Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba, herkese sağlıklı iyileşmeler diliyorum. Ben 9 ay önce oldum karın germe ve lipo, ameliyattan bir hafta sonra seroma olustu (sigara içmiyorum) ve Dr bı kaç sefer enjeksiyonla çekti sonrasında sürece bıraktık , tüm karnım çok iyi durumda fakat o seroma yaşadığım göbek deliğinin üstü yapışmadi. Sabahlari görüntü olarak normal fakat hisssiz akşama doğru da iyice gerilmiş ve şiş oluyor. Bu sürecte lenf dranaj ve lenfatik msj denedim hiç bir işe yaramadı. Ameliyatı yapan Dr uma gittim revizyon gerekli dedi , baştan bu süreci yaşamak iyllesen yapisan yerlerin tekrar açılacağını bilmek beni çok korkutuyor, maddi boyutu da öyle... Belki dr.umun hatası değildi bilemiyorum fakat aynı Dr. a güvenemiyorum artık. Benim gibi sorun yaşamış ve 2. ameliyatını olmuş birileri var mı ? Ve de karın germede uzmanlaşmış İstanbul'da Dr ismi verebilir misiniz? Salih Emre Uregeni biliyorum fakat o burunda uzmanlaşmış gibi geliyor.
Merhaba nasılsıniz süreç nasıl ilerledi iyileştirir mi revizyon mu oldu acana

Doktorun sekreterine mesaj attim karnımın sag tarafı oturdu ama sol tarafta şişlik duruyor elleyince içi su dolu gibi kıpırdıyor dedim.
Zamanla geçecek takip edelim dedi. Düzelmezde öyle kalir diye cok korkuyorum dünde netten baktim karin germe ameliyati sonrasi bazen böyle sıvı birikmesi olabilirmis. Hatta dikiş yerleri bile o sıvıdan kapanmayabilirmiş açılabilirmiş. Benim dikiş yerimde açılma yok ama yinede canım sıkıldı. Doktoruma güvenmekten başka çaremde yok. Vücut zamanla emer diyor
Merhaba sıvı birikmesi konusunda durumunuz ne acaba

teşekkür ederim, sonuçlarını ve sürecini dört gözle bekliyorum.
18 inde gireceğim ameliyat grip olmam sebebi ile 22 sine ertelendi ve 22 sinde ameliyata girdim. Ben hem karın germe hem vaser lipo yaptırdım ameliyata 9.20’de girdim 14:00 civarı çıkmışım ayılmam çok kolay oldu ilk gün dikiş ağrısı vs hiçbir acı hissetmedim. Sonda ve Direnlerin takılı olması insanı rahatsız ediyor. Akşam 6 gibi yemek yedim ve yürümeye kalktım kambur bi şekilde yürütüyorlar sizi ve bende sanırım bel fıtığı olduğu için acayip bel ağrım oldu ameliyat esnasında akciğerler durduruluyormuş bu yüzden konuşurken bile nefes nefese kalıyorsunuz ilk gün gece 12 ye kadar yarım saatte bir kalkıp yürüdüm ama her yatmak kalkmak ınanılmaz zor. Ertesi gün diren yerlerimin acısını daha fazla hissettim narkoz etkisi geçince vücut ağrıları biraz daha hissedilir oluyor. 2 gece kalıcağımı zannederken doktor direnlerime hala kan doluyor olmasından dolayı salmadı beni ve 3.gecede kaldım 4 . Gün taburcu oldum yani sezeryan olanlara söylüyorum sezeryan bu ameliyata göre inanılmaz basit bu daha
Mehmet Emre yeğin
Kızlar ben 18 inde değil yine grip dolayısı ile ertelemeli olarak 22 sinde oldum ameliyatımı. Özetle söylemek gerekirse kesinlikle bir sezeryan ameliyatı ile ilgili yokmuş yani ben kendi yaşadıklarıma bakarsam bunun yerine 3 sezeryanı Alt ederdim. Hastaneden 4. Gün taburcu olabildim sezeryanda sadece bir gece kalmıştım. Bunda direnler büyük sıkıntı dik yürüyememek sıkıntı inanılmaz bir bel ağrısı yaşadım. Diren yerlerim çok fazla acıdı. Dikiş acısı namına hiç bir şey hissedilmiyor oda ayrı bişey. Bugün 5. Günüm evdeyim hala yataktan tek başıma kalkarken zorlanıyorum ve diren yerlerim acıyor. Onun dışında korseyle oturmak kalkmakta bi o kadar zahmetli. Ben aynı zamanda vazer lipoda olduğum için ekstra zahmetli oldu sanırım. Yani dayak yemiş gibiyim heryerim mor ve ağrılı. Bide evde 2 yaşında bebeğim var ameliyat sonrası onunla ilgilenememekte yanı kucağıma alıp koklayamamak zor oldu ikimiz içinde olmak isteyenler iyi düşünsünler. He gelip geçicek belki sonuçtan çok memnun kalıp iyiki olmuşum diyeceğim ama bu biraz delipte geçen cinstenmiş öğrendik 😀😀😀

Çok geçmiş olsun, evet gelip geçici acılar. En zoru 1 hafta diyor herkes bence zoru atlatmak üzeresin. İnşallah sonucundan cok memnun olursun. Darısı başıma .

