• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba Nurgül. Ben de aynı süreçleri yaşadım. Dikişlerin iyileşme sürecinde olduğu için öyle görünüyor. Temiz tut ve kremleri ihmal etme. Benim 18 gün oldu. Daha iyileşmedi dikişler. Şişlik için de bentoprak ve Nil in önerilerini önceki sayfalarda bulabilirsin

Canim sana 18 gun oldu hala v sekli mi yatiyosun doktor dedi uc hafta oyle yat diye AMA bi haftadir cok kotu dizlerim agriyo uykudan diz agrisi ile uyaniyorum biraz yuruyunce azaliyo sanirim kimsede olmamis yorumlarda gormedim acaba benmi yanlis yapiyorum bir yerlerde

Canim sana 18 gun oldu hala v sekli mi yatiyosun doktor dedi uc hafta oyle yat diye AMA bi haftadir cok kotu dizlerim agriyo uykudan diz agrisi ile uyaniyorum biraz yuruyunce azaliyo sanirim kimsede olmamis yorumlarda gormedim acaba benmi yanlis yapiyorum bir yerlerde

Uyanık olduğunda vücudunu germeden istediğin gibi yat.Zaten aynı pozisyonda sürekli duramıyorsun.Ayakların ileri geri yukarı oynatıp duruyor insan.Uykudayken ani gerilme yapmamak için V yatış poziyonu en iyisi.Belli aralıklarla yürü evin içinde.Kan dolaşımın ve kasların için iyi gelir.

Evet okudum surecini simdi nasilsin odem oldumu sende Ben 5 gun sonra iyiydim dolastim falan sonra Izmir tekrar londra mahf oldum resmen butun vucudum sisti elim ayagim heryerim dikislerim hafif sulanir gibi oldu simdi pansuman oluyorum iyi gorunuyo simdi AMA korku var banyoda sadece bikere oldum korkuyorum diye
Biraz erken normal hayata dönmüşsün. Senin kasların dikilmedi mi. Ben daha hala tam doğrulamadım. Hafif eğik yürüyorum. Fazla yürüyüş yapmıyorum. Gerçi dün gece bir saate yakın yürüdüm. Ama düzenli değil mesela bugün çok hareketsizdim. Karnım gergin şiş. Bastırınca acıyor. Bir de göbek deliği hala kırmızı. Seninki de kırmızı mı. Enfeksiyondan korkuyorum. Sabah akşam antibiyotik krem sürüyorum. Fucidin. Sen ne sürüyorsun göbeğine

Yeni ameliyat olan arkadslara geçmiş olsun.50 gün oldu ameliyat olalı.naçizane paylaşmak istedim tecrübe ettiklerimi...ben sigara içen biri olarak sanırım ondandır dört noktada açıklık var içi beyaz gözüküyor ve bir göz misali.doktorum haftada bir kontrol ediyor.sanırım onlara tekrar birer dikiş atılacak gibi gözüküyor.lütfen istirahat edin.ama istiraht derken süreklide yatmayın. Yavas yavas yürüyün germedn kendinizi yormdn.ben 10 günlükken konyaya gitmiştim.tam dik yürümeyede 1ayı doldurunca başladım.hala karnımın içinde acı hissediyorum ve gerginlik. Sanırım bunu üç ayı doldurunca atlatıcam. Ayrıca nasıl rahat ediyorsanız öyle yatın bnim doktorum bu konuda benikasmadı hiç. Zaten vücudunuz sizi uyarıyor mesela yüzükoyun yatamıyorum hala. Korsemi birayıdoldurunca çıkarttı doktorum.kremim teramisin göz merhemi.bu arada sizlerin kullandığı merhemleride öğrenmek isterim acaba benim merhemimmi çok iyi gelmedi?hoş sigara içmem ve istirahat etmemem en büyük etken dikişlerin tam düzelmemesinde. Şişliğe gelince onuniçinde eczaneden aldığım bir çay beni çok rahatlattı ve ödemimi atmamı sağladı.tekrar çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

Yeni ameliyat olan arkadslara geçmiş olsun.50 gün oldu ameliyat olalı.naçizane paylaşmak istedim tecrübe ettiklerimi...ben sigara içen biri olarak sanırım ondandır dört noktada açıklık var içi beyaz gözüküyor ve bir göz misali.doktorum haftada bir kontrol ediyor.sanırım onlara tekrar birer dikiş atılacak gibi gözüküyor.lütfen istirahat edin.ama istiraht derken süreklide yatmayın. Yavas yavas yürüyün germedn kendinizi yormdn.ben 10 günlükken konyaya gitmiştim.tam dik yürümeyede 1ayı doldurunca başladım.hala karnımın içinde acı hissediyorum ve gerginlik. Sanırım bunu üç ayı doldurunca atlatıcam. Ayrıca nasıl rahat ediyorsanız öyle yatın bnim doktorum bu konuda benikasmadı hiç. Zaten vücudunuz sizi uyarıyor mesela yüzükoyun yatamıyorum hala. Korsemi birayıdoldurunca çıkarttı doktorum.kremim teramisin göz merhemi.bu arada sizlerin kullandığı merhemleride öğrenmek isterim acaba benim merhemimmi çok iyi gelmedi?hoş sigara içmem ve istirahat etmemem en büyük etken dikişlerin tam düzelmemesinde. Şişliğe gelince onuniçinde eczaneden aldığım bir çay beni çok rahatlattı ve ödemimi atmamı sağladı.tekrar çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

