Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Eski saçlarımı özlüyorum :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ozgee55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
53
0
26
İstanbul
merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sizden bilgi almak istiyorum
19 yaşındayım üni öğrencisiyim ve dört senedir düzleştirici kullanıyorum . artık saçlarım iyice yandı daha önce saçlarım çok güzeldi dalgalı gürdü ışıl ışıldı.şimdiki durumu ise önleri hafif açıldı daha kabaca kelleşti 2 sene önce boya sürdüm.. uçlara doğru hala var çok kuru ve çok ince telli. kendi kendime düşndüm ki hani saçlarımın sönük olması genetik olan bişey değil.yani eski haline dönebilir mi acaba.aynı durumda olan veya önerisi olan varsa lütfen yardımcı olun güzel yorumlarınızı bekliyorum canlarımmm :)

ah o duzlestirici benıde mahvettı ama ben erken akıllandım ve artık cok nadır kullanıyorum.sana tavsiyem oncelikle sac rengine en uygun renge boya saclarını ve uzun bı sure dipleri gelsin hıc boyama zaten ıhtıyacında olmaz.kırıklarını aldır baya bı kestir.uzun ama hacımsız horunen bı sactanda kısa ama saglıklı gorunen daha iyidir.saclarını acma bı sure hep topla.ve sac bakım kurlerı falan var onları dene .yaglardan cok fayda goren var ben goremedım ama sana blki iyi gelir

aynı sorun bendede var bnde 4senedir kullanıyorum şimdi sana bırak kullanma saçın kendne
gelsin dicem ama yani insan alışınca onsuz yapamıyo saanki düzleştrmeyince eksik hssdeyo
kendni

bir dönem bende yaşadım 1 yıl içinde saçlarım yenıden cıktı ama eskısı kadar kalın telli ve kıvırcık olmadı.duzlestrıcıyı atcaksn artık cunku dıger turlu tamamen kaybedebılırsın saclarını.özel yağlar var ama 12 si 6sı bir arada olanlar degıl gidip her birini tek tek alcaksn mesela çam tarabenti-yılan yağı-papatya-menekşe-tatlı badem bunları kullan ve haftada 1-2 uygula 2 saat en az kalsn kafanda az du al yanı kurutma saçlarını loreal ın nem veren ufak bi solition var onu da uçlarına uygula.şampuanını mutlaka check et.kremli şampuan olmasın bioblas şamp ve balsam ı 1 sene boyunca kullaan iyi gelecektir.bir süre ii görunmeyı kenara bırak postij tak ama boncuk değil.ii beslen bu çok önemli çok.hatta kanına baktır vitaminsizlik ve demir eksikliğinden de olabilir.çok konuştum inş düzelir öptüm şekerim :)

aynen cnm bende özlüyorum wlla

şuanki saçımın tek benzer yanı uzunluk olarak belimde olması
ama o eski gürlüğü yok tabii uçları daha seyrek
bu görünümü de seven isteyen çok var grçi ama ben pek sevemiyorum maalesef saç ucuna kdr gür olmalı
pek düzleştirici kullanmam ama sürekli sarı tonları kullanmaktan yıprandı bnmkiler
boyamayı düşünmüyorum artık o yzden boyalı kısımları da uzadıkça kesiyorum

saçlarımı sürekli kestiriyorum her ay 5 10 cm kadar. ama diplerde çok kırık,kalın ve sert saçlar var.. acaba saç köklerimde mi besin eksikliği var diye düşünüyorum. bir de sürekli düzleştirmemek için saçlarımın arkasını örüyorum. acaba örgü saçı yıpratır mı bilginiz var mı..

çok teşekkürler tavsiyeni dikkate alıcam :) bir süre çam terebenti kullandım ama verim verecek kadar değil. o yüzden etkisi oldu mu anlayamadım da

hayır aksine örgü saçın yıpranmasını önler
kuaförüm bana saçlarımı sürekli örmemi söyle çünkü benimkide aynı durumdaydı
hem çabuk uzar hem kırılmaz demişti
kkda sinamekili kür var onu yap ben denedim sonuç çok güzel oldu
ayrıca şampuanıma bepanthen ve evigen vitamin iğnesi kırıyorum hem dökülmüyor hem uzatıyor

Son düzenleyen: Moderatör:

insan evladı işte hep daha iyisini ister ve kaş yaparken göz çıkarıverir :) ahh bu dertli başlar :))

evet saçlarımı sürekli kestirmeme rağmen çok çabuk uzuyor. peki bahsettiğin şampuan ve vitamin fiyatı uygun mu?

Ahh ah hangimiz özlemiyoruz eski saçlarımızı
Gerçi ne düzleştiriciyle oluyo ne düzleştiricisiz

evet saçlarımı sürekli kestirmeme rağmen çok çabuk uzuyor. peki bahsettiğin şampuan ve vitamin fiyatı uygun mu?

normal bir şampuan kullanabilirsin ben Head&Shoulders Şampuan kullanıyorum
birde fiyto sarımsaklı şampuan(15 tl)
vitaminlerin herbiride 5 tl
içlerinde beşer tane var şampuana kır hepsinide yıkarkende 5 dk kadar beklet
ben çok memnunum

anladım canım çok teşekkürlerr yapabişeceğim tek şey bol bol dua etmek olurr :)

merhaba canlar :) bugün bi aktara gittim ve şikayetimden bahsettim. bana saçımın renginden dolayı da daha çok yıpranmış gözüktüğünü söyledi. bunu daha önce kuaförümde söylemişti. bende karar verdim saçımın dip rengi yani kendi rengi olan koyu kahveye boyayacağım (bitkisel boya ile) ayrıca bu kimyasal şampuanlar saçı daha da inceltiyormuş. bana bu yüzden ısırgan özlü bi şampuan verdi. saçıma bitkisel yağ karışımı yapmak istediğimi söyledim tek tek alacaktım maliyeti daha yüksek olur dedi ve bütün yağların karışımına sahip saç bakım yağı verdi.bugün deneyeceğim bakalım ne olacak sonuçları sizinle de paylaşacağım .

dene bakalım sonuç iyi olursa bnde yaparm

saçımı boyadım ve çok güzel oldular koyu saç her zaman daha canlı ve kurtarıcı oluyo bunu bi kez daha anladım yağ karışımını sürdüm ve ısırgan özlü şampuanla yıkadım. yine burda edindiğim bilgilerle şampuanın içine sarımsak ezipte koydum. karışımın içindeki çam terebentin yağı sarımsak kokusunu basıyor içim rahat :) ilk kullanımda bile saçlarım yumuşacık oldu böyle bi parladılar :) inş. güzel sonuç alırım :)

Bence saçların içeriğinde paraben ve sls türevleri kimyasallar barındıran şampuanlar yüzünden yıpranmış olabilir. doğal bi ürüne başlaman iyi olmuş. bunun dışında yağ bakımını da devam ettir ,benim çok işime yaradı zamanında. düzleştirici yerine fönü tercih et. Saçlarını kuru tarama,ıslatıp tara.bu kadar şimdilik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…