• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma sorunu

thecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
101
0
296
Diğer
mrb kızlar, benim de bir derdim var tabi birçoğunuza göre bu da dert mi denilebilir ama sizden fikir almak istedim..biz eşimle yaklaşık 30 milyarlık bir borçla evlendik..şuana kadar 20 bini ödendi geriye 10 bin kaldı 1.5 yıl içinde o da bitecek inşallah.kiradayız..her ay kira vermektense kendi evimiz olsun istiyorum ama peşinatımız yeterli değil tamamını kredi çeksek çok yüksek ödeme planı çıkıyor..ya da 10 yıla kadar vade yapmak lazım ki ödeyebilelim o da çok uzun süre..şimdi gelelimö diğer bir konuya..eşimin babası vefat etti.ondan kalan bikaç arsa toprak vs varmış..ama ortak tabiki kardeşleriyle ve amcalarla..onlar ok verse hemen satıılır 2-3 haftaya çünkü değerli yerlerde..eşim dedki ben bunu anneme ve kardeşlerime söylicem paylaştırılsın ev alıcam dicem bari istediğimiz evi alırız eğer o paylaşım yapılırsa..henüz annesine söylemedi ben kabul edilceni sanmıyorum ama bu durumda siz napardınız...2 yıldır borç içindeyiz hiç öyle bir öneri dahi getirmediler sonuçta o onun hakkı şuanda da ihtimal vermiyorum kabul etsinler ama bir yandan da ev almak istiyoruz..eğer bu kabul görmesse sizce zar zor ev alıp yıllarca sıkıntı içinde o borcu ödemektense ev alma fikrinden vaz mı geçsek ? çünkü zorlanıcaz o kesin..peşinat ta yok doğru düzgün..ihtiyacımız varken işime yaramayan bir miras sözkonusu..bir yanımda al diyor evi salla o mirası ama neden sıkıntı çekeyim madem ailesi bunu düşünemiyor .

mrb kızlar, benim de bir derdim var tabi birçoğunuza göre bu da dert mi denilebilir ama sizden fikir almak istedim..biz eşimle yaklaşık 30 milyarlık bir borçla evlendik..şuana kadar 20 bini ödendi geriye 10 bin kaldı 1.5 yıl içinde o da bitecek inşallah.kiradayız..her ay kira vermektense kendi evimiz olsun istiyorum ama peşinatımız yeterli değil tamamını kredi çeksek çok yüksek ödeme planı çıkıyor..ya da 10 yıla kadar vade yapmak lazım ki ödeyebilelim o da çok uzun süre..şimdi gelelimö diğer bir konuya..eşimin babası vefat etti.ondan kalan bikaç arsa toprak vs varmış..ama ortak tabiki kardeşleriyle ve amcalarla..onlar ok verse hemen satıılır 2-3 haftaya çünkü değerli yerlerde..eşim dedki ben bunu anneme ve kardeşlerime söylicem paylaştırılsın ev alıcam dicem bari istediğimiz evi alırız eğer o paylaşım yapılırsa..henüz annesine söylemedi ben kabul edilceni sanmıyorum ama bu durumda siz napardınız...2 yıldır borç içindeyiz hiç öyle bir öneri dahi getirmediler sonuçta o onun hakkı şuanda da ihtimal vermiyorum kabul etsinler ama bir yandan da ev almak istiyoruz..eğer bu kabul görmesse sizce zar zor ev alıp yıllarca sıkıntı içinde o borcu ödemektense ev alma fikrinden vaz mı geçsek ? çünkü zorlanıcaz o kesin..peşinat ta yok doğru düzgün..ihtiyacımız varken işime yaramayan bir miras sözkonusu..bir yanımda al diyor evi salla o mirası ama neden sıkıntı çekeyim madem ailesi bunu düşünemiyor .

