Eskişehirli hamişler tanışalım mı?

ezgim29, canım konuşmadık hiç, bilmiyorum ki bakalım yarın gideceğim tekrar. ne diyecek. ama az da kalmış olsa sanırım son ana dek dönmesini bekleyecek bana öyle geliyor
ben sezeryanden daha çok korkuyorum ameliyat yaa resmen; sonrası çok zor geçebiliyor. ama normal doğum çok istiyorum hayırlısı tabii son anda bile dğeişebiliyo doğum şekli. bi de ben de sormadım ya hiç, bende de daha doğum emaresi de yok düşünsene herkes bu haftalarda daha sık gidiyor doktora ama ben bi 15 günde bir gitmeye bile yeni başladım bebek hala yan gelip yatıyor karnımda dönmeye de niyeti yok sanki acelemiz yok anlayacağın
cnm kendine nasıl güvenirsen öyle tercih et ama dr ne dediği de önemli
ben epidurali de merak ediyorum ama drma öyle güveniyorum ki o nasıl hangi şekilde doğurmamı önerirse onu deneyeceğim
hepimiz için hayırlsı olsun

ezgim29, canım konuşmadık hiç, bilmiyorum ki bakalım yarın gideceğim tekrar. ne diyecek. ama az da kalmış olsa sanırım son ana dek dönmesini bekleyecek bana öyle geliyor
ben sezeryanden daha çok korkuyorum ameliyat yaa resmen; sonrası çok zor geçebiliyor. ama normal doğum çok istiyorum hayırlısı tabii son anda bile dğeişebiliyo doğum şekli. bi de ben de sormadım ya hiç, bende de daha doğum emaresi de yok düşünsene herkes bu haftalarda daha sık gidiyor doktora ama ben bi 15 günde bir gitmeye bile yeni başladım bebek hala yan gelip yatıyor karnımda dönmeye de niyeti yok sanki acelemiz yok anlayacağın
cnm kendine nasıl güvenirsen öyle tercih et ama dr ne dediği de önemli
ben epidurali de merak ediyorum ama drma öyle güveniyorum ki o nasıl hangi şekilde doğurmamı önerirse onu deneyeceğim
hepimiz için hayırlsı olsun

canım haklısın doktora güvenmek lazım inşallah sen de sağ salim alırsın bebişini kucağına sonra bize güzel deneyimlerini anlatırsın.sebahattin bey benim gözlemlediğim kadarıyla biz sormadan söylemeyen biri o yüzden bu sefer konuş istersen.bu arada ayrıntılı ultrasona girmişmiydin? herşeyi full yaptırıyor 2li 3lü test şimdide ayrıntılı ultrason.bakalım hayırlısı.doğum ücretini öğrendin mi onvakta ne kadar acaba?

doğum çantası hazırlıyorsunuz demek ne güzel onda da var başka bir heyecan tabi.bu arada ben de öğretmenim arkadaşlar forumda eğitimci çok.bende bu aralar baş dönmesi bi de nefes daralması başladı arada bi oluyor okulda özellikle.bu sefer doktoruma gidince soracağım tansiyonum düşüyor olabilir ama neden nefesim daralıyor onu bilmiyorum.

aslında 30. haftada hazırlamak lazım ama ben çok ihmal ettim dün hazırladım bakalım darısı başınıza ne kadar erken hazırlarsanız o kadar rahat edersiniz çünkü artık iş yapmak çok zorlaştı

bu daralmalar baş dönmesi göz kararması gibi durumlarda ben ayran içiyordum işe yarıyor dr söylemişti cnm bi de mümkünse ayaklarını kaldırıp uzan biraz dinlen demişti
nefes daralması da normal çünkü bebek büyüyor organlarına baskı yapıyor
mesela benm şu aralar kursağım kaynıyor yediklerim ağzıma geliyor belim kasıklarım ağrıyor kalkmam oturmam çorap giymem eğilmem zorlaştı yemek yiyemiyorum daha doğrusu azıcık yiyebiliyorum bebek midemi sıkıştırdığı için. gece 4-5 kez wc ye kalkıyorum ama bunların hepsi normal son aylarda yaşanıyor yani şu an en keyifli dönemini sürüyorsunuz hamileliğin, benden size tavsiye tadını çıkarın ben 30. haftaya kadr hamile olduğumun bile farkında değildim ama özellikle 32den sonra hayatım zorlaşmaya başladım ve daha da doğumuma zaman var ama Allah dayanma gücünü de sabrını da veriyor sadece tek tavsiyem işlerinizi 32den sonraya bırakmayın çok yoruluyor insan

canım haklısın doktora güvenmek lazım inşallah sen de sağ salim alırsın bebişini kucağına sonra bize güzel deneyimlerini anlatırsın.sebahattin bey benim gözlemlediğim kadarıyla biz sormadan söylemeyen biri o yüzden bu sefer konuş istersen.bu arada ayrıntılı ultrasona girmişmiydin? herşeyi full yaptırıyor 2li 3lü test şimdide ayrıntılı ultrason.bakalım hayırlısı.doğum ücretini öğrendin mi onvakta ne kadar acaba?

