Eşle ayrı yatmak

Evlenildi diye birlikte spor yapmak, sevdigi seyleri birlikte yapmak gerekir ve istenir. Bunda da toto kalkacak birsey yok cunku seven adam da birlikte birsey yapmak ister zaten totosu filan kalkmaz, kalkmiyor.

Birseyleri birlikte yapmayacaksak evlenmezdim ben acikcasi. Adamla birseyleri birlikte yapmaktan, yanyana olmaktan keyif almişiz ki evlenmişiz. Aksini dusunenler hangi sebeple evlendi ki🙄

Kadin gayet basit birsey istemiş, koşmayi birlikte koşmayi bile dogru durust yapamayan adam bundan anlar mi bilmem.

Ben katılıyorum
Yalnız kalacaksam, beraber vakit geçirmeye ceksem niye evleneyim kardeşim? Çık her şeyi tek başına yap birlikte vakit geçirme böyle evlilik mi olur?

Bu adam bence saygısız kısacası karşıdakine hiç değer vermiyor. Giyinmiş dışarı gidicez diye kapıda bekleyen biri var o kişinin eş olmasını zaten geçtim, adam da diyor ki ben telefonla konuşayım??? Saygısızlık yani. Telefon da ayrıca kaçmıyor ya arayan kişiye şimdi çıkıyorum sonra ararım dersin. Karşındaki insana bu kadarcık saygıyı da sunmak zorundasın yani. Bunu da yapamayan ilişki yaşamasın kardeşim.

Aslinda eşin yanındaymis ama dediğim gibi yorulmuş. Ailesini reddedemez, senden de vazgeçmek istememiş ama olmamış. Çok üzüldüm durumunuza.
Genelleme değil tabi herkes aynı değildir ama doğu kültürü malesef böyle. Koloni şeklinde yaşama, gelinleri hizmetçi olarak görme, çocuklarına her istediğini yaptırma, çocuklarıni paylasamama vs. Ama insan evlenmeden herseyi göremiyor iste.
O zaten beni biliyor ben asla ona karışmayı sevmem. Bir kere benim tarzım değil. Ona şunu yap şunu yapma demek. Tüm bu olanlara rağmen 30 yaşında adamsın ne yapacağını ben söyleyecek değilim onlar ailen istediğin zaman git gör dedim. Her ne kadar kötü hasta sorunlu olsa da ailesiyle arasına giremem benimde çocuğum olacaktı. Aynen biliyorsun işte kültürlerini dayanılacak gibi değildi. 1 sene çok bile sabrettim. İlk defa psikolojik şiddet ve sevilmediğimi hissettim bu aileyle. Onlara kul köle olsam çok sevilirdim ama. Evlendim ertesi günü beni köşeye çekti benim senden isteklerim şunlar şunlar bacak bacak atmamak hafta içi tek haftasonu eşle gitmek millet kızıyormuş yoksa. Çoğu zamanda akrabalarıyla yemek yemek. Kadının hayatının %99u akrabadan oluşuyor. Ya akrabasına gider Ya akraba konuşur. Bir kerede oturmaya gitmiştik hepsi oradaydı gene biz kalkalım dedik bana demezler mi sen nereye evime dedim Allah Allah burda kal ayıp diyorlar bende benim evim varken ne yapacağım burada dedim? Cık cık yaptılar hepsi birbirine bakıp. Acayip şeyler yaşadım işte 1 sene de ailemde uzaktı belki ondan güç aldılar. Sürekli eşimi arayıp ağlardı beni sevmiyor benimle ilgilenmiyor beni aramıyor. Halbuki kendi annemden çok arardım ederdim. Kadın kendini benimle evli sanıyordu. Kocasıyla da konuşmuyor ayrı yatıyorlar kağıt üstü evlilik gibi sürekli bana sardı. Şimdi erkek kardeşi evlenecek acıyorum kıza görecek yakında neyin ne olduğunu. O annesine daha düşkün onun kardeşi yandı yani

Ben katılıyorum
Yalnız kalacaksam, beraber vakit geçirmeye ceksem niye evleneyim kardeşim? Çık her şeyi tek başına yap birlikte vakit geçirme böyle evlilik mi olur?

Bu adam bence saygısız kısacası karşıdakine hiç değer vermiyor. Giyinmiş dışarı gidicez diye kapıda bekleyen biri var o kişinin eş olmasını zaten geçtim, adam da diyor ki ben telefonla konuşayım??? Saygısızlık yani. Telefon da ayrıca kaçmıyor ya arayan kişiye şimdi çıkıyorum sonra ararım dersin. Karşındaki insana bu kadarcık saygıyı da sunmak zorundasın yani. Bunu da yapamayan ilişki yaşamasın kardeşim.

