Eşle ayrı şehirde yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.351
5.187
148
Ben özel sektörde öğretmenim.Geçen yıl işimden memnun olduğum için sınava girmedim.Meslekte 3.yılım.Şimdiden her sene anlaşma yapmaktan çok sıkıldım.2 senedir çalıştığım kurumu bıraktım.Atama puanlarımız 69 a kadar düştü.Bu senede 68 ile falan kapatır diyorlar. Mezun sayısı çok az.
Bu sene sınava başvurdum. Ancak girmek konusunda kararsızım. Devlette öğretmen maaşları çok düşük.Atanırsam 3 sene eşimle farklı şehirde yaşayacağız.Maddi olarak bizi zorlar mı?Özelde mi devam etsem, sınava mı çalışsam kararsızım.
Eşim özelde asgari ücretle çalışıyor.Şuanki evimizi çok seviyorum. Eşimde benimle gelse taşınmak zorunda kalacağız.Aklımı kurcalayan diger şey ailesi yatılı olarak gelir mi? Ailesi aynı şehirde olmamıza ragmen gelmiyor. Aramızda sorunlar var.Eşim ailesine çok düşkün. Birlikte gitsek yapabilir mi?
Sizce sınava çalışayım mı? Özelde mi devam edeyim? Devlette öğretmen maaşı 13 bin TL, özelde full çalışırsan devlettekinden kat kat iyi. Ama yazları 2 ay maaş alamıyorum. Ve yazları SSK yatmıyor.

Ben de tam tersine ozelde asgari ücret veriyorlar diye biliyordum. Evet devlette en düşük maaş öğretmen ve hemşirelerde diye biliyorum ben de cok düşük geldi bana da maaş açıkçası. Maddi olarak tabi daha zor olabilir sonuçta 2 ayrı ev geçinecek. Ama bildiğim kadarıyla genelde doğu ve gdogu anadoluya atama oluyor. Küçük bir ilçede olursa kiraniz öyle çok yüksek olmaz tahminim. O zaman kazandığınız size yeter ama eşiniz asgari ücretle suanki evinizde gecinebilir mi bilemiyorum. Yine de ben olsam atanirdim. Özel sektörün çalışma şartları devletten daha zor oluyor. Düzenli maaş, haftasonu tatili vs. Bence devlet daha avantajlı

Tabiki atanmak daha iyi. Es ailesi arada yatili gelse evi yemezlrr yani busey olmaz. Evi seviyorsunuz ama kira mi sizin mi. Kiraysa cikmaniz gerekecek illa. Farkli sehirde 3 yil çook zorlar bence

Benim abimde öğretmen 13 falan almıyor asgari nerdeyse o civarda emin misiniz? Özelde ek ders nöbet derkende iyi para oluyor. 3 ay tatili derken devlet kadrosu daha iyi bence. Hem hamilelikte de çok rahat geçer. Aynı şehire atanamaz mıısnız ? Ne güzel işte ayrı şehirde olursanız ailesiyle daha az sorun yaşarsınız.

Tabiki atanmak daha iyi. Es ailesi arada yatili gelse evi yemezlrr yani busey olmaz. Evi seviyorsunuz ama kira mi sizin mi. Kiraysa cikmaniz gerekecek illa. Farkli sehirde 3 yil çook zorlar bence
Yatılı pek geleceklerini sanmıyorum.Eşim istediği zaman gelir. Evin kirası semte göre çok iyi. Ama bu çevredeki evler şuan 9 binden başlıyor. Bizimde en az 4 bin TL olur.Maddi olarakta zorlayacağını düşünüyorum.İki yerde kira vermek zor olur herhalde.

Bu sene branşımızda bursada bile birçok yer açtılar.Ancak seneye ne olur Bilmiyorum.Eşimin maaşı yüksek olsa idare edilirdi. Ama aldığı maaşa kendini ancak döndürür.Özel sektörde kurslar iyi para veriyor. Ancak yazın SSK yatırmıyorlar.Maaşta alamıyoruz.Puanlar düşmüşken çalışayım bir yandan diyorum. Bir yandan nasıl yapacağız bilmiyorum.

Asgari alması mümkün degil. En az yeni başlayan öğretmen 12 civarı alıyordur. Çevremde çok arkadaşım var. Net maaş 13 bin.Aynı şehirde maalesef kadro açmıyorlar. Evet aslında bir bakıma bu yüzden uzağa gitmeyi düşünüyorum.

Ben çalışıp devlete atanmanizdan yanayım.Her sene yeniledikleri sözleşmelerde kısıtlamaya gidebilirler.Yogun çalışma temposu yaş ilerledikçe ağır gelir,bunun hamileliği var .
Eşinizin ailesine düşkünlüğünü anlamadım karı koca giderseniz onları bavul gibi yanında mi taşır yoksa sen git ben annemden ayrılmam mi der???????

Bence devlet daha avantajlı. Bir de buradakileri tenzih ederim, kolej çocukları daha şımarık olmuyor mu? Uğraşmak daha zordur. Şimdiki evi kapatmazsiniz, siz de eşyalı apart tutarsınız. Minimum harcama ile yaşarsanız eşinize de destek olursunuz. Yani ben olsam böyle yapardım. Kredi çekecek olsanız devlet olunca avantajlı oluyorsunuz, rapor alsanız maaş kesilmesi fazla olmuyor. Devlet daha insancıl sartlara sahip bana kalırsa

Eşim yurtdışına da gitsem gelir. Ondan yana sıkıntı yok.Ama 2 sene önce şey diyordu.Ailem yatılı gelir 6 ay kalırsa git diyemem diyordu.Ama şu 3 senede ailesi ile aramız öyle kötüki. Görünürde iyiyiz ama gelip gitme arama falan yok. O yüzden geleceklerini sanmıyorum.Eşime anne baba kardeş denilince akan sular duruyor.Her hafta mutlaka ailesine ugramaya çalışıyor.Uzağa gidersek daha rahat olur gibi hissediyorum. 2 3ayda bir çıkar gelir, istediği zaman ailesini görür.

Aslında eşiniz için ailesine düşkün” demek yerine eşine düşkün değil” demek daha sağlıklı olacaktır. Daha taşınmadan gelip kalırlarmı diyorsunuz. Evinizin dinamiğini bilemem ama kusura bakmayın ben böyle hissediyorum.

Ben olsam atanirim. Eşim de benimle gelir. Zaten asgari ücretle çalışıyorsa her yerde iş bulur. Evin güzel olması pek de önemli değil zaten 3 sene farklı evde yaşadıktan sonra. Şimdi olmasa başka zaman çıkartır zaten ev sahibi, 5 seneden sonra belki kira artış davası açacak, o zaman zaten bir önemi kalmayacak fiyatının.
Dediğim gibi ben kesin giderdim.

Ben kurs merkezinde çalışıyorum. Açıkcası hepsi terbiyeli çocuklar.İstanbula atanırsam devlette birlikte özel sektörde de çalışmam gerekecek.Eşim kaldıgı maaşa anca geçinir.Bu sene sınava girip duruma göre karar vermeyi düşünüyorum.

Aramız iyi problem yaşamıyoruz. Bana düşkün olduğunu düşünüyorum.

İstanbulu hiç düşünmedim biraz daha yüksek puan alsanız başka şehri yazabilirsiniz belki. İstanbul 13 bin lira ile çok zor zaten kiralar o civarda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…