Hemen hemen aynı durmdayız
anladığım kadarıyla sende evlendiğinden beri borç ödüosun :( bilirim zordur
Ama bide şu var madem miras gelicek ozaman size düşen payı istediğin gibi kullanırsın nasılsa
Şuan acele etmeyin bence Bizde böle bi durumdayız hemen hemen bi yanım al vevi dio bi yanım da durduruo çünkü bizimkinde evlat ayrımı söz konusu . :( uffffff
Nese Geçenlerde bi arkadaşımda şu aklı verdi evsiz duruluoda Arabasız olmuo :21: Birikim yapmaya çalışmaksa nietiniz ve yoksa arabanız buda iyi bi fikir olabilir .

Hemen hemen aynı durmdayız
anladığım kadarıyla sende evlendiğinden beri borç ödüosun :( bilirim zordur
Ama bide şu var madem miras gelicek ozaman size düşen payı istediğin gibi kullanırsın nasılsa
Şuan acele etmeyin bence Bizde böle bi durumdayız hemen hemen bi yanım al vevi dio bi yanım da durduruo çünkü bizimkinde evlat ayrımı söz konusu . :( uffffff
Nese Geçenlerde bi arkadaşımda şu aklı verdi evsiz duruluoda Arabasız olmuo :21: Birikim yapmaya çalışmaksa nietiniz ve yoksa arabanız buda iyi bi fikir olabilir .

evet aynen öyle hatta evlenmeden önce başladık ödemeye..hala da ödüyoruz hemde aylık ciddi ödemeler yapıyoruz..arabamız var şükür ama kirada oturmak zor ..ev sahibi durup durup evi satcam çıkın ben oturcam çıkın diye geliyor ben yoruldum cidden bu evden çıkarsak kendi evimize taşınalım diyorum eşyalarıma yazık ordan oraya taşınarak..her ay kiraya verdiğimiz para çöpe..kendi evin olsa en azından o para bi işe yarıcak..ama gelgelelim böyle bir miras varken ben neden en güzel 10 yılımı vereyim.2 yıldır bunaldım zaten..borç ödemekten.çok şükür çalışılıp ödeniyor da.ben ailesine kızıyorum hiç mi düşünmüyorlar ya..diğer kardeşlerinin evi var hayatları ii..ihtiyacı yok yani şuanda ama bizim var ve ben eminim annesi kabul etmicek...bu miras işine zaten ben asla karışmadım karışmam bu öneri de eşimden geldi ben söylicem dedi o düşünmüş..neden sıkıntı çekeyim diyor adam haklı..ev alırken işime yaramıcaksa ne zaman yarıcak diyor...

allah yardım etsin bizde kiradan yeni kurtulduk darısı isteyenlere:)

amin amin ama bu gidişle zor..kafam karışık o kadar ciddi borcam girmek istemiyorum mirası varken bana ne:)

bu miras eşinin hakkı ama ortada tatsızlık olursa hoş değil
yanlız babası vefat etmiş peki niye malları paylaşmıyorlar
neyi bekliyorlar anlamadım. sonuçta bu mirası alacak herkesin menfaatine olacak bir durum.

çok fazla düğün borcu yapmışsınız ama bişeyde kalmamış cnm. bizde borçla evlendik ama sabrettik borcu bitirince araba aldık daha onu bitirmeden evimizi aldık ve ayda ayda ödeniyor. bence boşuna söyler eşin kavga gürültü olur. benim evim kirada ve bunca sene oldu 1 kuruş vermedi ailem söyleyincede kavga kıyamet koptu. en iyisi hiç arayı bozmayın kend, yağınızda kavrulun sonuçta o mal yine sizin.

