Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Ben sana güzelce anlatayım kendi hikayemi. Dr beni hic tartmadı. Hatta llk gorusmeden sonra iki uc kilo almistim isterseniz ameliyati on gun oteleyelim sakincasi varsa dedim hayir normal sinirlardasin farkeden bisey olmaz dedi. Aksam hafif bir yemek yememi ve ertesi sabah hafif bir kahvalti yapmami soyledi oglen gibi ameliyata alagini bildirdi. O gece uc kere ameliyattan vagzectim en son kuzenimden azari yiyince susup yatmisim:KK66:)kafamda amann ne olcak istersem hastaneden de kacabilirimki kim tutacak di mi fikriyle uyuyakaldim. Evin kedisi de kapimda nobet tutuyor la havle, aramizda pek iyi degil yani bana sinir geldi kesin kalkamiycam ameliyat masasindan hisli hayvan tabii anladi durumu diyorum gozu surekli ustumde esegin:)) ben ve kedi haric herkesin keyfi yerinde. Sabah oldu hafif kahvalti sonrasi hastaneye gittik. Ben hemen hemsire bankosuna damladim baska karin meme ameliyati olan var mi kac tane cok acidi mi beni odalarina gotursenize diye. Hemsireler iki gun once yatan uc hasta var e biraz aciyabilir ama olmaz gorusturemeyiz baskasinin aci eşiği farklidir kendinizi korkutmayin falan diyor ben bankoya yapismisim illa hasta gorecegim, en son kuzenim zorla gerisin geri odaya surukledi beni. Bu arada ben sakin olayim diye ameliyat oncesi antidepresan baslamisim baslamasam neler olurdu bilemiyorum. Neyse odaya saat 13 gibi dr’um geldi kontrol etti gitti. Arkadan anestezi hocasi geldi sigara alkol ilac konularini sordu ve cikti. Hemsire gelip damar yolumu acti falan derken bir baktim ben sedyedeyim gidiyorum. Neyse ameliyathanede ayaga kaldırdılar etrafi süzüyorum oda ufak, makinalar da kucuk mu ne ortami hic gozum hic tutmadi:KK66:) Sonra yataga baktim o da cok dar:))en son gozum ortuye takildi, aaa bu ortu kirli ben buna yatmam baska temiz bisey serin diye tutturdum. Hanimefendi ortu tabiiki steril yapmayin lutfen dediler, caktirmadan ortuyu de kokladim evet strelizasyon kokusu var ama yine de yeni ortu serselerdi ne vardi ayip ya diyorum. Doktor herkesi odadan cikardi ve beni cizmeye basladi ve artik yatabilirsin dedi. Yatak gercekten cok dar ya, malzemeden de bu kadar kismak hic hos degil kac para veriyoruz diye soyleniyorum. Bu arada doktor surekli kis kis guluyor ya stresten ceneme vurdugunu anladi ya da sinirinden guluyor. Anestezi dr u tekrar iceri girdi ve bir igne yapti bana sonra kendimden gecmisim. Herhalde ekip de bir oh demistir sustum diye. Sonra odamin kapisinda uyanmisim. Soyle bir his; birisi bes yasindayken giydigim elbiseye beni dove dove geri sokmus. Aci mi desem agri mi desem garip ve dapdar bir his karnımdan sarkan iki tane diren hortumu bir de sonda hortumum var. Agri kesici yapilana kadar gecen sureyi kendime kufur ederek degerlendirdim. Goruntulu arayanlar ay hadi bitti gitti yupiii diyor ben suratlarina bile bakmıyorum. Oyle kizginim kendime içimden aglıyorum sen ne büyük gerzekalısın falan sürekli. Neyse agri kesici etki edince kaldirin beni yuruycem pihti atacak diye tutturdum. Bir suru gecelik pijama var bavulda bos yere getirmisim zaten meme bantli karin kasiga kadar bantli e arkayi da ben gormuyorum bana ne zaten iki büklüm duruyorum nasilsa, gıyınmeden yatak etrafinda iki tur attım. İlk kalkış ve geri yatış baya yavaş oldu başka zaten mümkün degil. Yatak v şekline ayarlanmıstı başım belden yukarda ayaklarım dizden kıvrık ve yüksekte. Zaten aksi şekilde mümkünü yok yatmanın. Saga sola dönmek falan ileri geri kıpırdamak yok asla yapamadım. Hemşire ameliyatta benden çıkan derileri