• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ettim Buldum :(

Arama. Sonuçta kötü bi ayrılık yaşamamışsınız aramanı gerektirecek bi durum yok ki. Kendini bebeğine ver bu konuları çıkar aklından o bebeğin sana ihtiyacı var

Etme bulma dünyasındayız bende ettiklerimi yaşıyorum şuan. 10 yıl önce üniversitede tanıştığım beyle cok mutlu bir iliskimiz vardi. Ogrenciydik oyle cok seviyorduk ki birbirimizi hayatimdaki en mutlu gunlerim o gunlermis simdi anliyorum. Neyse mezun olduk calismak icin istanbula yerlestim ve o da sirf benim icin istanbula geldi. Buradaki gunlerimizde harikaydi. Is cikislari gorusmelerimiz evlilik konusundaki hayallerimiz... Ama zamanla onu eksik bulmaya basladim para kazaniyordum her istedigimi aliyordum istedigim yere gezmeye gidiyordum. O ise sadece koydeki ailesine yardim ediyordu. Giyimiyle konusmasiyla onu eksik gormeye basladim. Gel zaman git zaman baska erkeklerden gelen teklifler ilgimi cekmeye basladi baskalari tarafindan begenilmek hosuma gidiyordu. Guzeldim memuriyetim vardi ve benimle evlenmek isteyen o kadar cok erkek vardi ki sonunda Ondan artik hoslanmadigimi soyleyerek ayrildim. O da askere gitti ve bir daha beni aramadi. Ben ise gunumu gun ettim gezdim yurtdisina ciktim ve aileminde uygun gordugu meslegi iyi olan akademik kariyeri olan biriyle evlendim. Ilk baslarda hersey cok guzeldi balayilar partiler derken bebegimiz olacagini ogrendik. Hamilelik donemimde esim tamamen degisti bana ilgi gostermeyen. En kcuk sorunumuzda bile herseyi benim uzerime atan biri oldu cikti. Zamanla birbirimizden uzaklastik. Evliligimi kurtarmak icin herseyi yaptim bebegimizin dunyaya gelmesi durumlari daha kotu hale getirdi. Lohusalik donemimde bile evde yalnizdim esim gec saatlerde eve gelirdi. Tartismasiz bir gunumuz bile yoktu. Neyseki artik dayanamayip bebegimle birliktr baba evine geri dondum ve suan bosanma asamasindayiz. Ben bu yasadiklarimizi icin kendimi sucluyorum. O eski erkek arkadasimi sirf kendi heveslerim icin terkettigim o askerdeyken habersizce evlendigim ve onu bu uzuntuyle basbasa biraktigim icin mutsuz bir evlilik yasadigima inaniyorum. Bebegime her baktigimda ona nasil ornek bir anne olacagim diye dusunerek kahroluyorum. Eski sevgilimi arayip helallik istemeyi dusunuyorum hala evlenmemis. Belki bir nebze rahatlarim. Ama onun gozundeki dustugum durumu dusundukce daha bir uzuluyorum. Ne yapmam lazim yardimci olun bana..
Ben birinden cok pis bi kazik yediginde bütün eski sevgililerimi bulup helallik istemistim :bicak: liste de bayagi kabarik, gencken hizliydim :KK70:Bazi arkadaslar gerek olmadigini düsünüyor ama bence kul hakki cok hassas mesele. Adama ümit vermeden helallik istenelisin.

Adamı arayıp rahatsız etme evli olmasa bile bir sevgilisi vardır kafasını karıştırma. Yoluna bak bebeğine odaklan.

Hepimizin sevgilisi oldu,
O zaman şartlar onu getirmiş bitmiş gitmiş,
Boşlukta olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.
Onun iyiliği için aramayin

Helallik nedir yahu yani amaçsız bir helallik olur belki de komik bulur size karşı hiç bir hissiyati kalmamıştır bu kadar sürede oh iyi olmuş bile diyebilir.aldatır ayrilsaydiniz evet ama herkes bu şekilde ayrılabilir. Sakın aramayın büyük bosluktasiniz evlenmedigine kadar bildiginize gore

Benim de en korktuğum şeydir. Yaşattığını yaşamadan kimse ölmeyecek sözü.

