Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Bende aynı durumdayım ne zaman bitecek ne yapmalı bilmiyorum
Lenf drenajı diye aratın yapan yer varsa gidin
Ödem atmak ve şekil almak için operasyonu yapan doktorum önerdi
Kendi kliniğinde de var bu cihaz
Ben 5 seans aldım inanın iyi geldi
Bir çok merkezde var doktorunuza sorun haftada 1 düşük ayarda yaptırın izin verirse 🎀İnşaAllah kavuşuruz istediğimiz vücuda tez zamanda 🌸

Bırde bu iç karın kasları dıkılıyor ya açılma ıhtımali varmı acaba bılgınız varmı korkuyorum da esımle baya tartıstım amelıyatımın 2.haftası cok uzerıme geldı bagırdım cok canım cok yandı ozamndan bu yana hep karnımın içi acıyor
İç karın kasları icin ben doktoruma kusarsam bişey olur mu diye sorduğumda ben asılsam Bile bişey olmaz korka çok sağlam dedi.Ama şöyle bi durum yaşadım eve geldiğimde 10.gün eşimle biraz gerildik ve benim dikiş yerimden sızıntı şeklinde 2 gün boyunca sıvı geldi doktorum kesilmezse gel diren takarız demişti ama kesildi çok şükür moral büyük önem taşıyor anladım.bu gün 23 üncü günüm agrım yok ama hala eğik durmam gerekiyor gibi ben hem meme küçültme ve tam karın germeyi aynı anda oldum 🥰

Kizlar herkese selam :) hemen hemen 3 bucuk ay oldu operasyondan sonra. 37 yasindayim, hayatimda ilk kez gonlume gore sectigim bikinilerimle tatildeyim su an.

Hala odemlerim var ufak tefek. Ozellikle aksamlari oluyor. Ama yaz aylarinda alkol cok tuketiyorum, muhtemelen ondan.

3 ay kontrolumde butun sporlari serbest birakti doktorum. Dikis yerlerim son bir iki gundur yumusamaya basladi artik. Yuzerken hafif geriliyor karnim ama pek takilmiyorum. Kendimi acitmadan herseyi yapiyorum.

Guneslenme konusunda dikis yerlerimi de kremleyip guneslenebilecegimi soyledi doktorum. Cok da takilmiyorum izlere, zaten bikini altindalar. Yalniz aksam dus sonrasi acayip kasiniyor dikis yerlerim, sanki yeni iyilesiyormus gibi.

Hissizlik acilmaya basladi iyice, tam ayva gobegi dedigimiz yer var ya, heh iste orasi fazlaca uyusuk ama dokunurken eskisi gibi huzursuz etmiyor.

Memelerimde bi sorun yok. Baya sutyensiz dolasiyorum, buyuk rahatlik.

Bu kombine operasyon aldigim en hizli ve dogru kararlardan biri oldu. Zerre pisman degilim.

Ağız tadıyla sağlıkla girin çıkın
Ameliyat evet Kolay değil ama hastane sürecinde ağrı kesiciler vs kolay geçiyor
Zor süreç ameliyat sonrası ödem , dikiş vs için olan psikoloji sağlamlığı
İlk zaman ödemler çok korkutuyor insanı dikişler kapanacak mı vs
Oturur gibi uyumak , eğik yürümek
Lütfen bunlara hazırlıklı olun ve korkmayın hepsi geçiyor
Sadece bilin ama iyi bir psikoloji gerekiyor ameliyat sonrası
Sağlıkla geçsin istediğiniz gibi olsun İnşaAllah
Sevgiler 🎀
Merhaba, ameliyattan ne kadar süre sonra gerginlik hissi gidiyor. Ve dik yurunebiliyor?

Kizlar herkese selam :) hemen hemen 3 bucuk ay oldu operasyondan sonra. 37 yasindayim, hayatimda ilk kez gonlume gore sectigim bikinilerimle tatildeyim su an.

