esnaf mı memur mu

belkı de esnaf olan kısı o kısıdır nerden bılıyosunuz
tabıkı tek krıterım meslek deıl buraya basımıza gelen gecen herseyı detaylıca yazmamızın ımkanı var mı sızce
zaten goruntu olarak yada huy olarak hoşuma gıtmese olur mu acaba dıye neden dusuneyım ama sadece o kısımları buraya yazmanın bı anlamı yoktu yada sormak ıstedıgım kısmın bunlarla alakası yoktu yazmadım
yazmadım dıye bakmıyor degılım sadece aklıma takılan seyı buraya sorup fıkır ıstedım bu
8 yıllık kadrolu öğretmenim. Mezun olduğumdan bir sonraki sene atandım. Doğu görevimle birlikte ücretli öğretmenlik ve şu anki çalıştığım okullara göre yorum yapacak olursam erkek öğretmenler aşırı cimri. Dedikoduyu çoğunluğu çok seviyor. Ellerinde telefon sürekli borsa takip ediyorlar. Belki geçim derdi belki alışkanlık bilmiyorum. Çok boş vakitleri var ve haliyle boş vakti olan insanın çenesi de çok çalışır. Her lafın içindeler. İlk ücretli yaptıktan sonra atanıp doğuya gidince farklı olur sanmıştım, aynısıydı. İstanbul’a geri geldim aynısı. Doğu görevi yaparken aşka öğretmenle evlenmem dedim tüm talipleri tanımadan reddettim öyle bir soğumaydı😄 Eşim beyaz yakalı özel sektör benden daha iyi kazanıyor. Yoğun işi var ama düzenli. Elbette karakter meselesi ama her lafın içinde olmaması, sosyal çevresinin genişliği ve en önemlisi akıllı oluşuna hayranım. Sürekli kendini yenilemek zorunda ben de öyleyim durağan bir adama asla saygı duyamam. 2 ay yazın tepemde olmasını ben istemezdim. Linçlemeyin ama erkek öğretmenler çok dümdüz yaşamak isteyen kadınlara göre bence.

her neyse . evet esnaf olan cocuga daha sıcak gıbıyım ama bnde duzenlı getırı olmaması strese sokuyor yapım geregı garantıcı ve güvende hıssetmek hoşuma gıdıyor.
Garantici ve güvende hissetmek isteyen bir kadının gayet güzel mesleği de geliri de vardır, eşinizi gelirine göre seçmek saçma değil mi bu durumda?

8 yıllık kadrolu öğretmenim. Mezun olduğumdan bir sonraki sene atandım. Doğu görevimle birlikte ücretli öğretmenlik ve şu anki çalıştığım okullara göre yorum yapacak olursam erkek öğretmenler aşırı cimri. Dedikoduyu çoğunluğu çok seviyor. Ellerinde telefon sürekli borsa takip ediyorlar. Belki geçim derdi belki alışkanlık bilmiyorum. Çok boş vakitleri var ve haliyle boş vakti olan insanın çenesi de çok çalışır. Her lafın içindeler. İlk ücretli yaptıktan sonra atanıp doğuya gidince farklı olur sanmıştım, aynısıydı. İstanbul’a geri geldim aynısı. Doğu görevi yaparken aşka öğretmenle evlenmem dedim tüm talipleri tanımadan reddettim öyle bir soğumaydı😄 Eşim beyaz yakalı özel sektör benden daha iyi kazanıyor. Yoğun işi var ama düzenli. Elbette karakter meselesi ama her lafın içinde olmaması, sosyal çevresinin genişliği ve en önemlisi akıllı oluşuna hayranım. Sürekli kendini yenilemek zorunda ben de öyleyim durağan bir adama asla saygı duyamam. 2 ay yazın tepemde olmasını ben istemezdim. Linçlemeyin ama erkek öğretmenler çok dümdüz yaşamak isteyen kadınlara göre bence.
Noktası virgülüne kadar katılıyorum, bir de bu çenesi çok çalışan dedikoducu erkek öğretmenler kendilerini kadın öğretmenlere karşı çok ezik hissediyorlar ezmeye çalışıyorlar , eski okulumda bir erkek öğretmen vardı dedikodudan çenesi kırılacaktı konuştuğu tek şey kadın öğretmenlerin gezdiği yediği giyindiği şeylerdi çok kıskanıyordu arada kadın öğretmenlere laf atıyordu siz çok mu çalışıyorsunuz yatıyorsunuz az kadın olun diyordu gzekalı kendisi bir şey başaramamış onun için kadınları aşağılıyordu umarım hiç bir kadın onunla evlenmez :)
Bu arada eski eşim öğretmendi keşke gözüm erken açılsaymış diyorum iyi kurtarmışsınız kendinizi ;)