evet her defasında idrar kan testi yapması da güzel bir şey.

bir de bende önceden hipertiroid vardı o da hamilelikte eksi bir durum ama geçmişti onu da kontrol ediyorr bende tekrarlamaması lazımdı ama yok şükür

evet sormadan söylemiyor bazen de unutuyor söylemeyi hemşiresi söylüyor yoğun bir dr sonuçta

inş cnm alırız kucağımıza

valla ben dr söylemeden bir şey sormayacağım zaten normalde panik bir insanım her şeyi takarım sebahattin bey tam benlik bir doktor:) abartmıyor hiçbir şeyi, olumsuz olabilecke durumlarda bile inş olmaz bir şey diyor bu da bana iyi geliyor doğrusu.
daha var doğumuma ben hissediyorum:)
ayrıntılı ultrasona girdim ama bi hafta sonrasına gün vermişlerdi o zaman, baya heyecanla beklemiştim ama bizim kereta poposunu dönp yattığından yüzünü görememiştik bi türlü:) ama her şeyi normaldi bunu öğrenmek de bana yetmişti.
valla ücret konusunda bir fikrim yok
ama orda çok yükske olduğunu sanmıyorum 3 yıl önce bi tanıdık doğum yaptı sezeryan, 1 milyar civarında ödedi ama tüplerini filan da bağlatmıştı bilmiyorum o da ücreti etkliyor mu? odalar özel tek kişilik olduğundan bana normal gelmişti
normal doğum daha uygundur tabii

aslında 30. haftada hazırlamak lazım ama ben çok ihmal ettim dün hazırladım bakalım darısı başınıza ne kadar erken hazırlarsanız o kadar rahat edersiniz çünkü artık iş yapmak çok zorlaştı

bu daralmalar baş dönmesi göz kararması gibi durumlarda ben ayran içiyordum işe yarıyor dr söylemişti cnm bi de mümkünse ayaklarını kaldırıp uzan biraz dinlen demişti
nefes daralması da normal çünkü bebek büyüyor organlarına baskı yapıyor
mesela benm şu aralar kursağım kaynıyor yediklerim ağzıma geliyor belim kasıklarım ağrıyor kalkmam oturmam çorap giymem eğilmem zorlaştı yemek yiyemiyorum daha doğrusu azıcık yiyebiliyorum bebek midemi sıkıştırdığı için. gece 4-5 kez wc ye kalkıyorum ama bunların hepsi normal son aylarda yaşanıyor yani şu an en keyifli dönemini sürüyorsunuz hamileliğin, benden size tavsiye tadını çıkarın ben 30. haftaya kadr hamile olduğumun bile farkında değildim ama özellikle 32den sonra hayatım zorlaşmaya başladım ve daha da doğumuma zaman var ama Allah dayanma gücünü de sabrını da veriyor sadece tek tavsiyem işlerinizi 32den sonraya bırakmayın çok yoruluyor insan

canım içimi rahatlattın çok sağol ben de önemli birşey mi diye tedirgin oluyordum.ne kötü birşey ama nefes daralması hep te derste oluyor çocuklar da habire soru soruyor susmuyorlar ki.bu arada tavsiyelerin için teşekkürler doğum çantasında hakikaten biraz geç kalmışsın ben 7 ayımdan sonra hazırlayacağım inşallah.

canım içimi rahatlattın çok sağol ben de önemli birşey mi diye tedirgin oluyordum.ne kötü birşey ama nefes daralması hep te derste oluyor çocuklar da habire soru soruyor susmuyorlar ki.bu arada tavsiyelerin için teşekkürler doğum çantasında hakikaten biraz geç kalmışsın ben 7 ayımdan sonra hazırlayacağım inşallah.

canım geçecek hepsi merak etme
bir d ebebeğin duruş pozisyonu etkili oluyor
benim bebeğm tam olarak yan yatıyor ama bazılarında kaburgaları filan da acıtıyormuş
bende öyle bir şey henüz olmadı
merak etme hamileyken karşılaştığın pek çok sorun normal...
dr sadece nişan gelirse, belden kasıklara doğru ağrı yayılır ve düzenli olursa bir de suyun gelirse acil bir durum vardır dedi kanaman filan olmadığı sürece yaşadığın yaşayacağın hemen her şey normal kabul ediliyor:)

doğum çantası hazırlıyorsunuz demek ne güzel onda da var başka bir heyecan tabi.bu arada ben de öğretmenim arkadaşlar forumda eğitimci çok.bende bu aralar baş dönmesi bi de nefes daralması başladı arada bi oluyor okulda özellikle.bu sefer doktoruma gidince soracağım tansiyonum düşüyor olabilir ama neden nefesim daralıyor onu bilmiyorum.

