esnaf mı memur mu

Esnafı seç diğer kriterler ortaksa adam patron kendine istediği an izin verir öğretmen erkeklerde çok cimri olur boşver
Keşke öyle olsa. Benim eşim patron ama ne eve geldiği saat belli ne gittiği saat. Bi noktada kırmazsa bu döngüyü evde uyuyup dükkanda çalışmak dışında hiç bi şey yaptığı olmuyor gün içinde. Yarın bayram. Eşim çalışacak. Tatil zamanı çalışacak yazın en güzel zamanında çalışacak. Dükkandaki eleman eksikliğini tamamlasa eline bişey kalmayacak. Bu arada iyi de kazanıyor ama bi eleman çalıştırmak ucuz bişey değil. Gerçekten iyi kazanılan, sadece yönetip amacıyla dükkanda durulan bi patronluksa evet istediği an kendine izin verir ama elemanla birlikte çalışacağı bi işse hiç öyle olmuyor.

Daha bir hafta önce ailesiyle çalışan kişiyle evleniyim mi diye konu açmışsınız. Demek onunla görüşürken başka talip çıktı onunla da görüştünüz. İkisine de aynı mesafedeyim dediğinizi de göz önüne alırsak başka talipler çıkarsa onlarla da mı görüşmeye devam edeceksiniz aynı anda?? Bunu erkekler yaptığı zaman ağıza alınmayacak şeyler söylüyoruz.

Bence biraz frene basın. Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Sadece maddiyat ve evlilik üzerine bir hayatınız var. Biraz kendinizi geliştirin meslek edinin ona odaklanın.
belkı de esnaf olan kısı o kısıdır nerden bılıyosunuz
tabıkı tek krıterım meslek deıl buraya basımıza gelen gecen herseyı detaylıca yazmamızın ımkanı var mı sızce
zaten goruntu olarak yada huy olarak hoşuma gıtmese olur mu acaba dıye neden dusuneyım ama sadece o kısımları buraya yazmanın bı anlamı yoktu yada sormak ıstedıgım kısmın bunlarla alakası yoktu yazmadım
yazmadım dıye bakmıyor degılım sadece aklıma takılan seyı buraya sorup fıkır ıstedım bu

Keşke öyle olsa. Benim eşim patron ama ne eve geldiği saat belli ne gittiği saat. Bi noktada kırmazsa bu döngüyü evde uyuyup dükkanda çalışmak dışında hiç bi şey yaptığı olmuyor gün içinde. Yarın bayram. Eşim çalışacak. Tatil zamanı çalışacak yazın en güzel zamanında çalışacak. Dükkandaki eleman eksikliğini tamamlasa eline bişey kalmayacak. Bu arada iyi de kazanıyor ama bi eleman çalıştırmak ucuz bişey değil. Gerçekten iyi kazanılan, sadece yönetip amacıyla dükkanda durulan bi patronluksa evet istediği an kendine izin verir ama elemanla birlikte çalışacağı bi işse hiç öyle olmuyor.
ne iş yapıyor kı bu kadar vaktı olmuyor

belkı de esnaf olan kısı o kısıdır nerden bılıyosunuz
tabıkı tek krıterım meslek deıl buraya basımıza gelen gecen herseyı detaylıca yazmamızın ımkanı var mı sızce
zaten goruntu olarak yada huy olarak hoşuma gıtmese olur mu acaba dıye neden dusuneyım ama sadece o kısımları buraya yazmanın bı anlamı yoktu yada sormak ıstedıgım kısmın bunlarla alakası yoktu yazmadım
yazmadım dıye bakmıyor degılım sadece aklıma takılan seyı buraya sorup fıkır ıstedım bu
Ben de aynısını söyledim zaten. Esnaf olan o bahsettiğiniz aile işi yapanla görüşürken aynı anda öğretmen olanla da görüşüyorsunuz. Başka birşey soruyorum başka cevap veriyorsunuz. Neden soru sordunuz demedim ki ben :işsiz:

Ben de aynısını söyledim zaten. Esnaf olan o bahsettiğiniz aile işi yapanla görüşürken aynı anda öğretmen olanla da görüşüyorsunuz. Başka birşey soruyorum başka cevap veriyorsunuz. Neden soru sordunuz demedim ki ben :işsiz:
hayır hanımefendıcım aynı anda gorusmdım kesınlıkle oyle olsa oyle oldu derım emın olun onnla daha oncden gorustuk olmayacagını soyledım fakat kendısı vazgcmedı ama ıletsımde yok

Esnaf dediğiniz ailesiyle ortak iş yapan kişiyse sorun. Diğer türlü siz maddi durumu iyi olanla evlenin. Önem verdiğiniz şeylere bakarak yapacağınız evliliğin görev icabı olacağı belli. Geçim derdi çekmeyin bu hayatın içinde en azından. 🤷🏻‍♀️

ne iş yapıyor kı bu kadar vaktı olmuyor
Kahvesi var. Bi de yazlık yerdeyiz merkezi konumda yazın daha çok kahveden ziyade kafe gibi oluyor. Bazı hafriyat şirketinde çalışan operatörler biliyorum onlarında çalıştığı zamanlar sıkıntılı oluyor. Yağmurlu havada pek çalışmıyorlar mesela güneşli havalarda daha çok gibi bazı şeyler var. Tabi büyük bi şirketse kendi işinin olması iyi bişey ama küçük bi esnafsa bilin ki asıl işi iş yeri sahibi yapıyordur

Bi de aileyle ortak iş yapan insanın maddi gelirine güven olmaz.