Yani koşmak ya, birlikte koşmak istemek cok basit. Bu kadar da beklentiyi sifirladiktan sonra boş yere evli duruyordur o insan zaten. Bu kadarcik basit bir istegi anlatmak zor olmamali, taktik gerektirmemeli ya.

Yurumek için de, koşmak için de eşimi bekliyorum, eşim yokken sevecegimizi dusundugum bir filmi gorunce eşim gelince baslariz diye izlemiyorum bekliyorum.
Neden olmasin? 🙄
Şunlardan da totosu kalkip degisik hallere girecek adam zaten deger vermiyordur.

Ailesiyle sorununuz olabilir ama sonuçta adamın bir ailesi var. Konuşsun ne olacak.
Ben de annemle hergün konuşurum. Babamla da konuşurum hergün. Annem illa ne yiyip içtiğimi sorar.Kardeşimle yarım saat konuşurum neredeyse. Nolmuş ki yani.

Yani koşmak ya, birlikte koşmak istemek cok basit. Bu kadar da beklentiyi sifirladiktan sonra boş yere evli duruyordur o insan zaten. Bu kadarcik basit bir istegi anlatmak zor olmamali, taktik gerektirmemeli ya.

Yurumek için de, koşmak için de eşimi bekliyorum, eşim yokken sevecegimizi dusundugum bir filmi gorunce eşim gelince baslariz diye izlemiyorum bekliyorum.
Neden olmasin? 🙄
Şunlardan da totosu kalkip degisik hallere girecek adam zaten deger vermiyordur.
Aslında sürekli bana uyum sağlar. Bilmiyorum belki de böyle bir aileyle büyüdüğü için sürekli ben ne istersem ona okey der yapmaya çalışır. Daha çok ben onu iyileştirmek adına hep sorardım sen ne düşünüyorsun, şöyle yapsak sen ne istersin, senin fikrin ne. Sorunlu bir ailede büyümüş annesi sömürmüş psikolojik şiddetle. Büyük ihtimal hep kendini bana yaptığı gibi yerlere atıp istediğini yaptırıyordu. Eşim annesine anne baba olmuş gibiydi. Hep sorun çıkarıp mızmızlanan onlardı. Aile sorunu olmasa büyük bir sorun çıkaramam ortaya iyi anlaşırdık

O zaten beni biliyor ben asla ona karışmayı sevmem. Bir kere benim tarzım değil. Ona şunu yap şunu yapma demek. Tüm bu olanlara rağmen 30 yaşında adamsın ne yapacağını ben söyleyecek değilim onlar ailen istediğin zaman git gör dedim. Her ne kadar kötü hasta sorunlu olsa da ailesiyle arasına giremem benimde çocuğum olacaktı. Aynen biliyorsun işte kültürlerini dayanılacak gibi değildi. 1 sene çok bile sabrettim. İlk defa psikolojik şiddet ve sevilmediğimi hissettim bu aileyle. Onlara kul köle olsam çok sevilirdim ama. Evlendim ertesi günü beni köşeye çekti benim senden isteklerim şunlar şunlar bacak bacak atmamak hafta içi tek haftasonu eşle gitmek millet kızıyormuş yoksa. Çoğu zamanda akrabalarıyla yemek yemek. Kadının hayatının %99u akrabadan oluşuyor. Ya akrabasına gider Ya akraba konuşur. Bir kerede oturmaya gitmiştik hepsi oradaydı gene biz kalkalım dedik bana demezler mi sen nereye evime dedim Allah Allah burda kal ayıp diyorlar bende benim evim varken ne yapacağım burada dedim? Cık cık yaptılar hepsi birbirine bakıp. Acayip şeyler yaşadım işte 1 sene de ailemde uzaktı belki ondan güç aldılar. Sürekli eşimi arayıp ağlardı beni sevmiyor benimle ilgilenmiyor beni aramıyor. Halbuki kendi annemden çok arardım ederdim. Kadın kendini benimle evli sanıyordu. Kocasıyla da konuşmuyor ayrı yatıyorlar kağıt üstü evlilik gibi sürekli bana sardı. Şimdi erkek kardeşi evlenecek acıyorum kıza görecek yakında neyin ne olduğunu. O annesine daha düşkün onun kardeşi yandı yani
Ayyy yuhhh...
Ben nispeten normal bir aile gibi düşünüp yorum yapmıştım. Be neymiş ya... Pess..

