• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşleriniz Bebek için Baskı Yapıyor mu?

benzer sıkıntıları bende yaşadım.hatta bununla ilgili 2 tanede konum var.
ben 21 eşim 29 yaşında.
eşim yaşım geçiyor,hem baba olmak istiyorum ben artık dedi.
bense son sınıfım henüz.mezun olunca A kadrodan hazırlanacağım kpss ye.
çok tereddüte düşmüştüm.hem kpss hem bebek...yapabilir miyim diye.
bide biz ailelerden uzaktayız,bebeğim olduğunda annem gelecek ben rahatça hazırlanayım diye ama bu kezde uzun süreli birlikte yaşamak yıpratacak..
ben böyle karmaşık haldeyken eşim tatlı tatlı beni kandırmaya çalıştı tabiri caizse.
ikna olur gibi oldum ama sonra vazgeçtim.
yaşım henüz 21 ve benim beden ve ruh yaşım anne olmayı kaldıramaz,
hazır olmadığımı anladım.
benim hayallerim var ve bunları gerçekleştiremezsem mutlu olamam,mutlu olamazsam mutlu bir çocuk yetiştiremem.
yani ne hayallerim gerçekleşir ne de bebeğim huzurlu bir ortamda büyür.
tüm bunları anlattım eşime ve ''ben sen hazır olana kadar lafını bile açmayacağım söz'' dedi ve konu kapandı.
hala çok istiyor biliyorum ama benim için duygularını bastırıyor.
çünkü,
kayınvalidemin,annemin çocuk yap yaşın gençken,korunma demeleri beni utandırdı evet utandırdı.
21 yaşında birinin duymak isteyeceği şeyler değil çünkü bunlar.midem bulandı,bu konun laçkalaşması.
ve o gün eşim eve geldiğinde keyfim olmadığını anlayınca tüm gece hüngür hüngür ağladım
''ben daha kendim çocuğum,istemiyorum çocuk.ben senin küçük kızın değil miyim(yaş farkından dolayı böyle takılır bana eşim) beni sev ben büyüyene kadar''
tüm gece bunları sayıklamıştım..
eşim o günden sonra şakayla karışık diyor önce seni büyüteceğim diye.
kpss den sonraya bıraktık bebek fikrini.
ben hem yaşım hemde kariyerim için istemedim.
senin yerinde olsam hiç düşünmez yapardım,
çünkü hem yaşın müsait,hemde mesleğin var.
mesleğin olmasa neyse...
inan ertelemek için bahane çok.
heleki akademik kariyer...dipsiz bucaksız bir alan.
prof olana kadar hep stres.o yüzden erteleme hayatı.
fakat çocuğu kariyerinden dolayı değilde hazır hissetmediğin için istemiyorsan o başka.

21 yaş anne olmak için çok erken :). Biraz frenledim şu an evde kanımı aldı değerlerime baktırdı bence aşırı bir demir eksikliği var neyse diyor önce demir depolarını dolduralım diye kan ilaçları aldı biraz bekleyelim dedi ama eminim bir kaç haftaya bu konu yine açılır. Eşin ne iş yapıyor canım baya bir yaş farkı varmış aranızda.

benim eşim de çok baskı yaptı. ben de istemiyorum dedim temmuzda 2 yıllık evli olacağız bn daha evlenmeden en az 2 sene beklerim istemem dedm. ozaman kabul etti ama sonra yaşım ilerledi çocuğumla aramda çok yaş farkı olacak dedi. ben de erken evlenseydin ozaman dedim(ama tabi boş bi laf onun kaderi benim bni bulana kadar evlenemezdi:1:) 2 ay önce zor bela tartışmalar ve bana ailemden yapılan baskılar sonucu tamam dedim. karar verdik olma ihtimalinin yüksek olduğu birdün. tbi ben fındıklar fıstıklar pekmezler incirler yediriyorum keçiboynuzları kaynatıyorum garanti olsun diye.akşam geldi. ya aslında duasına güvendiğimz brinden bir dua istesek de öylemi yapsak dedi. bu sefer ben hayr dedim okdr hazrlık yaptım bgn olacak. o da ya ama daha hayrlı olur filan dedi. ee tmm dedm sen nasıl istiyorsan öyle olsun.
ogün bu gündr dua alacaz da başlayacağz.:) en azındn konu benden çıktı ona kaldı:1::1:

çok hoşsunuz bu zaten bir seferde olacak bir şey değilki eşimin hastalarına söylediği adetten sonraki günlerde iki günde bir ilişki tavsiye eder, her gün olunca spermin kalitesi düşüyormuş.