kızlar karsımıza cıkan kısıler arasında dıger krıterlerı gecıyorum tabıkı tek sebeb yada tek krıter bu deıl onları haricen tutarsak hissiyat olarak aynı yakınlıgı hissettıgınız kişilerden evlılıkte hangısı mantıklı olur sızce
yanı bı taraf memur dıger taraf esnaff memur olanda kafa rahat ve duzenlı bı hayatmış gıbı esnafta ise stresli bı hayat benı bejkler gıbı gelıyor sızce bu dogru mu dıger krıterlerı hallettıgımı dusunurek sızce hangı taraf mantıklı
Düzeltme: YA DA ayrı yazılır.
Maddiyata önem veriyorsanız esnaf,klasik normal hayatım olsun diyorsanız memur.Veya kalbiniz hangisine ısındıysa onla olun ne biliym.

Noktası virgülüne kadar katılıyorum, bir de bu çenesi çok çalışan dedikoducu erkek öğretmenler kendilerini kadın öğretmenlere karşı çok ezik hissediyorlar ezmeye çalışıyorlar , eski okulumda bir erkek öğretmen vardı dedikodudan çenesi kırılacaktı konuştuğu tek şey kadın öğretmenlerin gezdiği yediği giyindiği şeylerdi çok kıskanıyordu arada kadın öğretmenlere laf atıyordu siz çok mu çalışıyorsunuz yatıyorsunuz az kadın olun diyordu gzekalı kendisi bir şey başaramamış onun için kadınları aşağılıyordu umarım hiç bir kadın onunla evlenmez :)
Bu arada eski eşim öğretmendi keşke gözüm erken açılsaymış diyorum iyi kurtarmışsınız kendinizi ;)
Yaa size geçmiş olsun diyorum ☺️ nedense öğretmen camiası kendini geliştiremiyor bu beni çok üzüyor. Ben de o camiadayım ama bir türlü sisteme ayak uyduramadım😄 Bir de tatile çıkıyoruz eşimle her fırsatta ama öyle güzel planlama yapıyoruz ki kalacağımız yerler genelde kamu yerleri oluyor ya da uygun oteller. Her dönüşümde para bastığımı iddia ediyorlar😅 ben de çalışıyorum yiyorum bak evim yok diyorum dümdüz. Giyinmeyi çok severim kendi harcadığım paraya kadar yorumları var. Ayyy çekilmezler cidden. Kadın öğretmenler de benzer kafaya giriyor artık sürekli söylenmekten mi yoksa bu camianın etkisi mi bilmiyorum. 🤷🏻‍♀️