Hala odemlerim var ufak tefek. Ozellikle aksamlari oluyor. Ama yaz aylarinda alkol cok tuketiyorum, muhtemelen ondan.

3 ay kontrolumde butun sporlari serbest birakti doktorum. Dikis yerlerim son bir iki gundur yumusamaya basladi artik. Yuzerken hafif geriliyor karnim ama pek takilmiyorum. Kendimi acitmadan herseyi yapiyorum.

Guneslenme konusunda dikis yerlerimi de kremleyip guneslenebilecegimi soyledi doktorum. Cok da takilmiyorum izlere, zaten bikini altindalar. Yalniz aksam dus sonrasi acayip kasiniyor dikis yerlerim, sanki yeni iyilesiyormus gibi.

Hissizlik acilmaya basladi iyice, tam ayva gobegi dedigimiz yer var ya, heh iste orasi fazlaca uyusuk ama dokunurken eskisi gibi huzursuz etmiyor.

Bu kombine operasyon aldigim en hizli ve dogru kararlardan biri oldu. Zerre pisman degilim.
Merhaba, ameliyattan ne kadar süre sonra dik yuruyenildiniz ve gerginlik hissi ne zaman gittin?

Merhaba, ameliyattan ne kadar süre sonra dik yuruyenildiniz ve gerginlik hissi ne zaman gittin?
Ben cabuk iyilesenlerdendim sanirim. Ameliyattan sonra yaklasik 13-15 gun sonra diklestim.
Gerginlik hissi hala var ama rahatsiz etmiyor. Sadece yemegi fazla kacirirsam hayattan soguyorum, nefesim daraliyor.

Ay ben de gidip bir suru bikini ve mayo aldim ustelik bir tatil programim bile yok:KK66:) evet dikisler bikini icinde kalacak ama gobek deligimizi kalmayacak gercekten gunes kremi yetecek mi dersin o bolgeye? Ben su gecirmez yarabandi mi yapistirsam diyordum ama Akin hoca gunes kremi demis sasirdim simdi. Cogu doktor silikon sheet ve yuksek korumali krem diyor. Ozellikle alti ay gunes olmamali diyen doktor var napsak ki?

Ben cabuk iyilesenlerdendim sanirim. Ameliyattan sonra yaklasik 13-15 gun sonra diklestim.
Gerginlik hissi hala var ama rahatsiz etmiyor. Sadece yemegi fazla kacirirsam hayattan soguyorum, nefesim daraliyor.
Ic organlarin yayilmissa sonradan dar alanda asiri yemek iyi gelmiyor ben de o da kalmadi ilk bir kac ay evet hem corba icip hem ana yemek yiyemiyordum simdi dikisler ve kaslar yumusadi pek bir sorun yasamiyorum. Ameliyattan once her yemekten sonra midem firlardi ve gobek deligi ust bolgem gaz sancisi gibi agirirdi sirtima vurursu, ameliyattan sonra artik o da yok. Aslinda estetik diye giristim ama meger esas o bolgemdeki kas yirtigi beni madur ediyormus baya. Hayattan soguyordum aksama dogru sanci agri hatta iki buklum duruyordum rahatlamak icin. Valla cok sukurki bu ise kalkismisim hayat kalitem yukseldi

Ay ben de gidip bir suru bikini ve mayo aldim ustelik bir tatil programim bile yok:KK66:) evet dikisler bikini icinde kalacak ama gobek deligimizi kalmayacak gercekten gunes kremi yetecek mi dersin o bolgeye? Ben su gecirmez yarabandi mi yapistirsam diyordum ama Akin hoca gunes kremi demis sasirdim simdi. Cogu doktor silikon sheet ve yuksek korumali krem diyor. Ozellikle alti ay gunes olmamali diyen doktor var napsak ki?
Yani inan gobek deligini hic dusunmedim :)) tamamen iyilesti, eski gobek deligimden hic bi farki yok, ne biz iz, ne ameliyat oldugumu belli eden bisey.. ben sabahtan 50+ suruyorum hem tum vucuduma hem dikis yerlerime, sonra sadece dikis yerlerimi 50+ ile tazeliyorum, geri kalanim normal yag..

