• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev alamıyoruz, araba alamıyoruz, tasarruflar ne işe yarayacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
20 yaşındaki biriyle 45-50 yaşındaki birine verilecek akıl ve tavsiyeler farklıdır. O yüzden yaş sorulmuştur. Bu konuda yaş sorulması zaten bence en baştan yapılması gerekendi. arkadaşları neden terslediniz ki
yaşımı niçin sordunuz soruma verdiği alaycı cevaptan dolayı tersledim.
yaş sorma niyetini iki üç cümle ile düzgünce açıklamak yerine dalga geçen biriyle
konuşacak bişeyim olmaz.

Konudan engellenmeden koca parasi yiyen ev hanimi olarak bende yazayım 💃
Bu ne hadsizlik kimse kimsenin seçimine aşağılayarak konuşamaz önce bunu öğrenin.
Yatırım yapmayı, ekonomiyi,hayat müşterek diyerek yönetemezsiniz.
Var ki yiyoruz sanane derler adama sonra zamanım yok,ay bana laf söylediler diye kacarsiniz.
Bu kadar büyük konuştun ya gör sen karmayı başına ne gelecek kimbilir agdhdhdjjfjf
Şurada 100 kadından 50 si sizin dediğiniz gibi koca parasi yiyor en az 25 inin durumu, sağlığı,enerjisi sizden iyi 💃

Son düzenleme:
20 yaşındaki biriyle 45-50 yaşındaki birine verilecek akıl ve tavsiyeler farklıdır. O yüzden yaş sorulmuştur. Bu konuda yaş sorulması zaten bence en baştan yapılması gerekendi. arkadaşları neden terslediniz ki
kris,ben de bu birikim ve ticarete olan ilgimden(koca parası olmadan)ve tecrübemden bir şeyler karalayacaktım aslında konu dışı bir şey yazmadım. genç bekar ve elinde 200 bin gibi küçük meblağ ile yatarım tavsiyesi farklıdır,50 yaşında öğrenci çocuğu olan veya emekliliğe yaklaşmış birine verilecek öneriler farklıdır sen doğru anlamışsın.
ne için sordunuz yaşımı diyince de tanışmak için veya merakımdan sormadım anlamında cevap vermiştim alay ettiğimi sanmış neyse iyi ki uzun uzun yazmamışım konuya boşu boşuna :KK50:

evliliği işe yarar gördüğüm tek konu mal mülk edinme :KK70:
evlilerin bişeyler sahibi olması daha kolay
birinin maaşı borç ödemeye gider, diğeri ev geçindirir
başka da işime yaramaz evlilik
Aksine bekarken çok daha kolay oluyor mal edinmek evlilikte çok daha zor çünkü harcaman gezmen tozman tatilin ev gecindirmen falan

Şu piyasada araba alınmaz araba almak tavsiyesi saçma ayrıca şuan çok masraflı kaskosu muayenesi yakıtı cartu curtu araba külliyen masraf yatırım aracı olamaz

Aksine bekarken çok daha kolay oluyor mal edinmek evlilikte çok daha zor çünkü harcaman gezmen tozman tatilin ev gecindirmen falan
evli bekar konusu gereksiz uzadı
ben kendi fikrimi söyledim, direkt evliler çift maaş şeklinde düşündüm
bayağı da bi alınanlar falan olmuş sanırım,
çünkü eşim bile olsa maddi anlamda sadece ona teslim olmak benim yapabileceğim bişey değil
ben ailemden de öyle görmedim, çalışan bir annenin evladıyım
ailemdeki tüm kadınlar hala daha aktif olarak iş hayatındalar
değil bu konuda kocaya güvenmek, kendi anne ve babama bile güvenmem ki güvenmedim de zaten
dolayısı ile aslaa o kafada değilim, olmayacağım da
hayata bakış açıma ters bir şeyi alkışlamadım diye suçlu ilan edildim
bir başkasının kendi kafa yapısı üzerinden ifade ettiği şahsi düşüncesini
kendisini eziklemek, aşağılamak olarak algılıyorsa bir insan
yarası olan gocunur, herkes kendi yarasından sorumludur der geçerim
ben uzatmam, muhatap olmam
saatlerdir bazı üyelerde beni bi linçleme çabası var çok da çirkin bir üslupla
cevap dahi vermiyorum, vermeyeceğim de
profilime yazıyorlar, sağdan soldan taciz ediyorlar
çat diye sildim o profil mesajını görünce ki yönetime şikayet edebilirdim, etmedim
kendi kendilerine devam edebilirler
mahalle kavgasına çevirdiler de kavganın muhatabı yok :)

