Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Gerçekten buna inanarak moralimi yüksek tutuyorum çatlak kalmayacak dedi doktor ama çatlak var hala sonuçta ben bu ameliyatı çatlaklarım için yaptrdım bide dikişim iltihap oldu ve iki tane delik açıldı dikişimin üstünde ve o dikiş ipini görüyorum beyaz birşey kaplamış kocaman ve yanındada iki tane delik açık resmen içimi görüyorum bunlar moralimi bozuyor yoksa ınanın takmam ama yani bu iltihap niye oldu çokta iyi baktım kendime ve dikişime ☹️Bu iltihap büyüdükçe büyüyor ne yapmam lazım doktora gidiyorum doktor birşey demiyor

Sakin canını sıkma bence. Sonuçta her doktorun ortak noktası şu ki en az 6 ay gibi bir sürede vücut kendine gelecek. Sonuçta vücuduna bir işlem yapıldı ve vücudunun tepki vermesi normal. Hücrelerin şuan ki duruma ayak uydurmaya çalışıyor. Moral bozmak yok. Benden söylemesi 1 ay sonra daha farklı yorumlar yapıyor olacaksın eminim. Ayrıca benim gibi ameliyat günü daha gelmemişlere de moral olacaksın.
Gerçekten buna inanarak moralimi yüksek tutuyorum çatlak kalmayacak dedi doktor ama çatlak var hala sonuçta ben bu ameliyatı çatlaklarım için yaptrdım bide dikişim iltihap oldu ve iki tane delik açıldı dikişimin üstünde ve o dikiş ipini görüyorum beyaz birşey kaplamış kocaman ve yanındada iki tane delik açık resmen içimi görüyorum bunlar moralimi bozuyor yoksa ınanın takmam ama yani bu iltihap niye oldu çokta iyi baktım kendime ve dikişime ☹️Bu iltihap büyüdükçe büyüyor ne yapmam lazım doktoragidiyorum doktor birşey demiyor

Gerçekten buna inanarak moralimi yüksek tutuyorum çatlak kalmayacak dedi doktor ama çatlak var hala sonuçta ben bu ameliyatı çatlaklarım için yaptrdım bide dikişim iltihap oldu ve iki tane delik açıldı dikişimin üstünde ve o dikiş ipini görüyorum beyaz birşey kaplamış kocaman ve yanındada iki tane delik açık resmen içimi görüyorum bunlar moralimi bozuyor yoksa ınanın takmam ama yani bu iltihap niye oldu çokta iyi baktım kendime ve dikişime ☹️Bu iltihap büyüdükçe büyüyor ne yapmam lazım doktora gidiyorum doktor birşey demiyor

Çok geçmiş olsun iltihap için ilaç verdimi doktorun? Çatlakların göbek deliğinin üstünde ise çok fazla sarkan deride yok ise üsttekiler alta inmiştir tamamen gitmemesi ondandır

Canım geçmiş olsun. Aynen benimde içerde sıvı birikmesi oldu ama dışarı sızmadı doktorum bunun normal olduğunu (kan sulandırıcı kullandığım için) söyledi (seroma) yalnız dört sefer iğne ile sıvı çekti içerden. Şu an ikibuçuk ay oldu lakin sol tarafta biraz daha var gibi... drum bir kere daha çekebileceğini söyledi....
Sizin drenler erken mi çıktı acaba?
Teşekürler bilmiyorum ki erken mi çıktı 1 gün sonra çıkardı sordum tabi benim de aklima geldi alakasi olmadığını ameliyat sıvısının sonradan oluştuğunu söyledi yani vücut sonradan kendisi uretiyomuş.

Ameliyat olalı 5 gün oldu hala drenlerim duruyor sizin erkenden neden çıkarmışlardı acaba
Direnlerin çıkarılması için belirli bi limit var.günlük sıvı miktarı fazlaysa azalana kadar direnler kalır.inan direnler varken daha rahat oluyorsun.şişliğin olmuyor.onlar çıkınca sıvı içinde kalıyor ve şişiyorsun.rahatsız eden bişey değil nasıl olsa biraz daha sık dişini.doktorun gerektiğinde çıkarır.9-10 gün kalan arkadaşlarımız var.o bi problem işareti değil merak etme

Yok yok ben drenlerden rahatsız değilim, arkadaşın erken cikarmislar hemen ameliyattan bir gün sonra ona şaşırdım. Benim anlamadığım drenlerim olduğu halde hep ayaklarım şiş birde çıksa ne olacağım bilmiyorum :eek: egesay senin dikişlerin kaç gün sonra alındı

Çok geçmiş olsun iltihap için ilaç verdimi doktorun? Çatlakların göbek deliğinin üstünde ise çok fazla sarkan deride yok ise üsttekiler alta inmiştir tamamen gitmemesi ondandır
Bayramdan sonra tekrar gircem ilaç falan vermedi sadece ıltıhap için bi krem soyledi aldım ve hergun pansıman yaptım ama simdi kocaman bi delik var dikişimin üzarinde ve dikiş ipini göüyorum çok tuhaf paikolojim bozuldu