bence ikinizinde hazır oldugu zaman anne baba olmalısınız.yaşınız çok geç değil bende 32 yaşımda anne oldum.bu yaş takıntıları malesef biz türklere özgü.ancak en önemlisi kadının hazır olması eşiniz kd doktoru bunu en iyi onun bilmesi lazım.annelik zor bir süreç özelliklede çalışıyorsan bu nedenle kadın çok istemeliki başa çıkmakta zorlanmasın.ve her bebeğin sağlıklı,mutlu bir anneye ihtiyacı var.bunu her açıdan hissetiğinizde anne olmanız hem sizin hem bebeğiniz açısından en iyisi olacaktır.kariyer konusunda sizi anlıyorum bende su eğitimide alayım,şunuda yapayım dedim durdum ama bir noktada bunların arkasının kesilmeyeceğini ve artık anne olmam gerektiğinianladım.bu sene çalışmıyorum ilk etapta çok zor geldi meslektaşlarım seminelre,kurslara falan gidiyorlar yönetici olmak istiyorum falan derken dünyaya gelen minik oğlum bana hem dunyadaki en önemli şeyin kendisi oldugunu anlattı:)hemde artık kariyerimde daha başarılı olmam için birneden daha oldu:)hatta tek çocuk yeter derken 3-4 sene sonra 1 tane daha yaparım demeye başladım.çocukta yaparım kariyerde demeye başlıyorsun:)

canım yaşadıklarımdan çıkardıgım sonucunda tek tavsiyem su olabilir.çocuk konusunda ne çok geç kal,ne hayallerini ertele.eşin konusunda sana biraz zaman vermesi için ikna etmeye calıs.çok değil bikaç sene sonra seninde hazır olacağını anlasın.ailen konusunda tartışma ,kavga sırasında ağzından çıkabiliyor insanların.bence eşinlede aranı çok kötüleştirme.sonuçta onunla evlenmişsin ve ailen artık eşin.eğer çok çıkmaza girersen belki bir bebekte olabilir.asıl ailen bu konuda gerçek anne baba olsalar bunları dusunup ne olursa olsun sana sahip çıkmaları gerekir.bunu bebeğin olunca daha da anlayacaksın.birde bebek konusunda kendini engelleme ben hamileleliğim boyunca çalıştım oldukçada başarılıydım.tek kaybım hamile olmamdan dolayı bölümbaşkanlıgım onaylanmadı(dusun bu sene izinli olacagım diye)uzuldummu başta evet ama oğlumu görünce yok dedim hiçbirşey bu kadar değerli olamaz.hem seneye tekrar dönüp daha iyi işler yapacağımı biliyorum.Hem artık bebeğim içinde var olmam gerek.yani gunumuzde kadının işi zor çok zor:)dilerim biran önce akademik unvanını alır ve bebek içinde huzurlu ve mutlu bir şekilde hazır hissetmeye baslarsın.Kafanın rahat birşekilde hamile olman hem bebeğinin hem senin sağlığın içinde önemli.yani herşey dilerim gönlünce olur.sevgiyle kal.

Biz de tam tersi eşim hiç çocuk istememişti.
Üç sene sonra kafasına dank etti heralde gece uyurken çocuğumuz olsun mu dedi.
Gece gece aklına nereden geldiyse zaten ben hep istiyordum üç ay sonra hamile kaldım.

ben eşinizi haklı buldum açıkcası. çunku yaşlarınız malum. artık zamanı gelmış bence. hem hemen olacağı ne malum. ALLAH aratmasında hıçbır karıyer bır bebekden daha onemlı olmamalı olamaz bence

benim eşim de çok baskı yaptı. ben de istemiyorum dedim temmuzda 2 yıllık evli olacağız bn daha evlenmeden en az 2 sene beklerim istemem dedm. ozaman kabul etti ama sonra yaşım ilerledi çocuğumla aramda çok yaş farkı olacak dedi. ben de erken evlenseydin ozaman dedim(ama tabi boş bi laf onun kaderi benim bni bulana kadar evlenemezdi:1:) 2 ay önce zor bela tartışmalar ve bana ailemden yapılan baskılar sonucu tamam dedim. karar verdik olma ihtimalinin yüksek olduğu birdün. tbi ben fındıklar fıstıklar pekmezler incirler yediriyorum keçiboynuzları kaynatıyorum garanti olsun diye.akşam geldi. ya aslında duasına güvendiğimz brinden bir dua istesek de öylemi yapsak dedi. bu sefer ben hayr dedim okdr hazrlık yaptım bgn olacak. o da ya ama daha hayrlı olur filan dedi. ee tmm dedm sen nasıl istiyorsan öyle olsun.
ogün bu gündr dua alacaz da başlayacağz.:) en azındn konu benden çıktı ona kaldı:1::1:

Çok eğlenerek okudum, enerjini hissettim :17:
Allah hayırlısını versin hakkınızda inşaallah, anne baba olmayı isteyen herkese nasip eder inşalllah...

21 yaş anne olmak için çok erken :). Biraz frenledim şu an evde kanımı aldı değerlerime baktırdı bence aşırı bir demir eksikliği var neyse diyor önce demir depolarını dolduralım diye kan ilaçları aldı biraz bekleyelim dedi ama eminim bir kaç haftaya bu konu yine açılır. Eşin ne iş yapıyor canım baya bir yaş farkı varmış aranızda.

evet erken benim için henüz :9:
hele bi A kadrodan atanayım ondan sonra artık.
eşim eczacı.

Back