nefes daralması normal canım son haftalara geldikçe daha da artacak korkma..............

ben 2 tane çanta yaptım biri bebeğe çanta aldık ya ben portbebesiyle birlikte almıştım bebeğinki o oldu

bebeğe:
16 tane bez yenidoğanlardan bi tanesi diğerleri 3-6 kg olanlardan
2 tane hast çıkışı
2 battaniye
pişik kremi
ıslak havlu (mendil iyi olmuyomuş)
portbebe (gelirken taşımak içni)
biberon
emzik
hırka
havlu

bana ayrı bi valiz hazırladım:
gecelik
pijama (uzun kollu) ama kısa kollu da bi yedek alıyorum
hırka
terlik
külot
emzirme atleti
önden açılan destekli sütyen
çorap (3 tane)
taç toka tarak
el havlusu
deodorant
makyaj malzemesi (allık parlatıcı ve far)
diş fırçası ve macun
ped
hasta bezi (henüz almadım ama gerekirse alınacak)
göğüs kremi
peçete
pamuk
şarj aleti
fot makinesi yedek pil kamera
kolonya
boş torba (kirliler için gerekebilir dedim)
babamız bi de çikolata yaptıracak o kadar

farkındaysan bazı şeyler yok özellikle koymadım herkes kendine göre ayarlıyor sonuçta

anladım canım sağol bebeiş için body koyuyosun dimi şu çıtçıtlılardan göremedim sanki de ben koyucam lazım olabilir.............

inş cnm hepimize inş sağlıkla almak nasip eder...
cnm ben geçen hafta gittim en son, ilk kez nst ye de girdim:) ama bebeğim henüz dönmedi :emir_bebek: sanırım o nedenle dr bir şey demedi doğumla ilgili, bana sadece senden daha doğum beklemiyoruz dedi o nedenle de konuşmadık; ne ben soruyorum ne o söylüyor:) sanki hiç doğum yapmayacağım:))) :hulya: ama sıramı beklerken içerden çıkan (benden daha ilerde olduğu belli bi hamile bayana, kapı açıkken) haftaya kadar bekleyelim ağrın olursa gel olmazsa haftaya gel dedi sanırım normali destekliyor; ama ben henüz sormadım canım:) :CüvCüv: bir kez de hast.ye giderken yolda bizden hayli büyük bi bayana rastlamıştım onu da sebahattin bey doğurtmuş normal doğum yaptığını söyledi. hatta normal doğum olsun diye bir hafta kadar beklemişler. ama net olarak bir şey diyemiyorum. ben de normal istiyorum; ama bi terslik olursa da illa normal die diretemem doğrusu! :1closedeyes:

canım teşekkür ederim cevabın için.demek halan daha konuşmadınız aslında onun da sorması lazım az kalldı senin. belki de normal olacak diye sormuyordur.ya ben de normal doğumu destekliyorum fakat korkuyorum da :kedi: herhalde benim doğum yaklaştığında adamı bunaltırım ne yapsam diye kaydirigubbakcemile3

ben de sorulunca kesinlikle normal doğumu destekliyorum diyodum ama yaklatıkça biraz tırsmaya başladım :) hayırlısı olsun hakkımızda inş.

dün kaynatmışsınız biraz galiba kaçırmışım sizi..................

Arkadaşlar birşey soracağım hamileler için kumaş pantalon bulamıyorum esnaf sarayında bir dükkana baktım çok kötü modeller ve hepsi üzerimden düştü ykmde yok.siz nereden aldınız tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?okulda giymek için almam lazım artık.

belediyenin sağından hamamyoluna çıkan caddede tutku hamile giyim var....en iyi modeller ve markalar orada...fiyatlarda uygun geldi bana..

anladım canım sağol bebeiş için body koyuyosun dimi şu çıtçıtlılardan göremedim sanki de ben koyucam lazım olabilir.............

canım bu benim ilk bebeğim, minnacık bişey olcak :emir_bebek: ben ona çıtçıtlı body giydiremem ki :eek:lmaz:
hast çıkışlarının birinde var body, ama sanmam ki giydireyim; beceremem gibime geliyor fisfisfis zıbın daha kolay giydirildiği için doğar doğmaz o tercih ediliyormuş acemi anneler tarafından:) gene de bebişin bir hast çıkışı çok kapsamlı uzun kollu penyesi bile var içinde, eşim almış daha cinsyieti belli bile değilken, çok özeniyor babamız.