Ne bileyim, belki de iz hic umrumda olmadigi icindir, arastirmadim baska doktorlar ne onerir ne onermez :)

Ic organlarin yayilmissa sonradan dar alanda asiri yemek iyi gelmiyor ben de o da kalmadi ilk bir kac ay evet hem corba icip hem ana yemek yiyemiyordum simdi dikisler ve kaslar yumusadi pek bir sorun yasamiyorum. Ameliyattan once her yemekten sonra midem firlardi ve gobek deligi ust bolgem gaz sancisi gibi agirirdi sirtima vurursu, ameliyattan sonra artik o da yok. Aslinda estetik diye giristim ama meger esas o bolgemdeki kas yirtigi beni madur ediyormus baya. Hayattan soguyordum aksama dogru sanci agri hatta iki buklum duruyordum rahatlamak icin. Valla cok sukurki bu ise kalkismisim hayat kalitem yukseldi
Bende de durum boyleydi. Bir bardak su icsem midem firliyordu. Ilk zamanlar doktora midemi de mi kuculttunuz diye sormustum :) simdi daha iyiyim ama hala az yiyorum. Cok yersem nefesim sikisiyor, mutsuz oluyorum.

Yani inan gobek deligini hic dusunmedim :)) tamamen iyilesti, eski gobek deligimden hic bi farki yok, ne biz iz, ne ameliyat oldugumu belli eden bisey.. ben sabahtan 50+ suruyorum hem tum vucuduma hem dikis yerlerime, sonra sadece dikis yerlerimi 50+ ile tazeliyorum, geri kalanim normal yag..

Ne bileyim, belki de iz hic umrumda olmadigi icindir, arastirmadim baska doktorlar ne onerir ne onermez :)
Senin gobek deligin bir Akin hoca eseri bizimkinde izler var genelde canim. Bana ozelden bir gobek fotosu yollasana nasil oldu iyilesmesi. Eger iz kalirsa Akin hocaya sadece orasi icin bile giderim

Ay Allah korusun yaa sarkmasin bir daha kilo al ver yine bile sarkmamasi lazim o kadar deri gidiyor cinnet geciririm🥲
Canım ameliyattan önce veya sonra yada her hangi bir esnada doktor kilomuza bakıyor mu? Tartıyor mu yani? 🥺 üşenmezsen vaktin varsa ameliyat gününü bana detaylıca anlatır misin?

