• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esnek Diyet Arkadaşlığı

ay kızlarrrrrrrrrr
neydi o deprem öyle be yaaa
hayatımın en kötü depremlerinden biriydiiiiiiii
Tekirdağdayımm çok şiddetli hissettik
Allah beterinden korusunnnnnn

ay kızlarrrrrrrrrr
neydi o deprem öyle be yaaa
hayatımın en kötü depremlerinden biriydiiiiiiii
Tekirdağdayımm çok şiddetli hissettik
Allah beterinden korusunnnnnn

Kız sende Yunanistan'a bizden yakınsın daha şiddetli hissetmişindir. 17 Ağustos u yaşadın mı ? Biz ozaman Tekirdağ Çerkezköy'de oturuyorduk hiç unutamam. Gene merkez üssüne uzaktık ama çok şiddetliydi bugünkü ona çok yakındı ama saniyesi az dı elhamdülillah

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kız sende Yunanistan'a bizden yakınsın daha şiddetli hissetmişindir. 17 Ağustos u yaşadın mı ? Biz ozaman Tekirdağ Çerkezköy'de oturuyorduk hiç unutamam. Gene merkez üssüne uzaktık ama çok şiddetliydi bugünkü ona çok yakındı ama saniyesi az dı elhamdülillah

yok canım biz o depremde denizlideydik hiç hissetmedik
bile taş üstünde taş kalmamıştı Allah esirgesin
Allah bir daha yaşatmasın o günleriiiiiiii
sen tam hissetmişsindir aslında çerkezköyde
tekirdağdakiler anlatıyorlar o zaman mahvolduk
tıngır tıngır sallandık dediler çerkezködende tam hissedilmiştir muhakkak

yok canım biz o depremde denizlideydik hiç hissetmedik
bile taş üstünde taş kalmamıştı Allah esirgesin
Allah bir daha yaşatmasın o günleriiiiiiii
sen tam hissetmişsindir aslında çerkezköyde
tekirdağdakiler anlatıyorlar o zaman mahvolduk
tıngır tıngır sallandık dediler çerkezködende tam hissedilmiştir muhakkak

Tabi kız hemde nasıl hissetme hiç unutmam o geceyi

Of ya kola içtim bugün oda normalde dokunur aylardır içmedim zaten asitli içecek bizim eve girmez. Şimdi öyle bi rahatsızlandım ki karnım davul gibi uyuyamıyorum. 1 hafta gaz yapmayan yiyecekler tüketmem lazım başka türlü atlatamam

Kızlar günde en az 2 bardak süt tüketmek düzenli bi şekilde ama, ayda 4 kiloya kadar vermeyi sağlıyormuş. Ikindi vakti ve yatmadan 2 saat önce içilmeli şekersiz ve tarçınlı ben bugünden itibaren başlıyorum. Sütü soğuk içecekseniz oda sıcaklığında olmalıymış

Kızlar günde en az 2 bardak süt tüketmek düzenli bi şekilde ama, ayda 4 kiloya kadar vermeyi sağlıyormuş. Ikindi vakti ve yatmadan 2 saat önce içilmeli şekersiz ve tarçınlı ben bugünden itibaren başlıyorum. Sütü soğuk içecekseniz oda sıcaklığında olmalıymış

Mantikli ablam diyet yaparken sut tuketmisti çok güzel kilo vermisti ama ben sutu pek sevmem icecegim zamanda uzerine tarcin atiyorum kan sekerini dengeliyor diye

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eylem sen tartilmadin ?

Eski kilonu yazmistin daha tartilamadinmi

aa güzel bir yöntem bende deneyim o zaman
yarım yağlı veya yağsızmı tüketilmek zorunda??

Eylem sen tartilmadin ?

Eski kilonu yazmistin daha tartilamadinmi

evet canım bir türlü tartılmak nasip olmadı hep sabahları annemde uyandım
bugün evimde uyandım ama bu seferde gece çok yedim orucum bugün
ondan gene tartılmıyom yüksek çıkar çünkü gece yiyip içtiğim için
artık boşladım bir dahaki bildirim gününe tartılacam inşallah

aa güzel bir yöntem bende deneyim o zaman
yarım yağlı veya yağsızmı tüketilmek zorunda??

evet canım bir türlü tartılmak nasip olmadı hep sabahları annemde uyandım
bugün evimde uyandım ama bu seferde gece çok yedim orucum bugün
ondan gene tartılmıyom yüksek çıkar çünkü gece yiyip içtiğim için
artık boşladım bir dahaki bildirim gününe tartılacam inşallah

Iftardan oncede tartilabilirsin normal kilondan daha az cikarsin

ve bu arada arkadaşlar yaş pastalar tatlılar falan yedim kilo almadıysam iyidir...

