• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Taburcu olmuyorum canım. Bu gecede burdayım. Yarın cıkıcam bi aksilik olmazsa. Direnler konusunda hemşire bi tahmin yapmıştı belki bugün bazıları çekilir diye. Tam bilemiyorum. Ben ödemli hissetmiyorum. Olsa anlardım değilmi? Vuslat arkadaşımız 2. Güne zor demişti dün bende biraz korkmuştum. Ben düne göre daha iyim. Ödem tam olarak ne zaman başlıyor acaba?
kardanadammiolurmus kardanadammiolurmus canım şu ağrıyı biraz tarif edebilirmisin..sezaryandan zormu?dik yürüyemiyosundur muhtemelen..kalkarken zor oluyomu?sendede öksürük oldumu?

bu öksürük neden oluyo acaba?sadece karın ameliyatındamı oluyo acaba?benim göyüs ameliyatında öksürük olmamıştı.acaba uzun süren narkoz alımındamı tutuyor?

bu öksürük neden oluyo acaba?sadece karın ameliyatındamı oluyo acaba?benim göyüs ameliyatında öksürük olmamıştı.acaba uzun süren narkoz alımındamı tutuyor?
Vallah bende bilmiyorum memede bendede olmadi oksuruk insallah germede olmaz sigarayi birakmayi dusunuyorum 15 gun once ama zor gibi olacak :(

sigara içenlerde oluyor birde karın içi çalışması olduğu için bu öksürük can yakıyor memede bende de olmadı olsada hafif oda memede ağrı yapmadı

Canım resimlerini görme şansım var mı
Benim de aklımda dövme vardıersk ettim simdi

resimlerimi forumdan kaldırdım ben çok arkadaşlık geliyordu birde zaten aynı dr ye olan çok kişinin vardı resimleri benimkine gerek yoktu:) benden daha iyilerdi:) serabise telden attım onun diğer ameliyatlarından beri arkadaşız dedikodumuz çok :) becerebilrisem buradan atmaya çalışırım

Ben eklediğim resimi kaldırabiliyormuyum ilk defa resim yüklediğim için bilemiyorum,sevgiler

resimlerimi forumdan kaldırdım ben çok arkadaşlık geliyordu birde zaten aynı dr ye olan çok kişinin vardı resimleri benimkine gerek yoktu:) benden daha iyilerdi:) serabise telden attım onun diğer ameliyatlarından beri arkadaşız dedikodumuz çok :) becerebilrisem buradan atmaya çalışırım
Daha iyilermis ne demek yahu seninki de cok guzel kendine haksizlik etme :KK30:
Becer artik su foto isini de kurtul :D