Aslında sürekli bana uyum sağlar. Bilmiyorum belki de böyle bir aileyle büyüdüğü için sürekli ben ne istersem ona okey der yapmaya çalışır. Daha çok ben onu iyileştirmek adına hep sorardım sen ne düşünüyorsun, şöyle yapsak sen ne istersin, senin fikrin ne. Sorunlu bir ailede büyümüş annesi sömürmüş psikolojik şiddetle. Büyük ihtimal hep kendini bana yaptığı gibi yerlere atıp istediğini yaptırıyordu. Eşim annesine anne baba olmuş gibiydi. Hep sorun çıkarıp mızmızlanan onlardı. Aile sorunu olmasa büyük bir sorun çıkaramam ortaya iyi anlaşırdık

Dedigim gibi diger konularinizi bilmiyorum ama şu anlattiginiz konuda " ailesi suçlu" cikarimini ben yapamiyorum.
Burda anlatmak istemiyorum şuan uzun surer ama eşim de oldukca sorunlu ailede buyumus ve evlilik namina anne babadan gordugu şeyler pek iç acici değil ve hala ayni ailesi.

Cocukken benim ailemde de sorunlar vardi bir donem esimin ailesi kadar olmasa da, herkes kusursuz ailelerde yetişmiyor.
İnsan kendi kendini de yetiştirebilir.
Yetiştiremediyse gercekten bir travmasi varsa da gitsin tedavi olsun yani.

Herseyde uyumlu olan, ailesi olmasa mutlu oldugunuz adam evde saksilari kiracak boyuta nasil gelir onu da anlamadim.

Dedigim gibi diger konularinizi bilmiyorum ama şu anlattiginiz konuda " ailesi suçlu" cikarimini ben yapamiyorum.
Burda anlatmak istemiyorum şuan uzun surer ama eşim de oldukca sorunlu ailede buyumus ve evlilik namina anne babadan gordugu şeyler pek iç acici değil ve hala ayni ailesi.

Cocukken benim ailemde de sorunlar vardi bir donem esimin ailesi kadar olmasa da, herkes kusursuz ailelerde yetişmiyor.
İnsan kendi kendini de yetiştirebilir.
Yetiştiremediyse gercekten bir travmasi varsa da gitsin tedavi olsun yani.

Herseyde uyumlu olan, ailesi olmasa mutlu oldugunuz adam evde saksilari kiracak boyuta nasil gelir onu da anlamadim.
Yazdım aslında neden öyle dediğimi okumak zorunda değilsin elbette ama beni anlaman için okumanı öneririm geride ki sayfalarda. Hepiniz sağolun

O kadar haklısın ki yemin ederim kurtulmanı çoK istedimya..
Bende çok sevindim bu mesajına
Bana mesaj atmış yurtdışına gidecektik bir iş vardı ama o olmadığı için oda kaldı. Bende ona sinirle artık yurtdışınada gitsek bu iş bitti dedim hani uzak olacağız herkesten karışanımız olmayacak diye düşünüyordum. Mesajda diyor ailene söyle yurtdışına gidemediğimiz için boşanıyoruz de ben konuştum ailemle sana bir şey diyemezler diyor hala. Bakalım eve gelip eşyalarını alacak mı alsın gitsin

Olabilir canım her sey olabilir ama bende hazırım en azından çocuğum yok. Onun karakterine diyeceğim yok benide çok sevdi ama doğup büyüdüğü kültür yüzünden evliliğe üçüncü kişileri sokmayı başaramadı onlara göre aile onların ailesi sülalesi falan bana göre aile ben ve eşim. Bir daha doğulu biriyle evlilik yapmam. Yanlış anlaşılmasın hepsi aynı demiyorum asla. Bana gelen buydu sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Biz ailemizi sevmiyor muyuz bizde çok seviyoruz biz akrabalarımızı sevmiyor muyuz bizde seviyoruz ama bunlar her gün beraberlerdir ellerinden gelse aynı evde yaşarlar 20 kişi gelinlerden çaylarına şekere kadar atıp karıştırmak beklenir. Benim eşim batıda büyüdüğü için Ya da karakter olarak pek düşkün değildi gitmezdi falan ama ailesi hep müdahil oldu evliliğime en son bana hakarete kadar götürdüler işi. Emin ol ben görüşsem arkamdan buna da her hakareti ettik gene de geliyor evimize diyeceklerdi. Benim arkadaşıma bile beni kötülediler 1 sene hep hoş gördüm. Herkese anlattılar. Çok iyi yüzlüler. Ben seni herkese anlatayım ama sen bize iyi davran. Ben hakaret edeyim ama sen beni sev kafa yapısındaydı ailesi. Bir kere eşimle bana hadi sgidin diye evden kovdular. Sebebi aramıyormuşum oysa sürekli arardım. Birbirlerine girdiler kötü gelin oldum. Sürekli bana mesaj atardı annesi ben biliyom sen bize düşmansın ben biliyom sen şöylesin bizi aşağılıyon diye İnan her gün telinde böyle mesajlar görmek nedir bilmek istemezsin
Kişi kendinden bilir işi. Benim başımda da var ordan biliyorum .