Yaa size geçmiş olsun diyorum ☺️ nedense öğretmen camiası kendini geliştiremiyor bu beni çok üzüyor. Ben de o camiadayım ama bir türlü sisteme ayak uyduramadım😄 Bir de tatile çıkıyoruz eşimle her fırsatta ama öyle güzel planlama yapıyoruz ki kalacağımız yerler genelde kamu yerleri oluyor ya da uygun oteller. Her dönüşümde para bastığımı iddia ediyorlar😅 ben de çalışıyorum yiyorum bak evim yok diyorum dümdüz. Giyinmeyi çok severim kendi harcadığım paraya kadar yorumları var. Ayyy çekilmezler cidden. Kadın öğretmenler de benzer kafaya giriyor artık sürekli söylenmekten mi yoksa bu camianın etkisi mi bilmiyorum. 🤷🏻‍♀️
Teşekkür ederim 🙏🏽
Bazıları cidden sorunlulsr , ağızlarında diğerlerinin parası malı mülkü konuşuluyor hatta zengin olanlara bileniyorlar laf çarpıyorlar çok kıskanç bir güruh var , kendileri para biriktiriyor yiyip içip gezmiyorlar ,gezenlere laf atıyorlar vallahi nasıl duymazlıktan geleceğimi düşünüyorum enerjimi sömürüyor artık varoşlar ☺️ siz keyfinize bakın bırakın çatlasınlar 😂

esnafın ne iş yaptığı da önemli burda.

benim esim memur, abim ve babam esnaf mesela. babam ve abim serbesttirler. kazançları sabit olmasa da esimin yıllık gelirinden daha fazla yıllık gelirleri var. 5 ay çalışır, geri kalan zamanda yatarlar. esim de alemdekiler kadar stresli iş konusunda o yüzden o konuda esit diyebilirim. hatta abimler daha az stresli.
esimde her sey rutin ve sıkıcı, abim ve babamda her gün değişik olaylar ve insanlarla muhatap olunuyor. yani bunu direkt memur, esnaf diye ele almak çok doğru değil.

her memur aynı değil, her esnaf da aynı değil.
bırısı ogretmen dıgerı hafrıyat sırketı

az olsun. garanti olsun. devlet güvencesinde olsun. kafa rahat olsun. ticaretin stresi çok olur. eve zaman ayıramaz.

Son cümleyi okuyunca anladım muhabbeti. Kendi çevrenizden yola çıkıp bütün bir camiayı karalamayın. Hiçbir meslek grubu komple mükemmel olamaz.

Son cümleyi okuyunca anladım muhabbeti. Kendi çevrenizden yola çıkıp bütün bir camiayı karalamayın. Hiçbir meslek grubu komple mükemmel olamaz.
Yooo benim öfkem eski eşim gibi olanlara yoksa çok kalender değer verdiğim saygılı sevgili öğretmenler de var , ben de öğretmenim bu arada eski okulumda erkek öğretmen tarafından mobinge uğramıştım onun da siniri var bnde , ama bana iş hayatımın başında yol gösteren her zaman destekleyen öğrencilerle iletişimi kuvvetli çok sevdiğim insanlar var ♥️

kızlar karsımıza cıkan kısıler arasında dıger krıterlerı gecıyorum tabıkı tek sebeb yada tek krıter bu deıl onları haricen tutarsak hissiyat olarak aynı yakınlıgı hissettıgınız kişilerden evlılıkte hangısı mantıklı olur sızce
yanı bı taraf memur dıger taraf esnaff memur olanda kafa rahat ve duzenlı bı hayatmış gıbı esnafta ise stresli bı hayat benı bejkler gıbı gelıyor sızce bu dogru mu dıger krıterlerı hallettıgımı dusunurek sızce hangı taraf mantıklı
INSAN INSAN DERLER IDI INSAN NEYDI SIMDI BILDIM
Benim hikayemi dinleyin fakirlik icinde cocukluk gecirdim genc kizken yirtik kot pantolonla uzun gomlekle omrumu gecirdim ikinci ayakkabim olmadi ikinci cantam olmadi
Dedim ki isi iyi olsn yokluk canima yetti yuksek maasli biriyle evlendim oda yokluktan geliyo vs. Ezmezde dedim kendini bilen biri dedim evlendim
Sonra ne mi oldu tatli canimdan vazgecirdiler intihar olum hep icimde zulum gbi hayat
O yuzden Insaannnn olsn kuru sogani agiz tadiyla yiyebilen,gonul bagi kurabilen insanla dusunun not yatirim tavsiyesi

Back
X