essin canım sen baya tecrübelisin canım bende sana bişi sormak istiyorum bu verilen korseyi banyo hariç devamlı takmakmı gerekiyo uyurkende dahil yıkanınca ne yapcaz vede direk cildemi giyiyoruz bunu yoksa çamaşırın üstünemi eğer direk cildeyse sonuçta yara çok sık yıkamak gerekir
bide mesela tamam eğik falan yürünüyo ama sonuçta bebeklerimle ne zaman ilgilenebilirim sence hani kucağa almam bakıcı,ablam ve annem olucak ama yinede mama yedirmeye vs ne zaman başlarım sence
son olarak devamlı yatmakmı gerekiyo ben uyuyamam heralde ya sıkıntılıyım ben :))
tşk ederim canım senin olayını biliyorum gerçi topikteki herkesi biliyorum çünkü ilk sayfadan beri takib ediyorum ama açıkçası eğik yürüme işinin bu kadar uzun süreceğii dikkatimi çekmemiş hiç biraz takıldım bu duruma vazgeçmek kesinlikle yok artık çıktık bu yola olcaz artık ama 2-3 hafta bi ay çok yaa ne kadar eğik yürünüyo acaba L şeklindede deildir dimi :))) he bide şuanki halinden bahsetsene canım biraz ne durumdasın karnın nasıl görünüyo mutlumusun.sende lipoda olmuşmuydu canım ne çok sordum ama :)))
yok cnm ya ilk başlarda herşey merak edılıyo buraya neden üye olduk deghılmı:)şu anda çokkkkk iyiyim çok şükür.görüntümden çok mutluyum evet bende lipo oldum zaten en çok canımı yakan kısmı bu oldu karın germe yi nerdeyse hiç anlamadım ama lipo olan yerler çok acıdı .acı derkende ağrı degıl temas halınde acı batma gibi hassasıyetler çok uzun sürdü şuan bile ara ara iğne batması gibi hissedıyorum.eğik yürümek ise dediğin gibi tam L şeklınde değil hafıf öne eğik yurüyorsun benım uzun sürmesinin sebebi bence dikişlerımın tekrar açılmaması için psıkolojık bir şeydi ama hepsi geçıyor emın ol.
kizlar beni de bu kasinti deli ediyo ya ne yapacagimi sasirdim sanki bende bir az fazla mi oldu ne aglayasim vardi bu gun disarda deli gibi eve donmek zorunda kaldim ne zaman gecer
banyo hariç evet devamlı kullanıyoruz.ama yıkamak için çıkardığın zamanda dikişlerinin üzerine çıkan biraz da toparlayan sağlam sıkı bir çamaşır giymek kendini daha güvende hissetmeni sağlayacaktır.gece yatarken de takmak zorundasın maalesef...ben zaman zaman sıkılıp bi havalandırayım diye açıp kapatıyordum...:79: .yara açık bir yara olarak kalmıyor tahmin ettiğinden de çabuk kapanıp kaynaşmaya başlıyor bu nedenle o kadar sık yıkmak zorunda kalmıyoruz.ben dikişlerimin üstüne BACTROBAn denilen antibiyotikli merhem sürüp üzerine de gazlı bez serdim ilk hafta sürekli olarak...sonrasında ise tüm karnıma gazlı bez serdim korseyi öle taktım..korsenin sıkılığından dolayı kumaşın dokumasının izi cilde çıkıyor deli gibi bir kaşınma tutuyor..gazlı bez bu izleri ve kaşınmayı biraz daha az yaşamamı sağladı.... sürekli yatmak zorunda değilsin tabi ki ilk günler narkozun ve serum içindeki ilaçların etkisinden istemesen de uyuyorsun bol bol...sana kalmış bir şey eve çıkınca kah yatarak kah oturarak kah dolanarak zaman geçirirsin.ama bebeklerini kucağına almak için fazla acele etme..dikişlerin iyice kaynaşsın ondan sonra bakarsın... zaten normal şartlarda ilk 4 hafta falan ağır işleri vs tavsiye etmiyorlar..bu bebekleri kucaklamak içinde geçerli olsa gerek :) sen oturursun bebişlerini kucağına verirler...sorun olacağını sanmıyorum..ikinci hafta içinde herhalde bebeklerinle sarmaş dolaş olursun, bu biraz da senin iyileşme sürecinin gelişimine de bağlı...
