• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşyalar hakkındaki düşünceleriniz

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar ben 6 senelik evliyim ve evimden dertliyim. Evlenirken gözümüze hoş gelenleri aldık kullanışlı olurmu temizliği nasıl olur diye hiç düşünmedik. Mobilyalarım siyah sürekli toz almak gerekiyor :( Koltukları hantal (büyük) ve yastıklı oğlum ettafı bir dagıtıyor görseniz savaşmı çıktı dersiniz. Şimdi 1 seneye kadar yeni eve çıkıcaz Allah nasip ederse
sizden ricam şu nasıl az eşyayla şık bir ev yaparım kendime. Koltuk seçimim, mobilya seçimim hangi renklerde olmalı. Halı perde seçimim nasıl olmalı. 5 gün çalışıyorum kalan 2 günümde temizlik yapmakla geçiyor kendime hiç vakit ayıramıyorum. Sade bir evim olsun istiyorum. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.

benim sloganım " vitrine gümüşlüğe hayır" :)
evin her tarafını halılarla yolluklarla kaplamayı sevmiyorum mesela.
oturma odasın çok geniş değilse tv niz de lcd ise duvara monte ettirebilirsiniz. benim şu an öyle. hiç toz alma sıkıntım olmuyor oturma odamda.
wc ve banyoda dolaplar çok toparlayıcı oluyor tavsiye ederim.
şimdilik aklıma gelenler bunlar..
koltukların minderlerini fermuarlı alabilir veya yaptırabilirsiniz yıkaması güzel oluyor. halılar da çok beyaz kullanışlı olmuyor.

Son düzenleme:
o hantal koltuklarından ve mobilyadan kurtul önce ,sonra taşınacağın eve göre daha küçük ,çok minderi yastığı olmayan bir köşe takımı alabilirsin ,toz pembe,krem rengi ,veya füme olabilir ,aldığın koltuğun rengine göre perde ve halı seçimi yaparsın ,bir tv sehpası kullanabilirsin tv için ,yada duvara monte yapar tv yi ,altına bir tek raf monte ettirebilirsin ..
eğer hem salon hem oturma odası ayrı ayrı yapacakasan ,salon mobilyan yine ağır taşlı simli bişey olmasın ,iki tane 3 lü koltuk 2 de berjer alırsın ,
ortaya bir sehpa ,onlarında rengi koyu olmaz yine beyaz,krem tonlarda olursa hem göz yormaz hem ferah durur,bunların haricinde masa ve sandalyeden başka mobilya alma sakın ..
sadece berjerlerin çiçekli olabilir yada koltuklardan farklı bir renk ,hava katar ,
duvara bir iki tarz tablo öyle eski usül olmayan daha modern şeyler olabilir ,fakat camlara illaki güneşlik olarak krem stor kullan ,evin havasını değiştiriyor ..üzerine de kruvaze tül yaptırabilirsin ,duvar renklerini de kum beji yada kese kağıdı renklerini tercih edersen mükemmel olur..
banyo ve mutfakta zaten olması gereken şeyler olur onları da sen bilirsin canım ..

ben eşyayı seviyorum yaaa :))

hantal ya da değil yeter ki begenmiş olayım

koltuları yastıksız al camel rengi al o kadar rahat edersinki:) tozlanmaz leke belli etmez yastıkları dağılmaz çünkü yok köşe alırsa daha bi derli toplu durur ama iki üçlü iki berjerde alabilirsin
vitrin gümüşlük asla asla asla alma bende almadım zaten sdece yemek tabakları için konsol olabilir
tv ünitesine gelince tv yi duvara monte ettirip altınada uygun ve küçük bi altlık labilirsin tv sehbası demiorum alt ünite diorum
duvarada büyük bi tablo bide saat
perdelere gelince kat kat kat perde alma bence düz renkli bi perde alıp altınada stor tamam işte

ve evdeki tüm fazlalıkları at gitsin çok ciddiyim evin müsait bi bölümü varsa gömme dolap yaptır arkadaşım içine neyin varsa doldur oh mis gibi:)