arkadaşım merhaba;
bizde eşimle sizin geçtiğiniz yollardan geçtik.şuan yaklaşık 5 yıllık evliyim.evlendiğimizde öyle çok borcumuz vardı ki.k.validemler tüm borcu yıktılar üstümüze sağolsunlar.ve artık hesap yapmaktan gece uyuyamaz olmuştuk.bende çalışıorum bu arada.yavaşş yavaş ödedik çok şükür tüm borçlarımızı.ve bir kızımız oldu.halen çalışmaya devam ediorum.ve 8 ay önce ev aldık.hep düşünürdük ama birtürlü cesaret edemezdik almaya.bizimde birikmişimiz yoktu.hatta ufak tefek ödemelerimiz bile vardı.diyorum ya gözümüzü kapadık girdik bu işe.kimseden beş kuruş yarım almadık,almıoruz da.zaten soran da yok,napıyorsunuz die!orası ayrı bir konu zaten. neyse 10 yıllığına çektik canım biz krediyi.çok şükür allah yardımcı oluor ve ödüyoruz.onun dışında da yine bikaç taksitimiz var..çok sıkıntı çekmioruz,şükür halimize..kiradan kurtulduk ya..kendi evimiz için ödüyoruz her ay o taksiti..varsın 10 yıl olsun dedik.çünkü daha kısa tutarsak çok kasılacaktık.kendimizi çok çok zora sokmadan.ev sahibi olmaya niyetlendik ve olduk da..
miras konusuna gelince;ben derim ki kimseye güvenerek çıkmayın yola..biz bir kez yaptık böyle bir hata,güvendik,ümit ettik.ama yarı yolda kaldık.
eğer niyetiniz varsa ikiniz yapabilirsiniz.dedim ya varsın 10 yıl olsun.hem daha 2 senelik evliymişsiniz.şimdi eşimle dioruz:keşke daha önce böyle birşey yapsaymışız,diye.
inşallah kiradan kurtulursunuz.
görüşmek üzere.
:34:

bu miras eşinin hakkı ama ortada tatsızlık olursa hoş değil
yanlız babası vefat etmiş peki niye malları paylaşmıyorlar
neyi bekliyorlar anlamadım. sonuçta bu mirası alacak herkesin menfaatine olacak bir durum.

ah ah sen düşün yanii..o kadar varlığın içinde bana bir bilezik takmadı kaynanam sen ne diyosun canım:) anlamıyorum ki neden paylaşılmıyor neyi bekliyorlar

çok borç yapmışsınız Allah kolaylık versin.Hangi şehirde yaşıyorsunuz istanbulsa ev almak zor istanbulda.Birikiminiz azsa bekleyin biraz uzun vadeli kredi çekince çok faiz ödemiş olursunuz

arkadaşım merhaba;
bizde eşimle sizin geçtiğiniz yollardan geçtik.şuan yaklaşık 5 yıllık evliyim.evlendiğimizde öyle çok borcumuz vardı ki.k.validemler tüm borcu yıktılar üstümüze sağolsunlar.ve artık hesap yapmaktan gece uyuyamaz olmuştuk.bende çalışıorum bu arada.yavaşş yavaş ödedik çok şükür tüm borçlarımızı.ve bir kızımız oldu.halen çalışmaya devam ediorum.ve 8 ay önce ev aldık.hep düşünürdük ama birtürlü cesaret edemezdik almaya.bizimde birikmişimiz yoktu.hatta ufak tefek ödemelerimiz bile vardı.diyorum ya gözümüzü kapadık girdik bu işe.kimseden beş kuruş yarım almadık,almıoruz da.zaten soran da yok,napıyorsunuz die!orası ayrı bir konu zaten. neyse 10 yıllığına çektik canım biz krediyi.çok şükür allah yardımcı oluor ve ödüyoruz.onun dışında da yine bikaç taksitimiz var..çok sıkıntı çekmioruz,şükür halimize..kiradan kurtulduk ya..kendi evimiz için ödüyoruz her ay o taksiti..varsın 10 yıl olsun dedik.çünkü daha kısa tutarsak çok kasılacaktık.kendimizi çok çok zora sokmadan.ev sahibi olmaya niyetlendik ve olduk da..
miras konusuna gelince;ben derim ki kimseye güvenerek çıkmayın yola..biz bir kez yaptık böyle bir hata,güvendik,ümit ettik.ama yarı yolda kaldık.
eğer niyetiniz varsa ikiniz yapabilirsiniz.dedim ya varsın 10 yıl olsun.hem daha 2 senelik evliymişsiniz.şimdi eşimle dioruz:keşke daha önce böyle birşey yapsaymışız,diye.
inşallah kiradan kurtulursunuz.
görüşmek üzere.
:34:

haklısın canım bir yanım öyle diyor ama bir yanım sinir oluyor işte...