Günaydın kendinde önem veren bakımlı hanımlar. Girişimden anladığınız gibi bugün daha iyim :)
Şimsi size geçen 42 saatin özetini geçeceğim, çünkü biliyorum ki çok meraklanıyosunuz :)
İlk gün; hiç heyecanım yoktu çok rahat gittim hastaneye. Kanım alındı tahlile gönderildi ardından anestezi doktoru geldi muayene etti sorular sordu. Narkızdan korktuğumu söyledim sallamadı bile güldü geçti, çok rahattı. Kendine güveni rahatlattı beni.
10:30 a doğru ercan bey hemşiresiyle geldi. Çizim 10 dk bile sürmedi. Tamamen çıplaktım biraz utandım. Hemşiresine sakinleştirici getirmelerini söyledi ve gitti. Ardından şurubu şırıngayla agzıma fıslattılar :) sonrası hissizlik. Sarhoşluk gibi ama gayet efendiydim. Aldılar beni ameliyathaneye götürdüler. Aneztesi doktoru ve hemşireler vardı. Hemşire verelimmi hocam dedi. Ben ercan beyi görebilirmiyim öyle uyuyayım dedim. 2 dk sonra doktor geldi. Yüzümü okşadı rahat ol cok guzel olcak hersey dedi. Gerisini hatırlamıyorum :) ismimi sesleniyorlardı uyandım. Acı falan yoktu gerginlik agırlık vardı üstümde. Bittimi, oldunu dedim evet dediler. Sonra hemen odama getirdiler. O arada uyanıkmışım ama sonradan hatırlamadım oraları. Doktor demişki kızcağızın yüzünü silin rimelleri akmış. Bende demişimki ben rımelsiz bakkala bile gitmem :)) sarhoş muhabbeti gibiydi diyor eşim. O gün narkozun etkisiyle nerdeyse hep uyudum bi rahatsızlık duymadım. Gecede uyku ilacı verdiler yine uyudum.
2. Gün; hislerim gelmeye başladı. Karnımdaki drenleri falan hissediyordum. Göğüslerim beton dökülmüş gibi ağırdı ve biraz nefes darlığı yapıyordu. Kollarımı ilk günde ikinci günde çok az kullanıyordum. Yemeğimi eşim yedirdi 2 günde. Yataktan o kaldırdı o yatırdı. Biraz kötü oldum. Yarım bi insan gibi hissediyorsun. Ve sanki hep öyle kalacakmışsın gibi geliyor. En kötüsü hareketsiz yatmaktan sırt ve bel çok ağrıyor :( kalkmak ve sandalyede oturmak rahatlatıyor. Mesela surf bu ağrıdan 2. Gün akşamı neredeyse hiç uyuamadım, hep kalktım sandalyede oturdum. Ama ilk defa yatagıma kendim yattım bu guzeldi.
3. Gün yani bu sabah; karnım hiç acımıyor, göğüslerde cok hafıfledi ellerimi daha rahat kullanıyorum. Wc ye kendim gittim, büyük küçük hepsini yaptım.( bu çok iyi geldi) kahvaltımı kendim yaptım, dişlerimi fırçaladım. İstediğim herşeyi kalkıp alabiliyorum. İyi hissediyorum. Şimdide doktorumu bekliyorum. Direnlerden bazıları çekilecek büyük ihtimalle tırsıyorum.
Ekleme; narkozdan uyanınca hiç öksürmedim, gıcık yoktu boğazımda( çok şülür) sigara günde 2 içerdim. Aml tan 15 gün önce hiç içmedim.
Acı hissine gelince sizin için sezaryanla karşılaştırma yapıcam. Sezaryanda daha derinde bir acı var ve hareket daha zor. Karın germede belki daha büyük bi alan ama daha yüzeysel. Bence sezaryanda daha çok acıyor. Bunda ilk gün regl ağrısının en yoğun hali gibiydi. İkinci gün nerdeyse hiç acımadı. Bugün en ufak birşey yok.ama sezaryanana göre dejavantajlarıda var. Mesela sezeyanda korse dren rahatsızlığı yok, bir avıyı hissediyosun. Karın germe daha az acılı ama daha cok rahatsızlık hissi veren bir operasyon. Mesela suanda 4 dreni olduğu gibi içimde hissediyorum. Hareket ederken bazen ucu batıyor gibi oluyor.ama dayanılmıcak birşey değil. Sezaryanda acı derin oldugu için kalça hareketleri daha zor, bunda daha rahat oynatabiliyosun. Bu da yatarken kalkarken ve gezerken sezaryana gore daha rahat olmak demek. Elimden geldiğince sucağı sıcağına anlatmaya calıştım umarım işinize yarar.