Canım ameliyattan önce veya sonra yada her hangi bir esnada doktor kilomuza bakıyor mu? Tartıyor mu yani? 🥺 üşenmezsen vaktin varsa
Canım ameliyattan önce veya sonra yada her hangi bir esnada doktor kilomuza bakıyor mu? Tartıyor mu yani? 🥺 üşenmezsen vaktin varsa ameliyat gününü bana detaylıca anlatır misin?
Ben sana güzelce anlatayım kendi hikayemi. Dr beni hic tartmadı. Hatta llk gorusmeden sonra iki uc kilo almistim isterseniz ameliyati on gun oteleyelim sakincasi varsa dedim hayir normal sinirlardasin farkeden bisey olmaz dedi. Aksam hafif bir yemek yememi ve ertesi sabah hafif bir kahvalti yapmami soyledi oglen gibi ameliyata alagini bildirdi. O gece uc kere ameliyattan vagzectim en son kuzenimden azari yiyince susup yatmisim:KK66:)kafamda amann ne olcak istersem hastaneden de kacabilirimki kim tutacak di mi fikriyle uyuyakaldim. Evin kedisi de kapimda nobet tutuyor la havle, aramizda pek iyi degil yani bana sinir geldi kesin kalkamiycam ameliyat masasindan hisli hayvan tabii anladi durumu diyorum gozu surekli ustumde esegin:)) ben ve kedi haric herkesin keyfi yerinde. Sabah oldu hafif kahvalti sonrasi hastaneye gittik. Ben hemen hemsire bankosuna damladim baska karin meme ameliyati olan var mi kac tane cok acidi mi beni odalarina gotursenize diye. Hemsireler iki gun once yatan uc hasta var e biraz aciyabilir ama olmaz gorusturemeyiz baskasinin aci eşiği farklidir kendinizi korkutmayin falan diyor ben bankoya yapismisim illa hasta gorecegim, en son kuzenim zorla gerisin geri odaya surukledi beni. Bu arada ben sakin olayim diye ameliyat oncesi antidepresan baslamisim baslamasam neler olurdu bilemiyorum. Neyse odaya saat 13 gibi dr’um geldi kontrol etti gitti. Arkadan anestezi hocasi geldi sigara alkol ilac konularini sordu ve cikti. Hemsire gelip damar yolumu acti falan derken bir baktim ben sedyedeyim gidiyorum. Neyse ameliyathanede ayaga kaldırdılar etrafi süzüyorum oda ufak, makinalar da kucuk mu ne ortami hic gozum hic tutmadi:KK66:) Sonra yataga baktim o da cok dar:))en son gozum ortuye takildi, aaa bu ortu kirli ben buna yatmam baska temiz bisey serin diye tutturdum. Hanimefendi ortu tabiiki steril yapmayin lutfen dediler, caktirmadan ortuyu de kokladim evet strelizasyon kokusu var ama yine de yeni ortu serselerdi ne vardi ayip ya diyorum. Doktor herkesi odadan cikardi ve beni cizmeye basladi ve artik yatabilirsin dedi. Yatak gercekten cok dar ya, malzemeden de bu kadar kismak hic hos degil kac para veriyoruz diye soyleniyorum. Bu arada doktor surekli kis kis guluyor ya stresten ceneme vurdugunu anladi ya da sinirinden guluyor. Anestezi dr u tekrar iceri girdi ve bir igne yapti bana sonra kendimden gecmisim. Herhalde ekip de bir oh demistir sustum diye. Sonra odamin kapisinda uyanmisim. Soyle bir his; birisi bes yasindayken giydigim elbiseye beni dove dove geri sokmus. Aci mi desem agri mi desem garip ve dapdar bir his karnımdan sarkan iki tane diren hortumu bir de sonda hortumum var. Agri kesici yapilana kadar gecen sureyi kendime kufur ederek degerlendirdim. Goruntulu arayanlar ay hadi bitti gitti yupiii diyor ben suratlarina bile bakmıyorum. Oyle kizginim kendime içimden aglıyorum sen ne büyük gerzekalısın falan sürekli. Neyse agri kesici etki edince kaldirin beni yuruycem pihti atacak diye tutturdum. Bir suru gecelik pijama var bavulda bos yere getirmisim zaten meme bantli karin kasiga kadar bantli e arkayi da ben gormuyorum bana ne zaten iki büklüm duruyorum nasilsa, gıyınmeden yatak etrafinda iki tur attım. İlk kalkış ve geri yatış baya yavaş oldu başka zaten mümkün degil. Yatak v şekline ayarlanmıstı başım