- 16 Aralık 2020
- 3.904
- 7.837
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Yani bende elimizden geleni yapıp, nasip buymuş demek istiyorum. Şuan elimizde bir imkan var tüp bebek, ona rağmen olmazsa herşeyi denedik ama olmadı nasip buymuş demek istiyorumAy ne alaka yaaaa?!
İstersen 8. Çocuğu doğurursun tedavi ile. tedavi ile çocuk istemenin hiçbir olumsuz tarafını görmüyorum. ben de 3 sene sonunda aşılama İle ilk seferde hamile kaldım. Allah nasip etmedi diye değil bu şekilde nasip etti diye düşünüyorum.
Evet ama yaş geçtikçe zorlaşıyor, down sendromlu olabilir dedi bir yakınım hatta36 genç bir yaş,öyle çok aman hemen olsun yoksa bidaha olmaz fln denilecek bir yaş değil,siz istiyorsunuz,eşiniz istiyor,çocuğunuz istiyor,e başkalarına neki?sizin aileniz sizin kararınız..
Bende işte çok yakın gördüğüm bir kaç kişiye söyledim, tüp bebek deyince insanlar şöyle bir bakıyorİlla söyleyecek birşey bulurlar... oğlum var, istiyoruz nasipse deyip vakit geçince tüp bebeğe oo para tuzağı demişlerdi. oğlum tüp bebek. çok yakınlarım hariç, kimseye söylemedim....
kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. süreçten kimseye de bahsetmeyin... millete ne...
şimdi çocuk düşünmüyoruz diyorum yine kızıyorlar...
Ya bu çok saçma bir inanç. Ne gerek var diyor yani size aklınca, allah vermiyor siz zorluyorsunuz diyor. Tıp bu noktaya gelmişken, bunun da allahtan istemekten bir farkı olduğunu düşünmüyorum ben. Gelmeyecek olan bebe tüp bebek tedavisi ile de gelmiyor. Kulak asmayın bence canınız nasıl istiyorsa eşinizle birlikte karar verip kulağınızı kapatıp devam edin.İsteğim normal evet ama tüp bebek olarak istemem garip geliyor. Tüp bebek kötü birşe yani bu kadar anlamadım
Evet Allah vermezmiş sonraBanada günaha girersin çocuk istenmez mi diyorlar
allah korusun,neden oyle birşey olsunki,genç yaşta hamile kalanlardada oluyor,sadece yaşla ilgili değilki,testleri var baktırılır,ama şimdi istiyorsunuz madem milleti boşverin,hayat sizin,kendi yuvanız,kendi aileniz..Evet ama yaş geçtikçe zorlaşıyor, down sendromlu olabilir dedi bir yakınım hatta
Tabii ki her yolu deneyip ondan sonra olmadı demek daha doğru olanı.Yani bende elimizden geleni yapıp, nasip buymuş demek istiyorum. Şuan elimizde bir imkan var tüp bebek, ona rağmen olmazsa herşeyi denedik ama olmadı nasip buymuş demek istiyorum
Aşılama İle tüp bebek arasında ne gibi fark var bilginiz var mı
çevredekiler YAP diyorsa sen bakacan mi ? desem daha iyiBende çocuk düşünmüyorum diyorum ÇEVREDEKİLER yap diyor . Sanki onlar bakacak.
