• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskişehir de yaşamak

nemlendirici

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
16
2
36
Merhaba ben 30 yaşındayım 7 senelik evliyim ama boşanmayı düşünüyorum. Boşandıktan sonra bulunduğum şehirden gitmek istiyorum hem anılardan hemde eşimle aynı şehirde kalmak istemediğimden dolayı. Eskişehire taşınmayı düşünüyorum ordaki hayat çok ucuz ve güzelmiş öyle duydum hiç gitmedim görmedim. Biraz birikimim ve çalışmak istiyorum ama alacağım en fazla maaş 1300 çünkü hiç iş tecrübem yok. Sizce Eskişehir'de 1300 TL ile tek başına bir kadın yaşayabilirim? Herşeyi arkamda bırakıp yeni bir hayat kurmak istiyorum bu arada ailemden destek görmiycem çünkü babam boşanırsan seni red ederim dedi varsın etsin.

öncelikle adınıza üzüldüm..

eskişehirde yaşıyorum.
Gerçekten çok güzel bir şehir.. ama ucuz olduğunu düşünmüyorum. tabii yaşadığınız semte göre de değişir.
lakin 1300 ile birikim yapabilmeniz pek mümkün değil tabii bu yine de sizin tutumunuza bağlı.
öte yandan sosyal aktivite - ulaşım açısından gerçekten eskişehirde rahat edersiniz.
başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.
ama başka şehirleri de araştırın derim.

Merhaba mesajınız için teşekkür ederim ben şuan izmirdw yaşıyorum gezmeye giden arkadaşlarım çok ucuz olduğunu söyledi. Birikim yapmak isterim ama çok fazla yapmasaydı sorun değil güzel bir işe girip çalışsam hayatımı sürdürmek yeter bana. Isınma sorun olurmu acaba 1+1 ev düşünüyorum zaten çok üşüyen bir insan değilim sizce aylık ne kadar gelir ısınma?

Eskişehirde öğrenciyim. Merkezde 1+1 evlerin kirası 500-550 tl civarı. Isınmaya da kış aylarında 100 tl civarı verirsiniz. Belki biraz zorlanırsınız ama 1300 tl ile geçinebileceğinizi düşünüyorum. Merkezde iş bulursanız yürüyerek gidip gelebilirsiniz, yol masrafından kurtulmuş olursunuz.

Eskişehirde öğrenciyim. Merkezde 1+1 evlerin kirası 500-550 tl civarı. Isınmaya da kış aylarında 100 tl civarı verirsiniz. Belki biraz zorlanırsınız ama 1300 tl ile geçinebileceğinizi düşünüyorum. Merkezde iş bulursanız yürüyerek gidip gelebilirsiniz, yol masrafından kurtulmuş olursunuz.

aynen merkezde oturursanız yol masrafından kurtulursunuz ..
1+1 olarak düşünmemiştim ben.
eğer dişinizi sıkarsanız geçinebilirsiniz 1300 le

Teşekkür ederim cevaplarınız için ama sanırım gerek kalmadı babam yumuşadı sonunda izmirde yaşamaya devam edicem çok teşekkür ederim ilginize

İyi bari sevindim, konunuzu okuyordum da Eskişehir resimlerine baktım da şahane görünüyor gerçekçi değil gibi ama gerçekmiş o sahte plaj olsun, venedik'e benzeyen su kanalları olsun şahane. Öğrenci şehri, üstteki arkadas yaşanabilir o paraya demiş sizin için maceralı ve heyecanlı olurdu ve başka şehre taşınmak için güzel bir yer tercih etmiştiniz, ben izmire gelin diyecektim izmir de kısmen rahat yaşam çok pahalı değil, tabi kıralar baya uçuyor gerçi, ailenizle kalırken de çalışacak mısınız peki ? yine de biriktirmeye çalışıp bir eve çıkın aslında aileyle yaşamanın zorlukları da vardır. nemlendirici nemlendirici geçmiş olsun umarım hayat sizin için daha güzel olur bundan sonra.

Back
X