getirdi poşetle ne yapalım diye sordu bana ver dedim yatagımın yanında dursun arada bakarım. Ertesi gün zorla elimden aldılar poşeti. Bıraksalar eve götürecegim yag cıktı mı deri ne kadar alındı diye inceliyorum başka eglence yok zaten. İki kaşık komposto içtim sadece ve tekrar yürütün beni dedim, gerek yok deseler de pıhtı atacak diye taktım bir kere, sonrasında uyumaya calıştım. Doktorumun söyledigine göre hıc yagım yokmus sırf fazla derim varmıs ama kılcal damarlarım eskiden büyük oranda kilo alıp veridiğim için öyle kalınlaşmıs ve aşırı damarlanmışki karnımın içi nereye dokunsam kanadı, cok zorladın yordun bizi ameliyatta dedi. Gece de bir ara sol meme altımda kramp tarzı bir agrı oldu dr u aradık cok hoşuna gitmedi bu durum, hemşire geldi hemen ve memenin şişip şişmedigine sertlik var mı diye baktı dokundu vs ve hersey yolumda dedi gitti. Az sonra o agrıda aZaldı şükür. Sonda takılıydı ameliyat cıkışı ve onun olması çok iyi birşey kötü bir his ama ameliyatta verilen sonrasında yapılan serumlar yüzünden sürekli tuvalet ihtiyacı oluyor insanın. Aksi halde sürekli yat kalk cok zor olur hatta imkansız bir efor yani. O geceyi iki kaşık kompostoyla ve sürekli uyur uyanık gecirdim. Gece cok rahat gecti diyemem benimki sıkıntılıydı biraz. Ama sabah daha iyi uyandım. Kahvaltı servisi henüz başlamamıştı ve ben öyle acıkmısımki kahvaltı hemen şimdi diye olay cıkardım ona ragmen yiyebildigim tek şey caya batırılmış ceyrek dilim ekmek oldu. Sonra doktor geldi ve cıkabilirsiniz dedi. Meger iki gece diye beni kandırmıslar pimpirikliyim diye ya olmaz vs derken, bir agrı kesici daha yapıldı ve bir anda kendimi arabada buldum elimde direnlerle. Şaşırdım arabaya binemem sanmıştım ama arka koltuga uzanır gibi yattım ve rahattım. Konfor dediysem hep slow motion yapıyorsun haraketleri arabaya inişte ve üc basamak merdiven cıkışımda da sıkıntı yaşamadım. Tabii hep iki büklüm duruyorsun mecburen. Neyse eve gelip yumusacık yataga yattıgımda, önüme enfes bir dilim soguk pasta ve güzel demlenmiş cay bulunca yeniden insan oldum ve bir oh cektim sağ salim eve geldim diye. Sen sen ol yumusak ve soguk gıdalar tüket. Çünkü anestezi yüzünden biraz bogaz tahrişi ve ödem oluyor yutkunmak biraz dikkat istiyor. Suyu, cayı kücük yudumlarla içmek iyi geliyor. Hafif gıcıklanma duygusu geldiginde yavaş ve kücük yudumla su içmek rahatlatıyor. Öksürmek veya hapsirmak büyük sıkıntı. Bunumu sıktım sürekli hapsiırmamak için çünkü kediye alerjim var benim. İlk dört gün gittice azalan güclü bir kas agrısı hissediliyor yatmak kalkmak hep yardımla ve ben hic bu kadar tuvalete gitmemişimdir hayatımda o serumlar nasıl ödem yapıyorsa artık. Ondan sonrası kendi başına kalkabiliyor yatabiliyorsun, iyileşme cok cabuk gelişiyor. On gün gittikce hızlanan bir iyileşme oluyor. Ben çok uyudum mesela sürekli uyumak istedim işime de geldi ve acıkcası sürekli olarak actım. Bolca kabak çekirdegi yedim böylece wc sorunu hic yaşamadım. Buna da dikkat et. Sanırım karın ameliyatları sonrası vucut bazı şeyleri yerine koymak için extraya ihtiyac duyuyor. İlk üc hafta bol su ve gıdaya dikkat et. Sürekli yatma ve odada olsun her fırsatta yürü iyileşmeye büyük katkısı var. Direnler cıktıgında ve ilk dustan somra oh iyiki yaptırmısım dedigin zaman başlıyor. Başka sormak istedigin ne batsa sorabilirsin vanım. Çok öpüyorum seni bol şans, bu ameliyatı ben bile olduysam herkes olur bence:KK66:)
Canım benim ellerine emeğine sağlık,tek tek yazmışsın istediğim gibi 😌beni neler beklediğini bilmek iyi geliyor bana. Teşekkür ederim canım ♥️♥️♥️

