belkide en çok sorulan soru ve net cevap istiyorum arkadaşlar ona göre hareket edeceğim.konu filanda açtım ama konuyu başka tarafa çeken işgalciler yüzünden pek bir şey anlamadım.millete edep adap cevap derken.
1)diyelim kendi üstüme ev aldım eşim ne durumda nasıl pay alır?
2)eşim kendi üstüne ev alsa ben nasıl ne durumda pay alırım?
3)tapuyu ikimizin adına çıkarmakla tek tek üstümüze almamız arasında artı ve eksi durumlar nedir?
4)bu ortak mülkiyet kaç yılından itibaren yapılan evlilikler için geçerli?
kayınvalidemin kendi üstüne olan evinde oturuyorum şu 4 duvar vermişler aaa bunmuşta bunuyormuşum ya.
doğalgaz pencere yaptıracaktım vazgeçtim.
dedim evi üstüne geçirsinler.kocamın evine yapmış olayım.o olmaz kardeşim var dedi.kaynım 15 yaşında evde 4 duvardan başka özellik yok elektrik su sistemi çöktü çökecek.
maddi olarak iyi olsalarda fakiriz derler.
zamanında kayınvalidem kendi evinde otururken kayınpederim tek çivi bile çakmamış üstüne olan evin içine yatırım yapmışlar onlar evli yapmıyorlar benim suçum ne.
şimdi kayınpederimin üstüne olan evde kayınvalidem.
aynısını ben yapsam yani anneme ait bir eve geçmiş olsak eşim bi çivi çakar mı bilmem.kaynımın ne yapacağı 5 sene sonra ortaya çıkar evi yaptırsan yapılmış ev daha da çevrelerindeki hasetçi kişilerin daha bir iştahını kabartır.(ki iyisiniz evi kaptınız diyenler var kayınpederimle kaynımın kanına girerler mi garantisi yok)
o kendince elinden gelen dolap türü şeyleri maliyet fiyatına yaptı.kayınvalidem.mutfak dolabı maliyetini verdi(kendi evi sonuçta)
kullanım hakkı istedim 20 yıl yanaşmadılar.
bende en fazla pencereleri güçlendirme yaparım doğalgazı yaptırmam diyorum. eşyalarımı alırım.paramı biriktirir ev alırım oraya özen gösteririm.sonuçta benim yada bizim.artık tam olarak neyse öğrenmek isyitorum birikmiş oturmadığımız zamanı da ödediğimiz emlak kirası olan evin.