Her zaman büyük mobilya ve gereksiz ıvır zıvıra karşıyımdır...
Ne güzel yeni bir ev geçecekmişsin...Eğerki evin döşeme aşamasındaysa Parke , mutfak dolabı , fayans vb..hepsini açık renk kullan..
Bir de mobilyalarını sadeleştirir ya da küçük alırsan çok rahat edersin bence...Perdelerini ve duvar rengi seçimini de sade ve açık renklerden yana kullan canım...
Benim verebileceğim fikirler bunlar...:3:

evi çok sade titiz biri olarak diyebilirim ki ;

koltuklar açık renk olsun kenarları dar, altları boşluk olsun tay tüyü olsun
kapıların mümkün olduğunca aşağısına kadar camlı olsun ki ( 4 göbek - 5 göbek camlı fln ) evin antresine bolca ısık gelsin ev aydınlık olsun
halıların desensiz olsun güllü dallı desenli halılar göz yoruyor ve küçük olsunlar salonuna 6 metrekare halı koyma
parkeler açık renk olsun ve tabi kapılar da
perdelerin rustik olsun böylelikle hem odaların ferah olur hemde perde temizliğini duvar temizliğini kolay yaparsın hem de daha az maliyetli olur
biblon ıvırın zıvırın varsa çöpe at
bi gün kullanırım dediğin bişey varsa çöpe at
evinde yapay çiçek varsa çöpe at (toz yuvası onlar hemde evi pideci salonuna çeviriyorlar :44: )
mümkün olduğunca çok dolabın olsun herşey dolap içinde olsun
duvarların açık renk ve silinebilir olsun
temizlik yaparken sana zorluk çıkaran şeyleri atılabiliyorsa at
tv üniten fonsuz olsun bi de fonunu temizlemek istemesin altı olmasa da olur tv duvarda olur ve duvara monte raflar dolap vs. bişeyler alabilir yaptırabilirisn
ayrıca tv üniten, mutfak ve banyo haricinde dolapların (hele ki yatak odası dolapları ) lake olmasın mat olsun ki çizilmesin parmak izi çıkarmasın her an elinde bezle toz almak istemesin
siyah tezgahtan kaçın
banyoda siyah fayanstan kaçın su izi kalıyor :41:
mutfakta tezgah arasındaki fayansların mümkün olduğunca büyük olsun derz araları da az olsun ki derzler her daim bembeyaz kalsınlar minik minik çakıl taşı gibi şeylerden kaçın
banyo içindeki fayansların da büyük olsun çünkü fayanslar ne kadar yıkansada derzler kararık-sararık olunca hiç hoş durmaz
buharlı temizlik makinen olsun
bi evin eşya açısından sade olması tek başına yetmez aynı zamanda temizliği de çok kolay olmalı ki her zaman pırıl pırıl olsun misler gibi koksun ferah bir yuva olsun

Ne güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkür ederim.

Mobilyaları açık renk almaktan kaçınma derim.Kirlenince koyu renk de kirleniyor.Hatta aşınıp soluyor koyu renkler.
Ama silinebilir veya leke tutmayan kumaş olsun.

Kollukları çok geniş olmasın,çok alçak da olmasın.Oturunca kol dayayacak kadar bir yüksekliği olsun.
Tam takım mobilya alma.1 üçlü+1 ikili+2 berjer güzel duruyor.Berjer kaba gelirse,alt resimdeki zayıf berjerlerden düşünebilirsin.
Bence koltuklar krem rengi,berjerler biraz desenli olabilir.

Duvarlar ve halılar açık renk olsun.Halılar bariz desenli, geometrik şekilli filan olmasın.
Ve tabii tüm zemin halı dolu olmasın.Küçük halılar daha pratik oluyor ve modern duruyor.

