How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Eski küvetin bir türlü gitmeyen kireç lekeleri

samanthaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
98
İstanbul
Doğru yere mi açtım konuyu bilemiyorum. Kirada oturuyoruz evimiz biraz eski küvette kireç lekeleri var saatlerce her tür kireç temizleyici kullanarak küveti ovuyorum ancak hiç fayda etmiyor. Siz kireç lekeleri için ne yapıyorsunuz? Yol gösterir misiniz bana. Çok kötü görünüyor. :(

Kireç lekesi olduğuna emin misiniz? Bazı temizlik maddeleri özellikle konsantre çamaşırsuları küvet kenarlarında sararmalara sebep olabiliyor.Onun çözümüde belli rutinlerde silikonları yenilemek...Kireç lekesini kireç çözücülerle temizlemek çok kolay,zira kimyasallar çok gelişti

çaresi yok malesef. eski malzemelerde lekeler izler oluşuyor zamanla. ne kadar ovsan temizlesen de geçmiyor.

bizim de öyleydi. annem yıllarca uğraştı. en sonunda attı küveti . rahat etti. çok pahalı da değil artık.

ev sahibinize söyleyin. değiştirir belki. 400-500 liraya bile küvet + duşakabinler satılıyor.

Son düzenleme:
sen o küveti sök at kardeş ne yapsan yap cıkmıyorlar ... gecen adamın bırı sirke ve karbonattan bahsettı yıne bır dene derım karbonatı sür üzerıne sırke dök faydalı olacak mı

Sirke kireçte işe yarar genelde ama geçmeyecek kadar eskiyse harcadığınız temizlik malzemesinin parasına yenisini alırsınız hakikaten.

Seramik küvetlerde normalde bir tabaka oluyor kir tutmasın diye bunda öyle bir şey kalmamış kireç sökücü tuz ruhu ne bulduysam döküp ovdum fayda etmiyor. Keşke çıkarıp atabilsem. Bir de telle bunları deneyeyim bari.

valla cnm tuz ruhunun,okadar güçlü kimyasalların çıkartamadığı kireci ,sirke limon mümkün değil çıkarmaz.

karbonat bilmem ne yeni malzemede işe yarar sadece.

eğer o evde en az 2 yıl oturacaksanız. alın bir tane en ucuzundan. idare eder sizi. 2 yılda oraya harcayacağınız kimyasal parası zaten hemen hemen aynı olur.ve üstüne uğraşmalarınız cabası. ev sahibini de en azından paranın yarısını veya üçde birini vermeye ikna edin.

baktım mesela şimdi koçtaşta tekne + kabin 199 lira. uyduruktan alın. bikaç yıl idare eder sizi.

valla cnm tuz ruhunun,okadar güçlü kimyasalların çıkartamadığı kireci ,sirke limon mümkün değil çıkarmaz.

karbonat bilmem ne yeni malzemede işe yarar sadece.

eğer o evde en az 2 yıl oturacaksanız. alın bir tane en ucuzundan. idare eder sizi. 2 yılda oraya harcayacağınız kimyasal parası zaten hemen hemen aynı olur.ve üstüne uğraşmalarınız cabası. ev sahibini de en azından paranın yarısını veya üçde birini vermeye ikna edin.

baktım mesela şimdi koçtaşta tekne + kabin 199 lira. uyduruktan alın. bikaç yıl idare eder sizi.

Doğru diyorsunuz da ev sahibimiz hiç bir şeye yanaşmıyor evi biz boyattık kiradan düşmedi tezgahı değiştirdik onu da aynen öyle. Kendi evim olsa yaptırayım da kiradan düşmedikten sonra cebimizden çıkıyor. Siz ne isterseniz yapın diyor ama düşmüyor bu yüzden çözüm arıyorum :(

valla sen de haklısın. ev sahipleri çok insafsız oluyor bazen.

küvet boyası diye birşey var mı diye baktım. varmış. bide onu denesen. nalbura filan sorsan belki bulursun.

eğer uygun bişeyse belki işini görür.

valla sen de haklısın. ev sahipleri çok insafsız oluyor bazen.

küvet boyası diye birşey var mı diye baktım. varmış. bide onu denesen. nalbura filan sorsan belki bulursun.

eğer uygun bişeyse belki işini görür.

Aa... Teşekkürler ben hiç duymadım böyle bir şey.

Bilmiyorum işe yarar mı ama erkek arkadaşımın kaldığı öğrenci evinde mutfak lavabosu öyle kötü bir haldeydi ki tarif edemem. Sonuçta ne kadar temiz olsalar da 3 tane erkek kalıyor. Çatlaklara pislikler dolmuş ve ev sahibi kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyordu. Üstelik sürekli tıkanıyordu. Bim'den 3 kutu lavabo açıcı aldık, bunları lavabonun giderine değilde yanlarına döktük. Üstünden de 2 lt kaynar su. O su giderden akınca ortaya çıkan beyazlığı anlatamam :53:
Bütün ev halkı birbirimize sarıldık o an:9:

İşe yararsa sevinirim:)

Bilmiyorum işe yarar mı ama erkek arkadaşımın kaldığı öğrenci evinde mutfak lavabosu öyle kötü bir haldeydi ki tarif edemem. Sonuçta ne kadar temiz olsalar da 3 tane erkek kalıyor. Çatlaklara pislikler dolmuş ve ev sahibi kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyordu. Üstelik sürekli tıkanıyordu. Bim'den 3 kutu lavabo açıcı aldık, bunları lavabonun giderine değilde yanlarına döktük. Üstünden de 2 lt kaynar su. O su giderden akınca ortaya çıkan beyazlığı anlatamam :53:
Bütün ev halkı birbirimize sarıldık o an:9:

İşe yararsa sevinirim:)

:)) ilginçmiş bu da. Aklımda bulunsun ;) Her yönteme başvuracağız artık.

Back