Günaydın kendinde önem veren bakımlı hanımlar. Girişimden anladığınız gibi bugün daha iyim :)
Şimsi size geçen 42 saatin özetini geçeceğim, çünkü biliyorum ki çok meraklanıyosunuz :)
İlk gün; hiç heyecanım yoktu çok rahat gittim hastaneye. Kanım alındı tahlile gönderildi ardından anestezi doktoru geldi muayene etti sorular sordu. Narkızdan korktuğumu söyledim sallamadı bile güldü geçti, çok rahattı. Kendine güveni rahatlattı beni.
10:30 a doğru ercan bey hemşiresiyle geldi. Çizim 10 dk bile sürmedi. Tamamen çıplaktım biraz utandım. Hemşiresine sakinleştirici getirmelerini söyledi ve gitti. Ardından şurubu şırıngayla agzıma fıslattılar :) sonrası hissizlik. Sarhoşluk gibi ama gayet efendiydim. Aldılar beni ameliyathaneye götürdüler. Aneztesi doktoru ve hemşireler vardı. Hemşire verelimmi hocam dedi. Ben ercan beyi görebilirmiyim öyle uyuyayım dedim. 2 dk sonra doktor geldi. Yüzümü okşadı rahat ol cok guzel olcak hersey dedi. Gerisini hatırlamıyorum :) ismimi sesleniyorlardı uyandım. Acı falan yoktu gerginlik agırlık vardı üstümde. Bittimi, oldunu dedim evet dediler. Sonra hemen odama getirdiler. O arada uyanıkmışım ama sonradan hatırlamadım oraları. Doktor demişki kızcağızın yüzünü silin rimelleri akmış. Bende demişimki ben rımelsiz bakkala bile gitmem :)) sarhoş muhabbeti gibiydi diyor eşim. O gün narkozun etkisiyle nerdeyse hep uyudum bi rahatsızlık duymadım. Gecede uyku ilacı verdiler yine uyudum.
2. Gün; hislerim gelmeye başladı. Karnımdaki drenleri falan hissediyordum. Göğüslerim beton dökülmüş gibi ağırdı ve biraz nefes darlığı yapıyordu. Kollarımı ilk günde ikinci günde çok az kullanıyordum. Yemeğimi eşim yedirdi 2 günde. Yataktan o kaldırdı o yatırdı. Biraz kötü oldum. Yarım bi insan gibi hissediyorsun. Ve sanki hep öyle kalacakmışsın gibi geliyor. En kötüsü hareketsiz yatmaktan sırt ve bel çok ağrıyor :KK43: kalkmak ve sandalyede oturmak rahatlatıyor. Mesela surf bu ağrıdan 2. Gün akşamı neredeyse hiç uyuamadım, hep kalktım sandalyede oturdum. Ama ilk defa yatagıma kendim yattım bu guzeldi.
3. Gün yani bu sabah; karnım hiç acımıyor, göğüslerde cok hafıfledi ellerimi daha rahat kullanıyorum. Wc ye kendim gittim, büyük küçük hepsini yaptım.( bu çok iyi geldi) kahvaltımı kendim yaptım, dişlerimi fırçaladım. İstediğim herşeyi kalkıp alabiliyorum. İyi hissediyorum. Şimdide doktorumu bekliyorum. Direnlerden bazıları çekilecek büyük ihtimalle tırsıyorum.
Ekleme; narkozdan uyanınca hiç öksürmedim, gıcık yoktu boğazımda( çok şülür) sigara günde 2 içerdim. Aml tan 15 gün önce hiç içmedim.
Acı hissine gelince sizin için sezaryanla karşılaştırma yapıcam. Sezaryanda daha derinde bir acı var ve hareket daha zor. Karın germede belki daha büyük bi alan ama daha yüzeysel. Bence sezaryanda daha çok acıyor. Bunda ilk gün regl ağrısının en yoğun hali gibiydi. İkinci gün nerdeyse hiç acımadı. Bugün en ufak birşey yok.ama sezaryanana göre dejavantajlarıda var. Mesela sezeyanda korse dren rahatsızlığı yok, bir avıyı hissediyosun. Karın germe daha az acılı ama daha cok rahatsızlık hissi veren bir operasyon. Mesela suanda 4 dreni olduğu gibi içimde hissediyorum. Hareket ederken bazen ucu batıyor gibi oluyor.ama dayanılmıcak birşey değil. Sezaryanda acı derin oldugu için kalça hareketleri daha zor, bunda daha rahat oynatabiliyosun. Bu da yatarken kalkarken ve gezerken sezaryana gore daha rahat olmak demek. Elimden geldiğince sucağı sıcağına anlatmaya calıştım umarım işinize yarar.
Isimize yarar tabiki bunlari okumak benim icin cok iyi geliyor her gun yazsan bikmadan okurum biliyosun binlerce sayfa okuduk ve hep ameliyata girilecek surecleri heyecanla okumayi bekliyorduk dimi :-) benim dogumlar sezaryenle olmadi tabi kiyaslama yapamam ama azda olsa anliyabiliyorum yazdiklarini.. Yataktan kendin kalkiyosan cok iyi canim cok sevindim hafif atlattigina
Bu arada ameliyata bile rimelli girmissin :)) fransada yasak hic bir makyaj krem vs olmayacak diyorlar turkiyede neden izin verdiklerini anlamis degilim cunki ufacik birsey girse icimize allah korusun cok sorun yaratabilir ..
Gobegini gordunmu canim nasil olmus merak ettim ? Bugun cikiyomusun hastaneden ? Butun ayrintilari yaz lutfen heyecanla bekliyorum :)) cok optum

Back