istersen bir bak hast çıkışının içinde seninkinde de olabilir.
ben bir tane ufak bir hst çıkışı götürüyorum onda sadece zıbın, eldiven, önlük, bi de patikli alt var doğumdan hemen sonra onu giydirsinler sonra ben hast den çıkarken de babamızın aldığı takımlardan giydircem artık nası uygun olursa...
aslında iki tane fazla ama babamız çok özeniyor illa onun aldığı takımla çıkacakmış hast.den ben de kusar filan diye yedek bulunsun dedim ses çıkarmadım:)

ben de sorulunca kesinlikle normal doğumu destekliyorum diyodum ama yaklatıkça biraz tırsmaya başladım :) hayırlısı olsun hakkımızda inş.
ben gibi kocaman bi göbeğe sahip olunca ne yapacaksın:) öyle akıl almaz bir şekilde büyüyor ki, küçükken normal doğum korkutucu gelmiyor ama karın büyüdükçe dr bebeğin ağırlığını söyledikçe amanııın diyosun nasıl doğar bu bebekkkk:))) opuyorumnanaktan
ama diğeri ameliyat ya ben daha .çok korkuyorum bademcik bile aldırmadım ben bu yaşıma dek
ne bileyim tabii bebeğin durumuna bağlı her şey
en önemlisi sağlıkla kucağıma alabilmek
hayırlısı olsun
üstünde çok durmuyorum düşünmüyorum doğum şeklini, tek dileğim onun sağlıklı olması
böyle yaparsanız daha rahat bir hamilelik geçirirsiniz kaydirigubbakcemile3
baksanıza ben hala doğurmayacakmışım gibi davranıyorum:)
dün kaynatmışsınız biraz galiba kaçırmışım sizi..................
her gün bakıyorum canım ben
ama dün az yorgundum
pek takılamadım
bende eskişehirliyim kızlar...... turgay bey benim doktorum...
hoşgeldin cnm:teytey:

hastane çıkışların fazla olsun güzelim..birini tam takımlardan al.diğerini de küçük takımlar var battaniyesiz onlardan al.... ayrıca zıbın çok gerek yok.... evde giyilmez..haftasına kalmaz çıtçıtlı badilere geçersin.merak etme ne kadar yeni ane olursan ol kendin hallerdesin merak etme.....

belediyenin sağından hamamyoluna çıkan caddede tutku hamile giyim var....en iyi modeller ve markalar orada...fiyatlarda uygun geldi bana..

ben de ordan aldım canım kıyafetlerimi uygun ve kaliteli gerçekten .hoşgeldin aramıza bu arada..........

hastane çıkışların fazla olsun güzelim..birini tam takımlardan al.diğerini de küçük takımlar var battaniyesiz onlardan al.... ayrıca zıbın çok gerek yok.... evde giyilmez..haftasına kalmaz çıtçıtlı badilere geçersin.merak etme ne kadar yeni ane olursan ol kendin hallerdesin merak etme.....

zaten iki takım aldım yanıma
biri dediğin gibi battaniyeli olanlardan biri de zıbınlı minik bişey

ama evde bir iki tane zıbınımız da var

anneannemiz önceden almış onları :hulya:

bilmem pek cılız bişey doğarsa giydiremem ben tutamam bile gibime geliyor şimdi bugün gideceğim kontrole bakalım ne kadar kilo almış iki hafta önce 2340 gr idi zemuszemus

canım bu benim ilk bebeğim, minnacık bişey olcak :emir_bebek: ben ona çıtçıtlı body giydiremem ki :eek:lmaz:
hast çıkışlarının birinde var body, ama sanmam ki giydireyim; beceremem gibime geliyor fisfisfis zıbın daha kolay giydirildiği için doğar doğmaz o tercih ediliyormuş acemi anneler tarafından:) gene de bebişin bir hast çıkışı çok kapsamlı uzun kollu penyesi bile var içinde, eşim almış daha cinsyieti belli bile değilken, çok özeniyor babamız.

istersen bir bak hast çıkışının içinde seninkinde de olabilir.
ben bir tane ufak bir hst çıkışı götürüyorum onda sadece zıbın, eldiven, önlük, bi de patikli alt var doğumdan hemen sonra onu giydirsinler sonra ben hast den çıkarken de babamızın aldığı takımlardan giydircem artık nası uygun olursa...
aslında iki tane fazla ama babamız çok özeniyor illa onun aldığı takımla çıkacakmış hast.den ben de kusar filan diye yedek bulunsun dedim ses çıkarmadım:)

içine atlet gibi bişey gerekir ben ce ya ama senin varmış lazım olursa kullanırsın onu.özensin kıs baba olucak adam o kadar hevesi olsun yazık kaydirigubbakcemile3

ben hiç dikkat etmemişimi tutkuya filan ama artık almasam daha iyi:)))
doğurdum doğurucam:)))
elimdekileri giyip geçiyorum işte...

X