çok geçmiş olsun size de :34: bende sigara içen biriyim ama ameliyatıma 15.20.gün kala kendime söz verdim sadece 2.tane yada 3.tane içmişimdir ameliyat sonrası 15.gün öncesine kadarda hiç içmedim 2.ay bitti benim:34: Açılma en sık rastlanan komplikasyon sigara içmeyen arkadaşlarda da oldu.Doktorunuz kim? Sık sık kontrol edin açılan yerleri tekrar geçmiş olsun

face de yazışıyoruz diye buradan cevap yazmadım :ssz: aynen öyle dediği gibi yat ben çok rahat ettim, herkes de farklı oluyor iyileşme süresi ama bizim doktorun elinden çıkanlar hemen ayaklanıyor o dikkatimi çekti :1: bende 5..6.günü dik yürümeye başlamıştım

Biraz erken normal hayata dönmüşsün. Senin kasların dikilmedi mi. Ben daha hala tam doğrulamadım. Hafif eğik yürüyorum. Fazla yürüyüş yapmıyorum. Gerçi dün gece bir saate yakın yürüdüm. Ama düzenli değil mesela bugün çok hareketsizdim. Karnım gergin şiş. Bastırınca acıyor. Bir de göbek deliği hala kırmızı. Seninki de kırmızı mı. Enfeksiyondan korkuyorum. Sabah akşam antibiyotik krem sürüyorum. Fucidin. Sen ne sürüyorsun göbeğine

Belirtileriniz normal gibi çünkü bende aynı şeyleri yaşadım hemen hemen, bu gün 95. günüm göbeğimde vücüt renginden daha koyu bir pembemsilik hala var. Karın germe ameliyatı basit bir iş değil bunun farkında olalım. İstirahat istirahat diyorum. İyiyim deyip işlere dalıp kendinize zarar vermeyin.

face de yazışıyoruz diye buradan cevap yazmadım :ssz: aynen öyle dediği gibi yat ben çok rahat ettim, herkes de farklı oluyor iyileşme süresi ama bizim doktorun elinden çıkanlar hemen ayaklanıyor o dikkatimi çekti :1: bende 5..6.günü dik yürümeye başlamıştım

Ama kaslar dikiliyor ve karnın alt bölümü tamamen çıkarılıyor. Nasıl 5 6 günde ayaklandınız? Acaba tam karın germe değilmi sizinki Ya da kaslarda pek sarkıklık olmamıştır az dikmiştir doktor benimki mide bölümünden itibaren dikildiği için ekstra gergin. 20 gün oldu yeni doğruldum

Geçmiş olsun. Benim furacin diye bir merhemim vardı. Sonra da fucidin diye bir pomada geçtik. Bir de antiseptik krem kullanıyorum. Haftaya iz kremine başlayacakmışız. Siz ödem için eczaneden hangi çayı almıştınız

Merhaba ben az evvel çıktım hastaneden ve eve geldim.Hem karın germe,meme dikleştirme ve liposaction oldum.Dün ameliyata girdim ve tam 7 saat sürdü ameliyatım.Gece fena geçmedi iyidim şimdi de fena sayılmam bakalım süreç nasıl geçecek bir an evvel iyileşmek istiyorum.

çok geçmiş olsun size de :34: bende sigara içen biriyim ama ameliyatıma 15.20.gün kala kendime söz verdim sadece 2.tane yada 3.tane içmişimdir ameliyat sonrası 15.gün öncesine kadarda hiç içmedim 2.ay bitti benim:34: Açılma en sık rastlanan komplikasyon sigara içmeyen arkadaşlarda da oldu.Doktorunuz kim? Sık sık kontrol edin açılan yerleri tekrar geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim.hepimize geçmiş olsun.doktorum zühtü demir

Geçmiş olsun. Benim furacin diye bir merhemim vardı. Sonra da fucidin diye bir pomada geçtik. Bir de antiseptik krem kullanıyorum. Haftaya iz kremine başlayacakmışız. Siz ödem için eczaneden hangi çayı almıştınız

Kilo kontrol çayı eczanelerde satılıyor sabah aksam 1adet içiyorsunuz poşet çay.ben etkisini ciddi gördüm.sizede geçmiş olsun. Bugün dermotolojiye gittim baktiroban verdi.teramisin düzeltmez bunu dedi. Şimdi bir sürede onu kullanıcam bakalım inşallah biran önce düzelir.