sizin yorumunuz için de teşekkür ederim

ben yiyorum valla, evlenme kararı aldığımızdan bu yana da çalışmıyorum. oh çok da güzel, iyi oldu :KK70: ihtiyacı olup da çalışmaktan kaçmak başka, ihtiyacınız yoksa da çalışmayı çok umursamıyorsunuz... ha yarın olur da işler iyi gitmez elinizde mesleğiniz vardır işe girersiniz. mesleğiniz yoksa da gider gündelikle para kazanırsınız. kadının elinden her zaman iş gelir... koca parası yeme espri dışında benim de hoşuma giden bir laf değil.
ben o yorumda kendi fikrimi söyledim
o üyeye sen koca parası yiyorsun demedim
her evlinin çift maaş olduğunu nerden çıkardın sorusuna cevap verdim
koca parası yeme kafasında olmadığım için çift maaş düşünüyorum otomatik olarak dedim
bana göre hayat müşterek dedim
kendi fikrimizi söylemek ne zamandan beri suç oldu?
bunu ister espiri olarak algılasın ister başka bir şey olarak
ki kendisi aşırı bozulmuş sanırım, saatlerdir arkadaşlarını üzerime salıyor
profilime yazıyor, arkadaşlarına linçlettiriyor falan
bu kadar dokunmuş olmasına da şaşırdım ayrıca
ben muhatap olmuyorum, tacizlerine karşılık vermiyorum
cevap vermedikçe daha çok sinirleniyorlar arkadaşlarıyla birlikte
olabilir, sinirlenebilirler.
ay onun gururu incinmesin, ay bunun zoruna gitmesin diye düşüneceksek
hiçbirimiz konuşmayalım o zaman
bir laf söylersiniz; birilerinin hoşuna gider, birilerinin zoruna gider

kris,ben de bu birikim ve ticarete olan ilgimden(koca parası olmadan)ve tecrübemden bir şeyler karalayacaktım aslında konu dışı bir şey yazmadım. genç bekar ve elinde 200 bin gibi küçük meblağ ile yatarım tavsiyesi farklıdır,50 yaşında öğrenci çocuğu olan veya emekliliğe yaklaşmış birine verilecek öneriler farklıdır sen doğru anlamışsın.
ne için sordunuz yaşımı diyince de tanışmak için veya merakımdan sormadım anlamında cevap vermiştim alay ettiğimi sanmış neyse iyi ki uzun uzun yazmamışım konuya boşu boşuna :KK50:
keşke ilk etapta niçin sorduğunuzu söyleseydiniz :)
aynen bu yazdığınız gibi söylemenizi dilerdim açıkçası

