Eurovision 2009 Sonuçları

arkadaşlar bu dedikleriniz avrupada olmuyormu orda hiç tecavüz taciz olmuyormu
ama onlar akıllı bizim gibi tv yada gazetenin baş köşesinemi koyuyorlar yoksa saklıyorlarmı

sözde değil özde müslüman olsak sorun kalmıcak
biz müslümanlığı elhamdülillah kısmında bırakıyoruz
teoride müslüman pratikte tık yok

cnm osmanlı zamanında alındı 2.abdulhamıdden ayaj oyunlarıylaa maalesef esıkden mertce dovusulup toprak kazanılırdı sımdıde modern yattıgı yerden vuran cansız savas ucakları namertce taktıklerle alınıyo bu konu burda cok uzar cnm konsmaı ıstersen profılden konuslaım kazen uyarmasın bızı topıgı naptınız dıyee:)

herseye ragmen cok iyidik ve hakketmisdikde ama saglik olsun ben isvicre kanalindan seyrettim spiker norveci basdan beri favori ve birincilikle hitap edip durdu hadise icinde türkiyede favori ilk 5in arasinda dedi 4.cülükle basardik kiyafetini cok begenmesemde elinden gelenin en iyisini yaptigina inaniyorum helal olsun hadiseye ingilizce bilmiyorum anlamiyorum norvec ne okudu konusu neydi onuda bilmiyorum ama ben eurovisyonda slow sarkilar oldum olasi sevmiyorum en azindan hareketlilerde görsellik var koreografi danscilar ritim kulaga daha hos gelebiliyo anlamasakda o yönden hareketliler favorimdir daima ama en azindan ikinciligi azerbeycanin almasini isterdim
buarada tsk ler isvicre herzamanki gibi 12puani verdiginiz icin :)))))))))

yarismadan hemen sonra esim internetten bakdi okudu hadise icin hayal kirikligi yazilmis cok üzüldüm hakketmiyo sonucda yarismanin basinda belliydi bence favori

biliyomusun gülsümcüm bende o soruyu hep sorarım niye kendi memleketimiz varken
ta oralara gittiğinizi horlandıgınızı oranın vatandaşı oldugunuzu hatta türk vatandaşlıgından çıkıp

5 yasinda geldim ben..dedigim gibi secme hakkim olmadi hic bir zaman..

Burda büyüdüm..burayi bir sekilde memleket belledim...benneyaptımki

Biz yurtdisinda yasayan türklerin hali inan cok aci...ne türkiyeyi nede yasadigi ülkeyi tam olarak benimseyemiyor..orda almanci burda yabanci...

Sunuda söylemek gerek tabi..her alman kötü degil her türkde iyi degi...her toplumda oldugu gibi iyilerde var kötülerde...

Ben kendimi bildim bileli aynen sizin yazdıklarınızı düşünürüm..

Kaçan kovalanır misali Türkiye sırt çevirse onlar bizim peşimizden koşacaklar da biz onlara yaranmak için napçağımızı şaşırdık..Yazık yani..Utanıyorum bu durumları gördükçe...:1no2:
Bırak uğraşma onlarla olucam diye demi..Onlar koşsınlar peşinden..Yalvaran onlar olsun...Atatürkümüz yaşıyor olsaydı asla böyle kendimizi küçültüp peşlerinden koşmazdık Avrupa birliği diye diye...

Onurumuzu daha iyi koruyabilirdik ama beşparalık ettik bazı baştaki kişiler yüzünden :1ninca:

arkadaşlar bu dedikleriniz avrupada olmuyormu orda hiç tecavüz taciz olmuyormu
ama onlar akıllı bizim gibi tv yada gazetenin baş köşesinemi koyuyorlar yoksa saklıyorlarmı

aynen öyle bizim gibi boy boy haber yapmıyorlar
teyzem almanyada kölnde yaşıyor
orda bi telefon kulubesine sanırım bomba yerleştirmişler
ve o bomba patlamış
cam kırıkları her yer dağılmış
ama diyo ki bununla ilgili tek haber yok
neden halk paniğe kapılmasın diye
türkiyede olsa son dakika gelişmesi şok şok şurda şu oldu
şu kadar şehitimiz var şehit anaları yürekleri dağlayan bir biçimde ağlar feryat figan eder
bizde bunu bakın amacınıza ulaştınız der gibi basından duyururuz
yazık benim ülkeme şehitlerine yazık biride çıkıp demez mi bu yayınları kesin diye

güzelim yanlış anlama sakın
kesinlikle kınamak falan degil
ben kendi içimde geçeni söyledim
gurbetlik çok zor çünkü
helese başka bi ırkın sana
tepeden bakması sonuçta burda bana bişey diyen olsa benim memleketim diyebilirin anlatabildimmi

açıkçası ben artık bu yarışma içinde olmayı istemiyorum kendi adıma ülkem adına ülkemin onuru adına...