Abarttiginizi dusundum okuyunca
Konussun ya hu demek ki seninle vakit gevirmekten daha cazip geliyor konusmak.e birak konussun onemseme

Evlenildi diye birlikte spor yapmak, sevdigi seyleri birlikte yapmak gerekir ve istenir. Bunda da toto kalkacak birsey yok cunku seven adam da birlikte birsey yapmak ister zaten totosu filan kalkmaz, kalkmiyor.

Birseyleri birlikte yapmayacaksak evlenmezdim ben acikcasi. Adamla birseyleri birlikte yapmaktan, yanyana olmaktan keyif almişiz ki evlenmişiz. Aksini dusunenler hangi sebeple evlendi ki🙄

Kadin gayet basit birsey istemiş, koşmayi birlikte koşmayi bile dogru durust yapamayan adam bundan anlar mi bilmem.
Evlenince ben birlikte birsey yapilmaz demedim ki. Bunu nereden cikardiniz. Ama her dakika mıcık mıcık gobek bagi birlikte kesilmis gibi ya da yapisik ikiz gibi gezmek de yorar insani. Ozel alani da olmali insanin. Birlikte tabi ki birsey yapmak guzel ama her dakika yapisik ikiz gibi de olmamali. Kisisel alani da olmali insanin. Aksi halde hep bir tarafin surekli istegine tabi kalinabilir sekilde goruldugu gibi. Digeri de gonullu gonulsuz yuruyus yapabilir. Evlenildi diye herseyi beraber yapmak zorunlulugu yok. Evlilik hayati paylasmaktir. Ancak kisisel hayatin heryerinde olmak demek degil. Yeni evlilerde mıcık micik olmak ilk basta hos gelse de zamanla bu durum yorar insani ve sıkıntı cikarmaya baslar.

Tekrar soyleyim anlasilmamis madem. Kisiler birey olarak ara sira birbirlerine nefes alacak zaman birakmali. Evet herseyi birlikte yapmak guzel de hergun bir omur vicik vicik yapisik ikiz gibi olmanin da anlami yok. Dusunsene universiteden arkadaslarinla yillar sonra bir yerde kahve icmeye kocani da goturuyorsun. Bu cok komik olur. Herkes eskileri yad etmek icin essiz gelmisken senin muhabbetine kocan da katiliyor. Ve o var diye digerleri ne kadar rahat olabilir ki... bunun gibi. Ya da ben spor yapmak uci adamin isten gelmesini, gonlunun olmasini beklememeliyim. Ha o da gonullu olur birlikte yuruyus yapilir tamam. Ama belli ki adam gonulsuz gitmis. Ve birlikte yapilan o spordan da hic keyifli donulmemis. Iki taraf da isterse amenna, keyifli olur ama zoraki olmuyor demek ki.

Tekrar soyleyim anlasilmamis madem. Kisiler birey olarak ara sira birbirlerine nefes alacak zaman birakmali. Evet herseyi birlikte yapmak guzel de hergun bir omur vicik vicik yapisik ikiz gibi olmanin da anlami yok. Dusunsene universiteden arkadaslarinla yillar sonra bir yerde kahve icmeye kocani da goturuyorsun. Bu cok komik olur. Herkes eskileri yad etmek icin essiz gelmisken senin muhabbetine kocan da katiliyor. Ve o var diye digerleri ne kadar rahat olabilir ki... bunun gibi. Ya da ben spor yapmak uci adamin isten gelmesini, gonlunun olmasini beklememeliyim. Ha o da gonullu olur birlikte yuruyus yapilir tamam. Ama belli ki adam gonulsuz gitmis. Ve birlikte yapilan o spordan da hic keyifli donulmemis. Iki taraf da isterse amenna, keyifli olur ama zoraki olmuyor demek ki.
Canım evet yalnızda çıkıyorum bende diretmiyorum ki her dakka beraber olmayı. Ama o gün onu yapacağız diye konuşmuştuk. Ben şuan çalışmadığım için yeterince yalnız vakit geçiriyorum zaten. Demin mesela hiç tanımadığım apartmanda oturan teyzelerle altta parkta oturdum yani pek zevk alamadım :KK53: Tabi ki eşimle yapmak istiyorum bazı şeyleri arkadaşlar diyor ki yalnız takılacaksak neden evlendik sen de diyorsun ki arada yalnız takılın olay bu