Esnafın günü gününü tutmaz. Bir ay yüzbinler kazanır, diğer ay kasadan yer. Tatili olmaz, bayramı olmaz. 1 hafta tatile gidecek olsanız dükkanı bırakamaz. Evde otururken bile aklı hep işte olur. Sürekli ararlar.
Memurun mesaisi bellidir, maaşı bellidir. Eve gelir, o gün nöbeti vs yoksa kafası rahat olur. Tatile gideceğinizde yıllık iznini alır.
Yani buraya konular açılıyor. Kadın adama aşık, ama adamın maaşı az vs. Ona diyoruz ki 'aşk karın doyurmaz, ayrıl'. Onlara öyle derken size de 'böyle seçmek olmaz, hangisine aşıksan o olsun' mu diyeceğiz. Tabi ki tercih edeceksiniz.

Eşim memur telefonu susmaz. Plan yapılacak müdürü çağırır. İzni iptal edilir.(polis vs değil) Yani her memurlukta masa başında olmuyor.
Ben esnaf seçerdim adrenalin seviyorum. 😂

Babam esnaf eşim memur.
Babam geç gelir eşim erken.
Babam hafta sonu çalışır, eşim hafta sonu evde.
Babamın tatilleri kısıtlı, eşimin tatili bol.
Babam eşimi zengin sanıyor, eşim babamı zengin sanıyor.

Hadi bakalım 😆

esnafın ne iş yaptığı da önemli burda.

benim esim memur, abim ve babam esnaf mesela. babam ve abim serbesttirler. kazançları sabit olmasa da esimin yıllık gelirinden daha fazla yıllık gelirleri var. 5 ay çalışır, geri kalan zamanda yatarlar. esim de alemdekiler kadar stresli iş konusunda o yüzden o konuda esit diyebilirim. hatta abimler daha az stresli.
esimde her sey rutin ve sıkıcı, abim ve babamda her gün değişik olaylar ve insanlarla muhatap olunuyor. yani bunu direkt memur, esnaf diye ele almak çok doğru değil.

her memur aynı değil, her esnaf da aynı değil.

kızlar karsımıza cıkan kısıler arasında dıger krıterlerı gecıyorum tabıkı tek sebeb yada tek krıter bu deıl onları haricen tutarsak hissiyat olarak aynı yakınlıgı hissettıgınız kişilerden evlılıkte hangısı mantıklı olur sızce
yanı bı taraf memur dıger taraf esnaff memur olanda kafa rahat ve duzenlı bı hayatmış gıbı esnafta ise stresli bı hayat benı bejkler gıbı gelıyor sızce bu dogru mu dıger krıterlerı hallettıgımı dusunurek sızce hangı taraf mantıklı
En bilgili en eğitimli en düzgün olanı hangisi ise onunla evlen , cahil , paralı bir hanzo olacağına kültürlü ama orta seviye bir memuru tercih ederdim ki ettim de 😅 O kadar zengin kişiler çıktı karşıma ama ben memur olan eğitimli eşi seçtim, pisman değilim...

İki kişi varsa ikiside yanlış kişidir çünkü aşkta 1 doğru tüm yanlışları götürür 😃

Meslegıne değil de karakterine bakın derim

Memurluk garanti işte tatili belli maaşı belli günü belli
Esnaftık tatilin yoktur günler karışır vırt zırt bunlar

İkiside emek sonuç olarak mesleki açıdan her ikisine de ihtiyacımız var oda lazım oda lazım ama abla sana ne lazım onu da sen bilcen .

Her memur da ayni degil hele kahramanlik seven tipler ise 1 gun izin alamaz gece gunduz bagi kopmaz.
Bence esnaf, memurluk gunu gecirir ama yaslaninca ne olacak ne tazminat birseye benzer ne maas.

ya ıkıısıylde cok farklı donemlerde bı cay ıcmıslıgım var yaklasım olarak ıkısıd ıyıgıı ha zaten işin içine gırmeden kımse gercek yuzunu gostermedıgı ıcın bılemıyorum yuzde yuz.
o kadar detayları buraya yazamayacagım ıcın sadece aklıma takılan kısmı buraya sordum herkes vay meslege gore secıyomnusuna getırdı
her neyse . evet esnaf olan cocuga daha sıcak gıbıyım ama bnde duzenlı getırı olmaması strese sokuyor yapım geregı garantıcı ve güvende hıssetmek hoşuma gıdıyor. esnafında her ay gelırı degısıyor yada cok streslı olabılır evet aslında bana dıyor kadınlar cok strese dayanamaz oyuzden iştekı hersey kadına anlatılıp strese sokulmaz falan dıyor ama evlenınce nasıl olur bılmıyorum
İş garantisi yok evet benim esimin bi is kolu (pes kafe) pandemide battı mesela. Ama ticari zekası olan adam onuda hallediyor yani kurussuz kalmadık allaha şükür hatta oğluma hamileydim herseyini dört dörtlük aldım yaptım özel hastanede doğurdum organizasyonuma kadar yaptırdı esim. Yani lükslerimden bile ödün vermedim. İflas cekmis olmamıza rağmen esim yine calıstı çabaladı yine kazandı. Ben sizin mantıgınıza tabi ki hak veriyorum. Evleneceğinizi kişiyi secerken önce karakter sonra maddiyat bence kim ne derse desin. Eve tabi ki stresi yansıyor ama ben esimi hep telkin ederim kendisi de söyler sen benim en büyük destekcimsin hic bisey yapmasan bile motive etmen yetiyor yükümü hafifletmeye der. Hayat ortak canım memurda olsa amirde olsa farketmiyor bu durumda.

Back
X