Ev Almak İsteyenler Gelin Buluşalım Konuşalım

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
biraz daha cekici olsun diye yazı formatımızı değiştirelim

arkadaslar ev almayı düşünen varmı ? elbette vardır
gelin beraber konusalım paylaslım süreci beraber gecirelim

Önce evlendin, şimdi ev-lenmek istiyorsun :) Allah bahtını güzelleştirsin inşşşşş

ben daha alalı 5 gun falan oldu ama şimdiden pişmanım almaz olsaydım banka faizleri ve krediler her sey cok zor resmen sıfırdayım

Emek olmadan yemek olmaz yasemin. Biraz dişini sık herşey yoluna girer merak etme.

bende yeni aldim ama herseyi düsünmek zorundayiz mutfak aldik ama ayrintilari gözden kacirmisiz insallah düzelir. emek olmadan yemek olmaz dogru bir söz. bu arada evin hayirli olsun yasemin zor zamanlar ama gecince güzel zamanlar olacak.

sagol canım senınkıde hayırlı olsun dogru emek olmadan yemek olmaz ama ben acele ettım bıraz keşke peşinatı bırıktırıp alsaydım :26:

ay kızlar hayırlı olsun neden oyle dusunuyorsunuz
yasemın ve dıger arkadas yenı aldınız neden sıkıntılısınız

elmayracım merhaba canım senı cok merak edıyorum ınan bana benım gıbı gece gunduz apansız aklına bır suru ınsanın gelıyorsundur hersey guzel olacak canım

kızlar bız semt olarak annemler eyakın oturuyoruz 15 dk yurume cocuguma bakıyor ama esım semtı hıc ama hıc begenmıyor
kv onların oradan ev alalım dıye ıstıyorlar bellı
bızımkıler bızım semtten
ben arada kalan esım ıse her aıleye uzak bahcelıevlerden alalım dıyor :S

bılemıyorum

ters dubleks ıstıyorum buarada

elmayracım merhaba canım senı cok merak edıyorum ınan bana benım gıbı gece gunduz apansız aklına bır suru ınsanın gelıyorsundur hersey guzel olacak canım

Beni seven insanların olduğunu bilmek o kadar hoşuma gidiyor ki... İyiyim cnm. Her geçen gün daha iyi oluyorum. Geçiyor. Acım hafifliyor.

tabıkıde annene yakın alıcaksın bebegınle o ılgılenıyor sonucta kayınvalıden bakcaksa ona yakın al

benım aldıgım evde ters dubleks 128.000 aldım 120 m2 ve annemlere yakın

benım eşim polis memuru kendı aılesı karsıda oturuyor bız anadolu yakasında babası onların taraftan almamızı söyledıgınde eşimin cevabı benım bugun yarın ne olucagım bellı degıl bu taraftan alıcam dedı ve bu benı cok onure etmıstı

kv bakmaz canım bu benım 2.evlılıgım ya aslında bızım ıs karısık benım 1 daırem daha var suanda kıracısı cıktı pıyasası kira olarak 700-800 cıvarında babama dıyorumkı o evı sat arsa tapulu ara kat 140 metre kare eger onu ııkna edeıblırsem ı stersem avcılardan alırım cocuguda krese yollarım ama hem kredı yukunun altına gırmek hemde cocugu krese yollamak bızım yasam standartlarımızın dısına cıkıyor
esım bızım oradan anca ama anca cok begenırse bır daıre alabılecegını soyluyor

bahcelıevlerde evler da uygun fıyat galıba

yasemın hayırlı olsun demek kredınız onaylandı detay versene cnaım sen calısıyorsund ımı ? aylık odemelerınız nedır kac senelık

evın resımlerı varmı cok merak edıyorum

ewın resımlerı yok canım

bahçe dubleks ustu yuksek gırıs ust katta salon mutfak tuvalet var alt katta 3 oda banyo önunde tamamı fayansla döşenmıs bahce bına 3 yıllık anadolu yakası küçükbakkalköyde 98000 konut kredisi 30000 ihtiyac kredisi kullandık konut kredisi aylık 1400 ihtiyac 760 tl konut kredisini Garantıden ihtiyac kredisini vakıfbanktan cektık konut kredısının vadesi 120 ay ihtiyac kredısının vadesi 60 ay

yenıdendogdumcum bırıkmıs paran varsa hıc bekleme derım ben.bı gozunu kapat ve begendıgın evı al.cok hesap kıtap yapma.merak etme evlenene ve ev alana rabbım yardımcı oluyor.sen ılk adımını evlenerek atmıstın zaten

