- Konu Sahibi talimterbiye
-
cnm öncelikle bu karar ortak verilmeli baskı söz konusu olmamalı yani eşine bunu açıklamaya çalış
sonuçta çok hayati bi karar bu baskıyla olcak iş değil,birde daha önce düşüğüm oldu demişsiniz sanırım iş dolayısyla şu dönemde istemiyorsunuz.kadın olarak kendinizi ruhen ve bedenen ne zmn hazır hissettiğiniz çok önemli sonuçta herşeyi siz yaşıycaksınız eşiniz sadece destek olucak
Kaç yıllık evlisiniz?
Bu kadar çocuğa meraklı evlenseymiş 26 27 yaşında. Okul bitince ancak gezmiş tozmuş. Bir de biz bir yıl içinde tanışıp evlendik öyle yıllarca bir geçmişimiz yok sanki benle sadece baba olmak için evlenmiş.
Başlıktan anladığınız gibi eşim baba olmak istiyor ama ben anne olmak istemiyorum. En son geçen ay bu konuyla ilgili tartıştık bana doğum kontrol hapı kullanmayacaksın diye baskı yaptı, ben de artık gerginlik olmasın diye kullanmıyorum dedim ama kullandım. Adet günlerimi hesaplıyor, ne zaman hamile kalabilirim v.s. almış eline bir takvim bunları not alıyor. Yazarken gülüyorum ama ilişkiye gireceğimiz tarihleri bile işaretlemiş bu arada eşim kadın doğum uzmanı. Bugün ben bir kaç yıl daha çocuk istemiyorum dedim, araştırma görevlisiyim kadroya atanayım istersen beş tane çocuğumuz olsun ama şu an mümkün değil diyorum kabul etmiyor bu yüzden de bugün tartıştık. Lanet olsun işine dedi, çok mu önemli istifa edersin olur biter, yanımda çalışırsın hep aynı laflar. Yanında asla çalışmam bekarken beraber çalıştık, boyumun ölçüsünü aldım :) Ben buraya taşınmadan önce bir kurumda sağlıkçıydım, eşimin memleketine taşınınca burada tanıdıkları sayesinde üniversiteye geçtim, kriterlerim de tutuyordu. Eşim resmen lanet ediyor nereden seni bu işe soktum diye. Eşim 34 yaşında ben 29 yani tam anne, baba olma zamanı ama iki üç yıl sonra olsa herşey çok güzel olacak tabi Allah kısmet ederse. Ablasındayız bir surat bir surat ben de yatıyorum dedim çıktım. Ben ailemle görüşmüyorum yakında kuzenimin düğünü var, ben de gideceğim belki annem, babam beni görünce dayanamaz barışırlar, hamile olursam stresli gitmeyim dedim çünkü daha önce bir düşüğüm oldu. Bana annen, baban seni sevse çoktan gelirlerdi dedi, bu laf çok ağrıma gitti şimdi ablasındayız ama bu lafın hesabını soracağım ona, sabahtan beri afrasından tafrasından içim şişti valla yazınca rahatladım.
önceki konunuda biliyorum ciddi bi kriz atlattınız daha yeni, tüm bunların üstüne bu tavır çok yanlış, normalde hak verebilirdim baba olma isteğine ama neyi nasıl söylediğin çok önemlidir, takvim tutmak hapı bırakacaksın diye baskı yapmak, işi bırakmanı istemek, kendisine sekreter olmanı istiyor resmen, ki buda göstermelik çocuğun olsa otur bak der, kendisi yeterince gezmiş tozmuş tabi, senin ideallerin onun için önemsiz kendisi baba olmak istiyo çünkü, bebeği bedeninde kim büyütecekse onun fikri bi adım öndedir bu konuda, o sadece 9 ay bekleyecek, bulantı baş dönmesi ayak şişmesi bel ağrıları hormon çıldırması onun problemi olmayacak, bide işin içinde yani nasıl anlamaz okumuş adam,ayrıca annenlerle ilgili belaltı vurması da çok çok çirkin yerinde olsam annemlerle ne yapar eder barışırım çenelerini kapatırım, seni sahipsiz görmeye başlarlar yakında
bende çocuk istiyorum eşim 2 sene istemiyodu sonra onu 1 seneye çektik, nisan mayıs gibide hamile kalmak istiyorum kısmetse bu ortak kararımız, ne ben ona baskı yaptım ne o bana, taviz verme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?