Merhaba artık o şişliğin geçmeyeceğini anladım ve revizyon fikrini kabullendim. 1.5 yıl oldu o şişlik hala orada revizyon içinde İstanbul'da bir kaç Dr var aklımda fakat şu an bütçem buna uygun olmadığı için bekliyorum.

Merhaba artık o şişliğin geçmeyeceğini anladım ve revizyon fikrini kabullendim. 1.5 yıl oldu o şişlik hala orada revizyon içinde İstanbul'da bir kaç Dr var aklımda fakat şu an bütçem buna uygun olmadığı için bekliyorum.
Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda hallolur 🥺 nasıl bi şişlik yani çok mu rahatsız ediyor sizi

aa çok geçmiş olsun cankatan, ay 2 gün kala olacak iş miydi :) ilaç mı kullanacaksın? eski sayfaları okuduğum bir çok arkadaş ameliyat öncesi hastalandığında antibiyotik kullanmış ameliyata etki etmiyormuş doktorları izin vermiş. sana bir tedavi verdi mi?
Merhaba canım ben de idrar yollarıyla ilgili enfeksiyon çıktı ve 10 günlük antibiyotik tedavisi verdi ilacım çarşamba günü bitiyor doktor ilaç bitince 2 gün sonra tahlil yaptır dedi ben de hafta sonu ertesi pazartesi tahlil vereceğim bakalım ne olmuş değerler senin belli mi ameliyat zamanın karar verdin mi doktorun kim ve nerede olacaksın belli mi canım

Merhaba arkadaşlar. Uzun yıllar bu formları takip edip sonunda bende İzmir de araştırma hastanesinde KARIN germe ve lipo oldum. Dün tam 1 ay bitti. İlk hafta zor geçti ama sonra hızla iyileştim ağrılarım azaldı. İlk 1 haftadan sonra dik yürümeye çalış dedi doktor bende öyle yaptım artık tamamen dik yürüyorum. Eğimli yatış pozisyonunu 2. Haftayı doldurduktan sonra bıraktım düz yatmaya başladım o zaman bel ağrılarım geçmeye başladı. Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Evde bir çok işimi kendim yapıyorum. 2 tane çocuğum var biri 7 biri 3 yaşında. 3 yaşında ki kızımın bütün ihtiyaçlarını ben görüyorum. Eşim evdeyken bana yardım ediyor. Ama ilk hafta mutlaka biri yanınızda olmalı. Sonra küçük çocuğunuz varsa eğer 2. ve 3. Hafta da yardıma ihtiyacınız gerekebilir. İlk haftadan sonra ağrılarınız git gide azalıyor sonra ödemler başlıyor. Benimde kaşık bölgemde şişlik var ben yinede çok kafamı takmamaya çalışıyorum şuan çünkü süreç uzun bir süreç. Bugün ilk defa iz kremine başladım ve 3 gündür de akşamları kantaron yağıyla hafifçe masaj yapmaya çalışıyorum. Bromelian kullanıyorum ama faydası var mı yok mu anlayamadım daha yinede kullanıyorum. Şimdilik dikişlerim de bir problem yok gibi bakalım ilerleyen süreçtelerde neler olacak.