Allah yardımcın olsun. Ama bence de arama. Bebeğin için çaba göstermelisin.

Etme bulma dünyasındayız bende ettiklerimi yaşıyorum şuan. 10 yıl önce üniversitede tanıştığım beyle cok mutlu bir iliskimiz vardi. Ogrenciydik oyle cok seviyorduk ki birbirimizi hayatimdaki en mutlu gunlerim o gunlermis simdi anliyorum. Neyse mezun olduk calismak icin istanbula yerlestim ve o da sirf benim icin istanbula geldi. Buradaki gunlerimizde harikaydi. Is cikislari gorusmelerimiz evlilik konusundaki hayallerimiz... Ama zamanla onu eksik bulmaya basladim para kazaniyordum her istedigimi aliyordum istedigim yere gezmeye gidiyordum. O ise sadece koydeki ailesine yardim ediyordu. Giyimiyle konusmasiyla onu eksik gormeye basladim. Gel zaman git zaman baska erkeklerden gelen teklifler ilgimi cekmeye basladi baskalari tarafindan begenilmek hosuma gidiyordu. Guzeldim memuriyetim vardi ve benimle evlenmek isteyen o kadar cok erkek vardi ki sonunda Ondan artik hoslanmadigimi soyleyerek ayrildim. O da askere gitti ve bir daha beni aramadi. Ben ise gunumu gun ettim gezdim yurtdisina ciktim ve aileminde uygun gordugu meslegi iyi olan akademik kariyeri olan biriyle evlendim. Ilk baslarda hersey cok guzeldi balayilar partiler derken bebegimiz olacagini ogrendik. Hamilelik donemimde esim tamamen degisti bana ilgi gostermeyen. En kcuk sorunumuzda bile herseyi benim uzerime atan biri oldu cikti. Zamanla birbirimizden uzaklastik. Evliligimi kurtarmak icin herseyi yaptim bebegimizin dunyaya gelmesi durumlari daha kotu hale getirdi. Lohusalik donemimde bile evde yalnizdim esim gec saatlerde eve gelirdi. Tartismasiz bir gunumuz bile yoktu. Neyseki artik dayanamayip bebegimle birliktr baba evine geri dondum ve suan bosanma asamasindayiz. Ben bu yasadiklarimizi icin kendimi sucluyorum. O eski erkek arkadasimi sirf kendi heveslerim icin terkettigim o askerdeyken habersizce evlendigim ve onu bu uzuntuyle basbasa biraktigim icin mutsuz bir evlilik yasadigima inaniyorum. Bebegime her baktigimda ona nasil ornek bir anne olacagim diye dusunerek kahroluyorum. Eski sevgilimi arayip helallik istemeyi dusunuyorum hala evlenmemis. Belki bir nebze rahatlarim. Ama onun gozundeki dustugum durumu dusundukce daha bir uzuluyorum. Ne yapmam lazim yardimci olun bana..
Durumun eski sevgilinle falan alakası yok. Öyle olsa dünyada mutlu insan kalmazdı. Sevgili olmuşsunuz. Bir süre sonra o sana uymamış ayrılmışsın. Çok doğal bir süreç. Hamilelik süreci biz fark etmesek de erkekleri de etkiliyor. Bir de erkeğin hamurunda biraz ayılık varsa senin başına gelenler oluyor. Kendini suçlayacağın bir durum yok. Belki de o eski sevgilinle evlenseydin buraya aileler arası anlaşmazlık, kültür uyuşmazlığı, kazandığını ailesine gönderen koca ve daha bir çok sebepten konu açacaktın. Neyin neye sebep olduğunu bilemezsin. Içini ferah tut. Kendini suçlama ve evladinla yoluna bak.