Bende dün akşam azıttım mangal kola çikolata derken mide mi bozdum bi şiş anlatamam eşim bile şok oldu doktora gidelim diyo. Şimdi anneme geldim bugün burda geçircem ama artık hizaya gelelim hep beraber :(

Iftardan oncede tartilabilirsin normal kilondan daha az cikarsin

evet tartılacam canım inşallah sizede yazarım

Bende dün akşam azıttım mangal kola çikolata derken mide mi bozdum bi şiş anlatamam eşim bile şok oldu doktora gidelim diyo. Şimdi anneme geldim bugün burda geçircem ama artık hizaya gelelim hep beraber :(

çok kötü oluyor yaa son zamanlarda hep az yediğimiz için
bir kaçırırsak ertesi ün mahvediyorrr
evet canım artık bozmak yokkkkkk
yarından itibaren çok sıkı giriyorummmmmmmm

Kizlarrrrrr nerelerdesiniz yemek yemelere dalmadiniz inşallah

Kizlarrrrrr nerelerdesiniz yemek yemelere dalmadiniz inşallah

yok canım ben açlığa daldımm son dakikalarımmmmmmmm
az sonra yiyecem inşallahhhhh
tartıldım 58,9 çok şükür oruç sayesinde 58 i gördümmmmmm

Rejim Duası...:))

Yarabbi..!!!Biz yedik, içtik, düşünmeden.
Bu hale geldik bilmeden...
Sonunda doğru yolu bulduk,
Karbonhidrattan uzak durduk..
Yarabbi; bizi sivri biber gibi dümdüz et,
dolmalık biber halimizden çıkar..
Bizi şişkolukla sınama Yarabbi...
Yiyip yiyip kilo almayan kullarından et,
Dolmalardan, böreklerden kalorileri kaldır Yarabbi...
Bizdeki kiloları al; "amaaan bu nasılsa ne yapsa veremez" diyen kullarına aktar Yarabbi...
Haset insanların ağzını kapatacak kiloya indir Yarabbi...
Şu "AMİİİN" diyen kullarını geri çevirme Yarabbi...
Bize de boğazımızı tutma gayreti ver Yarabbi...
Çikolata görünce dayanma gücü, kudreti ver...
TARTI ÜZERİNDE BİZİ SINAMA YARABBİ...:))

AMİİİİİİNNNNN......

Ofiste oturarak çalışanlar nasıl beslenmeli?
Çalışma hayatının koşullarından dolayı, sağlıklı yaşamak birçok kişiye uzak gibi görünür. Aslında biraz çabayla bunu gerçekleştirmek mümkün.
0Sitene Ekle
Ofiste oturarak çalışanlar nasıl beslenmeli?
Ofis Çalışanları İçin beslenme Önerileri

Günümüzde bireylerin birçoğu zamanının ciddi bir kısmını çalışmaya ayırmaktadır. İş yaşamının yoğun temposu nedeniyle sağlıklı beslenme göz ardı edilerek dışarıda beslenme alışkanlık halini almış, masa başında hareket etmeden geçen uzun saatler sonucu bireylerde kilo artışı yağ birikimi baş göstermiştir. Oysa,çalışırken de doğru beslenerek kilo kontrolü sağlamak mümkündür.
Yeterli ve dengeli beslenmek sağlığı korumanın yanı sıra, iş yaşamında performansı artırmayı da sağlar. İşte çalışma hayatında hem sağlığı hem de formu koruyabilmek için bazı öneriler:

* Mutlaka dengeli bir kahvaltı ile güne başlayın. Poğaça, açma veya börek gibi besinlerin yerine, tam tahıllı ekmek ve beyaz peynir ile yapılmış bir tost veya sütlü cornflakes gibi daha sağlıklı besinleri tercih etmek yararınıza olacaktır.
*Çay, kahve tüketiminizi azaltın ve gazlı içeceklerden uzak durmaya özen gösterin. Bu tür içecekler su içme isteğinizi azaltır ve vücudunuzun su dengesini bozar. Vücuttaki suyun azalması ise baş ağrısına, yorgunluğa ve dikkat problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, su, taze sıkılmış meyve suyu, ayran veya bitki çayı gibi içecekleri çay-kahveye oranla daha sık tüketmeye çalışın. Kahvenizi krema yerine süt ile, çayınızı da açık ve limonlu içmeye özen gösterin.
* Günlük su tüketiminiz ortalama 2-2,5 litre olmalıdır. Bu, hem bağırsak faaliyetleriniz hem de kilo kontrolünüz için önemlidir. Yoğun iş temposunda su içmeyi unutmamak için masanızda bir cam şişe bulundurun.
* Öğle yemeklerini ofise sipariş etmektense, dışarıda yemeye çalışın. Böylece hem aktivitenizi artırmış olursunuz, hem de daha sağlıklı besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca ortamınızın değişmesi sizi motive edecek ve işinize daha verimli bir şekilde devam etmenizi sağlayacaktır.
* Öğle yemeği için dışarıya çıkmanız mümkün olmuyorsa, vereceğiniz siparişte fazla yağ ve kalori içeren yiyeceklerden kaçının. Kepekli sandviç ve ayran, ton balıklı ya da tavuklu salata gibi menüleri tercih edebilirsiniz.
* Kan şekerinizin düşmemesi için 2,5-3 saat aralıklarla beslenmeniz gerekir. Açlık başladığında ve kan şekeri düştüğünde, beynin fonksiyonlarında da azalmalar görülür; konsantrasyon bozulur ve zihinsel beceriler yavaşlar. Bu nedenle ara öğünlerinizde kepekli bisküvi, kepekli tost veya meyve, süt, ayran tüketebilir, ofisteki çekmecenizde kuru meyve, badem, ceviz ya da fındık gibi yağlı tohumlar, meyveli veya probiyotik yoğurt bulundurabilirsiniz.
* Lif içeriği yüksek besinler tokluk süresini artırır, vücut ile kan yağlarının artmasını engeller ve hareketsizlikten doğabilecek kabızlık sorununu azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle lifli besinler tüketmeye özen gösterin. Günlük tükettiğiniz meyve-sebze miktarını artırın ve haftada 2-3 defa baklagil tüketmeye çalışın. Bunun yanı sıra, beyaz ekmek yerine esmer ekmek ve pirinç yerine bulgur tüketmeye özen gösterin.
* Ofiste toplantılarda veya kutlamalarda tüketilebilecek tatlı veya yaş pasta türündeki şekerli gıdalar, boş enerji kaynaklarıdır ve günlük alınan kalori miktarını artırarak vücutta yağ birikimine sebep olur. Haftada bir kez tüketilecek meyve tatlıları veya sütlü tatlılar, tatlı ihtiyacını karşılamaya yeterli olacaktır.
* Asansörü kullanmak yerine merdivenlerden inip çıkmaya çalışın. Bu metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur.
* Ofiste 2 saatten fazla hareketsiz bir şekilde oturmayın. Örneğin çalışmanız sırasında bir şeye ihtiyacınız olduğunda,masadan kalkarak ihtiyacınızı kendiniz alın. Olabildiğince hareket etmeye özen gösterin, bu gün içinde harcadığınız kaloriyi de artırmış olacaktır.
* Oturduğunuz yerde, omuzlarınızı, kollarınızı ve bacaklarınızı 15 dakikada bir hareket ettirin. Gün içinde birkaç kez masa başında uygulayabileceğiniz egzersizleri uygulayın.
* İşe özel araç ile gidip gelmek yerine, toplu taşıma araçlarını kullanın. Ayrıca fiziksel aktivitenizi artırmak için, 2-3 durak önce inerek ya da 2-3 durak sonra binerek yürüyüş yapabilirsiniz.

Ofis Çalışanları İçin Örnek Menü

Sabah : 1adet kepekli tost + Bitki çayı ya da
4-6 Kaşık cornflakes + 1 bardak süt
Ara : 3 adet kuru kayısı ya da 1adet kuru incir+ 2 adet ceviz
Öğle : 100 gr et/tavuk/balık
4-5 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
Mevsim salatası
1-2 ince dilim tam tahıllı ekmek
Ara : Meyve
Ara : 1 Kepekli tost ya da
1 probiyotik yoğurt ya da
1 bardak süt ya da