21 Haziran tarihinde gaziantepte karın germe ve silikon ameliyatı oldum. Reklam denmesin diye doktor ismi vermeyeceğim ama kesinlikle kusursuz bir iş çıkarttı. Bandajlarım bugün açıldı ve iz kremi kullanmasam bile dikiş izlerim çok iyi. Gaziantepten doktor tavsiyesi isteyen olursa özelden resimlerimi atabilirim. İnşallah herkesin süreci bu kadar iyi ilerler🙏🏻

Canım merhabalar. Nasılsın. Ameliyattan çıkalı 9 saat oldu. Ağrım pek yok ama sızlıyor her yerim yatış pozisyonu yüzünden uyuyamıyorum başım dönüyor kalkınca ne zaman geçer
Aa gecmis olsun cok sevindim su ana kadar zaten agrin sizin yoksa bundan sonrasi cok kolay gecer. Benim azalarak surdu bas donmesi ama baska da belirfin sikinti yoktu ona raziydim. Sen hele daha narkoz etkisinden cikamadin bir 24 saat gecsin sanirim baya rahatlarsin. Insallah cok mutlu olursun canim

Aa gecmis olsun cok sevindim su ana kadar zaten agrin sizin yoksa bundan sonrasi cok kolay gecer. Benim azalarak surdu bas donmesi ama baska da belirfin sikinti yoktu ona raziydim. Sen hele daha narkoz etkisinden cikamadin bir 24 saat gecsin sanirim baya rahatlarsin. Insallah cok mutlu olursun canim
Canimsin sağol. Bugün bir ara yere yığıldım 😂hemşire kızı eziyordum az kalsın

Canimsin sağol. Bugün bir ara yere yığıldım 😂hemşire kızı eziyordum az kalsın
Çok geçmiş olsun. Ben ilk kalkma denememde bayılmıştım. Sonra bidaha dönmedi. Aslında genel anlamda ağrı olmuyor. (Hapşurmak, öksürük ve gülmek haricinde) Sadece yatıp kalkmak çok zor. O da 3 4 gün sonra biraz kolaylaşıyor. Gıcık öksürük için ben 1 hafta 10 gün suyu yanımdan hiç eksik etmemiştim tavsiye ederim. 3ayım bitti. Sabır gerekiyor gerçekten.

Çok geçmiş olsun. Ben ilk kalkma denememde bayılmıştım. Sonra bidaha dönmedi. Aslında genel anlamda ağrı olmuyor. (Hapşurmak, öksürük ve gülmek haricinde) Sadece yatıp kalkmak çok zor. O da 3 4 gün sonra biraz kolaylaşıyor. Gıcık öksürük için ben 1 hafta 10 gün suyu yanımdan hiç eksik etmemiştim tavsiye ederim. 3ayım bitti. Sabır gerekiyor gerçekten.
Çok teşekkür ederim. Evet benimde sürekli suyum yanımda, bugün 4. Günüm daha iyiyim çok şükür. Drenlerim çıkınca daha rahatlarım gibi. Çarşamba günü kontrolum var

Ay caniiim narkozu atamiyor bunye tabii. Bol su tuket canim ancak oyle atarsin. Korse giydirdi mi? Egik yurumek zorluyor mu? Genel olarak nasil hissediyorsun?
Evet canım uyandığımda belimde 2 korse vardi,bide kollarımda baya sıkıydı. Şuan 1 korse var,aşırı eğik yürümüyorum normal bir düzeyde bel büküyorum. Genel olarak fena değilim. Yatıp kalkarken zorlanıyorum biraz. 1 hafta eğik yürümem gerekiyor. Çarşamba günü drenlerim çıkacak kontrolümde var bide. Dren olmazsa bir tik daha rahat olurum diye düşünüyorum

Evet canım uyandığımda belimde 2 korse vardi,bide kollarımda baya sıkıydı. Şuan 1 korse var,aşırı eğik yürümüyorum normal bir düzeyde bel büküyorum. Genel olarak fena değilim. Yatıp kalkarken zorlanıyorum biraz. 1 hafta eğik yürümem gerekiyor. Çarşamba günü drenlerim çıkacak kontrolümde var bide. Dren olmazsa bir tik daha rahat olurum diye düşünüyorum
Direnden sonrasi cennet haklisin. Ama hepsi gelip geciyor bak ben bile bes ayi dolduruyorum iki gun sonra. Bazi seyleri initmaya bile basladim tek sey var; sabir sabir sabir

Masallah cabuk toparlayacaksin gibi gorunuyor. Kac gun oldu ki dik yuru diyor aaa ne cabuk ya
Dün tam 1 hafta oldu. Yine kontrolüm vardı dün yaralarımın durumu çok iyimiş,biraz yan bile yatabilirsin dedi,belki sigara ve alkol kullanmiyor oluşum etkendir bilemicem. Bide benim kaslarım dikilmemiş,kasların gayet iyidi gerek duymadım dikmeye dedi

Yaz ayında sıcaklarda asla ve asla ameliyat olmayın. Sakın sakın ...
Ben oldum. Hem sıcak hem hep yatıyorsun hem de korse ...
Sonuç😢
İkinci kez karnıma dikiş atıldı. İltihap oldu dikiş bölgesi...
Tam ise donecekken tekrar rapor aldim

X