tşk ederim canım senin olayını biliyorum gerçi topikteki herkesi biliyorum çünkü ilk sayfadan beri takib ediyorum ama açıkçası eğik yürüme işinin bu kadar uzun süreceğii dikkatimi çekmemiş hiç biraz takıldım bu duruma vazgeçmek kesinlikle yok artık çıktık bu yola olcaz artık ama 2-3 hafta bi ay çok yaa ne kadar eğik yürünüyo acaba L şeklindede deildir dimi :))) he bide şuanki halinden bahsetsene canım biraz ne durumdasın karnın nasıl görünüyo mutlumusun.sende lipoda olmuşmuydu canım ne çok sordum ama :)))
yok cnm ya ilk başlarda herşey merak edılıyo buraya neden üye olduk deghılmı:)şu anda çokkkkk iyiyim çok şükür.görüntümden çok mutluyum evet bende lipo oldum zaten en çok canımı yakan kısmı bu oldu karın germe yi nerdeyse hiç anlamadım ama lipo olan yerler çok acıdı .acı derkende ağrı degıl temas halınde acı batma gibi hassasıyetler çok uzun sürdü şuan bile ara ara iğne batması gibi hissedıyorum.eğik yürümek ise dediğin gibi tam L şeklınde değil hafıf öne eğik yurüyorsun benım uzun sürmesinin sebebi bence dikişlerımın tekrar açılmaması için psıkolojık bir şeydi ama hepsi geçıyor emın ol.
çok teşekkür ederim canım ilgine alakana aa çok eğik deilmiş ii ozaman amann napim canım dedimya başa gelen çekilir belki 1 ay çok sıkıntı çekicem göçebe hayatı gibi olcak ama Allahın izniyle sonrası güzel olucak.
Sevgili Sedakt; valla ne yalan söyleyim ilk 3 gün," Allah kimseyi yataklara düşürüp bir başkasının bakımına muhtaç etmesin" diye dua ettim kaç kez...gerçekten zor bir süreç yataktaki o ilk 3- 4 gün...ama sonrasında bir de tez canlı biriysen hemen ayaklanıp kendi işini kendin görmek için harekete geçiyorsun...1 ay dediğin zaman dilimi de öyle çabuk geçiyor ki...ben de bu ameliyatlar nedeniyle annemlere taşındım.1,5 aydır onlarda kalıyorum...bir taraftan da 3 yaşında bir yeğenim var...senin çocukların gibi kucak, oyun ve bana hasta...3 haftadan sonra oyunlarımıza ve kucaklaşmalarımıza yeniden kavuştuk biz...:)) sen de çabuk altacaksın merak etme...
ayy canım ya bu msj beni çok rahatlattı ben çok tez canlı biriyim hemde öleki iki doğum yaptım ikisindede tek başımaydım hem büyüğüne hem kendime hem yeni doğan bebeğime bile ben baktım öle yatak falan görmedim hastane odasında normal doğum sonrası odama getirdiler bebeğimi emzirdim sonra banyoya girip duş aldım hatta fazla tez canlıyım hemde o açıdan kendime güvenim tam bide bende göğüs aml olmıycak ama artı olarak lipo olcak o belki biraz engellermi dedim ama ne bilim işte.çocuklarımıda kucağıma almayı veririm ne olcak sonuçta bir haftanın sonunda mamalarını yedirebilme şansım olursa ne bilim oturduğum yerde onlarla oynama şansım olursa dahada bişi istemem beklerim 2-3 hafta ne olcakk.sonuç ii olsunda.
