esnaf mı memur mu

Önce duygular, hayat görüşü, aile yapısı, birlikte güzel vakit geçirmek, tensel çekim , kadına verdiği değer ve en en en önemlisi aşk. Zaten bir kaç adamı liste yapıp mesleğine göre sececeksen bu iş olmaz ki. Ayrıca sizin mesleğiniz nedir ya da nerde okudunuz? Karsınızdakine ne katacaksınız kısaca sizin baktıgınız yerden bakınca adam neden sizle evlensin ?

Senin tercih belli neden buraya sordun ki. Memuru seçeceksin anladık memurda Vali mi yoksa 🤭

Ben memur olarak memur diyorum 😄 Esnafın tatili vs yok kendi işin olunca stres faktörü daha çok, çıkarsada batarsada sağlam oluyor. Benim para ile ilgili büyük hırslarım olmadığı için düzenli gelir tercihim. Yeşil pasaportta bonusu. Şuan yeşili alan tüm meslektaşlarım ülke ülke geziyorlar :)
Tabi esnafta gezer bu biraz kafa yapısına bakıyor. Tatil, gezme kültürü olmayan bi adam ne olursa olsun max köyüne gider gelir. Zenginlik fakirlik fark etmiyor.
Mesela bir sürü evim olsun tarlam olsun kafasındaysan memurla olmaz o iş, ben dümdüz memur kafasında bi ev bi araba biraz birikmişlik tamamdır diyorum. İznimi alırım ülkeleri gezer, tarihlerini okur yemeklerini tadarım, senede birde deniz tatili yaparım, bizim eşimle isteklerimiz bu yönde. O yüzden iki memur (sağlık sek.) memnunuz

Kesinlikle öyle. Bu konuya cevabım; ne memur ne esnaf. Ya Acun ya Ilıcalı. 😄
acun için 20 yaşında sarışın ve değişik kafalı bir kız olmak lazım yahu, ben o kızın annesi yaşındayım mesela.

şey yapsak
hem memur olsun hem esnaf?

öğretmen olsun aynı zamanda ticaret yapsın? müteahhitlik filan yapsın, olmuyor mu?

kızlar karsımıza cıkan kısıler arasında dıger krıterlerı gecıyorum tabıkı tek sebeb yada tek krıter bu deıl onları haricen tutarsak hissiyat olarak aynı yakınlıgı hissettıgınız kişilerden evlılıkte hangısı mantıklı olur sızce
yanı bı taraf memur dıger taraf esnaff memur olanda kafa rahat ve duzenlı bı hayatmış gıbı esnafta ise stresli bı hayat benı bejkler gıbı gelıyor sızce bu dogru mu dıger krıterlerı hallettıgımı dusunurek sızce hangı taraf mantıklı
Valla canım esim esnaf. İsler kötü olur surat bes karıs oflar puflar yakınlasmak isterim canım istemiyor der. Telefonu hic susmaz gece gündüz tatilde bayramda sürekli arayan soran bitmez (esimin araba galerisi var) hesap kitap sürekli aksam eve 8 den önce gelmez. Dükkanı düzeni düsünmeden tatil bile yapamıyoruz. Balayından dükkandaki eleman isi bırakıp gittiği için 1 gün erken dönmek zorunda kaldık sen düsün. Ben hep derimm eşime keske memur olsaydın. İsin is yerinde kalırdı derim. Esnafla evli olmanın zorlukları bunlar. Ama parası cok güzel onu da inkar edemem 😂 memurun aylık kazancını günde kazandığı bile oluyor . Tabi cimrisine denk gelirsen yandın. Benim esimin eli cok acıktır hiç biseyimi eksik etmez elimde kredi kartım istediğimi gibi harcama yaparım ay sonunda tık öder. Yani esnafla evli bi insan olarak kötü ve iyi yanlarını paylaştım. Meslek açısından sorduğun icin. Ama herseyden önemlisi insanlıgı karakteri önce bunu göz önünde bulundurup yap secimini.

