Eski ramazanlar 🥁

Çocukken herrr ramazanda herkesten önce biz misafir davet ederdik çünkü annemin içine dert olurdu. 5-6 aile ayrı ayrı davet ettikten sonra biz davetlere katılırdık. O ramazan daveti bambaşka yaaa. Şimdi herkes bu şekilde davetleri gereksiz görüyor, millet misafir sevmiyor ama bence hala önem verilmesi gereken bir gelenek☺

5 kardeş sahurda yaptığımız espirilere gülmekten yerlere yatardık hava mis gibi bahar kokusu uyuyana kadar gülerdik .
Kardeşimle davul sesini duymak için uyumaz beklerdik
Gün içinde ablamla güzel diziler izler akşam gene kalabalık bir sofrada oruç açardık şimdi herkes kendi evinde en çok bu anlattığım anları özlüyorum
Rabbim herkese sağlıkla huzurla geçireceği bir ramazan nasip etsin inşallah bu günlerin hatrina tüm ülkemin yaraları sarılır

Ilkokuldayken oglenciydim oruc tuttugumda sinif ogretmenimiz son ders orucumuzu acabilelim diye serbest yapardi dersi ..annemiizin yanimiza koydugu tostu hazirlardik siranin ustune ve herkes ezani beklerdi ...

Ilkokuldayken oglenciydim oruc tuttugumda sinif ogretmenimiz son ders orucumuzu acabilelim diye serbest yapardi dersi ..annemiizin yanimiza koydugu tostu hazirlardik siranin ustune ve herkes ezani beklerdi ...
İftardan sonra yürüyüş ve dondurma ile kapanış çok güzeldi ya

arkadaslarla fıkır fıkır kaynaya kaynaya giderdik mahallece teravih namazina birinin etegi arkasindakinin kafasina gecince dayanamaz gulerdik cocuk akli
Ayy bizim cami baya merdivenliydi namazdan sonra bacaklarımız titrerti inerken neye gülüyorduk bilmiyorum ama çok eglenirdik

biz eski tadi alamiyoruz ya suan ..bizim cocuklarimiz ne hissedecek acaba
Bilmiyorum bugün o coşkuyu az da olsa verebilmek için 2 yaşında ki oğluma İslami eğlenceli ilahiler açtım birlikte eğlendik niloyanin ramazan bölümünü izledik def çaldık elimden bunlar geldi evde davulcu gibi geziyorum

Ne guzel ya benim 2 yasindaki yegende kendiliginden sahura kalkmis ablam bana atmis zaten uyumamak icin bahane ariyorlar ya tam bu zamanlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…