Canım evet yalnızda çıkıyorum bende diretmiyorum ki her dakka beraber olmayı. Ama o gün onu yapacağız diye konuşmuştuk. Ben şuan çalışmadığım için yeterince yalnız vakit geçiriyorum zaten. Demin mesela hiç tanımadığım apartmanda oturan teyzelerle altta parkta oturdum yani pek zevk alamadım :KK53: Tabi ki eşimle yapmak istiyorum bazı şeyleri arkadaşlar diyor ki yalnız takılacaksak neden evlendik sen de diyorsun ki arada yalnız takılın olay bu
Seni anliyorum. Ben sadece uzulmeni istemiyorum. Ilk evlendigimde de ben ayni senin gibi yalnizdim calismiyordum. Onun gelmesini ve onunla birseyler vakit gecirmeyi 4 gozle beklerken o hep isten gelip plan da yapilsa yorgunum bahanesini gosteriyordu. Anladim ki birilerine bagimli gibi yasamak da dogru degil. Evet kocanin ki dusuncesizlik ve bencillik. Onceden ayarlanmis bir yuruyus olayinda bir saat bile vakit ayirmamis. Bu konuda haklisin. Ancak kuserek bunu duzeltemezsin. Erkekler kusmekle anlamiyor. Rahatsiz oldugun durumu anlat ama hemen anlamasini bekleme cunku jetonlari gec dusuyor. Dusunmesi icin zaman ver. Dusunsun sindirsin iyice. Yine ayni seyi yaparsa daha sert tepki ver ya da buna bir daha musade etmeyecegini bilmeli. Yoksa hep kusup kusup barisirsan nasilsa barisacak deyip bir sure sonra aldirmiyorlar bile.

Konunun tamamını okumadım ilk mesaja baktım. Ama benzer şeyleri bende yaptım şimdi yapmıyorum akıllandım. Kadınlarda kendim de sahil sürekli bir ilgilenilme sevilme isteği mevcut ama doğru ama yanlış ama yaradılış gereği bu böyle sanırım.
size tavsiyem eşinizle vakit geçirmek için çizgileri kesin netleşmiş bir plan yapmayın. Bu akşam 8-9 arası çok güzel yürüyeceğiz sohbet edeceğiz şeklinde odaklanınca ve o öyle olmayınca insan daha yıpranıyor. Evlilik bir nevi duyguda ortaklık paydaşlıktır ama hepimiz başka başka bireyleriz. Siz tüm gün evde onunla akşama koşmayı düşünürken o da iş yerinde streslenmiştir uzun zamandır farklı biri görmemekten yakınmıştır anne babamın sesini duyayım hal hatır sorayım demiştir vs vs.
bazen de ikinizi de ayrı ayrı işi yorgunluğu varken frekansınız tutar koyu bir sohbete uzun bir yürüyüşe tutulursunuz.
bir kere benzer bir şeyden ben de tartışma çıkardım hem eşimin hem kendimin akşamını mahvetmiştim. sonra tabi sen annem babamla konuşmamı istemiyor musun gibi meselelere gelmişti. bu böyle olmasa da karşı taraf bi durur düşünür bu kadın benim anne baba ilişkime mi müdahale ediyor. Aynı şey size yapılsa ne hissedersiniz?
size tavsiyem şu koşuya çıktığınızda o telefonla mı konuştu akşamını berbat etmeyin koşmaya devam edin koşu biter eve gider yine vakit geçirirsiniz. film izlerken telefonla mı konuştu uzun sürüp sürmeyeceğini sorun ve sürecekse filminize devam edin. Hayat çok kısa ve eşimizle yaptığımız şeylerin çoğunu aslında özünde kendimiz için yapıyoruz.
Dediğim gibi böyle sorun çıkarmayın, sonrasına bakın o gelecek hayatım seni tek bıraktım koşacaktık şöyle telefon geldi etti diye kendisini mahcup görüp telafi etmeye çalışacak:)

X