yo aslında esnaf olan cocuga daha yakındım
Siz ne iş yapıyorsunuz? Bu soruya hiç cevap vermemişsiniz. Eğer ev hanımı olup koca parası yemeyi düşünüyorsanız kesinlikle esnafı seçin. Memur ne memuru bilmiyorum ama arkadaşlarının eşleri de memur veya öğretmen olur sizi eziklerler. Esnaf eşleri genelde ev hanımı olur yabancılık çekmezsiniz.

yo aslında esnaf olan cocuga daha yakındım
Daha bir hafta önce ailesiyle çalışan kişiyle evleniyim mi diye konu açmışsınız. Demek onunla görüşürken başka talip çıktı onunla da görüştünüz. İkisine de aynı mesafedeyim dediğinizi de göz önüne alırsak başka talipler çıkarsa onlarla da mı görüşmeye devam edeceksiniz aynı anda?? Bunu erkekler yaptığı zaman ağıza alınmayacak şeyler söylüyoruz.

Bence biraz frene basın. Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Sadece maddiyat ve evlilik üzerine bir hayatınız var. Biraz kendinizi geliştirin meslek edinin ona odaklanın.

kızlar karsımıza cıkan kısıler arasında dıger krıterlerı gecıyorum tabıkı tek sebeb yada tek krıter bu deıl onları haricen tutarsak hissiyat olarak aynı yakınlıgı hissettıgınız kişilerden evlılıkte hangısı mantıklı olur sızce
yanı bı taraf memur dıger taraf esnaff memur olanda kafa rahat ve duzenlı bı hayatmış gıbı esnafta ise stresli bı hayat benı bejkler gıbı gelıyor sızce bu dogru mu dıger krıterlerı hallettıgımı dusunurek sızce hangı taraf mantıklı
memuru secersen az maas ama duzenli sabit is.birlikte vakit daha cok gecirirsin.esnafta ise daha cok para ama sana ayiracak vakti yoktur .sen sec

Valla canım esim esnaf. İsler kötü olur surat bes karıs oflar puflar yakınlasmak isterim canım istemiyor der. Telefonu hic susmaz gece gündüz tatilde bayramda sürekli arayan soran bitmez (esimin araba galerisi var) hesap kitap sürekli aksam eve 8 den önce gelmez. Dükkanı düzeni düsünmeden tatil bile yapamıyoruz. Balayından dükkandaki eleman isi bırakıp gittiği için 1 gün erken dönmek zorunda kaldık sen düsün. Ben hep derimm eşime keske memur olsaydın. İsin is yerinde kalırdı derim. Esnafla evli olmanın zorlukları bunlar. Ama parası cok güzel onu da inkar edemem 😂 memurun aylık kazancını günde kazandığı bile oluyor . Tabi cimrisine denk gelirsen yandın. Benim esimin eli cok acıktır hiç biseyimi eksik etmez elimde kredi kartım istediğimi gibi harcama yaparım ay sonunda tık öder. Yani esnafla evli bi insan olarak kötü ve iyi yanlarını paylaştım. Meslek açısından sorduğun icin. Ama herseyden önemlisi insanlıgı karakteri önce bunu göz önünde bulundurup yap secimini.
ya ıkıısıylde cok farklı donemlerde bı cay ıcmıslıgım var yaklasım olarak ıkısıd ıyıgıı ha zaten işin içine gırmeden kımse gercek yuzunu gostermedıgı ıcın bılemıyorum yuzde yuz.
o kadar detayları buraya yazamayacagım ıcın sadece aklıma takılan kısmı buraya sordum herkes vay meslege gore secıyomnusuna getırdı
her neyse . evet esnaf olan cocuga daha sıcak gıbıyım ama bnde duzenlı getırı olmaması strese sokuyor yapım geregı garantıcı ve güvende hıssetmek hoşuma gıdıyor. esnafında her ay gelırı degısıyor yada cok streslı olabılır evet aslında bana dıyor kadınlar cok strese dayanamaz oyuzden iştekı hersey kadına anlatılıp strese sokulmaz falan dıyor ama evlenınce nasıl olur bılmıyorum

Back
X