ah ah sen düşün yanii..o kadar varlığın içinde bana bir bilezik takmadı kaynanam sen ne diyosun canım:) anlamıyorum ki neden paylaşılmıyor neyi bekliyorlar

anne hayatta olduğu için paylaşmıyor olabilir mi?
belki anne öldükten sonra paylaşacaklar
düğünde durumu olduğu halde gelinine bir bilezik takmayan aileden bişey beklemeyin
kendi bütçenize göre bir ev almaya çalışın
nasıl olsa mal yine sizin..

anne hayatta olduğu için paylaşmıyor olabilir mi?
belki anne öldükten sonra paylaşacaklar
düğünde durumu olduğu halde gelinine bir bilezik takmayan aileden bişey beklemeyin
kendi bütçenize göre bir ev almaya çalışın
nasıl olsa mal yine sizin..

hayatım o dediğim miras baba tarafında anne tarafındaki ayrı o zaten paylaşımaz şuan vermez kadın ama babasının kardeşleriyle ortak yerleri var oralar yanii..bak o kadar toprak vs var ve bana takı takılmadı düşününce çıldırıyorum ve bişey beklemiyorum bu yüzden.

arsa, toprak kalmış demişsiniz bunların satılması kolay olmaz.Arsa paylaşıldığında daha fazla değer kazanması için beklemek isteyen akrabalar da olabilir.Satılmasına hemen razı gelmeyebilirler

hayatım o dediğim miras baba tarafında anne tarafındaki ayrı o zaten paylaşımaz şuan vermez kadın ama babasının kardeşleriyle ortak yerleri var oralar yanii..bak o kadar toprak vs var ve bana takı takılmadı düşününce çıldırıyorum ve bişey beklemiyorum bu yüzden.

bu durumda amcalarla mal paylaşımı yapılması gerekiyor
niye paylaşılmadığını hala anlayamadım.
sanırım boş arsa imar sorunu falan yok heralde
boş arsa ise müteahhit girmesini mi bekliyor.

Son düzenleme:
Merhaba canımm çncelikle allah kolaylık versin....
Bizde buna benzer bi durum içerisindeyiz bizimde evimiz var eskiden kayınvalidem oturuyordu şimdi memelekete taşındı ev boş duruyodu kiraya verelim dedik ne oluyosa görümcem rahatsız olmuş hemen yetiştirmiş hiç razı değiller halbuki izin verseler satıp üstüne katıp sıfır daire alsak hiç fena olmaz ama nerdeeee........

Bizim milleti düşündüğümüz gibi millet bizi düşünse ........:47:

Neyse ozaman hepimize nasip etsin allahım ev alana yardım edermiş rabbim......

arsa, toprak kalmış demişsiniz bunların satılması kolay olmaz.Arsa paylaşıldığında daha fazla değer kazanması için beklemek isteyen akrabalar da olabilir.Satılmasına hemen razı gelmeyebilirler

kolay satılıyor tatlım almak isteyen çok kişi varmışş ama bunlar tuhaf..neyi bekliyorlarsa..karışık işler ama ben dışındayım konunun sakın yanlış anlaşılmasın mirası derdim değil eşimin derdi bu..ve ben de ister istemez ben neden sıkıntı çekeyim diyorum evlenirken sıkıntı çek bidünya borç öde takın bile olmasın yeter artık diyorum kendime..

yani bu kadar şey varken ben neden sıkıntı içinde ev alıp ödeyeyim..geçen öyle bir konu geçti ev almayı düşünüyoruz dedik düğünde sanki kendi altın taktı da diyoki takıları bozdurun peşinat yapın gel de sinir olma..sanki takım var da toplasan 15 bin bile çıkmazz

Back
X