yasemıncım bılıyorum olmadıgını resım ama lutfen ılk fırsatta cek
evın ıcı nasıl herseyı yenımı ? ne zaman tasınacaksınız toplamda kac metrekare? alt kat camlarının boyutları buyukmu? bahcede sıze aıt
aylık 2160 lıra oduyeceksınız ıkınızın maasının toplamı nedır? cok ozel olmazsa ınsallah 98000 aylık odeme ıyı gelmıste anacım 10 yılya korkuyorum

bırıkmıs param yok ancak 2mızde calısıyoruz ayretten bır evımız da var kıraya erılcek babam satmayı dusunmezse :26:
3250 oluyor toplam gelır ıste bırde dugun bılezıklerım fılan var altın olarak

2010 haziran ayında nişanlandık nişan sonrası başladık internetten , gazeteden ,yollarda sokaklarda hem biz hem aileler ev bakmaya..
Ev almaya karar verdik ama ne peşinat vardı nede ailelerden maddi destek. ( manevi destekleri sonsuzdu ) sonra düğün tarihleri belli oldu ciddi ciddi bakmaya başladık
2010 ekimden 2011 nisan ayına kadar deli gibi gezdik durduk ya beğendiğimiz bütçemize uymadı ya bütçemize uyan bize uymadı son baktığımız eve asla oturmam hadi çıkalım dedim.
evin içi öyle pisti ki ama öyle böyle o evi aldık Nisan 2011 de mayıs ayında başladık kredimizi ödemeye haziran ayında da evlendik. 19 ay ödemişiz işte Rabbime binlerce kez şükürler olsun isteyen herkese de nasip etsin.

Zor mu derseniz de ?

1200 TL ödüyoruz elbette zor her ay 700*800 ödeyip 400 TL cebe kalması varken biz 400 TL fazla ödüyoruz. ama kendi evimize ödüyoruz kira ömür boyu bitmeyecek borç en güzeli kendi evine ödemek şimdi bizim geriye kaldı 101 ay biter mi Allahın izniyle inşallah

tamam canım ilk fırsatta resım cekıcem camların boyutları normal ev camı gıbı yanı yerde yada cok yuksekte degıl aylık gelırım 3,600 tl krediler ile giderimiz 2460 tl arada 1140 tl bunlarlada gecım olcak işte evın içine boya gerekıyor bırde pencerelerıne perforje bunun dısında acıl bır ıhtıyacı yok

hayuırlı ugurlu olsun belkıde en guzelını yaptınız cunku dugun paraları ve ceyrek altınlarda belkı oraya gıtmıstır bıze borc kaldıgı ıcın onlar haleldıldı belkı baska turlu olsaydı borc kalamaycaktı o paralarda o sekılde degerlenecektı 15 bın bı para gıttı bu sekılde ıste
aylık odemesı uygunmus suanda daha pahalıdr dıye dusunuyorum
ben sureklı yenı bına bakıyorum
eskı bınada tadılat ısı olur gene aynı hesaba cıkar dıye dusunuyorum ama
darısı basımıza ınsallah

kalan parada ıyı aslında aslında maaslarınız bıle ıyı bızım kıra dahıl bu sekılde gelırımız canım
evıne tasınmadın dımı yasemın?

Ailenin manevi desteği ile 20 bin TL kredi çektik peşinatımızı öyle verdik. balayı dönüşü de altınlarımızı paralarımızı bozdurduk. iki ailenin taktıkları kaldı sadece diğer tüm takılarımızı sattık. 20 bin TL borcumuzu kapattık.
mobilya eşya falan borcu zaten aileler bize bırakmamıştı. şimdi kredi borcumuzu ödüyoruz onun dışıda evlendikte sonra olan bir takım borçlarımız da var tabiki.

yeni eski çok farketmiyor eski olsa bile iyi bakılmış olsun yeter

kalan parada ıyı aslında aslında maaslarınız bıle ıyı bızım kıra dahıl bu sekılde gelırımız canım
evıne tasınmadın dımı yasemın?

bılmıyorum kalan para benım gözümü korkutuyor acıkcası sonucta ben özelde calısıyorum ne olcagım asla bellı degıl o yuzden kenara bır 4000 attım gıbı bır sey bakalım oda sagol sola gıtmezse hayırlısı yok daha cok yenı 5 gun falan oldu ımkansız suan tasınmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…