Merhaba ben az evvel çıktım hastaneden ve eve geldim.Hem karın germe,meme dikleştirme ve liposaction oldum.Dün ameliyata girdim ve tam 7 saat sürdü ameliyatım.Gece fena geçmedi iyidim şimdi de fena sayılmam bakalım süreç nasıl geçecek bir an evvel iyileşmek istiyorum.

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Zoru gitmiş azı kalmış.bundan sonraki süreç çok keyifli biraz ağrılı olsada.bende üçü bir arada oldum haftaya 2 ay olucak.bol bol dinlenin ve sık sık kısa kısa yürüyün bu sizi daha iyi hissettirecek

Günaydın arkadaşlar.Bugün daha iyi hissediyorum kendimi belim ağrımasa pek sorun olmicak oda liposaction dan dolayı ağrıyo doktor belden yağ aldı.Benim doktorum Meltem Çilingir FLORENCE. Nighting hastanesinde ameliyat oldum doktorumdan memnunum yalnız bir an evvel iyileşmek istiyorum.Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ediyorum Agaah bakalım neler bekliyor bizi taşıyıp görücez.

27 Mart günü oldum ben de üçü bir arada. Herkes için yazdığımı size de yazayım. Şu andan itibaren içinde olduğunuz dönem, ameliyat olayınızdan daha önemli inanın. Dinlenin ve kesinlikle acele etmeyin. Acil şifalar dilerim.

Ama kaslar dikiliyor ve karnın alt bölümü tamamen çıkarılıyor. Nasıl 5 6 günde ayaklandınız? Acaba tam karın germe değilmi sizinki Ya da kaslarda pek sarkıklık olmamıştır az dikmiştir doktor benimki mide bölümünden itibaren dikildiği için ekstra gergin. 20 gün oldu yeni doğruldum

aynen yazdığınız tüm işlemler yapıldı bana :34:tam karın germe herkes değişik ilerliyor iyileşme süreci

27 Mart günü oldum ben de üçü bir arada. Herkes için yazdığımı size de yazayım. Şu andan itibaren içinde olduğunuz dönem, ameliyat olayınızdan daha önemli inanın. Dinlenin ve kesinlikle acele etmeyin. Acil şifalar dilerim.

Peki şimdi nasılsınız ne kadar zaman da toparlandınız?Bugün pansuman yaparken başım döndü tansiyonum düştü ayyyyy bilemiyorum pişman oldum gibi bişeyim:((((

Az evvel tutamadım kendimi ağladım durdum.Sanki hep böyle kalıcakmışım gibi geliyor.Karnım taş gibi belimi hissetmiyorum bile bile kendimi bu duruma soktum vilmiyorum doğrumu yaptım çaresizlik bu olsa gerek:((((

Peki şimdi nasılsınız ne kadar zaman da toparlandınız?Bugün pansuman yaparken başım döndü tansiyonum düştü ayyyyy bilemiyorum pişman oldum gibi bişeyim:((((

Benim olayımda aslında alınacak bir hayli ders var, aynı yoldan geçenler için. Geçmiş yazılarımdan okuyabilirsiniz serüvenimi. Ama yazdığım gibi üç ay dolmadı daha ama gayet iyiyim hamdolsun. Artık pilatesimi, ev işlerimi, v.s.( .......!!!) her şeyi kontrolü elden bırakmamak kaydı ile zorlamadan gayet güzel yapıyorum. Eşim de ben de fazlasıyla memnun ve mutluyuz. Dikiş izlerim de baya baya iyiye gidiyor. Şu haliyle dahi rahatsız değiliz. Sarı Kantaron yağı ile masaj yapıyorum, ondanmıdır nedir çok iyi yani. Biraz sağ mememde hafif bir şişlik var. Yine burada okuduklarımdan hatırlıyorum, meme küçültmelerde bir tanesi diğerine nazaran daha geç iyileşiyormuş. Tansiyon ve baş dönmesi için başkaca bilinen bir sebep yoksa eğer kan değerlerinizi ölçtürdünüz mü (ki ölçtürmüş olmanız lazım bu operasyon için) eğer 12'den düşük ise böyle problemler yaşamanız normaldir. Kaldı ki kansızlık (düşük kan değerleri) Türk kadının ulusal hastalıklarından birisidir. Ayrıca ufak bir problemde pişman olmak gibi dalmak hiç doğru değil. Bu tip sert iniş çıkışlar yıpratır sizi.
Arzu edersiniz yaşadığım süreci bu topikte (837-840-841-842-843-846 ........ devam ile) okuyup büyük ihtimalle kafanızdaki bir çok soruya da cevap bulursunuz diye düşünüyorum. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:
Back