ben o yorumda kendi fikrimi söyledim
o üyeye sen koca parası yiyorsun demedim
her evlinin çift maaş olduğunu nerden çıkardın sorusuna cevap verdim
koca parası yeme kafasında olmadığım için çift maaş düşünüyorum otomatik olarak dedim
bana göre hayat müşterek dedim
kendi fikrimizi söylemek ne zamandan beri suç oldu?
bunu ister espiri olarak algılasın ister başka bir şey olarak
ki kendisi aşırı bozulmuş sanırım, saatlerdir arkadaşlarını üzerime salıyor
profilime yazıyor, arkadaşlarına linçlettiriyor falan
bu kadar dokunmuş olmasına da şaşırdım ayrıca
ben muhatap olmuyorum, tacizlerine karşılık vermiyorum
cevap vermedikçe daha çok sinirleniyorlar arkadaşlarıyla birlikte
olabilir, sinirlenebilirler.
ay onun gururu incinmesin, ay bunun zoruna gitmesin diye düşüneceksek
hiçbirimiz konuşmayalım o zaman
bir laf söylersiniz; birilerinin hoşuna gider, birilerinin zoruna gider
Ben sizi anladım bazı kişilerin öyle kriterleri var illa ki kendi paramı kazanmalıyım gibi ama koca parası diye tabir edince biraz yanlış oluyor söylem kelime kullanımı yanlış yani siz de kocanizin parasını yiyebilirsiniz onun parası sizin de paranızdır herkesin evlendikten sonra çocuğuna bakıcı tutma veya kreş gibi bir yere bırakma lüksü olmayınca çalışmıyor evde çocuğuna bakıyor evinin işini yapıyor yani kadın da evde çalışarak eşin maaşına ortak olmuş oluyor bu koca parası yemek değildir bakış açınız yanlış diye düşünüyorum kendi paranızı kazanmak isteyebilirsiniz hak veririm ama evde çalışan kadın kocasının parasını yiyormuş gibi lanse edilmemeli ben de eşimin çalıştığı parayı çatır çatır yiyorum o işten gelince ayaklarını uzatırken ben daha işlerimi bitirmemis oluyorum kadınların işi dışarıdaki çalışma hayatından çok daha fazla ama maalesef küçümseniyor

Vay arkadaş enflasyon menflasyon herkesi ekonomist yapmış her sayfadan degişik fikirler çıkmış😶şaştım kaldım
valla en son "şahsım ekonomist" demişti biri bu ülkede, sonra olanlar oldu :D
herkes ekonomist kesilmemeli başımıza
cherry sen ne diyorsun
bekar ve kariyerli bir kadın olarak senin tavsiyen benim için önemli
kendi parasını kazanan güçlü bir kadınsın sonuçta
görüşlerini almak isterim

Ben sizi anladım bazı kişilerin öyle kriterleri var illa ki kendi paramı kazanmalıyım gibi ama koca parası diye tabir edince biraz yanlış oluyor söylem kelime kullanımı yanlış yani siz de kocanizin parasını yiyebilirsiniz onun parası sizin de paranızdır herkesin evlendikten sonra çocuğuna bakıcı tutma veya kreş gibi bir yere bırakma lüksü olmayınca çalışmıyor evde çocuğuna bakıyor evinin işini yapıyor yani kadın da evde çalışarak eşin maaşına ortak olmuş oluyor bu koca parası yemek değildir bakış açınız yanlış diye düşünüyorum kendi paranızı kazanmak isteyebilirsiniz hak veririm ama evde çalışan kadın kocasının parasını yiyormuş gibi lanse edilmemeli ben de eşimin çalıştığı parayı çatır çatır yiyorum o işten gelince ayaklarını uzatırken ben daha işlerimi bitirmemis oluyorum kadınların işi dışarıdaki çalışma hayatından çok daha fazla ama maalesef küçümseniyor
kompleks yapmadan
saldırmadan
kavga çıkarmaya çalışmadan
bu konudaki fikrinizi söylediğiniz için teşekkür ederim
o hanımefendi hala mesajlarıma beğenmedim bırakmakla meşgul
ve bu çok çocukça
siz ise olgunca bir yorumda bulundunuz
ikinizi kıyasladığım zaman arada çok fazla fark olduğunu gördüğüm için
size teşekkür etmek istedim

kompleks yapmadan
saldırmadan
kavga çıkarmaya çalışmadan
bu konudaki fikrinizi söylediğiniz için teşekkür ederim
o hanımefendi hala mesajlarıma beğenmedim bırakmakla meşgul
ikinizi kıyasladığım zaman arada çok fazla fark olduğunu gördüğüm için
size teşekkür etmek istedim
Rica ederim kompleks yapmam çünkü kocamın parasını seve seve yiyorum o parada öyle emeğim var ki öyle böyle değil aynı dışarıda çalışmışım ve maaşımı almışım gibi hatta onun maaşı az geliyor benim yaptığım işlerime göre kredi kartına yaslanıyorum 😂