Eski sevgilimi arayip helallik istemeyi dusunuyorum hala evlenmemis.
Helallik istemeden ziyade sanki " Ben hala buradayım." mesajı verecek gibisin.
İlerisi için ne düşünüyorsun bilmiyorum ama bir kapı aralamaya çalışıyorsun bence.
Adamı arayıp,kafasını karıştırma.Bırak, kendi düzenini kursun.

Olayı çok dramatize etmişsin. Büyüdükçe fikirlerin değişmiş o kadar. Hepimiz terkettik, terkedildik. Bütün yaşadıklarını bu olaya bağlaman çok mantıksız.

Niyetiniz hellallik istemekten ziyade evlenmemis de dediginize gore sansinizi denemek yoksa yasanan tum olumsuzluklari bir olaya baglamanin hicbir mantikli aciklamasi olamaz.

Aramayin.

Ne kadar dramatize. Senin mantikla mutlu evlilik olmazdi dunyada. Hepimiz sevgilisinden nisanlisi dan ayrildi neticede.

Ne diye adamı arayıp sil baştan birşeyler yaşatacaksın ona da yazık günah. Ayrıca memuriyetim var güzelim bir sürü kişi benimle evlenmek istiyor lafı inanılmaz iticiyi. Hadi güzelsin anladık ama memur olunca birşey mi olunuyor Allah aşkına .

Her ayrılık bir vurgun değil mi, in yaşlarıma
Benden selam söyleyin bütün aşklarıma..

Mutsuz giden her birliktelik yada evlilikte geçmişe gidilir çünkü vakti zamanında yarım kalan herşey sanki tamamlansaydı mutlu olunacaktı gibi düşünülür ama böyle şeyler sadece filmlerde olur..siz kendi yolunuzu çizmişsiniz..size balayı ve parti vaadeden erkekle evlenmişsiniz..diğeriyle evlenseydiniz "köyde çapa yapmakla geçirdiğim tatilimi şimdi tatil köyünde geçirecektim" diye serzenişte bulunacaktınız..

Velhasıl kelam karşı yaka her zaman daha cezbedici görünür taa ki siz o tarafa geçene kadar..çocuğunuz küçük..eşiniz evlilik devamına niyetliyse biraraya gelin yok değilse yolunuza bakın..ex manitanızı rahat bırakın sizinle evlenmez, biraz takılıp bırakır..daha çok üzülürsünüz..

Herkesin yaşamında olabilecek şeyler yaşamışsınız bence arayıp kendinizi allak bullak etmeyin
Olmuş geçmiş bitmiş geleceğe bakın

Evet ortada aldatma yok guzellikle ayrildik. Istersem askere daha gec gidebilecegini durumu duzeltmek icin herseyi yapabilecegini soylemisti. Ne olur beni bu atesin icine atma ben seni unutamam demisti. Yani bu sozler dolaniyor surekli icimde ve surekli yarali asker-sehit ruyalari goruyorum. Sanirim bir psikolojik yardima da ihtiyacim var.

Iki taraftan biri istemiyorsa ayrılığı bu tür seyler söyler, unutmayan yoktur.
Aramıza ,helallik istemeye sebep yok.
Ama sizin istediğiniz adama ben burdayim demek

Ayrilmissin, adam askere gitmis.. "O aakerdeyken habersizce evlenip onu bu aciyla basbasa biraktim" derken? Bi de haber verip rızasını mı alacaktin?
Cekilecek bi cile varsa gider senden once oraya oturur, bunlar o kisiyle evlensen de yaşanacak idi muhtemelen.. Ailesine para gondermesi basli basina olay olacakti mesela, buyuk ihtimalle kulturel olarak çatışma olacakti vs.. Sonucta eşin ile de her sey gayet guzel baslamis..
Kotu bi kelime olacak ama durumu net sekilde ifade etmek icin yazıyorum bunu, helallik filan derken aranma bence.. Cunku bu resmen aranmak..

Son düzenleme:
Back