Yok yok ben drenlerden rahatsız değilim, arkadaşın erken cikarmislar hemen ameliyattan bir gün sonra ona şaşırdım. Benim anlamadığım drenlerim olduğu halde hep ayaklarım şiş birde çıksa ne olacağım bilmiyorum :eek: egesay senin dikişlerin kaç gün sonra alındı
Daha çok şişip ineceksin.2. Aydayım hala ödem yüklü vücüdum çaylarda içiyorum atamıyorum bi türlü.göbek deliğimdekileri 1 ay olunca aldı.kalsın iyice iyileşsin deri.göbek deliğimde sıvı geliyordu tahriş olmuş gibi.banyo sonrası tam olarak kurumadığından olurmuş.dezenfekte etmek gerekiyormuşdoktorum kremi bıraktırdı batikon verdi.her akşam kulak çubuğunu batikona batırıp deliğin içini temizledim 3 günde o yaralar da iyileşti kurudu.

Kizlar karin estetigi düsünüyorum, benim bildigim kadariyla karin kaslarim yirtildi göbek deligi denen sey kalmadi, büyük bir bosluk var karnimda, yatinca tüm deri iceri kaciyor, azicik da deri fazlaligim var catlak falan yok. Fazla kilom da kalmadi hani yag alma yapilir mi gerek var mi ona da emin degilim. Iki cocuktan sonra göbegimle basbasa kaldim.
Yurt disinda kaliyorum, ameliyati ankara ya da istanbul düsünüyorum doktoruna göre. Fakat cok tedirginim.
Iyi bir doktor tavsiyesi istiyorum sizlerden.
Bir de ameliyattan kac gün sonra evime dönebilirim, iznimiz cok fazla olmaz. Dikislerdi ayaga kalkmasiydi kac günümü alir.
Iki sezeryan gecirdim ve cok ama cok zorlandim ayaga kalkma döneminde. Yaklasik bir ay da sanci cektim.
Korkum bu ameliyatla daha da mi kötü olur.
Benim gibi olan arkadaslar bana fikir verebilir misiniz lütfen.
:anne:

Bayramdan sonra tekrar gircem ilaç falan vermedi sadece ıltıhap için bi krem soyledi aldım ve hergun pansıman yaptım ama simdi kocaman bi delik var dikişimin üzarinde ve dikiş ipini göüyorum çok tuhaf paikolojim bozuldu

tamam dediklerini kullan sık sık da foto çekip dr ye at bilgi al ilerlemesin kocaman delik derken ? ne kadar kocaman ? Bozma moralini geçecek ameliyat sonrası komplikasyonlar herkesde olmadı ama olabilirdi de

Daha çok şişip ineceksin.2. Aydayım hala ödem yüklü vücüdum çaylarda içiyorum atamıyorum bi türlü.göbek deliğimdekileri 1 ay olunca aldı.kalsın iyice iyileşsin deri.göbek deliğimde sıvı geliyordu tahriş olmuş gibi.banyo sonrası tam olarak kurumadığından olurmuş.dezenfekte etmek gerekiyormuşdoktorum kremi bıraktırdı batikon verdi.her akşam kulak çubuğunu batikona batırıp deliğin içini temizledim 3 günde o yaralar da iyileşti kurudu.

egesay geçmiş olsun bazı vücutlar ödemi geç atıyor buradan eski arkadaşım 7 ay çay su yürüme uğraştı .

Sadece lipo yaptırsan olmaz mı acaba?
Cnm aslında sarkmam vr çatlağım hiç yok hemde hiç yani. Ama lipoda çökme vs oluyor ya zamanla birde karın germe de tekrar etme ihtimali lipoyq göre çok düşükmüş o nedenle ikisini bir istiyorum. Bir seferde incecik sıkı sıkı çıksın ortaya diye

Kizlar karin estetigi düsünüyorum, benim bildigim kadariyla karin kaslarim yirtildi göbek deligi denen sey kalmadi, büyük bir bosluk var karnimda, yatinca tüm deri iceri kaciyor, azicik da deri fazlaligim var catlak falan yok. Fazla kilom da kalmadi hani yag alma yapilir mi gerek var mi ona da emin degilim. Iki cocuktan sonra göbegimle basbasa kaldim.
Yurt disinda kaliyorum, ameliyati ankara ya da istanbul düsünüyorum doktoruna göre. Fakat cok tedirginim.
Iyi bir doktor tavsiyesi istiyorum sizlerden.
Bir de ameliyattan kac gün sonra evime dönebilirim, iznimiz cok fazla olmaz. Dikislerdi ayaga kalkmasiydi kac günümü alir.
Iki sezeryan gecirdim ve cok ama cok zorlandim ayaga kalkma döneminde. Yaklasik bir ay da sanci cektim.
Korkum bu ameliyatla daha da mi kötü olur.
Benim gibi olan arkadaslar bana fikir verebilir misiniz lütfen.
:anne:
Makaumum 4-5 gün kalırsınız karın germe olucaksanız

Merhaba özel mesaj olarak bana bir fotoğrafını atabilir misin dikişindeki sorunlu bölgeyi, bende de vardı sorun benzer bişey mi merak ettim

X