• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski masalları hikayeleri arıyorum

begonyaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
222
32
318
Merhaba birkaç dakikanızı ayırıp bana büyüklerinizden duyduğunuz dinlediğiniz masal ya da çocuk hikayesi tarzı şeyleri ÖZEL MESAJ yoluyla yazarmısınız? Eski masalları hikayeleri yaşatma adına bir araştırma ödevi bu yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Eski masal derken?
Yeni masallar da mı var?

Kibritçi Kız, Rapunzel, Kırmızı Başlıklı Kız, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Kül Kedisi, Uyuyan Güzel...
Bu şekilde hatırlatma yeter herhalde. Özel mesaja ne gerek var ki?
Masalın adını yazınca gerisini internetten de bakabilirsin.
Kimsenin uzun uzun masal yazmaya vakti oldunuğu sanmam

+18 gibi masal mi :KK70: kızın yüreğine inecek şimdi :KK70:
Yok.
Seni prensesler gibi yaşacatacagım.
Kırmızı panjurlu evimiz olacak.
Masallardaki gibi bir hayatımız olacak.
Ben beyaz atlı prensinim senin, seni bu hayattan çekip kurtarmaya geldim gibi gibi :)

Son düzenleme:
Yok.
Seni prensler gibi yaşacatacagım.
Ben beyaz atlı prensinim senin, seni bu hayattan çekip kurtarmaya geldim gibi gibi :)
yıllar önce benden yaşça büyük bir ablayla gezerken
bankta iki genç gördük.
kız başını çocuğun dizine yaslamis çocuğu dinliyordu.çocukta habire birşeyler anlatıyordu.abla dediki;
bak kıza masal anlatıyor.:)
çok değişik gelmişti tabiri.
haklılık payı yok değil tabi:bicak:

Yok.
Seni prensler gibi yaşacatacagım.
Ahahahahahahqhqhqh

Ben de dinledim bu masallardan.

En güzeli de “seni bu dünyanın en mutlu kadını yapacağım” adlı şaheser :D :D

kaç kişi annesinden klasik bildiğimiz hikayeler dışında seyler dinlemistirki?
merak ettim şimdi.ben uyduruyorum bazen çocuklarıma
bir zamanlar çok tatlı , akıllı annesini hiiiiç
üzmeyen iki kuzu varmış gibi...
birde biz çocukken tv de masal anlatan kısa hikayeli filmler çıkardı onları izlerdik.

kaç kişi annesinden klasik bildiğimiz hikayeler dışında seyler dinlemistirki?
merak ettim şimdi.ben uyduruyorum bazen çocuklarıma
bir zamanlar çok tatlı , akıllı annesini hiiiiç
üzmeyen iki kuzu varmış gibi...
birde biz çocukken tv de masal anlatan kısa hikayeli filmler çıkardı onları izlerdik.

Bana annem fasülye süte düşmüş, sütle beraber pişmiş anası saçını başını yolmuş babası bıyıklarını yolmuş kuş görmüş şunu yapmış çeşme görmüş bunu yapmış diye upuzun giden tekerlememsi birşey anlatırdı ben küçükken, ben şimdi çocuğum olsa tramvatik bir hikaye olduğu gerekçesiyle anlatmam mesela :KK53::KK53:

Bir varmış bir yokmuş zamanın birinde pireler berber iken develer tellal iken ben anamın beşiğini Tıngır Mıngır sallar iken .....
diye başlayan masalların başındaki bu dizeden sonra Bu dizelerdeki saçmalığı düşünmekten ortasına kadar dinleyemezdim hiç.
Pire berber olmuş , deve tellal olmuş bende o sırada annemin beşiğini sallıyorum aman tanrım korku filmi başlama sahnesi gibi.. ne saçma deyip geçemiyordum çocuğum ya salaktım da bi o kadar..
neyse aklıma geldi yazayım dedim

Bana annem fasülye süte düşmüş, sütle beraber pişmiş anası saçını başını yolmuş babası bıyıklarını yolmuş kuş görmüş şunu yapmış çeşme görmüş bunu yapmış diye upuzun giden tekerlememsi birşey anlatırdı ben küçükken, ben şimdi çocuğum olsa tramvatik bir hikaye olduğu gerekçesiyle anlatmam mesela :KK53::KK53:
Fasülye diye bahsettiğin çocukları süte düşüyor dimi ..evet biliyorum o hikayeyi ya annem anlatırdı ..travmatik bir hikaye gerçekten ne gereksiz .

ha ha:KK48:
ay çok iyiymiş bu.
netten araştırasim geldi.
akşam benim çocuklara anlatsam,
bir ton soru sorarlar.
niye düşmüş?
ayağımı takılmış?
niye pişmiş?
niye pişmeden almamış:KK51::silah:

eski masallari hic sevmem cocuklarima da anlatmam
tamamen kadin dusmani sacma sapan seyler insallah zamanla yok olir gideeler

neden özellikle özel mesaj çünkü bu bir ödev ve internetten araştırma yapmak başvurmak zorunda olduğum son seçenek ve deşifre olmak istemem. özel mesaj yazmak rahatsız edecekse bana güvenebileceğiniz dışında söyleyebileceğim bir şey yok:)
18+ masal değil tabiki başta da belirttiğim gibi 'çocuk masalı hikayesi'
çok müthiş bir şey olmasına gerek yok eskilerden ananelerimizden babanelerimizden dedelerimizden kalma şeyler.
benim derdim de bu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:)

Back
X