bunu 1.olamadık diye düşünmüyorum aksine bunca al gülüm ver gülümlerin arasında başarı sayılır 4.lük...

her şey bir kandırmaca...ortada yarışma diye bir şey yok zaten...

körler sağırlar birbirini ağırlar o kadar...

kızlar, hala burnundakini yada genizindekini hiç çekinmeden ulu orta yerde yere atanlar oldukça,
göğüs çatalını görmek ve ona dokunabilmek için ağzının suyunu akıtarak o kadına doğru pençelerini uzatanlar oldukça,
eğitimin sadece okumakla diplamayla sınırlı kaldığını düşüneneler oldukça,
hala bir apartmanda dahi yaşamasını bilmeyenler oldukça
gelen turistleri sadece para ve çıplak kadın olarak gördükçe,
daha örnek çok....
biz ne bir adım ilerleyebiliriz ne de insanca yaşamayı öğrenebiliriz.
daha biz kendimizi bile ilerletemedik ki....

sahsima soyliyim ben bu ulkeye universite icin geldim 1.si beni asgliyamazlar cunku kendi vatandaslarinin okuyamayacagi bir bolumu basariyla bitirdim ikincisi bu ulkede vergisini veren kari kocayiz devlete sirtimizi dayamadik kurusu kurusuna hemde kendileri sadece ingiliz olup ingilizce bilme vasfindan baska bir ise yaramayan insanlara gore tam 3dili cok iyi duzeyde biliyorum ekonomik olarak durumum bir ingilize gore iyi simdi gelsin beni asaglasinlar yapamazlar ama tabiki ulkemde yasamak varken burda isim ne benim tek derdim evladimin okumasi malesef yurtdisinda universite egitimine pirim veren ulke isverenleri onun disinda ozumden yasamimdan adet ve geleneklerimden dinimden asla ve asla odun vermem yitip gitmeyecegim ben kendime gore bu ulkede ulkemizi karalayanlara modern bir ornegim carsaf giymiyorum arapca yazip okumuyorum ellerimle yemek yemiyorum egitimliyim vergi veren ornek bir vatandasim gazetede bilmem neye tecavuz etmis turk kimligi olan mahluktan ayriyim ve ulkemi temsil ediyorum

Son düzenleme:

Yok canim...ne yanlis anlamasi...izah etmeye calistim sadece:1hug:
Yani bircogumuz mecbur burda kaliyor...istemesede

Ehh kizlar eurovisyonuda ayikladik sonunda...fasülye gibi ..masallah bize...:hooray:

işte bende onu diyorum sen ddışarıda daha iyi bi eğitim var diye gidiyosun
başkası daha çok para kazanmak için
ama bizim yapacagımız şey burda kalıp ülkemizi daha iyi hale getirmek için savaşmak

bu konuda haklsın hani uçak düşmüştü Hollandaya sanırım..
hiç bir görüntü basına ve Türkiyeye verilmedi
ölen yaralanları günler sonra aileleri öğrendi.
neden insanları etkilememek için..
ölenlerin bizzat ailelerine açıklandı ilk olarak basından duymasınlar diye..
ama saatlerce yaralılar orda bekledi o ayrı konu..
Türkiye yaralıları okadar bekletse olay olurdu..

Yani...Eğitimsiziz eğitimsiz..Önce ailede başlamalı bu....:çok üzgünüm:

savaşmak derken yanlış anlama
kökten sistemin degişmesi lazım
mesala yanliş hatırlamıyorsun
tonny blair çoçuguna özel hoca tuttu diye protesto edilimişti
niye
çünkü bir başbakanın çoçugunu özel hoca tutması bu
ülkenin okulları iyi egitim vermiyor demek anlatabildimmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…