenarada atmak düşünccemdi baktım 1200 1300 ödeme planı çıkıyor zorlarsak ilk bi kaç sene çoçcuk olana kadar 1500 bile öderiz eve girelim dedik ömür boyu kira ödemektense sık kendini ev sahibi ol.

Biz şuan 1500-1600 rahat öderiz, ödeyeceğin miktara bakacasın ama ne var ki evli değiliz, daha evleneceğiz o da büyük masraf ayrıca evlenmeden risk, bir de işlemlerin 8-10 bin masrafı çıkar diyorlar tapu işlemleri, komisyon ücreti, ekspertiz ücreti falan? Ama diyelim ki girdik bir eve risk aldık, en az 500 liradan 1 sene kiraya versek o da evlenmeye katkı demek, üstelik diğer taraftan düğün takılarımız alacak, bir miktar düğün masrafını kapatırsak sadece krediye odaklamış olacağız. Bilmiyorum ki işte, bize şuan peşinat konusunda birileri ön ayak olmadan hiç bişey yapamayız yok çünkü, 20 bin de az para değil, ailesinin durumu malum, belki babası destek çıkabilir ama sonra hem kredi ödeyip hemde düğün yapmak var işin içinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…