ben hakaret ederek konuşan bi insan değilim, üslubumun da kötü olduğunu düşünmüyorum, kazen'e de saygım var, bunları yazdığım için banlanacağımı da düşünmüyorum, sonuçta kazen'e saygı duyarım ama aynı düşünmek mecburiyetinde değilim, değil mi? :)
ama eğer bu forumda gerçek düşüncelerimizi söyleme özgürlüğümüz varsa eğer, ki olduğunu düşünüyorum, söylemek isterim.
şu konuyu bdv'ye bi üye açsaydı, kesinlikle konu kapatılırdı.
kapatırken de ''bölüm kurallarına aykırı, vs'' yazılırdı.
üstelik eğer bi üye açmış olsaydı bu konuyu, gelecek yorumlar şöyle olurdu, ''sana ne?, tüm derdin bu mu?, hiç derdin yok galiba bu konuyu açtın?, izleme o zaman seni zorlayan kim? , burası bir derdim var bölümü, bu nasıl dert? vb''
bu programlardan nefret edenler bile bu tarz yorumlar yapardı. ''ben de izlemiyorum sevmiyorum ama bunun hakkında neden konu açıyosun, sana ne, vs'' derlerdi.
sonra her şeyle dalga geçen tayfa gelir, programdaki olaylar ve kişiler hakkında konuşur, muhabbet eder, konuyu batırırdı.
kapanışta mune'nin konuyu kilitlemesiyle son bulurdu.
ama konuyu açan kazen olunca, nedense bütün üyeler bir ciddiyetle, bir hak vermeyle (gizli gizli izleyenler bile) yorum yapmışlar. ben burda çifte standart olduğunu ve konuyu açan kişiye göre yorumların ve fikirlerin de (?) değiştiğini düşünüyorum.
ha kazen'in haklı olduğu noktalar var mı? tabi ki var. ara sıra izliyor olmama rağmen, ben de gereksiz, samimiyetsiz, tiyatro ve senaryodan ibaret olduklarını düşünüyor muyum? evet düşünüyorum.
ama konu açıpta bu kadar uzatılacak ne var ortada ben bunu anlamadım. bu kadar sevmeyen izlemez, olur biter.
ya da kapatılmaları için bir imza kampanyası yapılır, isteyen imzasını atar geçer, bu kadar. yani 86 sayfa konuşacak kadar neyi önemli bunların ben anlamıyorum?
toplum yozlaşması oluyormuş, ahlaksızlığı meşrulaştırıyorlarmış, vs... bu doğru olabilir tamam ama, bu programlar yapılmasaydı, çok mu ahlaklı bi toplum olacaktı? tecavüzler, ahlaksızlıklar, insan kaçırma, öldürme, flörtleşme, kocaya kaçma... bunların hepsi insan yaratıldığından beri var. bu programlardan önce yoktu da, tek mesulu bu programlar mı? yapmayın allah aşkına.