Boşverin insanların ne dediklerini sizin ne istediğiniz önemli
Yanlış anlamayın ama sadece imkan ve maddi durum demişsiniz bende sevgi hepsinden üstün ne anneler var çocuk en çok sevgi istyr inanın. Evet hepimiz cocugumuzi sevyrz ama onunla ilgilenen oyun oynayan değerli hissettiren anne çok az. En güzel oyuncaklara sahip çocuklar sevgisiz büyüyor yada ilgisiz diyim sevgi den ziyade çocuklar tablet telefon ile büyüyorEğer maddi durumunuz yeterliyse ve ikinci çocuğa da ilk çocuğunuza sunduğunuz imkanları sunabilecekseniz bu isteğiniz çok doğal ve kimseyi ilgilendirmez
Tabii ki öyle haklısınız. Konu sahibi zaten bir evlat sahibi ve kendisinin de eşinin de ikincisi için istekli olduğunu söylediği için belirtme gereği bile duymadım tabii ki o çocuğu sevmek istemek hepsinden önce gelirYanlış anlamayın ama sadece imkan ve maddi durum demişsiniz bende sevgi hepsinden üstün ne anneler var çocuk en çok sevgi istyr inanın. Evet hepimiz cocugumuzi sevyrz ama onunla ilgilenen oyun oynayan değerli hissettiren anne çok az. En güzel oyuncaklara sahip çocuklar sevgisiz büyüyor yada ilgisiz diyim sevgi den ziyade çocuklar tablet telefon ile büyüyor
hayat senin hayatın ve eşinle buna karar verecek olan sizsiniz. kimin ne dediği ikiniz dışında asla umurunuzda olmamalı.Merhaba, 6 ay önce bir dış gebelik geçirdim ve ameliyatla sağ tüpüm alındı.o günden bu güne kontrollere gidiyorum ancak yumurtlama ile ilgili sorunum var. Farklı doktorlara gitsemde kararı bize bıraktılar. Dış gebelikten sonra tekrar geçirme olasılığı diğer kişilere göre fazla tüp bebekte tüpten geçiş durumu olmadığı için şansın daha yüksek dedi doktor.
Aslında yaz ayına kadar doğal yolla deneyip, olmazsa tüp bebek istiyorduk ama ben hiç soldan yumurtlamıyorum ki, sağdan yumurtlamam birşey ifade etmiyor çünkü orda tüpüm yok
Sonuç olarak eşimle konuştuk tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Benim yaşım 36 eşimin 40 ve 11 yaşında bir çocuğumuz var. Doktor dün tüp bebek istemekte haklısınız beklemeyin isterseniz dedi yaşınız geçiyor dedi ki bu doktor tüp bebek yaptırma taraftarı değildi dün beklemeyin hiç dedi
Benim sorunum, etrafımda yalım gördüğüm bir kaç kişi ile bunu paylaştım, bana çok zorluyorsunuz Allah vermiyor işte bu kadar zorlamaya gerek yok dedi ama çocuğumuz olmuyor diye tedavi ile çocuk istemek zorlamamı oluyor? Zaten 1 tane çocuğun var diyorlar ama ben ileride pişman olmaktan korkuyorum. Çocuğum kardeş çok istiyor, eşim istiyor bende istiyorum. Yaşımızda etken bu durumda.
İkinci çocuk için tüp bebek yaptırmak istemem suç mu? Zorlama mı gerçekten
Buysa tedavi yöntemi, elimizden geleni yapmak istiyor
Tövbe estağfurullah o nasıl bir düşünce biçimiEvet çok saçma geliyor banada takmıyorum ama ister istemez bir düşündüm zorlama mı diye, Allaha karşı mı geliyorum acaba diye içim rahatsız oldu
yok ilk çocuk içinde kötü karşıladılar. gereksiz para tuzağıyıymış. Allah vermiyorsa sebebi vardır dediler... küçük beyinleri Allah'ın tüp bebek gibi bir teknolojiyi vesile kıldığını anlayamadı..Bende işte çok yakın gördüğüm bir kaç kişiye söyledim, tüp bebek deyince insanlar şöyle bir bakıyor
Boşuna para diyorlar, ilk çocuk için tüp bebek normal karşılanıyor da ikinci çocuk için insanlara saçma geliyor
Ya riskler her zaman var ama şu anda annelik yaşı baya ilerledi. Tüp bebek bence aşırı mantıklı şu anda sizin için . İçinizi karartmayin lütfenEvet ama yaş geçtikçe zorlaşıyor, down sendromlu olabilir dedi bir yakınım hatta
Şimdi o zaman takviyede almayalım , d vitamini Allah bana vermedi mi diyoruz , insanlar çok garip gerçekten . Para sizin çocuk sizinyok ilk çocuk içinde kötü karşıladılar. gereksiz para tuzağıyıymış. Allah vermiyorsa sebebi vardır dediler... küçük beyinleri Allah'ın tüp bebek gibi bir teknolojiyi vesile kıldığını anlayamadı..