ettiğimi mi buldum?

E iyi de esinin yorgunlugu sen dusunmuyosun ki millet neden dusunsun? Demen gerekiyor kardesine enisten bugun biraz yorgun ya da geceden cikti uyumak istiyor, sen su gun gel. Zor degil ki bunu demek. Esini dusunmelisin. O da ne guzel agirlamis, onun ki istememekten degil, sadece zamanlamadan sikayetci bence. Onu ayarlamak da sana dusuyor. Musait degilim demiceksin, soyle soyle oldu diceksin, esini sokacaksin araya, bu sefer insanlar aliscak, damat veya enisteye gore ayarlayalim kendimizi diyecekler. Esin hakli bence.

Ben hep soyluyorum anneme veya ailemden birine, esim iste, ya da isten yeni geldi veya uyuyor. Bunda bisey yok ki. Diger turlu yol gecen hani olur evlerimiz.

Eşin çok anlayışlı bence. O uykusuzlukta misafir ağırlamak zorunda değil.

Üstelik kısasa kısas yapmışsın ben de senin kardeşlerin geldiğinde uyurum derken.

Empati kur. Aynı şartlar altında sen çalışıyor olsan misafir ağırlamak ister miydin?

Bence esiniz haklı. Yorgun adam sizde ona değer verin saygı gösterin uyumak istemesine. Aileniz Ararsa eşim uyudu deyin. Yada onlar aramadan pazar günü kimse gelmesin kocamla vakit geçirmek istiyorum deyin.

Bende misafire hayır diyemeyenlerdenim. Ve eşimde vardiyalı çalışıyor. Ama ailemden biri aradığı zaman eşimin iştwn geldiğini yorgun olduğunu yada yattığını söylüyorum ben müsaitim gelin diyorum. Zaten böyle bi durumda bizden önce annem babam kardeşim eşime sen git yat yoksa bi daha gelmeyiz diyorlar. Böylelikle kimse kırılmamış oluyor :)

Çift olarak, biri sizi ziyaret etmek istediğinde 'önce eşime sorayım, belki bir programı vardır' demeyi alışkanlık haline getirirseniz hiçbir sorun kalmaz.
Bu kadar basit...

bence kardeşin aradığında eşim uyuyor daha demin gitti yattı de gelmek istemezlerse kendileri bilir. gelirlerse eşini uynadırma. ben asla uyandırmazdım yada uyuma demezdim. vardiyalı çalışmak hiç kolay değildr. sakın eşindende özür dileme başına kakılır akışına bırak ve bir dahakine daha dikkatli ol. eşinin ailesini davet et sık sık

Eşine bişey deme hiç konu açma sadece ailenden biri aradiginda biZde kapidaydik tam disari cıkıyoduk de, esim yok de, hatta arada acma telefonu. Insan ozelini ozel zamanini kendi yaratir

Sanmam öyle bi durum olacağını , kendinizi doldurmayın bence ama ; hayır da diyebilmelisiniz . Eşinizle kısıtlı vaktiniz varmış beraber geçirmek istemez misiniz? Benim eşimde çok çalıştığı için pek misafir ağırlayamıyoruz ama ailemle eşim yokken de görüşebiliyorum her görüşmeye onu dahil etmiyorum yani 5 kerede 1 ona denk geliyo neredeyse. Eşimi düşünüyorum yazık evde tam ayağını uzatacak misafir, sen olsan ne hissedersin? Ailene açıklarsan anlayışla karşılarlar bence.

kızlar yorumlarınıza teşekkür ederim tek tek..
evet bende eşimin durumunda olsam onun kardeşi gelmek istese bende sinirlenir istemezdim
bundan sonra daha özenli davranıcam

Bence esiniz haklı. Yorgun adam sizde ona değer verin saygı gösterin uyumak istemesine. Aileniz Ararsa eşim uyudu deyin. Yada onlar aramadan pazar günü kimse gelmesin kocamla vakit geçirmek istiyorum deyin.
canım inan anneme filan hep söylediğim bişeydir bu
ve zaten annemler gelmez
kardeşim kuzenleriyle çıkar pazar günü
bazende bi kahve içmeye uğrar
onu da eşim istemiyo
benimkiler hiç geliyo mu diyo

oldukça geniş bir pencereden bakıyorum, vaktim de sevdiklerimde çok kıymetli.. Selametle
İyi o zaman kolay gelsin,Allah bozmasın.

Konu sahibi,son olarak sana da diyeceğim,kardeşinin düşüncesizliğinin sen de farkındasın madem.O zaman uygun bir dille anlatacaksın.Çalışma hayatı başka birşey.Vardiyalı çalışmak öyle 1-2 saat mesai yapmaya benzemez.Evlilik çok başka.Sevdiğin insanlarla,ailenle,evliliğin ve eşin arasındaki dengeyi iyi kurmalısın.Önceliğin eşin ve evliliğin olmalı.Birbirinize anlayış ve saygı gösterdiğiniz sürece evlilik yürür.Bir ömrü onunla geçireceksin.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim haklısınız

bugün müsait değiliz demek çok mu zor?

canım tabi ki zor değil de..
bu bi kerelik bişey değil
hiç bir pazar ve teklifsiz misafir istemiyor eşim
canooooo pazar benim için pahabiçilemez
sabah kalkıp eşime kahvaltı hazırlamak
bende kimseyi istemiyorum yaa
salla gitsin bebeğim
işimi var program var misafir var falan de
sürekli böylelikle çağırmadan gelmexler

ay bundan sonra öyle yapcam bende yavrum napayım:)

fazla evhamlısın canım relax ol..Eşinle aynı koşullarda değilsin...Tabiri caizse eşşek gibi çalışıyor eşin.Ben olsam bende istemem yersiz misafir.Hele ki benim annemi babamı istemeyen birini hiç istemem.

Onun kardeşi annesi seni istemediklerini söylüyorlar mı eşine yoo.Sen de biraz siyaset yap..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…