Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

laraenve11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
39
55
40
Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.

Sizi üzen yaptığınız büyük hatamı yoksa herkesin sırtını dönüp yanlız bırakmasımı .
Erkekler aldatınca eşinden boşansa dahi çevre onu dışlamıyor .Ve onlarda bunu hata olarak pek görmüyorlar.
Adı yasak aşk oluyor.Hep bir bahanesi oluyor aldatanların.Evliliğinden mutsuz olanlar ayrılsın .Karşısındakinin onuruyla gururuyla oynamamalı.
Aldatılan kişiler ne kadar yrni bir hayat kurabilselerde içlerinde hep eziklik güven sorunuyla yaşamak zorunda kalıyorlar..
Kimseyi kınamıyorum ama elbette evlendiği kişiyle anlaşamayabilinir ama çaresi bu değil

Son düzenleme:
Neden aldattınız? O aşamaya nasıl geldiniz?

Çok şükür aradığım yorum.

Burada erkek aldatinca yapan bir daha yapar, karakter meselesi diyoruz. Kadın yapınca unut gitsin kimseye söyleme alnında yazmıyor ya diyoruz. Ne kadar ilginç değil mi? Kimse de sizin sorduğunuz bu soruyu bile sorma gereği duymamış.

Burada erkek aldatinca yapan bir daha yapar, karakter meselesi diyoruz. Kadın yapınca unut gitsin kimseye söyleme alnında yazmıyor ya diyoruz. Ne kadar ilginç değil mi? Kimse de sizin sorduğunuz bu soruyu bile sorma gereği duymamış.
Çünkü bu ona eziyet olacak. Psikolojisi daha da bozulacak. Yeni bir olay olsa sorardım. Ama on yıllık konuyu niye deşip üzelim ki konu sahibini? Onun derdi bu degil ki o sosyallesemediginden muzdarip

Hiçbir aile de oğlu aldatınca 10 yıl sırtını dönmüyor. Hatta çoğu erkektir yapar affet falan diyordur gelinine. Ama aile bile sırt çevirmiş burda ve 10 sene olmuş cezalandırmak için çok uzun bir süre. Konu sahibinin de artık mutlu olmaya hakkı var. Burda taşlasak ne olacak olay çok soğumuş artık.

Aldatmak iki taraf için de büyük hata tabii ki ama hangi erkek aldatmanın bedelini bu şekilde ödüyor acaba?

Ben sormadım, aklıma bile gelmedi çünkü bence saçma bi soru. Aldatmanın sebebi ya da bahanesi olmaz.

Hiçbir aile de oğlu aldatınca 10 yıl sırtını dönmüyor. Hatta çoğu erkektir yapar affet falan diyordur gelinine. Ama aile bile sırt çevirmiş burda ve 10 sene olmuş cezalandırmak için çok uzun bir süre. Konu sahibinin de artık mutlu olmaya hakkı var. Burda taşlasak ne olacak olay çok soğumuş artık.
Ve çoğu aile oğlunun yasak aski ile evlenmesini destekliyor hiç sorun çıkmıyor.

Kadın erkek farketmez keşke bosansaymissiniz.
Aldattiginiz adam da kaçmış demekki olan size olmuş.
Bundan sonra artık yolunuza bakin.
Aileniz ile iletişim kurma yollarını arayın.
Aile varken ailesizlik çekmek zor.
Bu şekilde pişmanlığınizi dile getirin.

X