15 gun once karin germeyle gogus diklestirme ameliyati oldum bende izimin iki ucunda birer dren vardi incecik hortum ucunda da kucuk pet sise 100 gr sivi alabilecek siseleri eziyp kapagini kapatiyosun ki vakkum yapip ceksin sivinlari oyle aci verecek bir sey deildi siselerin ustinde olcum cizgileri bulunmakta gelen siviyi olcmek icin 5 gun cikiyolar ve baya bi rahatlama oluyo cikarken agri deil de bi icin gidiklaniyo ama 1 dk bile surmuyo alinmasi bende toplam 2 tane dren vardi
benim lipo tecrübem yok...bu konuda ne söylesem havada kalır...ama lipo başlığındaki yazılanlara göre kimi lipo ağrılı kimisi ağırısız oluyormuş...senin durumda ona göre biraz değişir belki.ama çok da fark edeceğini sanmıuyorum zaten 2-3 hafta stoplamış olacaksın çoluk çocuğu...bu durumda lipo da bu 2-3 hafta içinde yer kalacak :) dert etme...
herkeze mrh cuma günü kontrole gittim kızlar herşey yolunda kızlar maşallah bende dikiş kalmadı erimişler kırmızı bir çizgim var 2hafta daha bepanten kullanacağım ve korse ondan sonra iz için krem kullanacağım doktorum dedi doktorum bu aml tecrübe işi olduğunu bu yüzden aml süremin bukadar kısa sürdüğünü iyileşmeminde kısa sürme sebebinin bu olduğunu söyledi benim ödemim hiç olmadı çok samimi söylüyorum ağrımda hiç olmadı sedakat rahay ol doktorumuz çok tecrübeli eğik yürüme işine gelince psikolojik olarak kendini zorlamamak adına 2 hafta yürüdüm diyebilirim kormayın kızlar yeterki doktorunuz tecrübeli olsun ayrıca izimin boyu gazlı bezi uzunlamasına açıp karnıma koyunca tamamen kapanıyor yani uzun değil kendinize iyi bakın en yakın zamanda kavuşmak dileğiyle öptüm
iyi olman o kadar güzelki içime su sepiyorsun anlattıklarınla ve sanıyorum drum belli oldu arkadaşımın yönlendirmesiyle sana çok teşekkür eerim bu konuda ailede sorunlar var düzeltir düzeltmez dr a gidiyorum öptüm birde cizgi kalınmıherkeze mrh cuma günü kontrole gittim kızlar herşey yolunda kızlar maşallah bende dikiş kalmadı erimişler kırmızı bir çizgim var 2hafta daha bepanten kullanacağım ve korse ondan sonra iz için krem kullanacağım doktorum dedi doktorum bu aml tecrübe işi olduğunu bu yüzden aml süremin bukadar kısa sürdüğünü iyileşmeminde kısa sürme sebebinin bu olduğunu söyledi benim ödemim hiç olmadı çok samimi söylüyorum ağrımda hiç olmadı sedakat rahay ol doktorumuz çok tecrübeli eğik yürüme işine gelince psikolojik olarak kendini zorlamamak adına 2 hafta yürüdüm diyebilirim kormayın kızlar yeterki doktorunuz tecrübeli olsun ayrıca izimin boyu gazlı bezi uzunlamasına açıp karnıma koyunca tamamen kapanıyor yani uzun değil kendinize iyi bakın en yakın zamanda kavuşmak dileğiyle öptüm
merhabalar
ben karin germe ve burun icin Op. Dr. Eser Aydoğdu hanimi dusunuyorum bilgisi olan varmi bu konuda? ceevaplarsaniz cok sevinirim
ozlem
iyi olman o kadar güzelki içime su sepiyorsun anlattıklarınla ve sanıyorum drum belli oldu arkadaşımın yönlendirmesiyle sana çok teşekkür eerim bu konuda ailede sorunlar var düzeltir düzeltmez dr a gidiyorum öptüm birde cizgi kalınmı
çok ii ve medyatik bir dr olarak duydum fakat ben bizzat tanımıyorum sadece internet araştırmalarımla ve tv proğramlarıyla duydum adını.
cance cvb için teşekkür ederim ne güzel sen olmuşsun darısı bizlerin başına.nasıl peki memnunmusun 15 günlük görünümün nasıl ben meme değilde karnım için çok endişeleniyorum izi nasıl şu an ?