Eklentiler

• IMG_2307.jpeg
    IMG_2307.jpeg
    113,6 KB · Görüntüleme: 202
Merhaba arkadaşlar. Uzun yıllar bu formları takip edip sonunda bende İzmir de araştırma hastanesinde KARIN germe ve lipo oldum. Dün tam 1 ay bitti. İlk hafta zor geçti ama sonra hızla iyileştim ağrılarım azaldı. İlk 1 haftadan sonra dik yürümeye çalış dedi doktor bende öyle yaptım artık tamamen dik yürüyorum. Eğimli yatış pozisyonunu 2. Haftayı doldurduktan sonra bıraktım düz yatmaya başladım o zaman bel ağrılarım geçmeye başladı. Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Evde bir çok işimi kendim yapıyorum. 2 tane çocuğum var biri 7 biri 3 yaşında. 3 yaşında ki kızımın bütün ihtiyaçlarını ben görüyorum. Eşim evdeyken bana yardım ediyor. Ama ilk hafta mutlaka biri yanınızda olmalı. Sonra küçük çocuğunuz varsa eğer 2. ve 3. Hafta da yardıma ihtiyacınız gerekebilir. İlk haftadan sonra ağrılarınız git gide azalıyor sonra ödemler başlıyor. Benimde kaşık bölgemde şişlik var ben yinede çok kafamı takmamaya çalışıyorum şuan çünkü süreç uzun bir süreç. Bugün ilk defa iz kremine başladım ve 3 gündür de akşamları kantaron yağıyla hafifçe masaj yapmaya çalışıyorum. Bromelian kullanıyorum ama faydası var mı yok mu anlayamadım daha yinede kullanıyorum. Şimdilik dikişlerim de bir problem yok gibi bakalım ilerleyen süreçtelerde neler olacak.
Çok çok geçmiş olsun canım olması gereken süreç ve durum haftalar geçtikçe daha iyi sonuca geliniyor dikişlerinde gayet güzel görünüyor maşallah 🧿 ben de Kasım ayı gibi olmayı düşünüyorum aslında 18 eylülde olacaktım fakat tahlil sonuçlarım istenildiği gibi olmadığı için anestezi onay vermedi ve şimdi kan değerlerimi düzene sokmaya çalışıyorum inşallah Kasım ayına uygun olurum da ameliyat gerçekleşir🤲

Çok çok geçmiş olsun canım olması gereken süreç ve durum haftalar geçtikçe daha iyi sonuca geliniyor dikişlerinde gayet güzel görünüyor maşallah 🧿 ben de Kasım ayı gibi olmayı düşünüyorum aslında 18 eylülde olacaktım fakat tahlil sonuçlarım istenildiği gibi olmadığı için anestezi onay vermedi ve şimdi kan değerlerimi düzene sokmaya çalışıyorum inşallah Kasım ayına uygun olurum da ameliyat gerçekleşir🤲
İnşallah en kısa zamanda düzelir her şey ve ameliyatını olursun. En iyisi bu aylar bence. Bende bilerek eylülü seçtim çok sıcak havaya denk gelmesin ve tam iyileşme yaza denk gelsin diye.

İnşallah en kısa zamanda düzelir her şey ve ameliyatını olursun. En iyisi bu aylar bence. Bende bilerek eylülü seçtim çok sıcak havaya denk gelmesin ve tam iyileşme yaza denk gelsin diye.
İnşallah canım belki de ertelenmesinin de vardı bi kerameti hayırlısı olsun herkes içinde benim içinde 🤲

Çok ödem var resmen yamuk orta bedenim. Ama geçici diyorlar sabırla bekliyorum ve şu ele diken diken batan dikişler umarım böyle kalnaz iç çamasırıma takılıyor çok sıkıcı.. birde benim korsemi 20 günde çıkarttırtı doktor.. iyi mi kötü mü bilemedim. Hala alışamadım 1.5 ay oldu. Sabır işiymiş gerçekten.
Slm bende 20 gün oldu karnımda sıvı var gibi dalgalanıyor sizin de öylemi taş gibi

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle acaba nasıl oldunuz durumunuzla ilgili bizide bilgilendirirmisiniz
Merhabalar , teşekkür ederim valla hala çok fazla ödemim var ve lipo için girilen yerde iç yaralarımın acısını hissediyorum hala bu cuma tam 4 hafta olucak ne zaman iyileşicem bilmiyorum😞😞😞

Merhaba kızlar,ben 5 yıl önce karın germe oldum,dün 2.kez tekrar oldum.pubisin üst bölgesinde çok aşırı bir sertlik kalmıştı hep geçer yada azalır diye bekledim ama maalesef hiç geçmedi ve beni çok rahatsız ediyordu yağ değildi çünkü düzenli spor yapıp sağlıklı beslenen fit biriydim.Doktorum kaslarımın açılmış olabileceğini söyledi (yeni bir doktora gittim eski doktoruma gitmedim bu kez)Eski doktorum aslında yüz ameliyatlarında çok iyiyimiş,karın germe neredeyse hiç yapmıyormuş,ben bu ameliyatı çok yapan doktorlara yaptırılmasını mantıklı buluyorum.Dün bu ameliyatı çok yapan bir doktora ameliyat oldum.hala pansuman olmadı yaramı görmedim inşallah problem olmaz ve istediğim gibi olmuştur umarım.çünkü 2.kez bile olsanız ağrılar yine aynı ,

Fiyat bilgisi vermek istedim,doktora 90 bin tl verdim,hastaneye de 30 bin vereceğim yani bana 120 bine maloldu belki bilmek isteyen arkadaşlarım olur

X