evet evet çok haklısın...biz her yıl yılbaşında kendimizi çok güzel sergiliyoruz taksimde bir kaç kendini bilmez insan müsveddesi sayesinde...
ya da barış için ülke ülke gezen bi sanatçıyı iğrenç bi şekilde katlederek...
alışverişe çıkan bayan turistlerin oralarına buralarına bakıp bi de üstüne kazıklayarak..
bi de üstüne müslümanız...bu nasıl müslümanlık o da ayrı konu tabi...
yarın bu konuyu okuyacam canım ben hep kanuni zamanında verildi diye hatırlıyorum
hatta o zaman tüm dünyada yahudileri kovalıyorlardı
osmanlı kucak açmıştı
tabi kara gözüne degil de vergi almak için
biliyomusun gülsümcüm bende o soruyu hep sorarım niye kendi memleketimiz varken
ta oralara gittiğinizi horlandıgınızı oranın vatandaşı oldugunuzu hatta türk vatandaşlıgından çıkıp
Biz burda el gurbet memleketde degerlerimizi yitirmemek icin cirpiniyoruz arkadaslar...
Yeri geliyor hor görülüyorsun...yeri geliyor hakin yeniyor..yeri geliyor istenmiyorsun...
Tüm bunlari gördükce neden hala burda yasiyorum diye cok sordugum oluyor kendime ama malesef secme hakkim olmadi hic bir zaman...
O yüzden türkiyeye bazen cok kiziyorum...Neden istenmedigin yere girmek istiyorsunki?
Birak onlar senin pesinden kossun!!
Ve inanin bana er yada gec bir gün gelecek onlarin türkiyenin kicinda dolasacak gir su AB ye diye...ama insallah o zamanda türkiye onlarin sifatina tükürür..ihtiyaci olmaz..:1closedeyes:
Israelede yuhhh diyorum...hangi yüzle o yarismaya cikiyorlar tühh suratlarina
arkadaşlar bu dedikleriniz avrupada olmuyormu orda hiç tecavüz taciz olmuyormu
ama onlar akıllı bizim gibi tv yada gazetenin baş köşesinemi koyuyorlar yoksa saklıyorlarmı
5 yasinda geldim ben..dedigim gibi secme hakkim olmadi hic bir zaman..
Burda büyüdüm..burayi bir sekilde memleket belledim...benneyaptımki
Biz yurtdisinda yasayan türklerin hali inan cok aci...ne türkiyeyi nede yasadigi ülkeyi tam olarak benimseyemiyor..orda almanci burda yabanci...
Sunuda söylemek gerek tabi..her alman kötü degil her türkde iyi degi...her toplumda oldugu gibi iyilerde var kötülerde...
güzelim yanlış anlama sakın
kesinlikle kınamak falan degil
ben kendi içimde geçeni söyledim
gurbetlik çok zor çünkü
helese başka bi ırkın sana
tepeden bakması sonuçta burda bana bişey diyen olsa benim memleketim diyebilirin anlatabildimmi
sahsima soyliyim ben bu ulkeye universite icin geldim 1.si beni asgliyamazlar cunku kendi vatandaslarinin okuyamayacagi bir bolumu basariyla bitirdim ikincisi bu ulkede vergisini veren kari kocayiz devlete sirtimizi dayamadik kurusu kurusuna hemde kendileri sadece ingiliz olup ingilizce bilme vasfindan baska bir ise yaramayan insanlara gore tam 3dili cok iyi duzeyde biliyorum ekonomik olarak durumum bir ingilize gore iyi simdi gelsin beni asaglasinlar yapamazlar ama tabiki ulkemde yasamak varken burda isim ne benim tek derdim evladimin okumasi malesef yurtdisinda universite egitimine pirim veren ulke isverenleri
aynen öyle bizim gibi boy boy haber yapmıyorlar
teyzem almanyada kölnde yaşıyor
orda bi telefon kulubesine sanırım bomba yerleştirmişler
ve o bomba patlamış
cam kırıkları her yer dağılmış
ama diyo ki bununla ilgili tek haber yok
neden halk paniğe kapılmasın diye
türkiyede olsa son dakika gelişmesi şok şok şurda şu oldu
şu kadar şehitimiz var şehit anaları yürekleri dağlayan bir biçimde ağlar feryat figan eder
bizde bunu bakın amacınıza ulaştınız der gibi basından duyururuz
yazık benim ülkeme şehitlerine yazık biride çıkıp demez mi bu yayınları kesin diye
açıkçası ben artık bu yarışma içinde olmayı istemiyorum kendi adıma ülkem adına ülkemin onuru adına...
bunu 1.olamadık diye düşünmüyorum aksine bunca al gülüm ver gülümlerin arasında başarı sayılır 4.lük...
her şey bir kandırmaca...ortada yarışma diye bir şey yok zaten...
körler sağırlar birbirini ağırlar o kadar...
kızlar, hala burnundakini yada genizindekini hiç çekinmeden ulu orta yerde yere atanlar oldukça,
göğüs çatalını görmek ve ona dokunabilmek için ağzının suyunu akıtarak o kadına doğru pençelerini uzatanlar oldukça,
eğitimin sadece okumakla diplamayla sınırlı kaldığını düşüneneler oldukça,
hala bir apartmanda dahi yaşamasını bilmeyenler oldukça
gelen turistleri sadece para ve çıplak kadın olarak gördükçe,
daha örnek çok....
biz ne bir adım ilerleyebiliriz ne de insanca yaşamayı öğrenebiliriz.
daha biz kendimizi bile ilerletemedik ki....
Türkiyenin halini konuşuyoruz canım bunuda halledip öğle yatıcaz içimizde kalmasın..
Türkiyenin halini konuşuyoruz canım bunuda halledip öğle yatıcaz içimizde kalmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?