Motor alabilirsiniz.
Eşim seçimlerden bir iki gün önce motor aldı sıfır 70 bine 10 gün önce 84 bine sattı.
Siz bunu çok kâr görüşmüşsünüz sanırım ama değil .Seçimden önce almışsa ve sadece 14 bin kazanmışsa 70 binden o zamandan bu zamana, hiç yorulmadan kur korumalı mevduattan da alırdı .

Kârınız oldukça düşük kalmış demek istiyorum .

hanımlar selam
son günlerde çok kafama taktım bu konuyu
6 senedir aktif olarak çalışıyorum, 150-200 bin birikim yaptım bi kısmı altında bi kısmı dolarda
biliyorsunuz 2 senedir özellikle bariz bi kriz var
kirada oturuyorum annemle, bekarım
ev ve araba almak artık hayal oldu, peşinatı olanın bile hali zor zira banka kredi vermiyor
fiyatlar almış başını gitmiş
araba deseniz tenekeler bile 150-200 ki bunlar kimin ne işine yarar
senelerdir altın ve dolar aldım fırsat oldukça, maaştan arttıkça ama bunlar paranın enflasyon karşısında değerini bile
tam anlamıyla korumuyor
tabii ki tl'de tutmaktan iyidir ama nolacak bu maaşlı çalışanlarının hali
üç beş kuruş artıyor maaştan, değerlendirelim diyorum ama nereye yatırılacak
şu ana kadar biriktirmiş olduğum parama şükrediyorum, allah korusun acil bir ihtiyaç halinde elimin altında
bekar insanım, belki yarın öbür gün evlenmek isterim en azından o işime yarar diye düşünüyorum
kenarda duruyor
ama ne yapacağız, enflasyona daha az yenilmenin yolu nedir anlamadım
napalım yani bu ay maaştan 2 bin lira artmışsa mesela, nasıl olsa düzgün yatırım yapacak araç yok deyip parayı yemeli miyim
bunu ciddi olarak söylüyorum şaka yapmıyorum, böyle yaşayan arkadaşlarım var
anlık yaşamak mı yani bunun çaresi
sizin bu yöndeki tercihleriniz nedir
neler yapıyorsunuz
gelin nolur dertleşelim gerçekten canım çok sıkkın
Allah'tan ev ve araba var ..ama bundan sonrası için ceyrekse çeyrek tamsa tam neye yetiyorsa yapip atıyorum kenara kıyıda köşede de olsa arsa veya zeytinlik almalı birikim le ev vs hayal bu saatten sonra

Allah'tan ev ve araba var ..ama bundan sonrası için ceyrekse çeyrek tamsa tam neye yetiyorsa yapip atıyorum kenara kıyıda köşede de olsa arsa veya zeytinlik almalı birikim le ev vs hayal bu saatten sonra
Zeytinlik almak mı zeytinlikleri kesiyorlar yahu artık çatır çatır kesiyorlar hem de

Siz buna çok kâr görüşmüşsünüz sanırım ama değil .Seçimden önce almışsa ve sadece 14 bin kazanmışsa 70 binden o zamandan bu zamana, hiç yorulmadan kur korumalı mevduattan da alırdı .

Kârınız oldukça düşük kalmış demek istiyorum .
evet aradaki değişim bence de çok düşük kalmış, niye acaba
şu uygun fiyatlı, düşük kapasiteli, şehir içi kullanıma uygun motorlar var onlardan mı acaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X