belden yukarda ayaklarım dizden kıvrık ve yüksekte. Zaten aksi şekilde mümkünü yok yatmanın. Saga sola dönmek falan ileri geri kıpırdamak yok asla yapamadım. Hemşire ameliyatta benden çıkan derileri getirdi poşetle ne yapalım diye sordu bana ver dedim yatagımın yanında dursun arada bakarım. Ertesi gün zorla elimden aldılar poşeti. Bıraksalar eve götürecegim yag cıktı mı deri ne kadar alındı diye inceliyorum başka eglence yok zaten. İki kaşık komposto içtim sadece ve tekrar yürütün beni dedim, gerek yok deseler de pıhtı atacak diye taktım bir kere, sonrasında uyumaya calıştım. Doktorumun söyledigine göre hıc yagım yokmus sırf fazla derim varmıs ama kılcal damarlarım eskiden büyük oranda kilo alıp veridiğim için öyle kalınlaşmıs ve aşırı damarlanmışki karnımın içi nereye dokunsam kanadı, cok zorladın yordun bizi ameliyatta dedi. Gece de bir ara sol meme altımda kramp tarzı bir agrı oldu dr u aradık cok hoşuna gitmedi bu durum, hemşire geldi hemen ve memenin şişip şişmedigine sertlik var mı diye baktı dokundu vs ve hersey yolumda dedi gitti. Az sonra o agrıda aZaldı şükür. Sonda takılıydı ameliyat cıkışı ve onun olması çok iyi birşey kötü bir his ama ameliyatta verilen sonrasında yapılan serumlar yüzünden sürekli tuvalet ihtiyacı oluyor insanın. Aksi halde sürekli yat kalk cok zor olur hatta imkansız bir efor yani. O geceyi iki kaşık kompostoyla ve sürekli uyur uyanık gecirdim. Gece cok rahat gecti diyemem benimki sıkıntılıydı biraz. Ama sabah daha iyi uyandım. Kahvaltı servisi henüz başlamamıştı ve ben öyle acıkmısımki kahvaltı hemen şimdi diye olay cıkardım ona ragmen yiyebildigim tek şey caya batırılmış ceyrek dilim ekmek oldu. Sonra doktor geldi ve cıkabilirsiniz dedi. Meger iki gece diye beni kandırmıslar pimpirikliyim diye ya olmaz vs derken, bir agrı kesici daha yapıldı ve bir anda kendimi arabada buldum elimde direnlerle. Şaşırdım arabaya binemem sanmıştım ama arka koltuga uzanır gibi yattım ve rahattım. Konfor dediysem hep slow motion yapıyorsun haraketleri arabaya inişte ve üc basamak merdiven cıkışımda da sıkıntı yaşamadım. Tabii hep iki büklüm duruyorsun mecburen. Neyse eve gelip yumusacık yataga yattıgımda, önüme enfes bir dilim soguk pasta ve güzel demlenmiş cay bulunca yeniden insan oldum ve bir oh cektim sağ salim eve geldim diye. Sen sen ol yumusak ve soguk gıdalar tüket. Çünkü anestezi yüzünden biraz bogaz tahrişi ve ödem oluyor yutkunmak biraz dikkat istiyor. Suyu, cayı kücük yudumlarla içmek iyi geliyor. Hafif gıcıklanma duygusu geldiginde yavaş ve kücük yudumla su içmek rahatlatıyor. Öksürmek veya hapsirmak büyük sıkıntı. Bunumu sıktım sürekli hapsiırmamak için çünkü kediye alerjim var benim. İlk dört gün gittice azalan güclü bir kas agrısı hissediliyor yatmak kalkmak hep yardımla ve ben hic bu kadar tuvalete gitmemişimdir hayatımda o serumlar nasıl ödem yapıyorsa artık. Ondan sonrası kendi başına kalkabiliyor yatabiliyorsun, iyileşme cok cabuk gelişiyor. On gün gittikce hızlanan bir iyileşme oluyor. Ben çok uyudum mesela sürekli uyumak istedim işime de geldi ve acıkcası sürekli olarak actım. Bolca kabak çekirdegi yedim böylece wc sorunu hic yaşamadım. Buna da dikkat et. Sanırım karın ameliyatları sonrası vucut bazı şeyleri yerine koymak için extraya ihtiyac duyuyor. İlk üc hafta bol su ve gıdaya dikkat et. Sürekli yatma ve odada olsun her fırsatta yürü iyileşmeye büyük katkısı var. Direnler cıktıgında ve ilk dustan somra oh iyiki yaptırmısım dedigin zaman başlıyor. Başka sormak istedigin ne batsa sorabilirsin vanım. Çok öpüyorum seni bol şans, bu ameliyatı ben bile olduysam herkes olur bence:KK66:)

X