Salonun rengini açık tutarsan,sıkıldıkça kırlent ve aksesuarlarla havasını değiştirebilirsin.
Döşemede ve perdede çok baskın renkler kullanırsan,yıllarca o renklere mahkum kalırsın.
O yüzden benim tercihim,kremden yana.

$berjer.webp

Mobilyaları açık renk almaktan kaçınma derim.Kirlenince koyu renk de kirleniyor.Hatta aşınıp soluyor koyu renkler.
Ama silinebilir veya leke tutmayan kumaş olsun.

Kollukları çok geniş olmasın,çok alçak da olmasın.Oturunca kol dayayacak kadar bir yüksekliği olsun.
Tam takım mobilya alma.1 üçlü+1 ikili+2 berjer güzel duruyor.Berjer kaba gelirse,alt resimdeki zayıf berjerlerden düşünebilirsin.
Bence koltuklar krem rengi,berjerler biraz desenli olabilir.

Duvarlar ve halılar açık renk olsun.Halılar bariz desenli, geometrik şekilli filan olmasın.
Ve tabii tüm zemin halı dolu olmasın.Küçük halılar daha pratik oluyor ve modern duruyor.

Salonun rengini açık tutarsan,sıkıldıkça kırlent ve aksesuarlarla havasını değiştirebilirsin.
Döşemede ve perdede çok baskın renkler kullanırsan,yıllarca o renklere mahkum kalırsın.
O yüzden benim tercihim,kremden yana.

Eki Görüntüle 570780

tepe mobilya diyorsun yani

çok eşya olan evler (özellikle salonda) mobilya mağazası gibi duruyor hele birde çocuk varsa kesinlikle sade olmalı...
Ben klasik ve moderni bi arada kullanmayı seviyorum.salona bir tv ünütesi krem ve kahveli,ortaya krem belki gri bir sade desenli halı salonun büyükse büyükçe bir orta sehpa yemek bile yiyebiliyorsun üzerinde,krem rengi veya açık kahve klasik bir masa ortasında güzel bir büyükçe dekor tabak koltuğun arkasınada dikdörtgen bir tablo içinde turuncular olan ha bu arada orta sehpanın üstünede bikaç kokulu mum güzel olur masanın altında halı olmamalı bence bikaçtanede aile resimleri çerçeveli...tüller kirli beyaz belki krem yanlarada gri japon fonlardan güzel olur bence

bende kısmetse 1 2 aya kadar yeni eve çıkacağım salonum ve kızımın odasını götüreceğim sadece oturma odasındaki koltukları ikeadaki şu kılıfı tamamen çıkıp yıkanabilen koltuklardan alacağım kılıfların farklı desen ve renleri var bildiğim kadarıyla sıkılınca kılıfı değiştirip değişiklikte yapabilirim diye düşünüyorum perdeleri asla katlamalı jaluzi vs..vs.. tercih etmem herikisinide kullanmış biri olarak enn pratik ve temizliği kolay düz tül perdeden yana olacak tercihim bej tonlardaki tüller karanlık günlerde bile odada sıcak ve aydınlık bir hava verir ışığın tamamen içeri girmesine izin verir düz renk halılar kullanacağım herkesin aksine büyük halıdan yana olacak tercihim çünkü küçük halılar koltukların ortasında yüzen bir görüntü oluşturuyor algıyı kesiyor bu yüzden koltukların hafif altına kadar uzanan ortadaki alanı tamamen kaplayan düz ve sade olacak banyoda ve mutfakta bol dolap olması gerçekten çok gerekli şuan oturduğum evde bunun sıkıntısını çok yaşadım banyodaki duşakabini düz şefaf cam yaptıracağım böylece bakıldığında banyo daha büyük görünecek şimdilik aklıma bunlar geldi dekorasyon dergilerini karıştırmayı seven biri olarak kendi evimde bunları yapmayı düşünüyorum birde ceviz rengi mobilyalar tozu hiç göstermez salonumda 1 hafta toz almasam görünmez

Back
X