Esler habermi vermeli hersye

Adım adım ne yaptığımızı söylemek imkansız . Anca evden çıkarken söyleriz kimle nerde olacağımızı eğer bir plan değişikliği olursa birde onu söylerim okadar arada markete gidersem flaan söylemem tabi ki

Eğer tam anlayabilseydik derdine de derman olurduk.
Ayrıca bozuk Türkçe her zaman eleştirilecek bir durumdur benim için..
Konu sahibi Türkiye doğumlu olmadığını Türkçeyi sonradan öğrendiğini defalarca belirtmiş aslında ana dili kadar kendini iyi ifade etmesini yazım kurallarını çok iyi kullanmasını beklemek bana tuhaf geldi. Hele ki Türkçeyi kurs , okul gibi yerlerden öğrenmediyse

Son düzenleme:
Eşin nereye gidersen git o an bana hemen haber ver falan mı diyor ?

Hen iste kendin biyere gidersen yazarsin ordan baska yere gidersen yazmazsin. Ama gitcegin yer her gidilen yere yazilmaz diye dusunuyom mesela yicek icecek magza bakal demezsin ama kendine giysi avm, parka dolasmak. Bir yere diyom.

İşe gitmeyi düşündünüz mü hiç?

Ben şahsen eşinden bahsetmiş olduğu bir paragrafı anlayamadım. En azından anlaşılır olabilir. Yurtdışında doğup büyümesi kendini ana dilinde ifade edemeyeceği anlamına gelmiyor

Ben şahsen eşinden bahsetmiş olduğu bir paragrafı anlayamadım. En azından anlaşılır olabilir. Yurtdışında doğup büyümesi kendini ana dilinde ifade edemeyeceği anlamına gelmiyor
Haklısınız fakat bizler kadar ifade edemeyebileceğinin farkında olalım yeter.

orada burada bayılırım kaza geçiririm vs diye ben ve eşim birbirimize haber veriyoruz. adım adım değil ama arkadaşımlayım onun evindeyiz oradan çarşıya uğrayıp eve gelicem gibi.

o da akşam arkadaşlarımla x yerde buluşucam saat 9 da evde olurum dedi bu hesap vermek değil haberdar etmek bence.

Cektiniz bilerek yazmadim bazen hizli yazarsin okumazsin ya o sekilde . Anlayan anlamis. Niye insanlar bu kadar durcagi yeri bilmiyor anlamiyonmu senin gibi yapsin yada yazmasin saygimla cvp veriyom millet hala nasil yazdigima laf ediyo

Tamam da yazdiginizdan bir sey anlasilmiyor. Insanlar derdinizi anlamaya calisiyor. Bu kadar insan bir sorun oldugunu soyluyorsa hemen savunmaya gecmeden once kabul edin. Turkceniz yetersiz. Derdinizi anlatacak kadar Turkce bilmiyorsunuz. Cat pat anlayan anlamis sizi. Sunu diyebilirsiniz, haklisiniz arkadaslar malesef Turkcem cok iyi degil, yazarken hatalar yaptim. Anlamadiginiz yerleri sorabilirsiniz.

Bu arada, yurt disinda yasamak da bir bahane degil. Isteseniz Turkcenizi gelistirebilirsiniz. Mesela Pamukannesi83 de yurt disinda dogmus buyumus ama herkes yazdigini anlayabiliyor.

Alay edecek kadar degil gulupte dalga geciliyor.. olabilir cumle kurmamda hata var gelistirebildim kadar turk tv bakiyorum turk kitap okuyorum fransizca yapmadigim kadar turkce yapiyorum bilmedigim kelimelerde var neyse artik

Ifade edememisim demek bu kadar anlatabildim nasil anlatcami bilemedim acik acik ne oldugunu soyledim evde turkce konusurum ama biyerden yabancilik cikiyor ister turkiyeye gidem ordada yabanci oldugum belli oluyo iki yerdende sıkıntı iste

Parka gitcem diyip mağazaya geçtiniz tek veya arkadaşınızla farketmez evden çıkmadan önce, veya planınız önceki günlerden belliyse dersiniz ki 'ben yarın tek/arkadaşımla dolaşmaya çıkacağım şöyle bir gezinir eve geçerim. Oda çok merak ediyorsa nerelere gideceksin mağaza mı gezeceksin planın var mı der sizde bir planınız varsa onu söylersiniz yoksa plan yapmadım kafama göre dolaşır gelirim birşey lazım mı' dersiniz biter. Evden cıkarkende çıkıyorum dersiniz gelince de evdeyim geldim dersiniz yeter. Evden bakkala cıktınız geri döneceksiniz 15 dkya haber vermeye gerek yok,eczaneye gidip geleceksiniz yine gerek yok.

Etmeli

Yani yeri gelio sıkıyo hbr etmek sacmada buluyon bi taraftanda iyi ama evde olmayipta hbr etmemek ne bilem olmasi gerio die dusunuomda. Senin dedigin de iyi bakcaz artik
Dısarı cıktıgında ufak seyler için cıkıyorsan, mesaj atmak degılde aksam sohbet sırasında soyleyebilirsin, sıkıntı oluyorsa o ayrı tabi birsey diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…